STP Timișoara Forum: Zonă comercială DN69 Dumbrăvița - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Zonă comercială DN69 Dumbrăvița IKEA + DEDEMAN + alte unități de retail & food (soon) Evaluare topic: -----

#341 Useril este offline   Mario Mityu 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 03 iulie 19
  • Sexul:masculin

Postat 07 ianuarie 2023 - 22:44

Oare după deschidere se va prelungi pana la Ikea linia E1 și 17?
4

#342 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1101
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 08 ianuarie 2023 - 00:05

Vezi postareaJanto A., la 07 ianuarie 2023 - 15:59, a spus:

Concluzionând, dacă nu vor exista avantaje spectaculoase în materie de preț, nu cred că vom avea foarte mulți clienți veniți de peste graniță.

In materie de pret SAU gama de produse. Ikea, ca si alte magazine cu locatii in mai multe tari, au produse diferite pentru fiecare piata. Spre exemplu, eu cand am fost in vara in Cehia, ma interesasem daca nu cumva am timp sa dau o fuga si pana in Polonia, acolo gasindu-se cateva produse la Ikea pe care mi le doream si nu le-am gasit pe site-urile din Cehia, Germania, Slovacia, Austria, Ungaria sau Romania. La fel din Ungaria cumparasem niste lenjerie de pat care mi-a placut din Ikea, pe care am vrut apoi sa o comand online de la noi doar ca sa descopar ca nu avem acel model.
In plus, din Serbia sunt sanse destul bune sa vina pe aici, avem mai multe produse din cate am auzit, si mai mereu vad masini de Serbia prin oras, ceea ce imi confirma asta
0

#343 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Postari: 1101
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Locatia:Timișoara

Postat 08 ianuarie 2023 - 00:07

Vezi postareaMario Mityu, la 07 ianuarie 2023 - 22:44, a spus:

Una din ele as zice ca sigur. Eu le-as prelungi pe ambele, linia E1 putand chiar sa intre la Ikea din spate, venind dinspre capatul actual
2

#344 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30201
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 08 ianuarie 2023 - 10:59

Pai, e totusi un magazin de mobila. Ar fi cineva care sa mearga cu autobuzul pana acolo pentru mobila si nu doar pentru chiftelele lor? Pentru angajati, precis vor avea ei transport, daca va fi cazul.
0

#345 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 08 ianuarie 2023 - 12:27

Nu trebuie neaparat sa si cumperi mobila cand mergi la Ikea. Poti merge doar in "inspectie" cautand niste produse, poti cumpara produse marunte care se pot cara si cu autobuzul/firobuzul...
Iar in perspectiva deschiderii si a Dedeman-ului, este si mai bine venita prelungirea unor linii pana acolo.

Insa intrebarea mea este daca sunt prevazute niste spatii pentru statii si pentru bucla de intoarcere a mtc-urilor si toate astea fara sa deranjeze prea mult traficul?....
6

#346 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 10 ianuarie 2023 - 16:01

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 08 ianuarie 2023 - 10:59, a spus:

Pai, e totusi un magazin de mobila. Ar fi cineva care sa mearga cu autobuzul pana acolo pentru mobila si nu doar pentru chiftelele lor? Pentru angajati, precis vor avea ei transport, daca va fi cazul.

Tocmai, avînd în vedere că este mobilă, s-ar putea nici să nu încapă într-un autoturism personal. În care caz ... mergi acolo (cu bus, cu mașina, cu ce-o fi), vezi pe viu, alegi ce vrei, și aranjezi să livreze ei acasă.

Ba chiar în felul acesta se rezolvă elegant și problema cum urci mobila sus, dacă stai la etajul X. Pentru niște lei în plus, băieții de la livrări sunt convins că sunt perfect dispuși să și urce mobilă. Eventual s-o și monteze, dar să nu anticipăm ..
2

#347 Useril este offline   aristotelro 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 388
  • Inregistrat: 15 noiembrie 11

Postat 10 ianuarie 2023 - 17:50

Vezi postareaMario Mityu, la 07 ianuarie 2023 - 22:44, a spus:

Ar fi absolut rezonabil, mai ales ca actuala bucla de intoarcere nu mai corespunde nici nevoilor de circulatie a calatorilor in zona, nici sigurantei circulației. ar trebui sa intoarca la noul giratoriu de la Ike.
1

#348 Useril este offline   BogdanVld 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 19 septembrie 22

Postat 10 ianuarie 2023 - 23:31

Vezi postareaJanto A., la 07 ianuarie 2023 - 15:59, a spus:

(Dacă aceste idei au mai fost expuse pe acest topic astfel, doresc să îmi cer scuze pentru repetitivitate)

Tot am stat și m-am (re-)uitat pe hartă, pentru a vedea dacă vom avea clienți și din țările vecine la Ikea, iar concluzia mea tinde spre un "Nu".
Motivul? De la Szeged, de exemplu se ajunge foarte ușor la Ikea Budapesta, care este chiar lângă autostrada M5, fiind vorba de un timp mai scurt ca până la Timișoara, dar cu 40 de km în plus (Deci, dacă nu vor exista diferențe considerabile de preț în favoarea noastră, nu cred că vom vedea foarte mulți unguri la Ikea Timișoara-Poate din locuitorii orașului Makó, care este mai aproape, dar altfel, rămân la părerea expusă anterior).
Despre sârbi, iarăși, Kikinda este cel mai aproape oraș sârbesc de Ikea Timișoreană, până la Ikea Belgrad fiind o distanță dublă în kilometri, dar și timp.Vârșet este la limită, fiind poziționat relativ la jumătatea distanței dintre cele două magazine Ikea (TM și Belgrad), iar Zrenjanin este mai aproape de Ikea Belgrad.

Concluzionând, dacă nu vor exista avantaje spectaculoase în materie de preț, nu cred că vom avea foarte mulți clienți veniți de peste graniță.

Arad, Oradea, Cluj, Deva, Alba-Iulia, Sibiu - astea doar de la noi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
1

#349 Useril este offline   Janto A. 

• Membru activ
  • Postari: 579
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Locatia:Timişoara

Postat 11 ianuarie 2023 - 10:09

^
Într-adevăr, dar eu vorbeam în principal de cei veniți de *peste granițe*. Din interiorul țării va fi mult mai simplu să vii cu o dubă închiriată și să îți preiei/cari chiar tu mobila, decât din străinătate.

Vezi postareaFantoma Tramvaiului 3, la 08 ianuarie 2023 - 00:05, a spus:

In plus, din Serbia sunt sanse destul bune sa vina pe aici, avem mai multe produse din cate am auzit, si mai mereu vad masini de Serbia prin oras, ceea ce imi confirma asta

Total de acord! Fiind în zonă mai mult ca sigur că vor face o vizită și la IKEA, dar nu mă aștept să cumpere obiecte voluminoase, deoarece majoritatea vin cu mașinile personale (Și nu cred că toți vor merge la IKEA, eu de exemplu, cred că am fost de maxim 3 ori într-un magazin de mobilă/bricolaj în vizitele mele la Szeged, deoarece o astfel de vizită nu era un obiectiv).

Aceasta postare a fost editata de Janto A.: 11 ianuarie 2023 - 14:04

-1

#350 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 11 ianuarie 2023 - 10:54

Sensul giratoriu de la Selgros este de prin 2003 si doar acum se pune problema sa se prelungeasca traseul troleibuzului? Imagine postataBucla de intoarcere si intrarea masinilor direct catre agronomie este periculoasa.
Entuziasumul clientilor Ikea o sa treaca dupa ce o sa isi prinda urechile incercind sa monteze tetrisul. O sa ramina un pelerinaj ca la deschiderea mall-ului in 2005, cum spunea un grup neumorist, te uiti si privesti. Scuzati scepticismul... In Momax am fost doar de 2-3 ori in prima luna cind s-a deschis.
2

#351 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 25 ianuarie 2023 - 12:40

Din informatiile vehiculate de un consilier local pe FB, se pare ca magaziul IKEA va fi finalizat in cateva saptamani dar deschiderea oficiala va avea loc peste cateva luni din cauza ca nu au toate autorizatiile (ISU, mediu etc.)
1

#352 Useril este offline   ccody 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 133
  • Inregistrat: 22 februarie 15

Postat 01 februarie 2023 - 09:34

„În prezent, finalizăm procesele interne înaintate pentru finalizarea construcției magazinului nostru. În același timp, facem toate acțiunile necesare în procesul de autorizare, așa că ambiția noastră este să deschidem undeva în vara anului 2023”

https://www.economic...aza_643446.html
1

#353 Useril este offline   Adian 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 558
  • Inregistrat: 22 iunie 14

Postat 10 februarie 2023 - 10:40

Pe fb au inceput sa-si faca reclama, un video in care apar mai multe sate din Timis si judetele invecinate:
Imagine atasata: 9FAB4C8E-CC12-4549-8270-930D2CA806AF.jpeg
Link aici

Aceasta postare a fost editata de Adian: 10 februarie 2023 - 10:42

3

#354 Useril este offline   frenetic 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 32
  • Inregistrat: 09 iulie 11

Postat 13 februarie 2023 - 15:04

Vezi postareaAdian, la 10 februarie 2023 - 10:40, a spus:

Pe fb au inceput sa-si faca reclama, un video in care apar mai multe sate din Timis si judetele invecinate:
Atasament 9FAB4C8E-CC12-4549-8270-930D2CA806AF.jpeg
Link aici

Poate are legatura cu distributia catalogului anual, odata cu deschiderea,la nivel de judet. In Bucuresti si marile orase din jurul magazinelor, IKEA il distribuie gratuit, odata pe an. Pe modelul..Kaufland, etc.
0

#355 Useril este offline   Muscus 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 138
  • Inregistrat: 23 ianuarie 19

Postat 27 februarie 2023 - 11:31

Se pare sa se amana deschiderea, cauza probabila:
https://dorusupeala....eaza-pe-masura/

Probabil managerul Italian angajat in 2021 s-a gandit sa profite de scaderea(speram temporara) valorica a zonei si sa ofere salarii de mizerie pt a-si maximiza profiturile.
E posibil sa importe mana de lucru din lumea a 3-a. Daca fac asta ar trebui supraimpozitati local, pt ca nu e normal doar sa scoata bani din Banat si sa fie o afacere doar pentru ei.
3

#356 Useril este offline   DanielT 

• Membru activ
  • Postari: 1535
  • Inregistrat: 06 aprilie 17

Postat 27 februarie 2023 - 11:56

E un pic offtopic, dar de unde asta?

Citeaza

scaderea(speram temporara) valorica a zonei

Ai ceva date? INS? Presa de profil economic/financiar? Studii facute de ceva companii de audit? Ai tu alte surse? Pe bune intreb, ce intelegi prin scaderea valorica a zonei? :eusa_think:
2

#357 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 27 februarie 2023 - 12:20

Cu asa respect fata de noi nu voi merge la icheia nici macar pentru chifteluțele suedeze.

Știrea a apărut și în Comisarul
1

#358 Useril este offline   The Mechanic 

• Moderator
  • Postari: 1293
  • Inregistrat: 30 ianuarie 15

Postat 27 februarie 2023 - 13:26

In toamna anului trecut cand au anuntat ca vor recruta si refugiati mi-am dat seama ca nu vor fi salarii mari. Managerii cautatorii de profit puteau deschide magazinul inainte de Craciun daca ofereau salarii decente. N-au decat sa mai astepte sa se adune mai multi refugiati in oras pe care sa-i ademeneasca cu oferta lor.

Aceasta postare a fost editata de The Mechanic: 27 februarie 2023 - 13:27

3

#359 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2372
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 27 februarie 2023 - 13:41

Plus ca dacă angajează refugiați mai primesc și fonduri de incluziune și facilități fiscale de la stat. Profit și mai mare.. Țin minte cu mulți ani în urma Ikea a fost în centrul unui scandal internațional pentru ca folosea munca minorilor exploatați pentru a fabrica componente de mobilier în tari subdezvoltate..
2

#360 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 27 februarie 2023 - 15:39

Inainte de a da cu parul poate ar trebui sa avem o sursa de info mai de incredere, nu comentariile unora de pe Facebook. Habar n-am daca sunt adevarate dar tare imi vine greu a crede ca cele 600 de comentarii provin de la oameni care au fost la angajare la IKEA.

Eu cred mai degraba ca oamenii au mers cu asteptari (mai) mari (fata de alte magazine similare) si sunt dezamagiti ca nu e cum se asteptau. Nu cred ca magazinul putea fi deschis mai devreme avand in vedere ca inca lucreaza la el.
2

Arata acest topic

• (25 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou