STP Timișoara Forum: Aplicatie android pentru afisarea timpilor - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (46 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »

Aplicatie android pentru afisarea timpilor

#681 Useril este offline   Robert201 

• Membru suspendat
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banati 2
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 13 februarie 14
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:PC, RATT, Timișoara, zona metropolitană, harti, headere, imbunatatire a site-urilor, hartilor, headerelor si Stirile transportului in comun din Timisoara.

Postat 26 august 2014 - 22:30

La mine pe telefon functioneaza cu plug-inul adobe flash player pentru tel. Mobile. Va arat un screenshot de pe tel. Meu.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2014-08-26-22-47-50.png

Aceasta postare a fost editata de Robert201: 26 august 2014 - 22:32

0

#682 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 26 august 2014 - 23:48

Vorbim de lucruri diferite. In acest topic vorbim doar despre aplicatia pentru sistemul de operare Android.
0

#683 Useril este offline   Robert201 

• Membru suspendat
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banati 2
  • Postari: 190
  • Inregistrat: 13 februarie 14
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:PC, RATT, Timișoara, zona metropolitană, harti, headere, imbunatatire a site-urilor, hartilor, headerelor si Stirile transportului in comun din Timisoara.

Postat 27 august 2014 - 07:04

Stiu ca e vorba despre aplicatia de Android care o foloseste multa lume din Timisoara, este foarte utila dar ce ne facem cand creeatorul aplicatiei nu mai are timp sa o actualizeze la timp si ar fi fain ca la ultima actualizare de aplicatie sa avem update din aplicatie la trasee. Ca in aplicatia lui Vlad Vesa: https://www.facebook.com/kanoit
0

#684 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 august 2014 - 08:37

Robert, poti da din partea de jos "Raspuns nou". Nu e nevoie sa-i raspunzi cuiva anume. Astfel, nu se mai include inutil o postare anterioara in postarea ta curenta.
0

#685 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 august 2014 - 11:10

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 26 august 2014 - 18:39, a spus:

O sa ma ocup zilele urmatoare de asta.

Asa cum am promis, iata o pagina simpla, din care se pot descarca grafice. Sper ca e accesibila chiar de pe cel mai simplu smart phone.
Link-ul e disponibil din pagina cu grafice, asa cum se observa mai jos:

Imagine postata

Imagine postata
2

#686 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 27 august 2014 - 22:02

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 26 august 2014 - 18:39, a spus:

Ce pot face eu, e sa pun un link spre o lista cu toate pdf-urile, pe care sa le poata descarca oricine de pe telefon/tableta. In pagina actuala sunt niste scripturi Java pe care browserul telefoanelor nu il poate utiliza.
O sa ma ocup zilele urmatoare de asta.

Asta ar fi o idee, dar cred că se poate şi mai simplu.

Văd că toate graficele sunt în folderul /grafice de pe server. Aplicaţia ar putea pur şi simplu să asocieze denumiri "friendly" fiecărui nume de fişier, de ex e1a.pdf înseamnă "Expres 1 Şagului > Aradului". Dacă se poate garanta că denumirile fişierelor nu se schimbă în viitor, cererea pentru un anume fişier s-ar putea face direct din cadrul aplicaţiei. De exemplu să pot cere să văd e1a.pdf dacă mă aflu în mod curent pe pagina cu timpii de E1 pe sensul acela.

Desigur, dezvoltatorul trebuie să vrea acest lucru :)

edit: Am văzut acum butonul care duce la pagina plaintext download.html. E f. bine şi aşa, mersi.

Aceasta postare a fost editata de dAImon: 27 august 2014 - 22:06

0

#687 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 28 august 2014 - 00:11

Ma bucur daca te ajuta. :)
0

#688 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 10 septembrie 2014 - 19:27

O mică problemă, poate a mai fost menţionată.

Astăzi pe la 17:14 am ajuns în Gara Nord. Conform aplicaţiei, autobuzul Expres 1 (spre Şagului) urma să vină la 17:18. Tot conform aplicaţiei însă, autobuzul 3 venea la 17:21. Fiind vorba de o simplă diferenţă de 3 minute, am zis să aştept treiul. Din păcate n-am verificat panoul fizic.

S-a făcut 17:21, a trecut .. după 2 minute la refresh apar şi date noi - 17:58, ceea ce corespundea şi cu orarul autobuzului 3 din staţie. Practic am ratat autobuzul Expres 1 degeaba.

Nu înţeleg, e un bug al serverului RATT sau al aplicaţiei? Sunt şi alte linii cu ore cel puţin ciudate.

p.s. dacă vorbim de buguri ale serverului, poate ar fi util un topic special pentru asta?
0

#689 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 septembrie 2014 - 20:25

Pai, daca e un bug al Radfleet si panoul trebuie sa arate aceasi eroare.
0

#690 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 10 septembrie 2014 - 21:07

Dat fiind faptul ca aplicatia afiseaza DOAR date direct de pe server... :eusa_think:

Oricum, eu nu inteleg totusi ceva! S-a mai spus, s-au aruncat cu vorbe in stanga si in dreapta si degeaba. Nu vreau sa invinovatesc pe nimeni, insa am fost primul oras din RO (parca) care a implementat un astfel de sistem, si printre primii si din partea de est a EU. Au trecut deja ceva ani (5-6) si la noi tot BUG-uri de gradinita ne mananca nervii... Ba statii amplasate aiurea virtual, ba capete puse aiurea, ba eu mai stiu ce transmisii de nivelul Africii, cand colo stim cu totii ca in LUME stam in TOP 3 la categoria conexiuni 3G si LTE.

Nu inteleg cum la noi dupa atatia ani, inca se afiseaza xx:xx... Sau se afiseaza ceva complet eronat...

Domnu Florin, in curdea cui se afla cadavrul? RATT, Radfleet?
0

#691 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 10 septembrie 2014 - 21:56

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 10 septembrie 2014 - 20:25, a spus:

Pai, daca e un bug al Radfleet si panoul trebuie sa arate aceasi eroare.

In statia Gara > Sagului nu exista panou electronic, doar vizavi.

Tin sa precizez ca timpul pt E1 era relativ (3 minute), doar cel pt Ab.3 absolut. Din cate retin, timpii absoluti sunt cei din "graficul oficial", deci chiar nu inteleg de unde a venit acel timp in aplicatie :D
0

#692 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 10 septembrie 2014 - 21:59

Cristi, oricat de meseriasi am fi noi romanii la viteze 3G si LTE, din pacate, echipamentele noastre nu comunica prin aceste standarde, ci doar prin GPRS.
In rest, stiu ca aplicatia ar trebui sa afiseze doar date de pe server, dar intre aplicatie si server mai sunt o gramada de echipamente, incluzand telefonul, reteaua pe care se afla acesta si calitatea semnalului oferit, compatibilitati hardware, specificatiile mobilului, etc. Stiam si banuiam ca in final toate "cadavrele" vor fi aruncate in curtea RATT. -_-
0

#693 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 septembrie 2014 - 00:07

De data aceasta nu am aruncat cu nimic. E clar ca incerc sa-mi apar si eu munca, cum si dvs. o aparati pe a dvs. (clar incomparabile)

Si totusi, amandoi stim ca oricat de perfecte ar fii partile noastre exista o a III-a componenta care tot defectuoasa ramane, si aparent nimeni nu se intereseaza sa o remedieze... Radfleet. Cum am mai spus-o de N ori, trasee trase aiurea, capeti definiti prost si inca mai cate...
0

#694 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 septembrie 2014 - 07:20

Din pacate asa e. Sistemul e foarte complex si includ aici si echipamentele de pe vehicule, nu doar partea software, din cauza aceasta aparand probleme. La toate astea se mai adauga si bug-uri software si greseli ale operatorilor care lucreaza in Radfleet. Din pacate, nu tine doar de RATT rezolvarea problemelor ci depinde si de cei care intretin Radfleet, sau de providerul de telefonie mobila.
0

#695 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 11 septembrie 2014 - 16:00

Tocmai am verificat aplicatia. Cursa de 16:59 cu plecare din Gara pe directia Abator a fost corect listata (apare si in graficul de pe site). Insa in loc de 17:58 conform graficului oficial, apare iarasi o cursa "fantoma" la 17:21. Deci nu e vorba de bug intamplator ieri.

Daca este o problema de date gresite in Radfleet, poate ar trebui corectata .. zic si eu :)

Aceasta postare a fost editata de dAImon: 11 septembrie 2014 - 16:01

0

#696 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 11 septembrie 2014 - 16:07

O sa transmit acest lucru colegilor care incarca graficele pe server.
0

#697 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ

Postat 16 septembrie 2014 - 22:20

Ceva noutăţi? :)

Îmi cer scuze că postez singur, dar am mai văzut astăzi două anomalii:

• Eram la ora 17:15 în staţia Holdelor a Ab.40. Aplicaţia arăta (pe ruta către Grozăvescu, evident) că graficul pentru următoarea maşină este 17:35 la Stuparilor (prima staţie de pe linie), DAR 17:17 la Holdelor (a doua staţie). Până la urmă maşina a venit în două minute, dar aplicaţia nu şi-a făcut update să arate că este în traseu acel autobuz. Maşina nu a apărut în traseu la nici un moment până am ajuns la Poştă, deci exclud probleme de semnal .. la un moment dat tot ar trebui să-şi poată transmite poziţia. Şi este a doua oară când văd că se indică o oră mai înaintată pentru Stuparilor decât pentru Holdelor, ceea ce nu are sens deloc :D
  • Eram în Gara Nord la 19:00 şi am prins încă un autobuz 3 "fantomă", care s-ar fi îndreptat spre Abator la 19:11. Nu există aşa ceva în grafic, nu a venit maşina fizic, iar după ce a trecut ora 19:11 aplicaţia şi-a revenit la normal şi a arătat următoarea cursă corectă, de la 20:23.

0

#698 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 16 septembrie 2014 - 22:46

Le me explain!

Asa la linia 40, cum si la mai multe altele, captul de linie nu are 2 timpi, unul de plecare si unul de sosire. Daca o luam logic, intr-o bucla normala, MTC-ul ajunge, lasa calatorii, si pleaca dupa stationare. Pentru ca in lumea normala asa s-ar intampla, unele linii au la capete 2 timpi, cum am precizat mai sus. Ei, chiar daca la 40 nu vorbim de o bucla fizica, linia in sine fiind semibucla, s-a ales probabil ignorarea acestui fapt. Prin urmare, chair daca sistemul functioneaza pe principiul bucla, s-a ignorat acest fapt, ceea ce se reflecta cel mai bine in aplicatie.

Statia 1 de pe sensul Stuparilor-Posta Mare, este aceeasi cu Statia 0 de pe sensul invers. (0 fiind ultima statie) Astfel ceea ce vezi tu (si nu ar trebuii) este defapt sosirea urmatoarei curse la Stuparilor.

Acuma problema logica! De ce totusi daca timpul de la Stuparilor este mai mare decat cea de la Holdelor, nu reprezinta si automat ca autobuzul este intre cele 2 statii, astfel urmand sa fie afisat si in aplicatie?

Simplu, deoarece sistemul functioneaza cu bucle virtuale(chair daca in realitate nu vorbim de una), exista acele puncte de excludere. Astfel autobuzul pleaca catre ultima statie (Stuparilor), intra in zona de excludere, iar aplicatia afiseaza pentru sensul Posta Mare-Stuparilor, sosirea urmatoarei curse. Automat pe celelat sens, deoarece vorbim de aceeasi statia 1, aplicatia iti va afisa in timp in viitor pentru autobuzul care este defapt intre cele 2 statii (Stuparilor-Holdelor). Dat fiind aceasta anomalie, algoritmul o sesizeaza, si prin excludere nu afiseaza nici un vehicul intre cele 2 statii. (asta in aplicatie) Cand autobuzul iese din zona de excludere, la Holdelor iti vor aparea min ramase. :baby:

Legat de linia 3, aparent vorbim cu siguranta de o cursa fantoma, care se afla inca in Radfleet, chiar daca in realitate ea nu exista.
0

#699 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2520
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 18 septembrie 2014 - 21:29

Panoul afişa bus în staţie, el avea afişaj de retragere şi aplicaţia îl afişa la fel:
Imagine atasata: e7.jpg Imagine atasata: e7  .jpg Imagine atasata: Screenshot_2014-09-18-09-09-14.png
0

#700 Userul este online   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 septembrie 2014 - 21:37

Pai, vad ca aplicatia iti spunea ca la 9:10 soseste un autobuz in statie si asta la ora 9:09. E posibil ca afisajul sa-l fi aratat pe acesta deja in statie. Se mai intampla, datorita pozitionarii gresite a statiei in Radfleet.
0

Arata acest topic

• (46 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Ultima »

2 useri citesc topicul