MihaiBalint, la 25 februarie 2014 - 22:57, a spus:
E problema interesanta de la capatul de linie... Practic fiecare linie (e.g. 33) are doua trasee: dus si intors. La capat de linie in sistemul de la RATT ambele trasee au cate o statie chiar daca in realitate e vorba numai de o singura statie (e.g. 33 la catedrala).
Concret avem situatia in care pentru statia Catedrala, linia 33, putem afisa doua estimari diferite:
1. ora cand ajunge acolo autobuzul care vine dinspre statia Mocioni / Sinaia sau
2. ora cand pleaca urmatorul autobuz spre Mocioni / Sinaia
La un moment data m-am intrebat: ce e mai util pentru calator la capat de linie? Sa vada cand pleaca autobuzul de acolo pe traseu sau sa vada cand ajunge (si se opreste, posibil sa faca pauza etc). Cu riscul ca uneori se vor afisa situatii ca si cea din screenshot, am luat decizia de a afisa intotdeauna plecarea autobuzului si nu sosirea. Imi asum aceasta decizie si pana cand cineva nu ma convinge ca pentru calator e mai bine altfel asa va ramane.
Ce spui tu e corect, dar ca sa luam un exemplu despre ce se intampla la M45:
A.acum este 14.45, aplicatia afiseaza ca in primul screenshot atasat ora de plecare a autobuzului la 15.20 de la capat de linie (Dumbravita), cata vreme pe site orarul arata 15.00. Inteleg atunci cumva ca nu trebuie sa mai iau dupa capetele de linie, pentru ca acolo informatia e de fapt eronata, fiind corecta doar pentru statiile intermediare. Si totusi aplicatia nu arata ora de plecare a urmatorului autobuz, adica 15.00.

B.In sens opus, autobuzul e pe traseu, unde se vede. Capatul de linie (Bastion) arata ca urmatorul autobuz va fi la ora 15.00 (al doilea screenshot), ceea ce nu corespunde cu graficul de pe site (15.40). Si culmea, arata inclusiv statiile urmatoare ca si cum ar urma un autobuz sa treaca pe tot traseul, cu plecare din capat la ora 15.00. Care nu va trece.

C.Odata ce s-a facut ora 15.00, orarul de pe sensul spre Timisoara se modifica, aratind incorect urmatorul autobuz, cu plecare din capatul liniei la ora 15.40 - de fapt orarul pentru urmatorul autobuz in sens opus (screenshot 3).

D.In acelasi timp, se da peste cap orarul de la sensul spre Dumbravita, aratindu-mi (screenshot 4) un orar fantoma atat pentru capetele de traseu cat si pentru statiile intermediare.

E.Odata ce autobuzul pleaca din nou dinspre Dumbravita spre Timisoara, se repeta situatia cu orarul fantoma (

: urmatorul autobuz din Dumbravita ar trebui sa plece la 15.40 si sa treaca conform orar din aplicatie pe la toate statiile. Care autobuz nu exista (conform orar la 16.10). (screenshot 5)

F.In acelasi timp, orarul din sensul spre Dumbravita arata urmatoarea plecare din statie ca fiind in 16 minute, ceea ce nu este cazul, aceasta fiind conform orar la 15.40, verificabil insa de data aceasta la statiile de pe traseu (screenshot 6).

Explicatia ta imi pare foarte rezonabila si sunt de acord cu ceea ce spui, dar ceea ce se intampla in aplicatie nu imi pare deloc rezonabil. Ceva e serios dat peste cap. Poate chiar nu pricep eu cum ar trebui sa interpretez informatia, dar chiar mi se pare ca e inutilizabila pentru linia M45 la modul asta.
Toate screenshoturile sunt de astazi.
Dan