STP Timișoara Forum: Aplicatie android pentru afisarea timpilor - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (46 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »

Aplicatie android pentru afisarea timpilor

#621 Useril este offline   dan 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 12 februarie 10

Postat 19 februarie 2014 - 18:01

Vezi postareabogdan99999, la 18 februarie 2014 - 12:52, a spus:

Scuza-ma, nu prea inteleg ce vrei sa zici. Te referi ca apar statii care nu apar pe tablita din statia in care urci tu?

Adica vreau sa spun ca in aplicatie apare orarul unui autobuz care nu vine niciodata. O sa stau la panda pentru ca imi amintesc ca am patit sa imi arate un grafic pe care nu l-am gasit nici pe site. O sa documentez si asta cand ma mai lovesc.
0

#622 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 19 februarie 2014 - 22:04

Pai, chiar spuneam ca e o eroare si se vede in capturile postate de tine.
0

#623 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 850
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 20 februarie 2014 - 02:20

Idee: afisarea mesajelor gen "deranjament in zona cutare, linia x circula deviat pe traseul w,y,z" in cadrul aplicatiei undeva
0

#624 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 20 februarie 2014 - 15:07

Asaceva este imposibil atat timp cat serverul nu trimite aceste date. Ce-i drept in alte parti am vazut aplicatii care stiu astfel de trucuri, insa din cate stiu, dispecerul are legatura cu anumite panouri, si nu cu serverul... :eusa_think:
0

#625 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 850
  • Locatia:Timisoara

Postat 21 februarie 2014 - 00:34

poi si ce ar fi asa greu sa aibe legatura si cu serverul?? :happy:
0

#626 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 21 februarie 2014 - 10:22

Serverul nu trimite aceste date, decat spre panouri. :)
0

#627 Useril este offline   dan 

• Membru începător
  • Pip

Postat 23 februarie 2014 - 19:21

Ai dreptate Florine, e vorba de o singura eroare, cea din capturi. M-am incurcat eu si credeam ca mai e inca o eroare dar asta e singura. Oricum ar fi, ar fi fain daca ar reusi Mihai sa o repare cumva.
0

#628 Useril este offline   MihaiBalint 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 15 aprilie 11

Postat 25 februarie 2014 - 22:57

Vezi postareadan, la 23 februarie 2014 - 19:21, a spus:

Ai dreptate Florine, e vorba de o singura eroare, cea din capturi. M-am incurcat eu si credeam ca mai e inca o eroare dar asta e singura. Oricum ar fi, ar fi fain daca ar reusi Mihai sa o repare cumva.

E problema interesanta de la capatul de linie... Practic fiecare linie (e.g. 33) are doua trasee: dus si intors. La capat de linie in sistemul de la RATT ambele trasee au cate o statie chiar daca in realitate e vorba numai de o singura statie (e.g. 33 la catedrala).

Concret avem situatia in care pentru statia Catedrala, linia 33, putem afisa doua estimari diferite:
1. ora cand ajunge acolo autobuzul care vine dinspre statia Mocioni / Sinaia sau
2. ora cand pleaca urmatorul autobuz spre Mocioni / Sinaia

La un moment data m-am intrebat: ce e mai util pentru calator la capat de linie? Sa vada cand pleaca autobuzul de acolo pe traseu sau sa vada cand ajunge (si se opreste, posibil sa faca pauza etc). Cu riscul ca uneori se vor afisa situatii ca si cea din screenshot, am luat decizia de a afisa intotdeauna plecarea autobuzului si nu sosirea. Imi asum aceasta decizie si pana cand cineva nu ma convinge ca pentru calator e mai bine altfel asa va ramane.
0

#629 Useril este offline   MihaiBalint 

• Membru VIP

Postat 25 februarie 2014 - 23:08

Vezi postareaweg_mann4ratt, la 20 februarie 2014 - 02:20, a spus:

Idee: afisarea mesajelor gen "deranjament in zona cutare, linia x circula deviat pe traseul w,y,z" in cadrul aplicatiei undeva

Legat de ideea asta, imi place! Si eu m-am si gandit foarte mult la ea. Intrebarea este: exista cineva care are aceste informatii si care ar putea si ar fi dispus sa introduca zi de zi intr-un formular web foarte simplu urmatoarele informatii:
-linia
-directia
-mesaj de max. 5-20 cuvinte care sa descrie situatia

sau si mai simplu intr-o singura linie, gen twitter: #33 #Catedrala Accident, posibile intarzieri.

Ideal cred ca ar trebui sa fie cineva foarte apropiat de dispecerat. Alternativ... si cu anumite limitari ar putea fi chiar calatorii dar e posibil ca mesajele de la calatori sa incline spre alte directii.
0

#630 Useril este offline   dan 

• Membru începător
  • Pip

Postat 28 februarie 2014 - 15:27

Vezi postareaMihaiBalint, la 25 februarie 2014 - 22:57, a spus:

E problema interesanta de la capatul de linie... Practic fiecare linie (e.g. 33) are doua trasee: dus si intors. La capat de linie in sistemul de la RATT ambele trasee au cate o statie chiar daca in realitate e vorba numai de o singura statie (e.g. 33 la catedrala).

Concret avem situatia in care pentru statia Catedrala, linia 33, putem afisa doua estimari diferite:
1. ora cand ajunge acolo autobuzul care vine dinspre statia Mocioni / Sinaia sau
2. ora cand pleaca urmatorul autobuz spre Mocioni / Sinaia

La un moment data m-am intrebat: ce e mai util pentru calator la capat de linie? Sa vada cand pleaca autobuzul de acolo pe traseu sau sa vada cand ajunge (si se opreste, posibil sa faca pauza etc). Cu riscul ca uneori se vor afisa situatii ca si cea din screenshot, am luat decizia de a afisa intotdeauna plecarea autobuzului si nu sosirea. Imi asum aceasta decizie si pana cand cineva nu ma convinge ca pentru calator e mai bine altfel asa va ramane.

Ce spui tu e corect, dar ca sa luam un exemplu despre ce se intampla la M45:

A.acum este 14.45, aplicatia afiseaza ca in primul screenshot atasat ora de plecare a autobuzului la 15.20 de la capat de linie (Dumbravita), cata vreme pe site orarul arata 15.00. Inteleg atunci cumva ca nu trebuie sa mai iau dupa capetele de linie, pentru ca acolo informatia e de fapt eronata, fiind corecta doar pentru statiile intermediare. Si totusi aplicatia nu arata ora de plecare a urmatorului autobuz, adica 15.00.
Imagine atasata: 1.png
B.In sens opus, autobuzul e pe traseu, unde se vede. Capatul de linie (Bastion) arata ca urmatorul autobuz va fi la ora 15.00 (al doilea screenshot), ceea ce nu corespunde cu graficul de pe site (15.40). Si culmea, arata inclusiv statiile urmatoare ca si cum ar urma un autobuz sa treaca pe tot traseul, cu plecare din capat la ora 15.00. Care nu va trece.
Imagine atasata: 2.png
C.Odata ce s-a facut ora 15.00, orarul de pe sensul spre Timisoara se modifica, aratind incorect urmatorul autobuz, cu plecare din capatul liniei la ora 15.40 - de fapt orarul pentru urmatorul autobuz in sens opus (screenshot 3).
Imagine atasata: 3.png
D.In acelasi timp, se da peste cap orarul de la sensul spre Dumbravita, aratindu-mi (screenshot 4) un orar fantoma atat pentru capetele de traseu cat si pentru statiile intermediare.
Imagine atasata: 4.png
E.Odata ce autobuzul pleaca din nou dinspre Dumbravita spre Timisoara, se repeta situatia cu orarul fantoma (B): urmatorul autobuz din Dumbravita ar trebui sa plece la 15.40 si sa treaca conform orar din aplicatie pe la toate statiile. Care autobuz nu exista (conform orar la 16.10). (screenshot 5)
Imagine atasata: 5.png
F.In acelasi timp, orarul din sensul spre Dumbravita arata urmatoarea plecare din statie ca fiind in 16 minute, ceea ce nu este cazul, aceasta fiind conform orar la 15.40, verificabil insa de data aceasta la statiile de pe traseu (screenshot 6).
Imagine atasata: 6.png
Explicatia ta imi pare foarte rezonabila si sunt de acord cu ceea ce spui, dar ceea ce se intampla in aplicatie nu imi pare deloc rezonabil. Ceva e serios dat peste cap. Poate chiar nu pricep eu cum ar trebui sa interpretez informatia, dar chiar mi se pare ca e inutilizabila pentru linia M45 la modul asta.

Toate screenshoturile sunt de astazi.

Dan
1

#631 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 01 martie 2014 - 01:24

Ok... Eu incep sa prind problema. Pentru capatul de la Bastion, avem odata daot timpul de sosire, ceea ce automat este afisat si ca si timp de plecare, ceea ce din start este eronat. Deaceea cer domnului Florin sa verifice daca pentru codul 2967 avem linia M45. Daca da, am rezolvat problema.

Legat de screenshoturi:

#1. Daca schimbam capetele intre ele, vom avea o afisare corecta a graficului, ceea ce inseamna plecare din Dumbravita la 15:00, sosire la 15:20. Aceast fapt ma duce cu gandul la o eroare din aplicatie care citeste invers sensurile

#2. ?!?

#3. Avem graficul afisat corect... Insa pentru celelat sens. Autobuzul pleaca la 15:40 de la Bastion, si nu din Dumbravita, deci cum spuneam si mai sus, intarim ipoteza unei probleme de citire a aplicatiei.

#4. Din nou ca si la screenshot #1, daca schimbam cele 2 capete intre ele avem un grafic perfect corect!

#5. Se afiseaza un grafic perfect corect, insa pentru sensul opus!

#6. Aici apare taman ce spuneam eu la inceput! acele 16 min afisate sunt defapt minutele de sosire din screenshot-ul #5. Plus de asta ca si la #1 si #4, daca schimbam capetele intre ele, avem un grafic corect afisat.

Concluzia! In screenshot #2, nu imi dau seama ce se intampla, insa dependent de asta am gasit problema. Aplicatia vede datele in dubla oglinda. Mai intai se oglindesc capetele, mai apoi intreg sensul. Asa se face ca la fiecare a II-a afisare capetele sunt afisate corect, insa nu si traseul. Asta la afisarile pare. La fel, la cele impare, este afisat traseul corect, insa nu si capetele. Vom rezolva cu Mihai BUG-ul, si dapa ce primesc o confirmare positiva de la domnul Florin, sper sa remediem complet problema!

Sa stai pe aproape, sa vedem ce iese!
0

#632 Useril este offline   dan 

• Membru începător
  • Pip

Postat 01 martie 2014 - 09:29

stau, ca ma intereseaza direct
0

#633 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 martie 2014 - 09:38

In ultimele date extrase, id-ul liniei M45 este 2606. I-am cerut unul nou lui Sorin, pentru comparatie.
2967 apare ca id statie de intrare, tot pentru linia M45
0

#634 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 01 martie 2014 - 11:20

Exact cum banuiam.

2967este statie de plecare pentru M45, insa in lista primita se repeta defapt 6120, ceea ce duce la eroarea noastra. Eu am corectat partea mea, acum urmeaza Mihai sa vada ce se intampal defapt , cand aplicatia ia datele din baza de date.
0

#635 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 01 martie 2014 - 14:03

Ar fi super daca asta ar fi problema si s-a descoperit.
0

#636 Useril este offline   dan 

• Membru începător
  • Pip

Postat 11 martie 2014 - 16:38

ceva noutati? ca ar fi fain daca as putea lasa acasa foile printate cu graficul...
0

#637 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 12 martie 2014 - 18:07

Cum spuneam, deocamdata eu si Florin ne-am terminat treaba...

A mai ramas ca Mihai sa se uite peste cod, cand are timp. Eu sper ca vom avea un rezultat pozitiv curand.
0

#638 Useril este offline   MihaiBalint 

• Membru VIP

Postat 13 martie 2014 - 22:33

Vezi postareacseh_17, la 12 martie 2014 - 18:07, a spus:

Cum spuneam, deocamdata eu si Florin ne-am terminat treaba...

A mai ramas ca Mihai sa se uite peste cod, cand are timp. Eu sper ca vom avea un rezultat pozitiv curand.

Vine si update-ul pe weekendul asta.
0

#639 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2520
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 28 martie 2014 - 23:31

Am vazut ca sa facut update la aplicatie, 2 mici probleme gasite: - linia 33B are traseu mai lung
- mici greseli gramaticale la linia M43
0

#640 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 29 martie 2014 - 00:44

Sa inteleg ca s-a remediat problema la M45? :eusa_think:

@Andy

Hai sa zicem, ca pana se inchid santierele mari in oras, aplicatia va ramane mai mult sub o forma BETA, ca e pur-si-simplu imposibil sa tinem pasul cu modificarile din ultima vreme... :Facepalm_emote_gif:
0

Arata acest topic

• (46 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »

1 useri citesc topicul