STP Timișoara Forum: Retelele de cablu si fibra optica din Timisoara - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (20 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Retelele de cablu si fibra optica din Timisoara + telefonie fixa si mobila

#121 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6118
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 11 aprilie 2014 - 02:16

Explic mai pe larg, ca sa se inteleaga contextul:

Din cauza concurentei, UPC-ul a fost nevoit sa lase la liber (adica pentru a putea fi receptionate cu ajutorul decodorului DVB-C inclus in televizoarele mai noi, cele fabricate acum vreo 3-4 ani, cel putin), incepand de anul trecut (2013) unele canale (nu altele) dintre cele ce se puteau receptiona pana in acel moment doar cu ajutorul dispozitivelor denumite:
- mediabox (receiver, set-top box, cutie sau cum mai vreti sa-i ziceti)
- card CI+
Era vorba despre 4 sau 5 canale HD (TVR HD, ProTV HD, RTS HD si UTV HD, ultimul - culmea - apartinand RCS-RDS) si mai multe canale SD, sa zicem vreo 60-70, dupa o vreme intrand si Bollywood HD, tot la liber.

Ei bine, de prin luna Februarie 2014, de cand canalul Digi24 (despre care am auzit numai de bine, desi sunt abonat UPC) a intrat in lista must-carry, pe pozitia numarul 13, UPC (si alti operatori concurenti) pentru ca sa nu fie nevoit sa-l introduca in grila (deoarece se banuieste ca RCS-RDS ar aplica un puternic program de marketing/publicitate la produsele si serviciile proprii), a recurs de vreo doua zile la o metoda ciudata: si-a redus numarul de canale transmise analogic de la vreo 65 la 51, astfel incat Digi24 sa fie lasat afara.
De altfel, in motivatia prezentata la CNA, UPC a declarat acum vreo doua saptamani ca are in grila analogica doar 51 de canale, desi toata lumea receptiona mai multe.

Astel, cu aceasta ocazie UPC a fost nevoit sa scoata din grila analogica diferenta de canale (de la 65 la 51), printre care si postul Alfa-Omega TV, singura televiziune cu acoperire nationala si chiar continentala, cu transmisie din TM. De asemenea, a redus numarul de canale SD lasate la liber prin DVB-C, tot la 51, conform ofertei de pe pagina proprie.
Aici au fost magari, pentru ca au scos si cateva dintre canalele pentru cei mici, transmise prin DVB-C. Cele pentru sugari :(

Dar ca sa compenseze cumva, UPC a lasat la liber (DVB-C), pe langa cele 51 ramase in grila, mai multe canale HD decat au fost pana acum: Sport.ro HD, Acasa TV HD si cele doua tematice despre care am scris in celalalt mesaj (Discovery Showcase HD si Animal Planet HD), ajungand astfel la vreo 8 canale HD, in TM. Nu stiu insa daca vor ramane permanent la liber sau e doar temporara situatia.
Pentru cine a fost prin casieriile UPC, am vazut ca in ultima perioada televizoarele prezente acolo sunt lasate mai mult pe canale tematice HD, decat pe UTV HD, cum se intampla inainte.

Binenteles, grilele superioare nu au suferit modificari importante. Sau, cel putin nu stiu eu, caci am Maxim HD, UPC avand destul de multe canale HD in pachetele superioare (vreo 28-30 HD-uri cred).

PS: cei impatimiti stiu, probabil, si povestea cu canalele extra HD
2

#122 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30179
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 11 aprilie 2014 - 09:11

Deocamdata platesc mai putin decat vad pe pagina lor. Trebuie sa am grija sa nu ma prinda cu vreo "oferta". :P
1

#123 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 11 aprilie 2014 - 16:14

Stati un pic ca nu inteleg ceva. Daca imi iau un TV cu decodor DVB-C ca sa receptionez programele "la liber" am nevoie totusi de un pachet de servicii (fie UPC sau Digi). Daca imi iau pachetul cel mai "chel" pe langa el primesc si programele mentinate de voi mai sus?
0

#124 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10594
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 11 aprilie 2014 - 16:37

La RDS poti sa vezi aproapte toate canalele la liber pe DVB-C, cu mici exceptii, citeva pentru care se plateste suplimentar (HBO, poate Digi Film etc). Un avantaj ar fi ca pentru programele HD nu trebuie sa platesti 5 lei (sau 10?) pentru custodia receptorului HD.
0

#125 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 14 aprilie 2014 - 03:28

La UPC, daca dispui de un TV cu tuner DVB-C, poti vedea 51 canale SD si 7 canale HD (8 in TM) la liber, conform grilei de pe site-ul UPC.
Nici aici nu este nevoie de vreun echipament suplimentar, doar pentru aceasta grila, desi pe site - la acest pachet - scrie gresit ca ar fi nevoie de inchirierea unui echipament.
La pachetul Optim scrie, de fapt, corect :)

Deci, cel mai ieftin pachet digital de la Digi/RCS-RDS costa 29 de lei, iar cel mai ieftin pachet digital de la UPC costa 25 de lei. Fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.
0

#126 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 14 aprilie 2014 - 20:49

Am un reciever DVB-C adus din Germania. Atunci cand l-am adus si l-am conectat la cablul UPC, receptiona doar TVR International, pentru restul canalelor "spunand" sa contactezi providerul. O sa-l incerc pe un TV care nu are tuner DVB-C, sa vad daca chiar vad toate aceste canale. Sta de mult in cutie si n-ar fi rau sa-i gasesc utilizare (chiar daca aparatul si TV-ul sunt doar HD Ready). :)

L.E. Deci, am instalat reciever-ul, am dat o cautare si a memorat 280 de canale, desigur codate si FTA. Ce e ciudat, e ca principalele canale criptate in trecut, au reclama in limba romana, reclama comerciala. Iata scula si un exemplu de reclama in romana pe History (in timpul emisiunii Razboiul Depozitelor):

Imagine atasata: 20140414_210656_LLS.jpg Imagine atasata: 20140414_204658.jpg Imagine atasata: 20140414_204722.jpg

Canale HD nu am receptionat, dar asta e din cauza recieverului, care nu stie asa ceva.
1

#127 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 18 aprilie 2014 - 15:51

Citeaza

412/16.04.2014 SC ROMTELECOM SA Bulevardul VASILE PARVANLucrari de tip c) - Retele edilitare - Interconectare canalizatie Romtelecom si canalizatie NetCity. Zona afectata de lucrari se va aduce la stadiul initial. Zona C.

411/16.04.2014 SC ROMTELECOM SA IANCU VACARESCU COLT CU BULEVARDUL REGELE CAROL ILucrari de tip c) - Retele edilitare - Interconectare canalizatie Romtelecom si canalizatie NetCity. Zona afectata de lucrari se va aduce la stadiul initial. Zona C.

ac primaria tm

0

#128 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 26 aprilie 2014 - 12:14

RCS&RDS aruncă mănuşa greilor: lansează abonamentul nelimitat
Sursa : OraDeTimis
0

#129 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 aprilie 2014 - 12:26

Daca vor avea acest abonament, la 10€ (nu la 5€, cum pare la prima citire), probabil ii vor forta si pe ceilalti sa reduca preturile, altfel nu vor face fata la... numarul cererilor de portare a numarului. :D
0

#130 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 27 aprilie 2014 - 06:06

Interesanta ofensiva de voce si de trafic web, prin acest abonament Digi Mobil Optim Nelimitat. Ramane un mare minus insa: deocamdata SMS-urile sunt nelimitate doar in retea!
0

#131 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 aprilie 2014 - 09:58

Tare mi-e teama ca si accesul la internet, ca nu cred sa fie asa darnici cei de la Vodafone cu clientii RDS. (daca da, o sa le sara clientii lor in cap, lor oferindu-le 400MB si celor de la RDS 5GB)
0

#132 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 27 aprilie 2014 - 11:15

Cei de la RDS doar folosesc echipamentele celor de la Vodafone.
Nu cred ca Vodafone are vreo legatura cu trasmisia de internet (Date) catre clientii RDS.
Am sa ma interesez si revin cu o explicatie mai clara.
0

#133 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 27 aprilie 2014 - 11:56

Cum sa nu aiba legatura! Pai tot traficul clientilor RDS care nu au acoperire intr-o zona, va trece prin echipamentele si releele lor, deci numarul de clienti dintr-o celula conectati la un site (releu), va creste automat. Un client RDS aflat in "roaming national", isi va primi datele mobile (internetul) tot prin echipamentele Vodafone, daca in intelegere intra si asta, desigur.
0

#134 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 27 aprilie 2014 - 13:01

SMS-ul primit de mine acum citeva zile:

Imagine atasata: Digi Nelimitat - 2014.04.25.jpg

Nici nu l-am bagat in seama, la prima citire am inteles ca as avea apeluri nelimitate doar in retele fixe. :crazy:

Atentie, din cite retin ca am citit ce scrie la *, la Digi acei GB nu sint pe luna, cind este atins traficul, o perioada ai viteza limitata pina cind din nou incepi niste GB la viteza maxima.

Cit despre parteneriatul Digi-Vodafone, Vodafone primeste acces la reteaua RDS de fibra optica, deci nu sint in pierdere.
1

#135 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 27 aprilie 2014 - 14:25

De ce-mi miroase mie a achizitie in viitor? Vodafone face un parteneriat cu o firma fantoma din categoria telecom. Isi atrage clientela de la concurenta si cand treaba e bine batatorita, PAC cumpara Digi-mobilul... Ar fi o lovitura bunicica pentru concurenta, si prin concurenta inteleg Orange.
0

#136 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 27 aprilie 2014 - 14:35

De ce nu ar fi o concurenta si cu Cosmote care din septembrie va deveni T-Mobile.
0

#137 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 27 aprilie 2014 - 14:43

Cat de oficiala e informatia? Sincer asteptam mutarea de cand au facut cumparaturi prin 2008-2009... Telekom (T-mobil nu prea mai exista, doar in USA) este alta mancare de peste. Anyway politica ar fi cam aceeasi. Baietii au cumparat, au intrat tare cu oferte si la urma culeg boabele.
0

#138 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 28 aprilie 2014 - 16:40

Conform site-ului rcs-rds, cei 5 GB inclusi in abonament se reinnoiesc lunar.
2

#139 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 01 mai 2014 - 22:08

Vezi postareacseh_17, la 27 aprilie 2014 - 14:43, a spus:

Cat de oficiala e informatia? Sincer asteptam mutarea de cand au facut cumparaturi prin 2008-2009... Telekom (T-mobil nu prea mai exista, doar in USA) este alta mancare de peste. Anyway politica ar fi cam aceeasi. Baietii au cumparat, au intrat tare cu oferte si la urma culeg boabele.

Iata ca vine si informatia OFICIALA.

Nemţii şi-au impus punctul de vedere la Atena: Cosmote şi Romtelecom trec la brandurile Deutsche Telekom
Sursa ZF
5

#140 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 05 mai 2014 - 09:29

Era si timpul.
2

Arata acest topic