Deszăpezirea și combaterea poleiului
Postat 21 decembrie 2018 - 22:22

Postat 22 decembrie 2018 - 13:09
E clar: ghinion!

Postat 22 decembrie 2018 - 17:33
Postat 23 decembrie 2018 - 17:53
Florin.B RATT, la 18 decembrie 2018 - 10:50, a spus:
Cam asa ar fi putut arata modelul inspirat dupa vechile statii:

Putin cu intarziere, dar nu pot sa nu raspund si sa zic ca arata foarte bine. Mi-ar fi placut sa vad astfel de statii prin oras.
Postat 23 decembrie 2018 - 18:36

Postat 25 decembrie 2018 - 21:40
Putem sa speram ca cineva o sa arunce (pe străzi principale) sare în iarna asta cind nu ninge?
Postat 26 decembrie 2018 - 11:58
Postat 05 ianuarie 2019 - 18:06
Doar sub Pasajul Jiul era asfaltul negru.
Salutari suedeze marelui cirmaci!
Postat 17 ianuarie 2021 - 20:07

Chestionar actualizat (atasat cel de acum 2 ierni, cum anul trecut nu am avut nimic mai consistent)
A venit iarna cu adevarat azi, a nins toata ziua aproximativ si au fost temperaturi negative.
Daca pe bulevarde si pe pietonale in centru era ok (in p-ta Victoriei se 'topeau' bocancii de la excesul de sare), pe stradutele laturalnice ba era zapaza, ba era curatat.
Postat 17 ianuarie 2021 - 21:49
Postat 17 ianuarie 2021 - 22:26
Nu știu dacă de la utilajele Brantner, de la soare sau de la altceva.
Drept este că strada mea, fiind situată în nordul TM și încadrată la categoria a III-a ca prioritate la deszăpezire, a fost curățată de o firma particulară, care prestează și întreținerea spațiului verde în cadrul complexului rezidențial.
Postat 18 ianuarie 2021 - 08:28
nu duminica e stres ci luni dimineata - adica acum trebuie sa fie orasul curat. nu se compara cu acum 1-2 ani cand sub zapada erau si frunzele din toamna prin tot orasul
Postat 18 ianuarie 2021 - 09:22
Proba va fi cand va avea stratul 30-40 cm in oras. Nu stiu daca va fi asa ceva anul asta, poate in martie...
Postat 18 ianuarie 2021 - 13:53
Citeaza
Prima zăpadă mai serioasă care s-a așternut peste Timișoara le-a dat bătăi de cap unor șoferi, dar și celor din primărie. Dacă în cursul zilei de duminică s-a intervenit cu 11 utilaje, în noaptea de duminică spre luni au fost scoase 15 pe străzi: 14 au împrăștiat sare și unul clorură de calciu, pentru poduri și pasaje. S-a dat chiar și cu lama, prin zona Polonă, acolo unde stratul de zăpadă a fost mai serios și a permis intervenția lamei. Ca o comparație, în 2018, când a nins mai mult, iar stratul de zăpadă a fost mai mare, pe străzile orașului interveneau șase sau șapte utilaje.
Reprezentanții Brantner spun că în ultimele 24 de ore, până luni dimineață la ora 8, au fost aruncate aproximativ 200 de tone de sare pe străzile orașului. De la ora 6 dimineața au intrat în pâine și muncitorii societății de salubritate. Doar în zona centrală sunt aproximativ 16 persoane care deszăpezesc străzile pietonale și tot în centru s-a intervenit cu un Toyota Hilux.
„Noaptea s-a făcut doar mecanic, iar la 6 dimineața, pe schimbul 1, s-a intrat cu 70-80 de lucrători, pe cinci zone. Continuă și utilajele, doar că mai limitat din cauza traficului. Conform contractului, toată responsabilitatea și modul de lucru aparține Brantner. Noi am avut niște obiecții la caietul de sarcini, am cerut 21 de clarificări în perioada licitației, pragmatice și la obiect, dar au rămas neclarificate”, a explicat Teodor Pasici, directorul Brantner Timișoara.
Încă de duminică a început și deszăpezirea stațiilor STPT. Potrivit reprezentanților societății, 50 de angajați au aruncat în cele 513 stații din oraș cu patru tone de sare. S-a intervenit inclusiv în cursul nopții de duminică spre luni, începând cu ora 3.
Timișorenii pot suna să sesizeze eventualele probleme din trafic la dispeceratul firmei Brantner, disponibil non-stop la numărul de telefon 0737.770.527, au anunțat încă de duminică reprezentanții primăriei. Aproape 30 de oameni au sunat să se plângă de deszăpezirea de cartiere, pentru trotuare și străzile mici din cartiere. Unii au cerut să le fie curățate și trotuarele din fața blocurilor sau să li se ridice brazii de Crăciun, operațiune care nu cade în sarcina Brantner.
Vă reamintim, conform HCL 371/2007, timișorenii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, sunt obligați să își deszăpezească trotuarele din fața imobilelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.
În aproximativ două săptămâni, Brantner și Primăria Timișoara vor pune la dispoziția timișorenilor o aplicație în care va putea fi văzut în timp real traseul utilajelor, inclusiv pe salubrizare, nu numai pe deszăpezire, ne-au mai spus cei de la societate.
Vă reamintim, contractul cu Brantner a fost încheiat în 2019, după o perioadă în care Timișoara nu a avut contract pentru deszăpezire. Conform contactului, Brantner trebuie să pună la dispoziție cel mult 44 de utilaje. Societatea primește maximum 37,14 milioane de lei pentru deszăpezirea pe care o face în oraș.
tion
Postat 18 ianuarie 2021 - 16:06
Citeaza
Desigur ca si vecinii mei au iesit afara la ... scandal. La fiecare ninsoare aceasi discutie: 'de cine apartine alea din fata sau lateral'. Si sunt sigur ca aceasta problema nu e numai aici. Ar fi utila o harta facuta de primarie care sa arate fiecare imobil ce alee/trotuar curata.
Si inca ceva, in acest HCL scrie clar 'imobil', pai daca trotuarul este adiacent unui teren gol?