STP Timișoara Forum: Deszăpezirea și combaterea poleiului - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (22 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Deszăpezirea și combaterea poleiului

Poll: Dezapezire sezonul 2020 - 2021

Sunteti multumiti de interventile din perioada 17-18.ian?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#221 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 15 decembrie 2012 - 14:17

Vezi postareaVali, la 15 decembrie 2012 - 13:18, a spus:

Dl. mile, m-ati inteles gresit, n-am nimic cu ei, dar ziua nu-i vad deloc pe strazi aproape deloc. Au fost odata pe strazi sa stranga atat si aseara am vazut activitate si acuma dimineata vad un ditamai munte aparut peste noapte de la ei :censored:, deci habar nu am ce-au facut, au curatat putin si pac la revedere...Si ziua aici in zona nu e trafic mare deloc. Si Chagall si noi ne curatam din fata blocului trotuarele si alelile din fata garajelor, dar unde mai punem zapada? La fel si de pe drum unde? daca vii in zona Soarelui, te ingrozesti, nu mai ai unde sa parchezi la ce mormane de zapada s-au adunat...

N-am inteles nimic gresit, am inteles exact ceea ce ai scris tu in acea postare, adica te deranjau "desteptii" ca la ora 23:30 carau zapada adunata in gramezi, asta in loc sa le fi recunoscator ca nu stau acasa la caldura ci afara si noaptea si in frig. Daca le faceai un litru de ceai si eventual cate o gogoasa, cred ca era mai civilizat decat sa-i :censored: ...
Abia acum la revenire ai detaliat problema, expunand si alte aspecte...
0

#222 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 15 decembrie 2012 - 14:21

Vezi postareaChagall, la 15 decembrie 2012 - 14:15, a spus:

Spirit civic pe naiba, mi-au facut niste nervi, de mi-a venit sa le pun zapada la loc. :censored:

Te cred, numai cine n-a dat la lopata zapada (in strat gros si nu 5 cm) nu-si da seama ce inseamna acest lucru...
Daca n-ai facut-o din spirit civic, atunci ai facut-o de nevoie...
0

#223 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 15 decembrie 2012 - 14:26

Vezi postareamile, la 15 decembrie 2012 - 14:21, a spus:

Te cred, numai cine n-a dat la lopata zapada (in strat gros si nu 5 cm) nu-si da seama ce inseamna acest lucru...
Daca n-ai facut-o din spirit civic, atunci ai facut-o de nevoie...

Daca m-ar fi ajutat inca 2 persoane, terminam in maxim 15-20 minute, asa singur pe frig am dat la lopata aproape vreo 2 ore.
0

#224 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6120
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 15 decembrie 2012 - 15:23

Vezi postareaChagall, la 15 decembrie 2012 - 12:56, a spus:

Desi in mod normal, deszapezirea dintre blocurile aflate la periferia orasului, ar reveni in sarcina locatarilor.
Eu ca sa-mi scot masina din parcare, a trebuit sa deszapezesc complet o alee de 50m. Si nu l-am pomenit pe primar, pentru ca stiam ca e sarcina asociatiei de locatari sa deszapezeasca o alee infundata necirculata din fata blocului. Faptul ca n-a iesit nici un vecin sa ma ajute, desi erau alte 5 masini parcate pe straduta respectiva, e deja alta poveste. Lumea din bloc a asteptat fain frumos sa deszapezesc aleea respectiva, dupa care au iesit si ei, fara sa ma ajute cu ceva. :(

O situatie similara s-a intamplat si pe strada (de rang N!) pe care locuiesc eu: atat acum cat si in Februarie 2012, am iesit la curatat trotoarele 3-4 vecini din 30 de apartamente pe scara. Evident, alti 10-15 vecini, au iesit aproximativ simultan, insa doar pentru a-si curata masinile si pentru a degaja nametii din jurul lor pentru a putea iesi din parcare, fara a manifesta nici cea mai mica intentie de a da o mana de ajutor pentru deszapezirea cailor de acces comune.
Halal exemplu de spirit civic ofera copiilor lor!
0

#225 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10595
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 15 decembrie 2012 - 20:02

Sint genul de oameni care isi invata copiii sa arunce pe jos ambalajul de la junkfood pt ca cica sint altii platiti sa stringa mizeria...
0

#226 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30186
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 03 ianuarie 2013 - 09:49

Am fost uimit azi, strabatand tot orasul cu tramvaiul, sa vad inca gramezi mari de zapada netransportata. In Traian erau doua gramezi enorme :uimit2: , dar si vis-a-vis de magazinul Bega, in plin centru. Penibil.
0

#227 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 03 ianuarie 2013 - 17:17

Eu zic ca cheltuie bani aiurea daca nu lasa zapada sa se topeasca unde a fost strinsa... :eusa_think:

Ca sa fiu avocatul "diavolului", m-am mirat ca in noaptea de revelion, pe la 3, dupa ce am intilnit zone cu un fel de polei, la mica distanta am dat si de o portiune pe care se aruncase solutie de dezghetare (podul Traian si sub el).

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 03 ianuarie 2013 - 17:19

0

#228 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 03 ianuarie 2013 - 17:49

Pai, pe langa ca arata groaznic, in fata la Bega blocheaza mai multe locuri de parcare. Banii sa fi sigur ca-i incaseaza oricum, chiar daca in aceasta perioada nu au nimic de lucru. -_-
0

#229 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 ianuarie 2013 - 19:20

Un videoclip gasit azi :uimit: . Iata cum se face o deszapezire si observati ca drumul e unul nu prea important, e o zona rezidentiala:

P.S. Aproape ca as face pariu ca aia nu platesc firmei respective atat cat plateste primaria noastra. ;)
0

#230 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 04 ianuarie 2013 - 19:52

Probabil ca acolo ninge continuu 4-5 luni pe an.
0

#231 Userul este online   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2365
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 04 ianuarie 2013 - 20:00

Vezi postareaMHN, la 04 ianuarie 2013 - 19:52, a spus:

Si mai mult ca sigur ca ei deja au autostrazi si nu au "baieti destepti" care sa ia toate contractele cu primaria ....si nici mega hiper extra planuri marete de reabilitare a malurilor unui canal care reabilitare sa dureze mai multi ani decat a durat saparea canalului....si probabil ca la ei cand se demoleaza o constructie ilegala nu se scoate cate un surub cu presa de fata o data la 6 luni....dar desigur la ei este Canada...nu romania
0

#232 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 ianuarie 2013 - 20:08

Daca vedeam o singura astfel de echipa prin oras (freza plus cinci-sase camioane dupa ea), eu unul nu mai comentam nimic. Ii dadeam primarului nota 10 nu 8,5 cat si-a acordat el.
0

#233 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 04 ianuarie 2013 - 21:27

Nici nu vreau sa ma gindesc ce se intimpla daca in zapada pe care o "maninca" utilajul este o masina, pieton inghetat, pisica...

In 1990 am vazut in Kiev (inca URSS atunci) cum incarcau zapada de pe strada. Era un utilaj ca cel din clip:

https://www.youtube....h?v=dOrEkVLCBj4

Daca ar fi sa faca economie, factura sa depinda de activitate si nu indiferent daca ninge sau nu (cum cred ca e in toata Romania), din partea mea ar putea sa depoziteze zapada cit mai aproape, in parcuri, spatii verzi etc.

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 04 ianuarie 2013 - 22:12

0

#234 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 04 ianuarie 2013 - 22:10

Pai sunt rampele acelea pe marginea canalului Bega special pentru a descarca zapada.
0

#235 Useril este offline   aristotelro 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 388
  • Inregistrat: 15 noiembrie 11

Postat 05 ianuarie 2013 - 20:32

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 04 ianuarie 2013 - 22:10, a spus:

Pai sunt rampele acelea pe marginea canalului Bega special pentru a descarca zapada.

S-a renuntat la utilizarea lor deoarece snut se colmateaza Bega, zapada continand mult pamant.

Vezi postareaMHN, la 04 ianuarie 2013 - 19:52, a spus:

Nu chiar. Dar ninsorile din Canada ar fi desigur imposibil de gestionat in Romania.
0

#236 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 06 ianuarie 2013 - 06:00

Cand m-am referit ca ninge continuu o perioada mai lunga pe an acolo, m-am gandit ca in aceasta situatie bugetele societatilor care se ocupa cu astfel de activitati de deszapezire pot fi realizate eficient astfel incat amortizarea costurilor echipamentelor sa fie altfel reflecatata in pretul unei interventii sau al unui abonament de interventie valabil o anumita perioada de timp.

Nu vreau sa iau apararea societatilor de profil de la noi, caci am fost complet nemultumit de actiunile de deszapezire atat in Februarie cat si in Decembrie 2012, insa doar cu una sau doua interventii pe an, e greu sa-ti amortizezi eventuala investitie in utilaje noi si performante iar in acelasi timp sa fi capabil sa oferi serviciul prestat la costuri competitive (adica mici).

Evident cu noi nu cunoastem toate dededusbturile unei astfel de afaceri, parerile noastre fiind dramatic influentate exclusiv de rezultatul nesatisfacator vizibil de catre noi.
0

#237 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 15 ianuarie 2013 - 02:05

Ce se poate face cu un munte de zapada?

Imagine postata

Imagine postata

(Wagrain, Austria)
0

#238 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 15 ianuarie 2013 - 08:39

O sa avem si noi ocazia sa facem asa ceva in weekend-ul asta daca prognozele meteo se adeveresc.
0

#239 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 15 ianuarie 2013 - 09:46

Sper sa nu mai fie luati prin surprindere "ai nostri".
0

#240 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 15 ianuarie 2013 - 18:55

Ce e mai nasol e ca acele gramezi de zapada netopita nu au fost ridicate inca (si chiar azi am observat ca nu prea s-au topit). Daca mai vine zapada peste, o sa se dovedeasca ca a fost o prostie faptul ca nu le-au ridicat inca. Sau au crezut ca nu mai ninge anu' asta?
0

Arata acest topic

• (22 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou