Aaa... nu compara zonele centrale cu astea de mana a treia. Daca se ingroasa gluma le punem langa trotuar, ramanand astfel doar un culoar cat sa treaca o masina. Asta nu cred ca o mai interzice nici un HCL.
Oricum, vroiam sa intreb de mult, un HCL poate incalca o lege? Sa zicem ca CL stabileste ca in Timisoara se aplica prioritate de stanga si nu de dreapta? Sau, poate da CL o hotarare de genul: "la 10 metri de intersectia strazii x cu strada y, pe strada x se instituie un spatiu destinat trecerii pietonilor", asta fara sa monteze niciun indicator si fara sa faca un marcaj (ca doar cetateanu' e obligat sa citeasca aberatiile lor si nu are cum invoca necunoasterea "legilor"?
Eu zic ca fiecare decizie din aceasta trebuie insotita de indicatoare corespunzatoare (poate vine unu' din Nigeria care n-a apucat sa citeasca HCL-ul

). De asemenea consider ca fiecare intersectie unde este plasat un "cedeaza trecerea", trebuie sa fie dotata si cu un indicator "drum cu prioritate", pe drumul cu care se intersecteaza cel fara prioritate, ca doar nu sunt obligat sa ma uit prin boscheti sau dupa colturi ca sa observ daca am eu prioritate sau sa vad daca cel care vine de pe celalalt drum are "cedeaza trecerea".
Doar cateva mici observatii ca sa nu para ca doar soferii nu respecta legea...
P.S. Deschideti bine ochii, au aparut mai multe treceri de pietoni nemarcate. (sunt doar indicatoare) Probabil le vor marca cand se incalzeste vremea afara.