Da, ai oarecum dreptate, doar ca:
1- blocurile terminate cu 2-3 ani (poate si mai mult) inainte de '90, sunt izolate (lumea habar nu are, iar firmele smecherilor vin sa puna polistiren primind in schimb voie sa mansardeze). Asa cum am mai scris pe forum peretii sunt dubli, unul gros la interior si unul mai subtire la exterior, iar intre ei este vata minerala (si daca era doar aer si tot era ok).
2- multe blocuri au schimbat integral tevile, trecand pe plastic sau pexal, iar mai nou pe cupru. Caloriferele vechi au fost inlocuite de mult, ca doar nu tineau 100 de ani (poate mai sunt din fonta in blocurile vechi, dar cele din tabla le-am inlocuit de mult)
3- Nu cred ca cineva a montat calorifere noi fara sa aiba robinet termostatat (eu am chiar programabile prin bluetoth, cum scriam anterior in topic)
4-
La intrarea in bloc e un contor digital foarte performant montat de Colterm si platit de asociatie, deci nimic nu e pe gratis ce trece de el, asa ca e platit cu varf si indesat, deci partea cu "sa dea statul" ceva, e o prostie. "Statul" dă, dar pe bani multi (vezi chitantele postate pe pagina anterioara)
5- Repartitoarele de costuri, asa cum le spune numele, sunt fix pix, nu ajuta cu nimic sistemul de termoficare. De ce ar interesa pe cineva din afara asociatiei cum ne impartim noi costurile afisate pe contorul Colterm? Poate avem un nabab in bloc, care ne plateste el factura, deci repet, de ce ar interesa pe cineva cum ne impartim noi sumele de plata si cu atat mai mult pe Colterm?

A, da, daca sunt divergente intre proprietari, atunci se monteaza repartitoare si gata, dar asta clar nu e treaba Colterm, care incaseaza ce afiseaza contorul de la intrarea in bloc, tot asa cum pe ei nu-i intereseaza ce afiseaza apometrele din apartamente.
6- La mine in zona si in multe altele din oras, s-a inlocuit complet reteaua de transport a agentului termic (am stat aproape un an in santier, dupa care a venit RDS si a spart din nou, ca imediat ce au terminat ei sa vina cei de la gaz, sa schimbe teava de metal cu una din plastic, deci in total vreo doi ani)
La mine in bloc (bloc receptionat chiar in anul revolutiei, in '89), casa scarii e proaspat zugravita si vopsita, sunt montate geamuri termopan, usile de la intrare sunt termopan cu tamplarie din aluminiu, avem supraveghere video (montata de mine) pe casa scarii si intrarea in bloc, chiar si doua camere pe strada. Accesul e controlat si functioneaza. Tot iluminatul in spatiile comune a fost modificat si e acum cu LED, toate intrerupatoarele de pe casa scarii sunt noi. Toate apartamentele au geamuri termopan. Pacat doar ca nu avem garaje in subsol (sunt blocuri langa noi care au, acolo subsolul fiind mai inalt, sau mai adanc, cum vrei sa-i spui).