Timisoara de altadata discutii diverse despre poze vechi cu cladirile istorice din oras
Postat 12 noiembrie 2013 - 18:24
Conform datelor din acest topic, este din perioada 1912-1924. Daca va uitati atent la cronologia pozelor, intrarea laterala din dreapta a fost modificata in 1912, iar intrarea principala in 1925.
Postat 29 noiembrie 2013 - 22:37
Castelul Huniazilor

Piata Libertatii

Fabrica de pantofi din Fabric (actualul Guban?)

Piata Iosefin

Sursa pozelor: kepeslapok.wordpress.com

Piata Libertatii

Fabrica de pantofi din Fabric (actualul Guban?)

Piata Iosefin

Sursa pozelor: kepeslapok.wordpress.com
Postat 30 noiembrie 2013 - 14:31
Vad ca am gresit, dupa ce am studiat putin pe net istoricul Banatim. Initial era numita Turul (avem reclame si pe tramvaiele din perioada respectiva) si doar dupa ce au preluat-o comunistii s-a numit Banatim. Stiind ca si Guban facea pantofi, am crezut ca provine din impartirea activitatii de productie a acestuia, in 1952, dar vad ca nu e asa. Deci toata lumea din zona aceea facea pantofi. 
Am sters postarea mea initiala, ca sa nu induc pe cineva in eroare.

Am sters postarea mea initiala, ca sa nu induc pe cineva in eroare.
Postat 30 noiembrie 2013 - 22:08
Banatim s-a denumit dupa '89. "Comunistii" au denumit-o Banatul...
(Fabrica de Incaltaminte Banatul iar mai tarziu Intreprinderea de Incaltaminte Banatul...Ma enervau aceste titulaturi lungi...ELBA = Intreprinderea Electrobanat...

Postat 15 decembrie 2013 - 21:44
Sunt si pozele mele acolo
... dar sunt si cele cu tramvaie cu cai care n-au circulat niciodata in Timisoara. Poate ii explica cineva cu cont facebook, sa le scoata de acolo.

Postat 19 decembrie 2013 - 18:49

Gravură cu Sinagoga din Cetatea Timișoarei.
Sinagoga a fost construită între anii 1863-1865, după planurile arhitectui Ignatz Schuhmann. Edificiul a fost realizat în stil eclectic, cu trăsături maure, la cererea expresă a comunității evreiești locale. În 1874 a fost vizitată de către Împăratul Franz Joseph I.