Timisoara de altadata discutii diverse despre poze vechi cu cladirile istorice din oras
Postat 02 august 2013 - 07:07
Stie cineva cand s-a refacut Piata Unirii in forma actuala?
In 1985 era inca sub forma de "parc". Dovada sta poza de mai jos.

alt.core1921 - druckeria.ro
In 1985 era inca sub forma de "parc". Dovada sta poza de mai jos.

alt.core1921 - druckeria.ro
Postat 02 august 2013 - 11:31
Personal, intr-un fel imi pare rau ca s-a facut modificarea cu pricina, pe de alta parte, fara aceasta modificare nu s-ar fi putut tine concerte in Piata Unirii sau...n-ar fi existat loc pentru terase. Probabil ca parerile vor fi impartite, pro si contra, ca de obicei...
Insa, daca se pune din nou problema de a se interveni in Piata Unirii, atunci ar trebui sa se intervina serios in sensul realizarii unei parcari subterane in perimetrul ei, cu intrari si iesiri dinspre Marasti, Oituz sau Punctele Cardinale...sau in locul Cazarmei U sa se construiasca o parcare supraetajata...Este nevoie de un numar serios de locuri de parcare in zona in perspectiva pietonizarii centrului istoric...
Insa, daca se pune din nou problema de a se interveni in Piata Unirii, atunci ar trebui sa se intervina serios in sensul realizarii unei parcari subterane in perimetrul ei, cu intrari si iesiri dinspre Marasti, Oituz sau Punctele Cardinale...sau in locul Cazarmei U sa se construiasca o parcare supraetajata...Este nevoie de un numar serios de locuri de parcare in zona in perspectiva pietonizarii centrului istoric...

Postat 02 august 2013 - 12:11
mile, la 02 august 2013 - 11:31, a spus:
Personal, intr-un fel imi pare rau ca s-a facut modificarea cu pricina, pe de alta parte, fara aceasta modificare nu s-ar fi putut tine concerte in Piata Unirii sau...n-ar fi existat loc pentru terase. Probabil ca parerile vor fi impartite, pro si contra, ca de obicei...

„sau in locul Cazarmei U sa se construiasca o parcare supraetajata...”
Voi fi foarte dur in exprimare: asta e dementa ceausista daca nu prostie. Demolarea oricarei cladiri ce formeaza perimetrul Pietei Unirii inseamna sa alterezi definitiv exact esenta acestei piete. Cazarma U trebuie restaurata asa cum a fost odata. Ce functionalitate primeste ulterior, asta e altceva. Cat sa mai demolam din Timisoara? Nu e suficient ca un bloc inept distruge toata latura de nord a pietei?!
Postat 02 august 2013 - 12:41
Este dementa capitalista ca de 25 de ani nimeni nu baga bani in ea (cazarma U)!
Se poate face parcare supraetajata cu aceeasi forma la exterior. Si oricat ai sari in sus tu sau eu, tot se vor demola multe in continuare, si fara voia ta sau a mea!
Se poate face parcare supraetajata cu aceeasi forma la exterior. Si oricat ai sari in sus tu sau eu, tot se vor demola multe in continuare, si fara voia ta sau a mea!
Postat 04 august 2013 - 15:48
Prima poza am mai vazut-o dar a doua o vad pentru prima data...
Oare trenul vine dinspre Lahovary sau dinspre (actuala) Catedrala...
Si in urma cu aprox 100 de ani exista tabla striata, care acum costa cam 3 milioane mp...
Se vede aceasta tabla pe pod in prima poza...
Oare trenul vine dinspre Lahovary sau dinspre (actuala) Catedrala...
Si in urma cu aprox 100 de ani exista tabla striata, care acum costa cam 3 milioane mp...

Postat 04 august 2013 - 15:52
Dupa lipsa de cladiri din fundal cred ca vine dinspre Lahovary.
Multe existau dar nu ne dam seama. Revazind filme cu Stan si Bran am constatat ca exista rigips pe vremea lor.
Multe existau dar nu ne dam seama. Revazind filme cu Stan si Bran am constatat ca exista rigips pe vremea lor.
Postat 04 august 2013 - 16:03
In prima poza se vede un pom "mai negru" in stanga dupa pod, pom care nu se afla in a doua poza, in partea podului care se vede + in prima poza e curba spre stanga, in a doua trenul e "drept", deci e clar ca trenul vine dinspre Lahovary.
Postat 05 august 2013 - 16:59
Cladirile cred ca au fost renonvate in 1980 (scrie pe una de linga Dom), inainte de a aduce piata la nivel cu exteriorul (cum este acum).
Cindva prin 1986-1988 am fost in cladirea fostului trust de constructii (Constructim acum) si nu parea nou-nouta.
Cindva prin 1986-1988 am fost in cladirea fostului trust de constructii (Constructim acum) si nu parea nou-nouta.
Postat 05 august 2013 - 19:39