mile, la 08 iulie 2013 - 20:56, a spus:
Cadrele militare din imaginea de deasupra par sa fie chiar in fata Lloydului sau foarte aproape de acesta...
Scriam undeva pe forum ca desi Catedrala ca si constructie arhitecturala nu mi se pare deosebita, totusi recunosteam unicitatea ei sau foarte aproape de unicitate.
Iata ca si din imaginea de mai sus este suficient sa vezi cateva randuri de caramizi din zidurile Catedralei si-ti dai seama imediat ca-i vorba de Timisoara.
Acelasi lucru pot spune si despre actuala fatada a Operei, chiar daca-mi place mai mult vechia fatada, actuala se poate recunoaste foarte-foarte usor in orice imagine sau film...Nu cred ca s-ar intampla acelasi lucru cu fatada initiala...aceea fiind foarte asemanatoare cu alte fatade de prin Europa si lume...
Cred că e vorba de această imagine, probabil a mai fost postată aici ori pe alt forum.

În faţa intrării în Palatul Lloyd e parcată o blindată albă cu însemenle Gărzii de Fier, ceea ce înseamnă că imaginea datează din perioada Statului Naţional Legionar (septembrie 1940 - februarie 1941). În spatele vehiculului, se observă un soldat german.
Aceasta postare a fost editata de Anthony74: 09 iulie 2013 - 08:15