Timisoara de altadata discutii diverse despre poze vechi cu cladirile istorice din oras
Postat 23 aprilie 2015 - 09:30
Poza a fost luata de pe ebay.com. E facuta in 1963, autor Nathan Dahms.
Postat 23 aprilie 2015 - 16:47

Florin.B RATT, la 22 aprilie 2015 - 18:04, a spus:
Stema e la nivelul peretilor exteriori, nu la nivelul peretelui balconului. (sau era o intrebare retorica?
)

Nu, n-a fost o intrebare retorica. Mi s-a spus mereu ca placile mai albe (vazute in alte poze) din acel "balcon" au inlocuit stema pe care eu o negam. Iata ca stema intr-adevar a existat (lucru de care m-am dumirit de ceva vreme) insa nu era pe perete ci in fata lui la mai mult de 1 m distanta...Probabil ca a disparut dupa cativa ani, caci nu mi-o amintesc...sau memoria mea e slaba...

Postat 24 aprilie 2015 - 10:13
Ciudat, dar autorul avea pe toate pozele din Timisoara marcate anul 1963...
Postat 26 aprilie 2015 - 12:04
Fotografii exceptionale realizate de Willy Pragher in Timisoara in data de 26 aprilie 1937, o zi de luni. Sursa: http://willypragher....-timisoara.html
Postat 26 aprilie 2015 - 16:49
Nu prea inteleg cum de in aceeasi zi (26 aprilie 1937) era "piata" in Piata Unirii si apoi in urmatoarea poza NU era "piata" in Piata Unirii. O fi fost "piata" volanta precum se intampla acum pe la Stadion?
Apoi, putem vedea o stema prinsa de perete de data aceasta in "balconul" Operei. O fi stema regala Carol-ista? Daca-i asa, atunci comunistii n-au facut altceva decat au continuat vechiul obicei...Deci, istoria se repeta...
PS Este vorba de Carol al II-lea...pentru eliminarea oricarei confuzii.
Apoi, putem vedea o stema prinsa de perete de data aceasta in "balconul" Operei. O fi stema regala Carol-ista? Daca-i asa, atunci comunistii n-au facut altceva decat au continuat vechiul obicei...Deci, istoria se repeta...
PS Este vorba de Carol al II-lea...pentru eliminarea oricarei confuzii.
Postat 04 mai 2015 - 19:52
Fotografii de dupa bombardamentele din 1944.
Sursa:
Sursa:
Citeaza
Imagini rare: în 1944, Timişoara a fost bombardată pe rând de aviaţia anglo-americană şi de cea germano-maghiară
În noaptea de 16/17 iunie 1944, Timişoara este lovită de bombele armatelor americane şi britanice. În 12 septembrie, după intrarea trupelor sovietice, oraşul este bombardat de aviaţia germano-maghiară. Prima zonă afectată de bombardamentele aliaţilor a fost Gara “Domniţa Elena” (actuala Gara de Nord). Principalul nod ferioviar din regiune, a fost principalul obiectiv al aviaţei. S-a atacat în special cu bombe incendiare, mai puţin cu cele explozibile.
............
http://adevarul.ro/l...ry_currentImage
În noaptea de 16/17 iunie 1944, Timişoara este lovită de bombele armatelor americane şi britanice. În 12 septembrie, după intrarea trupelor sovietice, oraşul este bombardat de aviaţia germano-maghiară. Prima zonă afectată de bombardamentele aliaţilor a fost Gara “Domniţa Elena” (actuala Gara de Nord). Principalul nod ferioviar din regiune, a fost principalul obiectiv al aviaţei. S-a atacat în special cu bombe incendiare, mai puţin cu cele explozibile.
............
http://adevarul.ro/l...ry_currentImage
Postat 04 mai 2015 - 19:58
Desigur, like-ul e pentru imagini/valoarea lor istorica, nu pentru ce s-a intamplat atunci.

Postat 16 iunie 2015 - 18:13
Da, ciudata "capela" aceea, cu toate ca nu cred sa fi fost asa ceva.