STP Timișoara Forum: TimPark / Reteaua de parcari din Timisoara - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (13 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

TimPark / Reteaua de parcari din Timisoara Despre locuri de parcare si sisteme de taxare administrate de primarie

Poll: Sondaj TimPark (fost TelPark)

Acest chestionar este public. Alti membri vor putea vedea ce ai votat.

Sunteti multumit de actualul sistem de taxare din Timisoara?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.

Ati fi de acord cu extinderea sistemului si in alte zone ale orasului?

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#101 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 23 ianuarie 2013 - 01:57

Deci sau ziariștii fac mișto de noi, sau Robu a luat-o razna... Ba SF cu autobuze ba cu parcări.
Si știți ce o să fie amuzant? La ce noroc avem noi, cei care pana acum promiteau lucruri mici, dar reale, nu au facut nimic, insa cel care promite SF-uri pline de aberații isi va realiza fanteziile. ..
0

#102 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30194
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 23 ianuarie 2013 - 09:42

Poate am un telefon cu cartela pre-pay cu un cont insuficient. Cum platesc? Imi incarc aiurea cartela? (poate eu vreau doar sa primesc apeluri). Ma obliga primaria sa-mi fac abonament? Poate imi si sugereaza la ce companie... ;) Vor fi parcari - precum saloanele restaurantelor pentru nefumatori - pentru cei cu telefon si pentru cei fara?
Vad ca si plata rovignetei prin SMS e posibila doar prin Orange...
0

#103 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 23 ianuarie 2013 - 10:35

O sinteza despre noul sistem de parcare propus, pe pagina de Facebook a primarului:

Citeaza

Dragi prieteni,
Iată-ne în pragul înlocuirii sistemului Telpark cu un altul mult mai în interesul cetăţenilor. Principalele caracteristici ale noului sistem sunt:
1. înlăturarea taxelor din zonele periferice neamenajate special ca parcări, ci doar vopsite pt. delimitarea locurilor
2. împărţirea oraşului pe mai multe zone tarifare ca până acum, cu păstrarea tarifelor actuale pt. zonele mai centrale şi reducerea tarifelor pt. zonele mai periferice
3. asigurarea unor discount-uri pt. locuitorii din vecinătatea parcărilor şi pt. angajaţii firmelor din vecinătatea parcărilor
4. sancţionarea parcării ilegale prin amenzi mari, dependente de zonă, însoţite de penalităţi semnificative în caz de recidive, cu renunţarea la sistemul de ridicare a maşinilor care s-a dovedit neprofitabil pt. Primărie, ci profitabil pt. terţi
5. plata parcării exclusiv cu ajutorul telefonului celular (prin sistem sms sau printr-unul special), mai puţin în cazul abonamentelor, care vor fi vândute ca şi până acum
6. oferirea prin smart phone (cu rezoluţie GPS) şi chiar prin telefoane simple (cu rezoluţie la nivel de celulă), în orice moment, a listei celor mai apropiate 5 parcări, cu indicarea, pt. fiecare, a distanţei auto, adresei, tarifului şi numărului de locuri libere
7. centralizarea automată a datelor de interes la nivelul întregului oraș și generarea a diverse rapoarte statistice

Vă rog să clicuiți ”Like” dacă agreați acest sistem, respectiv să postați ”Dislike” altfel.

sursa

exista comentarii si pro si contra, unele fiind chiar interesant argumentate!
0

#104 Useril este offline   Pelbartus 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 29 aprilie 12

Postat 23 ianuarie 2013 - 10:52

Mie mi se pare grav ca omul vine si vrea sa isi impuna ideile lui cu privire la parcare. Nu se face un studiu, nu se asculta pareri din primarie sau de la cetateni, pur si simplu Robu pune pe tapet ce doreste el asteptandu-se ca totul sa fie rezolvat precum doreste el.
Doua lucruri am retinut:
1. Nu se vor mai ridica masini, dar daca politia va actiona ca si pana acum, ne vom umple de masini pe trotuare, spatii verzi, treceri de pietoni. In ultimii ani, in fata ADP-ului s-a parcat/se parcheaza in nestire pe spatiul verde.
2. Plata doar prin SMS. :msg-72: Daca e asa buna solutia asta, de ce Budapesta, Viena sau alte orase inca nu au implementat-o?! In cazul acesta, eu ar trebui sa imi fac alt abonament la Orange, ca altfel mi-ar trebui reincarcari o data la cateva zile. :crazy:

Aceasta postare a fost editata de Pelbartus: 23 ianuarie 2013 - 10:53

0

#105 Useril este offline   ccos_77 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 207
  • Inregistrat: 07 noiembrie 08

Postat 23 ianuarie 2013 - 14:52

Eu sunt tare curios cum primaria Timisoara va identifica proprietarul unei masini cu numere de Bulgaria ca sa ii dea amenda si cum il face sa plateasca amenda cand nu a reusit acest lucru pentru masinile din alt judet din Romania?

Eu zic ca ridicatul masinii in cazul explicat mai sus e o solutie.
0

#106 Useril este offline   aristotelro 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 388
  • Inregistrat: 15 noiembrie 11

Postat 23 ianuarie 2013 - 22:55

Pana la urma TelPark era mai bun... O sa-i ducem dorul!
0

#107 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 23 ianuarie 2013 - 23:04

Eu duc dorul vremurilor cand nu-mi cerea nimeni bani, tichete, SMS-uri, sau mai stiu eu ce alte tampenii, ca sa parchez in centru si gaseam si loc de parcare intotdeauna. :04:
Acum, pur si simplu nu parchez in centru. Nu ma intereseaza niciun magazin de acolo si daca am treaba (foarte rar sau deloc) la institutiile din zona centrala, ma duc pe jos.
0

#108 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10598
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 24 ianuarie 2013 - 00:34

Si eu merg pe jos in centru. Sau cu bicicleta. Daca chiar trebuie sa duc pe cineva "mai lenes" cu masina, pt ca nu sint locuri disponibile in zona Telpark, parchez la CJT sau in functie de destinatie, la Bega in spate sau Hotel Central.

In primii ani dupa ce s-a introdus Telpark o parcare "secreta" era la Cinema Capitol sau linga gradina de vara (acum parcarea Filarmonicii). Nu era niciun semn de interzicere dar ciudat, lumea nu vedea ca se poate intra printre taxiuri si parca gratis. Culmea era ca isi cumparau talonul Telpark de la chiosc dar nu vedeau masinile parcate linga chios...

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 24 ianuarie 2013 - 00:38

0

#109 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 24 ianuarie 2013 - 10:29

Deci s-a rezolvat problema parcarii cam asa: majoritatea cetatenilor prefera sa evite parcatul in centru si a ramas loc mai mult pentru buticasii si birocratii care lucreaza in zona. (care-si tin masina acolo toata ziua) :censored: Super! Ce sa spun...
Ar trebui sa fie cu timp limitat si ridicata masina, chiar daca are ticket, daca a depasit timpul respectiv, ca la nemti.
0

#110 Useril este offline   Bobby 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1199
  • Inregistrat: 14 iulie 09

Postat 28 ianuarie 2013 - 12:58

Vezi postareaMHN, la 18 ianuarie 2013 - 15:50, a spus:

S-ar putea sa fie unul dintre acele spatii oferite la schimb.

Super. Dupa ce in urma cu cateva luni parcarea asta a fost inchisa pentru amenajare si reasfaltare, azi zona e inchisa pentru alte lucrari. Deci bani aruncati pe geam...

Aceasta postare a fost editata de Bobby: 28 ianuarie 2013 - 12:59

0

#111 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 28 ianuarie 2013 - 16:04

Lipsa unor explicatii clare din partea primariei face ca situatia sa para inca in ceata.
Vezi ceea ce am scris aici.
0

#112 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 18 februarie 2013 - 15:40

Citeaza

TimPark e noul sistem de parcare

Incepand din 1 martie, timisorenii isi iau adio de la TelPark si vor parca dupa un alt sistem de parcare, inspirat din orasul San Francisco. Dispar tichetele si nu se va mai ridica nicio masina in Timisoara! In plus, sambata si duminica se va parca gratuit peste tot, iar cel putin 15 strazi ies din sistemul de parcare. Raman abonamentele!

[...]

Parcare gratis pe strazi importante din oras!

Pe cel putin 15 strazi destul de mari din Timisoara se va parca gratuit, anunta Executivul Primariei Timisoara, pentru ca acestea nu au parcari amenajate si nu este normal ca cei care isi lasa masinile acolo sa plateasca pentru asta. Vorbim despre strazile Pestalozzi, Calea Martirilor, Parvan, Dambovita, Liviu Rebreanu, Corbului, 1 Decembrie, Cluj, Gheorghe Doja, Grozavescu, Liszt, Vacarescu si altele.

[...]

sursa

Daca nu se clarifica procedura, prevad o mare harababura!
0

#113 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10598
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 18 februarie 2013 - 17:42

Din press alert inteleg ca singura diferenta este disparitia ticketelor.

Este o aberatie, sa stiu cu zile inainte ca o sa intentionez sa parchez in zona Telpark Timpark si sa imi incarc contul cu bani. Daca mai multe persoane folosesc aceeasi masina, fiecare persoana trebuie sa aiba bani blocati pt parcare. Unde mai pui ca sint foarte multe persoane care nu stiu sa foloseasca telefonul decit pt apeluri simple. Daca vine cineva din afara orasului cum parcheaza legal?

Sistemul prost a fost inlocuit cu un sistem si mai prost. Toate pleaca de la "dictatorul" care nu se consulta cu nimeni.

Si asta este doar inceputul, ne mai asteapta cel putin 3 ani de aberatii... :nervos:

Aceasta postare a fost editata de Doppler: 18 februarie 2013 - 17:44

0

#114 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 februarie 2013 - 20:52

Nu eram de loc fan Telpark, dar ce citesc aici e o aberatie totala. N-ai mobil nu parchezi? Folosesti pre pay, trebuie sa incarci contul doar ca sa parchezi? Abonamentul la o companie de telefonie mobila este obligatoriu pentru timisoareni? :wacko: Asteptam detalii, poate n-am inteles noi bine. :eusa_think:

P.S. Pe Liviu Rebreanu erau semne Telpark? Dar pe Dambovita?
0

#115 Useril este offline   Raoul94 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2401
  • Inregistrat: 15 mai 10

Postat 18 februarie 2013 - 21:55

Vreau sa stiu si eu totusi, unde se poate parca pe Str. Cluj?
0

#116 Useril este offline   aristotelro 

• Membru senior

Postat 18 februarie 2013 - 22:42

Nu e nicio diferenta, e exact aceeasi reteta. Chiar si amenda va fi la acelasi nivl cu taxa de ridicare. :clap2:
0

#117 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 19 februarie 2013 - 15:20

Vezi postareaRaoul94, la 18 februarie 2013 - 21:55, a spus:

Vreau sa stiu si eu totusi, unde se poate parca pe Str. Cluj?

Eu mai de graba pe Rebreanu!

Multi analfabeti care vor citi stirea vor realiza cam asta: Fara TelPark pe Rebreanu + nu se mai ridica masini = blocarea primei benzi pe intreaga lungime...

Sa vedeti voi harababura ce va fi!
0

#118 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 20 februarie 2013 - 00:19

Citeaza

Sa vedeti voi harababura ce va fi!

Pai da. Atat de greu se face ordine pe strazi si vine cate unul (ca Robu), face poc din degete si strica tot ce s-a infaptuit in ani de zile. Cu alte cuvinte, ne intoarcem inapoi cu 10 ani de zile.

Am impresia ca pana acum s-au infruptat unii din TelPark iar acum e randul altora sa se infrupte din TimPark. Alta tabara, alti "flamanzi"...
0

#119 Useril este offline   aristotelro 

• Membru senior

Postat 20 februarie 2013 - 09:40

Asta e ceva tipic romanesc: cand lumea se obisnuieste cu un sistem, sistemul e inlocuit imediat, nu cumva sa fie organizare. Nu stiu daca timisorenii au dreptate sa pretinda ca sunt diferiti de "mitici" dar cu siguranta Robu nu este.
0

#120 Useril este offline   MHN 

• Moderator

Postat 20 februarie 2013 - 14:28

:up_arow:

Nu prea am inteles ceea ce ai vrut sa spui!

De pe pagina de Facebook a primarului:

Citeaza

DESPRE NOUL SISTEM DE PARCARE TIM-PARK

Cum stau lucrurile în prezent, în sistemul TELPARK:
1. Veniturile obţinute din parcări rămân integral la societatea ADP (în 8 ani, aceasta a virat bugetului local doar 1 milion de lei!)
2. Tariful de parcare este unic, în tot oraşul: 1.5 lei / oră
3. Plata se face prin abonamente, tichete orare (valabile un număr de ore) şi, pe scară redusă, prin telefonie mobilă
4. În caz de parcare neregulamentară cu recidivă, se blochează roţile şi se ridică maşinile

Cum vor sta lucrurile în noul sistem, TIM-PARK:
1. Veniturile obţinute din parcări se vor împărți între societatea ADP și Primărie, în proporții egale, 50% fiecare.
2. Orașul va fi împărțit în 3 zone tarifare: zona centrală, zona mediană şi zona periferică.
3. Tariful de parcare va fi diferit de la o zonă la alta: 1.5 lei / oră în zona centrală, 1 leu / oră în zona mediană şi 0.5 lei / oră în zona periferică
4. Primele 15 minute de parcare vor fi gratuite în tot orașul
5. Plata se va face prin abonamente şi prin telefonie mobilă. Plata prin telefonie mobilă se efectuează în una din următoarele modalități:
a. Prin apel telefonic
b. Prin sms
a. Plata prin apel telefonic este cea mai avantajoasă pt. clienţi, ea aplicându-se la nivel de minut de parcare. Plata prin apel telefonic presupune cumpărarea prealabilă de către clienţi a unor vouchere (vaucere) reîncărcabile, cu valoarea de 5, 10, ..., 50, 100 lei, după preferinţă, care asociază respectiva valoare numărului de telefon şi numărului de maşină indicate de client. Un client care deţine un voucher nevid (care încă are bani asociaţi) va trebui doar ca la începutul sesiunii de parcare să facă un apel scurt la un anumit număr ce depinde de zona în care doreşte să parcheze, iar apoi, la sfârșitul sesiunii de parcare, să facă un apel scurt la un alt număr.
b. Plata prin sms este dedicată persoanelor care nu deţin voucher (dar, evident: ea poate fi folosită şi de către cele ce deţin), cum ar fi vizitatorii oraşului. O astfel de persoană va trebui doar ca la începutul sesiunii de parcare să trimită un sms la un număr ce depinde de zona în care doreşte să parcheze, indicând prin textul sms-ului numărul maşinii şi numărul de ore cât doreşte să staţioneze în parcare. Evident, dacă staţionarea durează mai mult decât s-a comunicat prin sms, la expirarea respectivului timp trebuie trimis, în aceeaşi manieră, un nou sms, pentru prelungire.

Mi se pare indispensabila si varianta cu tichete de la parkomate.
0

Arata acest topic

• (13 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou