@
Florin, probabil depinde şi de unităţile pe care le luăm drept referinţă, ale mele fiind Auchan TM Nord şi Kaufland Dumbrăviţa.
Și da, probabil, corect ar fi fost să mă exprim că-i vorba despre un mix de avantaje/dezavantaje, care înclină balanţa când într-o parte, când în cealaltă.
Să dau şi eu câteva exemple recente:
- de câteva luni văd că bananele-s permanent mai ieftine la Kaufland decât la Auchan; oricum, în general, fructele și legumele sunt sensibil mai scumpe la Auchan decât la Kaufland (probabil de aceea e mai buna organizarea raionului respectiv la Auchan)
- detergentul lichid Ariel mai ieftin la Kaufland (29 lei ptr bidonul de 2.6 litri, respectiv vreo 55 lei ptr 5.2 litri) decât la Auchan (41 lei ptr 2.6 litri, respectiv vreo 58 lei ptr 5.2 litri)
- apa plată (Aqua Carpatica la 2 litri și Zizin la 10 litri) mai ieftină la Kaufland decât la Auchan
- iaurtul cu biscuiți mai ieftin la Kaufland decât la Auchan (aici am văzut tot mai rar setul de 6 bucăți)
- hârtia igienică (cel puțin cea la Big Pack) mai ieftină la Kaufland (Zewa mușețel 24 lei) decât la Auchan (Zewa mușețel 33 lei)
- pungile de gunoi (setul albastru de 20 buc x 60 litri) mai ieftin la Kaufland decât la Auchan
- pâinea de la Auchan e bună imediat când e cumparată, apoi ai mei n-o mai pot consuma, preferând în schimb chiflele de la Kaufland ori Lidl
- la sectorul de pește proaspăt, Auchan este net în avantaj, fiindcă la Kaufland nu există
Poate fi vorba și despre puterea diferită de negociere cu furnizorii, între o rețea cu 107 unități (Kaufland) și o rețea cu 33 de unități (Auchan).
Poate ar fi util un topic cu oferte săptămânale, fir-ar!
@
alex_19, despre viitorul centru logistic Lidl de la Lugoj, am scris și eu cam pe când or început construcția pe topicul
Lugoj