Beba Veche
Postat 28 octombrie 2021 - 17:52
Postat 29 aprilie 2022 - 12:55
Motivul pentru care inca nu avem Punct de trecere a frontierei comun cu Serbia si Ungaria. Explicatia liderului CJ Timis, Alin Nica
https://www.opiniati...nica/26/04/2022
Postat 29 aprilie 2022 - 13:15
Pai ce sa zic? No comment!...
Nica a venit pe cai atat de mari incat am zis ca rupe tot dar iata ca s-a inpotmolit in 60 (de) metri...
Si totusi am comentat. Nu m-am putut abtine... ...
Postat 29 aprilie 2022 - 15:24
Postat 29 aprilie 2022 - 17:06
De cand a ajuns sef la CJT tot de atunci are prim ministri liberali, pe Orban, apoi pe Cuţu (pe care l-a sustinut cu indarjire) si acum pe Ciuca. Si pe liberalul Presedinte...
Ce-ti poti dori mai mult de atat? Sustinere politica pe toata linia! Si atunci de ce nu functioneaza avizele si aprobarile de la centru?
Nica sta incomparabil mai bine sub acest aspect decat Robu pe care mereu il ataca ca nu se descurca cu problemele primariei iar el nu se descurca cu problemele judetului desi linia politica este dreapta pana la Bucuresti.
Chiar mi-e greu sa inteleg de ce nu functioneaza mai nimic cum ar trebui.
Postat 04 aprilie 2023 - 14:48
Citeaza
Sorin Grindeanu a anunţat că printre subiectele discutate, marţi, la Bucureşti, cu ministrul ungar de Externe se numără şi cel al realizării unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche, în cel mai vestic punct al României.
”Cel puţin din partea autorităţilor locale din Timiş, e un proiect pentru care se insistă foarte mult pentru a se face acest punct de trecere a frontierei, pentru că e şi un loc deosebit, sunt trei state acolo. Prietenii din Ungaria au făcut deja paşi şi sunt înaintaţi în ceea ce înseamnă relaţia cu Serbia acolo. Sper că vom recupera timpul pierdut şi am promisiunea domnului ministru că lucrurile vor merge rapid din acest punct de vedere”, a declarat Sorin Grindeanu.
La Beba Veche se află ceea ce numeşte aşa-numita Triplex Confinium, graniţă triplă unde se întâlnesc teritoriile României, Ungariei şi Serbiei.
Postat 04 aprilie 2023 - 20:00
Aceasta postare a fost editata de The Mechanic: 04 aprilie 2023 - 20:01
Postat 05 aprilie 2023 - 11:56
sint 200 de metri pina la asfalt in Sirbia si e nevoie de 60 de metri de asfalt pina la vama maghiara.
Aceasta postare a fost editata de timis2: 05 aprilie 2023 - 11:57
Postat 05 aprilie 2023 - 12:16
Nu știu dacă conexiunea cu Ungaria se va realiza în această zonă, drumul "vechi", de pământ, este puțin mai la est, chiar în sat.
În Ungaria conexiunea s-ar realiza în zona acestei intersecții, dacă se păstrează drumul original, cum era până în 1920:
43112
https://maps.app.goo...9aYq8YhFYyNrJb8
Postat 05 aprilie 2023 - 17:07
Nu stiu daca acesta este si planul autoritatilor insa mi se pare cel mai ok asa...
La un moment dat se poate face in mijlocul giratoriului un monument mai mare, mai impresionant, bun de facut si selfie-uri pentru cei care trec pe acolo. Nu sunt dese asemenea puncte de trecere ale frontierei in trei...
Postat 05 aprilie 2023 - 22:53
Postat 06 aprilie 2023 - 15:26
Deci, mă îndoiesc că aceste planuri cu trei vămi, pentru fiecare țară, în zona Triplexului, se vor realiza, iar, dacă tot se va face o vamă între RO și HU în acea zonă, ar fi normal să fie un P.T.F. cu control comun, ca și cele existente deja între cele două țări.
Postat 04 mai 2023 - 18:52
Citeaza
Conform unui comunicat transmis de Executiv, consultările vor viza determinarea eventualului amplasament al unui punct de trecere a frontierei în zona localităţilor Beba Veche (România) - Kubekhaza (Ungaria).
"Deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei dintre România şi Ungaria va avea ca efect intensificarea schimburilor economice, culturale, educative, sportive, descurajarea traficului ilegal de orice fel, precum şi un grad sporit de securitate a frontierelor. În vederea înfiinţării punctului de trecere a frontierei este necesar să se încheie un acord bilateral pentru modificarea Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind aplicarea Convenţiei dintre România şi Republica Ungară privind controlul traficului rutier şi feroviar", precizează sursa citată.
Postat 07 mai 2023 - 08:18
http://www.radiotimi...ona-beba-veche/
Citeaza
Aceasta postare a fost editata de Janto A.: 07 mai 2023 - 08:19
Postat 07 mai 2023 - 09:44
Tot declarau ca e o fratie in 3, ca facem hora in 3 intre granite si cand colo trebuie sa treci pe la unguri ca sa ajungi la sarbi
Motivul ca Serbia nu e in UE e pueril. Nici Andorra nu e in UE dar spaniolii nu trebuie sa treaca pe la francezi ca sa ajunga in Andorra.
La sarbi tot cu buletinul se intra, ca la unguri. Mai pierdem timp si cu vamesii unguri