Parcul Botanic
Postat 18 octombrie 2013 - 20:12
Fiind vorba de o initiativa privata, ma gandesc ca va avea viata mai lunga de ... 3 zile...
Insa sunt curios daca grupul sanitar de langa foisor a fost si el renovat din nou deoarece asta vara era distrus. Nu mizerabil ci distrus...Baterii lipsa (furate), ghiuvete si geamuri sparte ...
Postat 18 octombrie 2013 - 20:46
Postat 18 octombrie 2013 - 22:28
mile, la 18 octombrie 2013 - 20:12, a spus:
Insa sunt curios daca grupul sanitar de langa foisor a fost si el renovat din nou deoarece asta vara era distrus. Nu mizerabil ci distrus...Baterii lipsa (furate), ghiuvete si geamuri sparte ...
Referitor la aceasta chestiune din putinele calatorii facute de mine peste hotare am observat un aspect interesant...in toate locurile cu trafic intens si cu risc de vandalizare si chiuvetele si lavoarele si toaletele sunt din METAL am intalnit un loc unde pana si oglina era o placa de metal foarte bine lustruita..deci cineva s-a gandit la aspectul "anti-vandalizare".acolo...nu la noi
Postat 18 octombrie 2013 - 22:36
Postat 19 octombrie 2013 - 00:16
Postat 21 iunie 2014 - 20:55
Intr-adevar, in comparatie cu ei, suntem penibili la acest capitol.
Postat 08 iulie 2014 - 22:41
Wegmann, la 19 octombrie 2013 - 00:16, a spus:
N-am mai fost de vreo luna, dar parcul e la fel ca intotdeauna. Poate intra oricine, mare lucru n-ai de vazut in afara de rondourile de flori de la intrare si cateva specii de arbori raspandite prin parc.
Apropo de videoclipurile lui Chagall, am gasit unui din Iasi:
Aceasta postare a fost editata de dAImon: 08 iulie 2014 - 22:41
Postat 09 iulie 2014 - 22:57
http://www.primariat...rc_Botanic2.pdf
si acum 6 ani alti 84.000 lei aruncati.
http://www.primariat...arc_botanic.pdf
Postat 11 iulie 2014 - 10:31
O grădină Botanică adevărată presupune cercetare, colaborări internaționale specializate, îngrijire calificată.
Timișoara nu are o grădină botanică și nici nu va avea decât în momentul în care municipalitatea va înțelege să o doneze unei universități, fie USAMV, fie UVT. Desigur, Politehnica neavând facultate de resort nu ar intra în calcul, ceea ce lui Robu nu i-ar plăcea deloc.
Postat 21 august 2014 - 10:22
Dar pana una-alta, iata un mini-reportaj legat si de Parcul Botanic...
Subiectul cu fostele WC-uri publice ajunse in degradare totala sau partiala am vrut sa-l abordez si eu pe forum de vreo 2 ani de zile insa nu mi-am facut timp suficient pentru acest lucru...Si ma refer la acele WC-uri subterane si nu la porcaria de cabine ecologice...
Cred cu tarie ca aceste toalete publice (toatecate mai sunt prin oras) ar putea functiona in conditii civilizate cu un fond de 10 - 15 mii de euro pe luna sau ar putea fi date unor agenti economici privati sa se ocupe de ele iar primaria doar sa faca controale pentru a verifica daca se respecta regulamentul de functionare prevazut in contract...
Chiar firmele de paza de pe teritoriul orasului ar putea prelua in administrare aceste toalete daca si-ar trece in activitatea lor si astfel de indeletniciri...Iar in caz de incidente ar putea interveni rapid si eficient...
In urma vizionarii acestui mini-reportaj, ma intreb despre ce oras turistic si capitala culturala europeana putem vorbi? Oricum, aceste aspecte imi erau cunoscute si pana la acest reportaj TV, insa ma bucur ca si altii vor putea vedea pe langa ce mizerii stam si in consecinta poate ca starea de lucruri se va indrepta...
http://www.digi24.ro...+Parcul+Central
Postat 02 martie 2016 - 21:46
tion a spus:
S-a deschis santierul in Parcul Botanic. Vor fi refacute aleile, pentru restul se asteapta bani europeni.
Parcul Botanic a văzut, în sfârșit, miercuri, primii muncitori, după ani și ani în care a fost uitat de administrația publică locală. Se refac aleile, pentru început, așa că atenție pe unde circulați, parcul va fi plin de muncitori în perioada următoare.
Integral aici.
Postat 07 aprilie 2016 - 21:00
Citeaza
Postat 19 aprilie 2016 - 17:46
Aleile au stratul de uzură sub orice critică, spațiul verde nu cred c-o fost cosit nici anul trecut, fondul dendro e cum e. Doar la intrare e tunsă iarba și-or fost aranjate florile, an de an.
Am trecut în weekend prin zona bazinului și am văzut că bateau copiii mingea în el. Asta în timp ce acum 15 ani era frumos întreținut, existând apă transparentă și chiar un traseu curgător prin bazin, de la mini cascadă spre spatele clădirii ISPE.
Greu de înțeles, pentru mine, care-i de fapt faza, în afară de legenda aia cu galerii ascunse, ce împiedică executarea de lucrări periodice de întreținere.
Postat 19 aprilie 2016 - 20:21
Intrarea era cam peste drum de ruina cetatii de pe partea opusa a soselei.
Citeaza
Postat 19 aprilie 2016 - 21:16
Citeaza
Pai foarte posibil pentru ca "Clinicile Noi" a fost initial scoala militara de artilerie (parca) iar "depozitul" pomenit a ramas ca fragment din cetatea construita de austrieci...
M-am jucat si eu pe acolo prima data prin '68-69...