STP Timișoara Forum: Pasajul Solventul | Podul Solventul - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (48 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pasajul Solventul | Podul Solventul Pasaj: Sylc cons Trans & as - in constructie | (pod in elaborare)

#941 Useril este offline   Fantoma Tramvaiului 3 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1070
  • Inregistrat: 06 iulie 14
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timișoara

Postat 13 martie 2025 - 02:21

Balta Verde nu e un exemplu comparabil, acolo nu e sens giratoriu, ci mult mai rau, un semafor cu fiecare directie separata. Bineinteles ca stai mult la coada acolo
0

#942 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 792
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 13 martie 2025 - 11:05

Solutia la ora 8 este sa ne mai obisnuim odraslele sa mai mearga un pic si pe jos, nu sa fie lasate la usa clasei. Aparent generatia asta nu stie altceva si e vina parintilor, care culmea cred ca majoritatea au mers pe jos sau cu transportul la scoala si sunt toti bine mersi.
Nu poti da vina pe o intersectie ptr un trafic la ora 8 cand tot orasul, peste tot unde e scoala, e full. Eu merg pe Bogdanestilor la dentist si mereu am programarea intre orele 12-16 si nu se sta mai deloc la semafor (cum a zis si cineva mai devreme, se trece relativ repede).

Traficul infernal va fi pe directia Bogdanestilor - Dambovita, ptr ca e o noua legatura intre cartiere si e mai rapid decat sa vii pe Jiul - Gara -Maniu - Sagului.
Traficul in schimb va bloca in configuratia actuala intersectiile Blvd Dambovita cu Strada Banatul si apoi cea de la Sagului cu Profi.

Oricum nu cred ca vor fi facute toate deodata. Acum e doar pasajul cel mai app de finalizare. Restul vedem cand se apuca si se vor "intepa" in intersectie. Nebunie va fi pe Strada Garii pana la Pop de Basesti, daca nu se "goleste" pe margine.

Aceasta postare a fost editata de IlieB: 13 martie 2025 - 11:06

7

#943 Userul este online   Janto A. 

• Membru activ
  • Postari: 568
  • Inregistrat: 24 iunie 18
  • Locatia:Timişoara

Postat 13 martie 2025 - 11:35

Tot ce sper e ca acest pasaj sa mai preia din traficul de pe Calea Circumvalatiunii, care a devenit infernal de cativa ani incoace.
1

#944 Useril este offline   corco 

• Membru activ
  • Postari: 947
  • Inregistrat: 10 octombrie 16
  • Interese:desbateri pe forum si prietenii

Postat 13 martie 2025 - 16:25

Da, traficul pe Circumvalatiunii este infernal, nici echipajele de politie nu mai au nervi sa dirijeje traficul dimineata la orele de varf, autoritatile clar nu au un raspuns altul decat ca se va mai elibera cand se va circula pe la Solventu care nu este de fapt solutia
Sunt costisitoare dar numai introducerea de pasaje subterane la Gh Lazar si Brediceanu vor face sa dispara coloanele de pe Circumvalatiunii, dar se vor muta la Jiul.
E...semafoarele de la Jiul nu filtreaza volumul imens de masini care vine dinspre Circumvalatiunii astazi dar sa existe un trafic fluent din spate.
Deci inca un pasaj subteran clar solutia si la intersectia cu Bv. Republicii, apoi pod nou peste Bega (Jiul) si tot asa in continuare...nu stiu ce solutie au autoritatile la intersectia cu Take Ionescu unde este trafic serios.
Pana la inchiderea completa a inelului de circulate nu vor dispare ambuteiajele la orele de varf. Trebuie investitii majore sa se circule fluent la orice ora pe inel, pod nou peste Bega (Isho), pasaj CFR la Baader si pasaj subteran pe sub Calea Aradului.

Aceasta postare a fost editata de corco: 13 martie 2025 - 16:27

1

#945 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2348
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 13 martie 2025 - 19:31

Si in piata Consilul Europei este nebunie dimineata firobuzele 14 17 si E2 fac 20 de minute din fata de la BCR pana traverseaza intersectia si apoi pana ajung in rond la Marasti..flux de masini cat vezi cu ochii si de pe Torontalului si de pe Circumvalatiunii care fac dreapta spre centru Marasti si stau si cate trei semafoare pana apuca sa se integreze in banda..nu mai zic ce chin e pentru MTC cand trebuie sa iasa din statie sa se inscrie in banda in fata la pizzeria Poli... aici stiu ca cei de la Iulius intocmisera documentatia si proiectul pentru un pasaj subteran care sa subtraverseze piata consiliul europei si sa lege bulevardul antenei si circumvalatiunii direct...cei din vechea administratie nu s-au apucat sa faca nimic in directia asta..adica sa caute finantare..si nici actualii din primarie vad ca nu au in plan macar din vorbe sa miste ceva....
2

#946 Useril este offline   corco 

• Membru activ

Postat 14 martie 2025 - 09:46

Teoretic da, practic primaria este singura in cauza sa anunte daca a receptionat de la Iulius proiectul si ce planuri are in continuare,pe ce fonduri Europene este eligibil pentru finantare, daca au proiectul intrebarea imediata este cand sau de ce nu s-a depus pentru finantare, lucram sau nu mai stam
Piata Consiliul Europei este cel mai important nod rutier din zona de Nord, comparabil cu Michelangelo in zona de Sud, la fel ca si acolo fara solutia unui pasaj nu se va imbunatati niciodata nimic.

Aceasta postare a fost editata de corco: 14 martie 2025 - 09:47

0

#947 Useril este offline   CristiPC 

• Membru activ
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 26 septembrie 16

Postat 14 martie 2025 - 12:16

@corco, scuze, intentia era sa dau "+" la postare.

Referitor la pasaje, opinia mea e ca pasajele subterane sunt cele mai eficiente rezolvari la problema traficului. O administratie competenta ar fi reusit pe fonduri europene sa construiasca cel putin 6-8 pasaje subterane incepand cu 2007, in ordinea indicatorilor de trafic.
Michelqngelo e si cel mai bun exemplu ca un pasaj nu muta aglomeratia din trafic catre urmatoarea intersectie, ci traficul se disipeaza in cele 4 sau 5 directii ce pleaca din intersectia unde e construit pasajul.

Aceasta postare a fost editata de CristiPC: 14 martie 2025 - 13:37

1

#948 Useril este offline   TM79 

• Membru activ
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 30 martie 17

Postat 14 martie 2025 - 13:03

Vezi postareaCristiPC, la 14 martie 2025 - 12:16, a spus:

@corco, scuze, intentia era sa dau "+" la postare.

Referitor la pasaje, opinia mea e ca pasajele subterane sunt cele mai eficiente rezolvari la problema traficului. O administratie competenta ar fi reusit pe fonduri europene sa construiasca cel putin 6-8 pasaje subterane incepand cu 2007, in ordinea indicatorilor de trafic.
Michelqngelo e si cel mai bun exemplu ca un pasaj nu muta aglomeratia din trafic catre urmatoarea intersectie, ci traficul se disipeaza in cele 4 sau 5 directii ce pleaca din intersectia unde e construit masajul.

Fondurile europene nu se mai dau cum se dadeau pe timpul lui Robu...
Acuma, daca nu ai o banda pt autobuze si una pt biciclete, trebuie sa il platesti integral de la bugetul local. Lucru care nu prea surade nimanui.
De exp, pasajul Solventul, a primit bani din fondurile EU pentru ca a integrat banda de tramvai si de bici. EU nu mai acopera partea rutiera....

Cat despre piata Consiliul Europei, problema cea mai mare o prezinta cele 2 cladiri care stau in calea prelungirii spre mall.
Daca nu se rezolva problema lor, nu poti sa faci nimic...
1

#949 Useril este offline   corco 

• Membru activ

Postat 14 martie 2025 - 13:31

Primăria Municipiului Timișoara beneficiază de finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) prin fondul Anghel Saligny pentru realizarea Pasajului Inferior Solventul.

Valoarea de cofinanțare din bugetul local este de 89 de milioane de lei (TVA inclus), iar valoarea totală a proiectului este de 132 de milioane de lei (TVA inclus).

Contractul de finanțare prin PNRR are o valoare de 43 de milioane de lei, doar o treime 1/3

Deci 89 de milioane de lei sunt asigurati de la bugetul local, deci dupa finalizare este eligibil sa fie decontata suma alocata din bugetul local pe fonduri Europene?
0

#950 Useril este offline   CristiPC 

• Membru activ
  • Postari: 355
  • Inregistrat: 26 septembrie 16

Postat 14 martie 2025 - 13:35

Tocmai asta spuneam, daca se incepea inca din 2007, erau fonduri disponibile. Iar faptul ca e necesara banda de autobuze si de biciclete nu ar fi fost un inconvenient de neatins.
In Piata Consiliul Europei se putea gandi chiar un pasaj subteran pe directia radialei Aradului/Cuza unde pare a fi traficul cel mai intens.
In 2013 am vizitat Cracovia. Pe atunci am folosit in trafic 4 - 5 pasaje care toate pareau nou construite, sunt convins din fonduri europene. Polonezii au stiut sa profite
Pe de alta parte referitor strict la pasaje avem exemplul Oradea, unde prin cateva pasaje (pe fonduri europene btw) in puncte cheie au rezolvat traficul. Am traversat orasul din centru la perfiferie in exact 7 minute.
Daca administratiile Timisorene ar fi gandit un singur proiect de pasaj pe mandat incepand cu intrarea in UE (un mandat Ciuhandu, 2 mandate Robu, un mandat Fritz) si aveam deja 4 pasaje in cele mai aglomerate intersectii.

Aceasta postare a fost editata de CristiPC: 14 martie 2025 - 13:46

0

#951 Useril este offline   ccos_77 

• Membru activ
  • Postari: 185
  • Inregistrat: 07 noiembrie 08

Postat 14 martie 2025 - 17:54

Poze de astazi.

S-a excavat accesul de pe Bogdanestilor in pasaj
Imagine atasata: 20250314_170945.jpgImagine atasata: 20250314_172359.jpgImagine atasata: 20250314_172415.jpgImagine atasata: 20250314_172620.jpg

Se pare ca prima linie de tren nu mai poate fi montata deocamdata deorece e fix la coltul pasajului si va ramane asa o perioada. A treia linie e deschisa traficului, in timp ce a doua desi a fost repusa pe pozitie cred ca mai are nevoie de ceva ajustari pana la deschidere.
Imagine atasata: 20250314_172016.jpg

Se lucreaza la rampa de pe Bogdanestilor pe cele doua laterale unde cred ca vor fi trotuarele/pistele de biciclete mai inalte cu canalizarea de instalatii sub ele.
Imagine atasata: 20250314_171004.jpgImagine atasata: 20250314_171509.jpg

S-a asfaltat si pe partea cu casele.
Imagine atasata: 20250314_172632.jpgImagine atasata: 20250314_172425.jpg
7

#952 Useril este offline   ccos_77 

• Membru activ

Postat 14 martie 2025 - 18:02

Tot pamantul a fost scos pe partea cu Solventul. Acum si gaura unde a fost chesonul e plina de pamant. Nu stiu daca se pot apuca sa faca ceva pe rampa aia pana nu duc din pamant,
E clar ca trebuie umplutura multa pentru a reface panta spre iesire, dar nu cred ca vor folosi pamant pentru asta.
Ar fi ciudat sa fie pamant inchis in beton pe toate partile. Ma astept ceva piatra sparta/pietris sa fie folosit. O sa vedem ce se va folosi.
Din pacate am uitat sa fac o poza cu pamantul de acolo, poate data viitoare.
6

#953 Useril este offline   ccos_77 

• Membru activ

Postat 19 martie 2025 - 20:30

Poze de astazi
Imagine atasata: 20250319_174746.jpgImagine atasata: 20250319_174130.jpgImagine atasata: 20250319_173919.jpgImagine atasata: 20250319_173517.jpg
Imagine atasata: 20250319_173435.jpg

Aceasta postare a fost editata de ccos_77: 19 martie 2025 - 20:30

9

#954 Useril este offline   chapo 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 122
  • Inregistrat: 14 ianuarie 23

Postat 19 martie 2025 - 22:17

Ti-am dat din greseala ,, - “ si nu stiu cum sa-l scot , multumim pentru poze.
0

Arata acest topic

• (48 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi