Circulatia pe centura de ocolire ramane in continuare inchisa
22.07.2010
În continuare cu TIR-urile prin oraş. Deşi constructorii sunt la treabă, finalizarea lucrărilor de aşternere a stratului final de uzură pe centura de ocolire a Timişoarei, porţiunea dintre Calea Lugojului şi Calea Aradului, nu a avut loc.
Închisă pe 21 iunie, iniţial pentru două săptămâni, circulaţia autovehiculelor pe această porţiune de drum nu a fost reluată nici după o lună. „Se mai lucrează înspre Aradului”, ne spunea un muncitor care păzea accesul spre centură, la sensul giratoriu unde centura se intersectează cu drumul judeţean Timişoara – Lipova. De la începutul săptămânii şi până miercuri, concentrarea de forţe, muncitori şi utilaje, avea loc exact în acest punct, aflat în apropierea centrului logistic Dunca, între Dumbrăviţa şi Giarmata. Aici, stratul de afalt a fost total decopertat, atât în giraţie, cât şi în părţile de şosea din apropiere, pe drumul judeţean. Acestea erau extrem de deteriorate, şoferii făceau slalom printre gropi până în urmă cu o săptămână jumătate când carosabilul a fost refăcut. Din cauza lucărilor, în prima parte a acestei săptămâni circulaţia în zonă s-a desfăşurat anevoios, pe un singur sens de drum, cu ajutorul piloţilor de dirijare a traficului.
Joi, utilajele lucrau pe bucata de centură dinspre Calea Aradului. Deşi teoretic întreaga bucată de 13 kilometri de centură este închisă, pe partea de la Aeroportul Timişoara şi până la sensul giratoriu de la Dunca unele autovehicule, altele decât cele ale constructorului care efectuează lucrările, societatea Vectra, circulau. Un şofer cu o Dacie 1310, venind dinspre Calea Lugojului s-a trezit în faţa angajatului Vectra care bloca accesul spre Calea Aradului. „Eu de unde să fi ştiut? Am crezut că drumul e deschis deja! De ce nu era semnalizat?”, spunea derutat şoferul, nevoit să o ia spre Dumbrăviţa pentru a ajunge la drumul spre Arad. Desigur, restricţia este semnalizată, dar la capetele şoselei, chiar dacă în sensul giratoriu de la Dunca acestea nu mai erau prezente. Oricum, pe carosabil se poate deja observa stratul de asfalt nou-nouţ, de culoare neagră. Cert este că oamenii de la Vectra lucrează, furnicarul de camioane mari şi muncitori e vizibil în fiecare zi în ultima perioadă.
Asfaltul nou se poate observa şi în porţiunea din imediata apropiere a giraţiei dar, de asemenea, sunt vizibile şi camioanele de mare tonaj care cară asfalt pentru porţiunea unde se mai lucrează. Despre o dată finală, când centura va fi redată în totalitate circulaţiei rutiere nimeni nu poate confirma. Surse din cadrul Direcţiei de Drumuri şi Poduri ne-au spus că ar mai fi vorba de câteva zile. Lucru confirmat şi de unul dintre angajaţii „paznici” ai Vectra: „Cred că săptămâna asta e gata cu asfaltul, mai sunt de desenat marcajele acelea albe şi e gata. Cred ca o săptămână maxim”.
Sursa:
TiON