Buna ziua,
In data de 25.04.2024 am circulat cu microbuzul M45. Am incercat sa platesc costul calatoriei, cu cardul, la POS-ul din microbuz.
Incerc sa apropi cardul de POS... nimic... nici un bilet emis. Mai incerc inca o data... la fel... nici un bilet eliberat. A treia oara o fi cu noroc... dar nu a fost sa fie asa si... la fel... nici o chitanta/hartie emisa de POS.
L-am intrebat pe domnul sofer daca are vreo idee de ce aparatul nu functioneaza... mi-a raspuns ca nu stie... probabil e stricat, nu are semnal sau nu mai are hartie.
Saptamana trecuta am fost la banca pentru un extras de cont. In ziua respectiva am observat 3 tranzactii STPT. Am incercat sa fac refuz la plata, dar doamna de la ghiseul bancii mi-a zis ca nu ma poate ajuta ca nu e vina bancii.
Intrebarea mea este... exista vreo posibilitate sa-mi recuperez banii de la STPT? Sau pot sa-mi iau gandul de la ei.
(nu e vorba de bani, e vorba de principiu... ca ceva nu a functionat bine si sa stiu ce sa fac in caz ca se repeta scenariul).
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Pagina 1 din 1
Calatorie Platita Cu Cardul - POS-ul Nu A Eliberat Biletul
Postat 04 iunie 2024 - 12:05
Pai sigur ca ii poti recupera, doar ca trebuie sesizat in scris (din cate stiu) si nu pe forum Am intrebat despre procedura si astept un raspuns pe care o sa ti-l transmit.
L.E. Ai raspunsul in mesageria personala (PM)
L.E. Ai raspunsul in mesageria personala (PM)
Postat 04 iunie 2024 - 20:18
Florin, dacă procedura e legala, e nefiresc ca tu sa o trimiți în privat și sa nu o lași aici.
Am pățit același lucru uneori și e drept ca nu am verificat ulterior extrasul.
Am mai pățit ca având abonament și călătorii, sa nu aiba reactie aparatul și sa ma trezesc ca dacă am ținut mai mult sa ia banii ca și cum as fi facut bilet și pt altcineva, în loc sa îmi dea prompt ca a citit abonamentul.
Am pățit același lucru uneori și e drept ca nu am verificat ulterior extrasul.
Am mai pățit ca având abonament și călătorii, sa nu aiba reactie aparatul și sa ma trezesc ca dacă am ținut mai mult sa ia banii ca și cum as fi facut bilet și pt altcineva, în loc sa îmi dea prompt ca a citit abonamentul.
Postat 05 iunie 2024 - 00:33
Pai, te adresezi biroului marketing la sediul STPT avand o solicitare scrisa si un extras de cont care sa demonstreze plata facuta. (banii se dau din casierie -daca se stabileste ca se justifica solicitarea- nu se vireaza in cont din cate stiu) Ce nu am priceput eu insa, e cum demonstreaza petentul ca nu era chiar cu cineva pentru care a platit el, dar in sfarsit, nu e treaba mea. Stiu, o sa spuneti ca se poate vedea pe camere, dar hai sa fim seriosi, nu o sa faca nimeni detectivistica pentru asa ceva.
Postat 16 iunie 2024 - 20:25
Din ce stiu, nu se elibereaza nici un bilet sau chitana atunci cand platesti la pos-uri. Poti verifica insa daca apare tranzactia in aplicatia bancii de unde ai cardul
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postat 17 iunie 2024 - 07:46
Florin, nu este ok ca astea sa fie o normalitate și normal ar fi sa fiți atenți la.astfel de sesizări, chiar dacă sunt doar pe.forum, sa analizați și sa eliminați acele cauze.
Cine își pierde timpul sa mai și facă sesizări pentru 4 lei?
Pe mine m-au făcut din soldul de card când scanam abonamentul și am ținut în așteptarea sa dea beep și sa confirme ca am scanat pe abonament.
De atunci scanez cu mare grija și nu insist. Nu are decât sa ma verifice vreun controlor ca nu am scanat și am abonament.
Cine își pierde timpul sa mai și facă sesizări pentru 4 lei?
Pe mine m-au făcut din soldul de card când scanam abonamentul și am ținut în așteptarea sa dea beep și sa confirme ca am scanat pe abonament.
De atunci scanez cu mare grija și nu insist. Nu are decât sa ma verifice vreun controlor ca nu am scanat și am abonament.
Postat 17 iunie 2024 - 09:13
POS-urile sunt ale bancii, doar ei pot face operatiuni de intretinere ale lor. Oamenii STPT se ocupa doar de alimentarea cu hartie si asta se face la iesire din garaj/depou dimineata. In rest, plata pentru mai multe persoane/calatorii este acceptata, deci daca utilizezi cardul de mai multe ori, e normal sa fi taxat repetat. Nu e normal sa nu primesti bilet, dar din pacate alimentarea cu hartie nu se poate face decat retragand vehiculul. Poate ar trebui ca banca sa seteze blocarea POS-ului atunci cand e "out of paper". (nici nu pricep de ce nu e deja setat asa)
Postat 17 iunie 2024 - 09:58
Florin, de ce trebuie retras vehiculul ca sa schimbi hartia ?
Soferii nu au handicap si nu cred ca tusesc daca iau un sul de hartie si il baga acolo.
Pe bune acum, este inacceptabil ca soferul sa spuna ca treaba lui e doar invartitul covrigului.
Soferii nu au handicap si nu cred ca tusesc daca iau un sul de hartie si il baga acolo.
Pe bune acum, este inacceptabil ca soferul sa spuna ca treaba lui e doar invartitul covrigului.
Postat 17 iunie 2024 - 12:24
Pai, uite ce am aflat intreband la sectia tramvaie:
POS-ul are practic o avertizare cand hartia s-a terminat, doar ca daca rola nu este pusa corect, bonul/biletul se tipareste si ramane in carcasa, nu iese pe fanta dedicata.
Sunt vatmani mai vechi care stiu sa schimbe rola, dar trebuie sa le sesizeze cineva ca aparatul a ramas fara hartie. Vatmanii mai noi nu stiu sa faca asta si nici nu au role de schimb la ei.
Oricum, daca chiar si cei se pricep mai rateaza la montarea rolei, nu cred ca vatmanii/soferii s-ar descurca mai bine, dar e parerea mea, poate ma insel.
Acum, o ideea ar putea fi ca la deschiderea aparatului, daca se gaseste in interior rola cu bilete tiparite, sa fie pastrate in vederea verificarii reclamatiilor ce ar putea aparea ulterior.
POS-ul are practic o avertizare cand hartia s-a terminat, doar ca daca rola nu este pusa corect, bonul/biletul se tipareste si ramane in carcasa, nu iese pe fanta dedicata.
Sunt vatmani mai vechi care stiu sa schimbe rola, dar trebuie sa le sesizeze cineva ca aparatul a ramas fara hartie. Vatmanii mai noi nu stiu sa faca asta si nici nu au role de schimb la ei.
Oricum, daca chiar si cei se pricep mai rateaza la montarea rolei, nu cred ca vatmanii/soferii s-ar descurca mai bine, dar e parerea mea, poate ma insel.
Acum, o ideea ar putea fi ca la deschiderea aparatului, daca se gaseste in interior rola cu bilete tiparite, sa fie pastrate in vederea verificarii reclamatiilor ce ar putea aparea ulterior.
Postat 17 iunie 2024 - 13:33
Parerea mea e ca fiecare vatman/sofer, trebuie sa invete cum se schimba corect aceasta rola.
Daca POS-ul ramane fara hartie, sa intre automat in modul "stand by" iar schimbul sa se faca la capat de linie.
Sigur are si un buton de "Feed" pentru a putea rula un pic hartia.
Nu cred ca e un lucru iesit din comun, trebuie doar sa schimbe rola, calm si fara graba.
Daca POS-ul ramane fara hartie, sa intre automat in modul "stand by" iar schimbul sa se faca la capat de linie.
Sigur are si un buton de "Feed" pentru a putea rula un pic hartia.
Nu cred ca e un lucru iesit din comun, trebuie doar sa schimbe rola, calm si fara graba.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1