Casa familiei Mühle in stare avansata de degradare
Postat 23 mai 2012 - 22:14
Locatia
Durata lucrarilor
http://oi48.tinypic.com/2a63780.jpg
(ultima poze este de pe http://forum.druckeria.ro/)
Postat 24 mai 2012 - 08:46
Postat 24 mai 2012 - 10:34
Postat 29 mai 2012 - 16:18
Chagall, la 23 mai 2012 - 22:14, a spus:
Image0343.jpg
Locatia
Locatia.jpg
Durata lucrarilor
http://oi48.tinypic.com/2a63780.jpg
(ultima poze este de pe http://forum.druckeria.ro/)
Citeaza
Casa Muhle, vila istorica de pe bulevardul Mihai Viteazu din Timisoara, aproape demolata de proprietari, un clan de rromi
Candva o bijuterie, astazi o ruina! Dupa ce a stat ani de zile parasita, una dintre cele mai frumoase cladiri istorice ale Timisoarei este la un pas de demolare, dupa ce proprietarul, un clan de rromi, s-a apucat sa o darame.
Reprezentantii Primariei Timisoara sustin ca au cerut sistarea lucrarilor de demolare.
Casa Muhle are o vechime de peste 200 de ani si a apartinut unui faimos florar Muhle. In urma cu mai bine de 10 ani, cladirea monument istoric, a intrat in posesia unui clan de romi, cel al familiei Stancu. Multa vreme vila a fost lasata in paragina, iar in oras se stia ca imobilul ar fi de vanzare pentru suma de 1 milion de euro.
...
opinia timisoarei
sau
Citeaza
...
tion
In cele din urma articolul cel mai complet: adevarul
Aceasta postare a fost editata de Doppler: 29 mai 2012 - 17:08
Postat 30 mai 2012 - 08:24
Postat 30 mai 2012 - 08:26
Citeaza
Stadiul actual:
Aspectul initial:
Sursa: nebuloasa.info
Panoul de intentificare:
LRK - forum SSC
Postat 10 ianuarie 2013 - 11:02
Citeaza
Aproape 200 de timișoreni au înfruntat frigul de afară pentru a protesta pașnic în fața Casei Muhle din zona Bălcescu. Aceștia vor ca autoritățile să intervină cât mai repede pentru a salva clădirea de la distrugere și degradare completă și cer exproprierea. Participanții, foarte mulți dintre ei tineri, au aprins lumânări și au afișat pancarte inscripționate cu „Mi-e frig fără căciulă” și „Salvați Casa Muhle”, dar au și semnat o petiție.
[...]
sursa
Postat 12 ianuarie 2013 - 11:03
Citeaza
Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat ca municipalitatea este dispusa sa cumpere Casa Muhle si chiar ii va face proprietarului o oferta pentru aceasta, insa o va cumpara doar la un pret rezonabil.
“Vom avea marti, pe ordinea de zi, un proiect de hotarare care ma mandateaza pe mine sa port negocieri cu proprietarii in vederea cumpararii de catre primarie a casei Muhle. Eu pot fi de acord cu aceasta incercare de solutionare a problemei, dar vreau sa spun de la inceput ca oricat de mult am pretui noi Casa Muhle si l-am pretui pe peisagistul Muhle, nu putem sa platim oricat pentru a salva aceasta casa. Daca proprietarii se vor dovedi rezonabili, atunci cred ca merita sa facem un efort financiar si sa salvam aceasta casa pentru ca realmente si pe mine ma doare sufletul sa o vad degradandu-se”, a declarat Nicolae Robu.
[...]
sursa
Postat 12 ianuarie 2013 - 11:54
Postat 12 ianuarie 2013 - 12:49
Sint curios oare ce sentinta o sa fie data de justitie din moment ce primaria a dat AC.
Citeaza
LRK - forum SSC
Postat 12 ianuarie 2013 - 15:49
Casa Muhle e importanta dar nici municipalitataea nici comunitatea timisoreana nu-si permite sa o recupereze decat contra unui teren sau unui imobil in aceeasi zina. Eu as propune sa se ofere la schimb stadionul Dan Paltinisanu (evident cu clauze contractuale puternice). Sa vedem de ce e in stare tiganu...
Postat 13 ianuarie 2013 - 00:25
Postat 19 ianuarie 2013 - 10:51
Citeaza
„Această casă trebuie expropriată şi opinia mea se bazează pe legea monumentelor istorice şi pe legea exproprierii în interes naţional. Aşa cum arată casa ea nu mai poate fi refăcută. Nu cred că îşi mai doreşte Timişoara un Muzeu al trandafirilor. După ce rezolvăm celelalte probleme – parcările, traficul şi celelalte – putem discuta şi despre un Muzeu al trandafirilor. Dar până la un Muzeu al trandafirilor, Timişoara mai are mult de făcut”, a declarat Purceld.
În schimb, el susţine că exproprierea poate fi făcută foarte uşor, conform noii legi, fiind nevoie doare de o Hotărâre de Guvern.
Pe de altă parte, vineri, în Timişoara se va afla secretarul de stat din Ministerul Culturii Victor Opanschi. Acesta va merge şi la Casa Muhle, împreună cu parlamentarii din Timişoara, pentru a găsi o soluţie pentru salvarea acestui imobil de patrimoniu.
Postat 19 ianuarie 2013 - 12:10
Postat 19 ianuarie 2013 - 12:15
Postat 19 ianuarie 2013 - 18:03
Postat 19 ianuarie 2013 - 18:48