Alte zone ale orasului Reabilitarea cladirilor istorice din Timisoara
Postat 28 decembrie 2009 - 21:41
Modificare cladire Guban (desfintare partiala, modificari interioare, exterioare, extindere, mansardare D+P+2E+M)
Cladirea
Postat 30 decembrie 2009 - 19:37
Postat 30 decembrie 2009 - 20:08
Postat 30 decembrie 2009 - 20:52
Postat 02 aprilie 2012 - 17:42
Chagall, la 30 decembrie 2009 - 19:00, a spus:
Locatia
Locatia.JPG
Durata lucrarilor
DSC_0121x1.JPG
Stadiul lucrarilor
DSC_0122x.JPG
Nu stiu de ce, dar de ceva vreme lucrarile au fost sistate la aceasta cladire. Am auzit un zvon cum ca aceasta cladire a fost cumparata de Tender si urmeaza sa fie demolata. Daca este adevarat, eu zic ca ar fi pacat.
Se pare ca cladirea asta a ars noaptea trecuta.
Un incendiu puternic a cuprins, duminică seara, acoperișul unei clădiri de pe bulevardul Take Ionescu din Timișoara. Pompierii s-au luptat cu flăcările în jur de două ore. La acțiune au participat și polițiștii care au oprit traficul pe bulevard, redirecționându-l pe rute ocolitoare.
Postat 02 aprilie 2012 - 22:25
Postat 22 august 2013 - 00:22
Chagall, la 02 aprilie 2012 - 17:42, a spus:
Un incendiu puternic a cuprins, duminică seara, acoperișul unei clădiri de pe bulevardul Take Ionescu din Timișoara. Pompierii s-au luptat cu flăcările în jur de două ore. La acțiune au participat și polițiștii care au oprit traficul pe bulevard, redirecționându-l pe rute ocolitoare.
barbat-carbonizat-take-ionescu-5-600x400.jpg barbat-carbonizat-take ionescu _16_.jpg
4.jpg 8.jpg
Sa fiu sincer sint surprins ca renoveaza cladirea arsa:
Postat 22 august 2013 - 19:01
Postat 02 octombrie 2013 - 21:29
Fantana cu pesti din centrul Timisoarei, scaldata in culori!
TIMISOARA. Surpriza mare pentru timisorenii care au avut drum prin Piata Victoriei miercuri seara! Faimoasa Fantana cu Pesti a capatat…culoare.
Monumentul aflat in plin centrul Timisoarei li se infatisa ba rosu, ba albastru, galben si, evident, violet. A fost schimbat sistemul de iluminat, astfel ca fantana isi schimba culoarea la intervale scurte de timp.
Multi dintre trecatori s-au oprit sa fotografieze si sa comenteze “minunea”. Parerile sunt impartite.
“Este interesant, iata ca mai schimba aspectul centrului. Mie imi place foarte mult“, spune o adolescenta care a stat timp indelungat sa faca poze… in toate culorile.
“Inca un kitsch pe obrazul Timisoarei. Mi se pare total nepotrivita aceasta schimbare. Eu n-am fost prea incantat nici atunci cand au refacut-o complet, prin anii ’80. Trebuiau sa o lase asa cum era, mult mai eleganta. Langa Lupoaica cu pui, un monument cu adevarat de tinuta, culorile astea sunt ca nuca-n perete“, a declarat nemultumit un barbat trecut bine de prima tinerete.
“Foarte bine ca au colorat-o. Uite ce pot face niste becuri colorate…“, a spus o femeie grabita sa ajunga acasa.
Nu se stie inca daca este o modificare permanenta, iar fantana va ramane asa scaldata in culori si de acum incolo, sau este vorba de niste teste pentru noul sistem de iluminare a monumentului cu spoturi colorate.
Cert este ca Fantana cu Pesti a fost vedeta si a atras o multime de curiosi care si-au scos telefoanele mobile si s-au straduit sa surprinda suita de culori. Iata cateva dintre instantanee si un filmulet oferite de un cititor opiniatimisoarei.ro!
Sursa:Opinia TM.ro
Postat 03 octombrie 2013 - 15:47
Aceasta fantana a mai avut montate lampi cu becuri colorate in epoca Ciuhandu insa dupa ce s-au ars becurile, nimeni nu le-a mai inlocuit. Acum avem de-a face cu un sistem mai modern de iluminare...
Varianta arhitecturala mai veche a fantanii a fost mai interesanta decat actualul cerc, extrem de simplist...
Postat 14 iulie 2014 - 23:41
Citeaza
PAROHIA ORTODOXA ROMANA MEHALA prin arh. Dan Andrei Tonca
PIATA AVRAM IANCU nr.15
obtinere A.C. - lucrari de tip B ) - Constructii pentru culte - Refatadizare, modernizare, reparatii, consolidari(daca e cazul) la biserica Parohiei Ortodoxe Romane din Timisoara
primaria tm
Postat 04 februarie 2015 - 19:23