Tramvaie Timis 2
Postat 27 martie 2008 - 23:05
Usa din dreapta este blocata de un dulap.
SI aceasta usa este blocata , de data aceasta de un raft.
Si acum ciudatenia , pe cand noi vara murim de cald in tramvaiele aduse din Germania mai vechi ca Timis 2...
No comment
No comment
No comment
© Pit Cristian (cristi CFR)
Tramvaiul mai este dotat si cu , incalzire , cuier o ghiuveta si masute cu suport pentru pahare (o parte din ele au fost demontate recent , totodata au dat cu vopsea peste inscriptia de pe tramvai : "Vagon Turistic"
Intrebare , De Ce :?:
Cand circula mai demult de Craciun si Anul Nou ca "Tramvaiul Mosului" era super fain , deoarece Timis 2 - urie au fost retrase din circulatie , asa mai aveam si noi ocazia ca macar 1 data pe an sa ne plimbam cu un tramvai Timis 2 nostalgic.
Postat 27 martie 2008 - 23:43
Postat 27 martie 2008 - 23:44
Nu am spus ca as vrea un asemenea sistem si pe celelalte tramvaie
Postat 27 martie 2008 - 23:47
Postat 27 martie 2008 - 23:56
Eu la asta ma refer sa fi fost pastrat pentru ocazii speciale nu trecut la munca de jos pentru asta fiind celalate Timisuri.
Postat 28 martie 2008 - 00:03
Postat 28 martie 2008 - 00:22
Postat 29 martie 2008 - 18:55
Postat 29 martie 2008 - 19:09
Offtopic >> pozele din primul post sunt făcute cu un telefon Huawei, indubitabil. Recunosc stilul şi defectele :mrgreen:
Postat 29 martie 2008 - 19:12
Postat 29 martie 2008 - 20:36
Postat 30 martie 2008 - 14:47
Postat 30 martie 2008 - 14:52
Citeaza
Te pomeni ca V3A-urile au podea joasa? Cel putin asa reiese din postul tau de mai sus.
Postat 30 martie 2008 - 15:00
Bucur LF ... prototip, probabil ca tot prototip o sa ramana daca nu se schimba primarul. Pretul lui este cam 700.000 euro.
Concluzie: putem produce tramvaie mai ieftine decat Siemnes, Bombardier etc.. Dar nu exista vointa (politica).
Postat 30 martie 2008 - 20:25
Mie personal M-Wagen M85 (din Arad) cat si Wegmann-urile noastre mi se par mult mai robuste si mai reusite ca design decat acel V3A galben. V3A-urile sunt mult prea inguste.
Iar acel Bucur LowFlor seamana izbitor cu un Bombardier. Si din cate am citit despre el, dupa probele facute, constructorii au constatat ca este atat de fiabil incat sta in curtea URAC de aproximativ 1 an, si cel mai probabil nu va circula vreodata cu calatori.
Prototipurile nu sunt date in exploatare.
Postat 30 martie 2008 - 20:29
Chagall a spus:
Sti cumva vreun motiv ? Designul exterior pare frumos , cam sumbru gri inchis dar nu aia conteaza prea mult.
Asa e se poate dar nu este vointa , eu spusesem ca e pacat ca nu se mai produce si la Timisoara.
Mi se pare absurda politica de a produce dar numai pentru ei , nici macar in tara sa le vanda.
Postat 30 martie 2008 - 20:41
Citeaza
Precum am scris si anterior, prototipurile nu sunt date in exploatare.
Citeaza
Daca ar avea ocazia, sunt sigur ca ar vinde si in tara. :wink:
Doar ca orice achizitie de tramvaie noi se face prin licitatie, iar la orice licitatie exista un caiet de sarcini care cuprinde anumite cerinte minimale: low flor, certificare ISO etc.
O firma care participa la licitatie cu un prototip netestat ca cel de sus, are sanse minime sa castige.
Postat 30 martie 2008 - 22:39
BucurLF a facut probe si s-a descurcat onorabil... sta de 1 an in curtea URACului, deoare ce ,,trebuie neaparat sa cumparam tramvaie noi din afara". Exprimarea nu e a mea, ci a primarului general, Adriean Videanu. Aparitia unui asemenea vagon, mai ales in prag de campanie electorala... s-ar da de gol nea' Videanu... chiar el a zis ca in Romania nu se pot produce asemenea tramvaie. De aia si V3A-93-CH-PPC in acte e V3A modernizat sau V2A modernizat desi nu are nimic in comun cu ele, fiind vagon nou, facut de le zero.
Postat 30 martie 2008 - 22:44
Si ca sa revenim on-topic, de-alungul timpului Timisurile s-au dovedit mult mai fiabile fata de V3A-uri.
Ca dovada, inainte de 89' majoritatea oraselor (Arad, Oradea, Cluj, Iasi, Resita, Craiova etc) au preferat achizitionarea de Timisuri in detrimentul V3A-urilor Bucurestene.
Postat 31 martie 2008 - 03:27
Ciup a spus:
Pai... din cate stiu eu, pe locul Electrometalului e acum un ditai centru de mobila.
chagall a spus:
...si comisioane, ca doar traim in Romania. La prima licitatie de tramvaie pt Bucuresti (anulata ulterior) se prezentase si Skoda, uzina cu ceva experienta (doar a cumparat Tatra cu tot ce inseamna ea) si care oferea niste tramvaie mai ieftine decat Bombardier & co., dar cu aceleasi dotari. Dar nu a vrut sa dea ceva cui trebuia sa dea si pana la urma s-a retras.
A...ca era sa uit: V3A-93-CH-PPC a circulat cateva luni in probe... el este prototipul acelui model (are finisaje mai bune si tabla nu s-a facut valuri dupa prima saptamana de exploatare) si circula bine mersi.
Revenind la Timisuri (ca deja am facut un mare off-topic)... au circulat in: Arad, Timisoara, Cluj, Resita, Ploiesti, Braila, Galati, Iasi, Sibiu, Craiova, Oradea. Acum mai circula la Arad si Cluj.
V3A au fost la Bucuresti, Cluj, Oradea, Braila, Brasov, Constanta (V3A-C), Botoasni, Iasi (cumparate de la Cluj si Oradea, scurtate si echipate cu boghiuri noi produse la Nicolina S.A. Iasi). Mai circula doar 29 de V3A-C la Contanta. Ca ce e in Bucuresti e produs dupa 1993.
Referitor la achizitia de Timisuri... chiar mi se pare ciudat ca Ploiestiul (la 2 pasi de Bucuresti), Galatiul, Braila au comandat Timisuri, in vreme ce Cluj si Oradea au luat V2A si V3A. Ma mai mira si ca URAC nu a produs decat un singur V2A pe ecartament ingust, dar si ala era tot cu boghiuri de Nicolina (pt. Iasi), in vreme ce in anii '50 livrase sute de V56 si V58 + remorci V10 si V12 pe 1000mm pentru Arad, Iasi, Sibiu, Galati (Galatiul a avut ecartament metric pana in anii '70).