STP Timișoara Forum: Linia Expres 4 - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (9 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Linia Expres 4 Evaluare topic: -----

#161 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 1216
  • Inregistrat: 26 iunie 16

Postat 12 februarie 2025 - 23:41

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 12 februarie 2025 - 19:53, a spus:

Era clar ca am gresit eu ceva, un astfel de timp fiind imposibil, mai ales ca mai si sustineam repetat ca se incadreaza in 30 de minute. Dar da, practic am dat apa la moara, e greseala mea.

... la ora 17:00 este la 700, ajunge la 17:27 la aeroport. La ora 18:43 este la Bastion, la ora 19:05 este la Aeroport Schengen. As mai putea continua, dar nu are rost, timpii fiind cu foarte mici diferente aceasi.

Da, Forin cu toata dreptatea ta, transportul e un esec.

De altfel, nu vreau sa fiu rau, dar situatia din teren fata de cea de pe monitor nu stiu daca e la fel. Cand e ultima data cand ai folosit autobuzul la aeroport ca sa zici ceva concret?

Degeaba imi aduci justificari azi sau ieri, cand faptele in teren te surprind de la o zi la alta.

Cum zicea si IlieB cand ne frigem nu mai avem chef de incercari...

Ca sa fiu si mai concret, eu as avea nevoie de acest autobuz de 4-6 ori pe an. Daca nici in zilele alea nu pot sa ma conving ca merita....pai nu merita.

Ultima postare de anu trecut e tot a mea! Consider ca am dat sanse acestui autobuz...

Degeaba ne batem cu caramida in piept. Pe langa asta, sunt nenumarate zoboruri la ore "imposibile" ceea ce face autobuzul o cauza pierduta din start.

Ideea e ca nu e doar un sigur factor in ecuatie, ci cand ii adaugi pe toti(cum ar fi sa schimbi inca un mijloc de transport - sa imi zici cate persoane normale sunt dispuse sa navigheze 2+ ore pana ajung la aeroport, cu tot cu asteptat in statii si mers pe jos?) iti rezulta o catastrofa.

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 12 februarie 2025 - 23:50

0

#162 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 812
  • Inregistrat: 06 iulie 15
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Masini, Excursii, Istorie

Postat 13 februarie 2025 - 07:06

E catastrofa si din cauza noastra. Pentru ca am devenit comozi si pentru ca doar vrem dar nu si respectam sau facem si noi partea noastra sa fie bine.
Mereu vad plangerea asta ca nu sunt la timp sau ca nu respecta programul sau ca sunt putine autobuze pe trasee.

Eu presupun (de fapt sunt absolut sigur) ca autobuzele sunt scoase pe traseu in urma analizei unor rapoarte pe cate bilete/cate abonamente se cumpara/valideaza. Si nu se scot ca X are nevoie la Y, dar nu e X multiplicat de mai multe ori ci doar un singur use case (1 persoana).
Inca nu se intelege ca un transport in comun nu poate sa se muleze perfect doar unei singure perosane, ci deserveste la un nivel mai mare de oameni cea ce face imposibili sa fie perfect ptr toti.

Ca sa revin la idea mea de mai inainte, de ce sunt sigur (desi am presupus), am luat E7-le de la Comtim pana la Lidl Budai Deleanu. Aici avem de la zona industriala, la zona de liceu/scoli, la zona de blocuri. Autobuzul era aproape plin dupa prima oprire care e dupa podul din Freidorf (undeva in jurul orei pranzului, aprox 13-13:30).
Cu parere de rau pe o mana (nun doua) iti numar cati au validat sau cumparat bilet. Sa ne intelegem E7 articulat.

Eu am renuntat la card de RATT/STPT nu ca nu as fi dorit, dar mi se pare mai usor SMS sau aparatele bancare (POS), find totusi mai atras de sfera IT si le-am adoptta de mult. Bilet luat din statie de la Comtim.

Si atunci de ce ne miram ca este cum este transportul? Vrem, dar nu si dam, cat mai mult sa fentam.

A nu se intelege ca incriminez pe cineva de aici. Noi de aici cred ca suntem poate singurii oameni siguri care, daca mergem cu un transport, cumparam un bilet ca asa ni se pare normal. Aceasta normalitate din pacate nu se vede si in realitate, cum spui si tu ca nu se vede realitatea din fata unui monitor in traseu.

Deci de ce s-a ajuns aici? E timpul sa nu mai dam vina exclusiv pe STPT/Primarie/CJT/etc. si sa ne mai asumam si noi o parte de vina.
Sa nu mai fim comozi si la prima abatare sa dam direct o bifa neagrea. Prea vrem sa fie totul perfect, cand nici noi nu suntem sau nu facem lucrurile perfect.

Eu merg ocazional cu el pentru ca nu mai stau in oras (sunt mutat de 4 ani la Sanadrei), dar cu toate astea cand am nevoie imi programez de acasa niste trasee si nu am avut niciodata sinopsele care se tot povestesc aici. Ori sunt eu norocos, eu interpretez eu altcumva datele cu sosiri/plecari incat nu am prins "gafele" sistemului.

Aceasta postare a fost editata de IlieB: 13 februarie 2025 - 09:32

1

#163 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 13 februarie 2025 - 09:37

Problema principala, asa cum si tu imi dai de inteles, este utilizarea masinii personale si punerea acesteia pe piedestal!

Oamenii sunt cum sunt, dar unii oameni doar reactioneaza la starea de fapt! Fara servicii cam nu o sa obtii niciodata o rata de validare satisfacatoare....

Este o adevarata stigma culturala sa mergi cu autobuzul pe la noi.

Pe langa asta, toti cei care iau decizii si care vin cu teorii :up_arow: folosesc preponderent masina - asta ca apoi sa creada ca au si dreptul la loc de parcare, moca sau pe bani putini, fix unde au ei treaba! - In caz contrar, e buna si o statie de autobuz, un trotuar, o bordura sau o fasie de noroi.

Daca e sa comparam cat costa un loc de parcare construit de Primarie si cate bilete ar fi achitate de locul ala....ai intelege ca masina e de fapt cea subventionata!

Realitatea e ca autobuzul, e departe de a fi o alternativa facila pentru deplasare mai ales in periurban(Sanandrei) pentru ca nu se vrea!

[O ultima idee ar fi ca sa ajungi in statia de autobuz, mai trebuie sa faci si ceva pasi pe jos. De multe ori(eu fiind preponderent pieton) intalnesc obstacole metalice numite generic masini.

Astfel ziceai de oamenii care nu valideaza, dar de ciobanii care blocheaza trotuarele ce zici? - aia de tin trotuarul din fata casei lor blocat, ca doar nu o sa bage masina in curte....aici stau, unde sa parchez?

Apoi de statii, nici nu mai vreau sa zic.]

Traiasca masina!

Aceasta postare a fost editata de michidutza: 13 februarie 2025 - 09:48

0

#164 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*

Postat 13 februarie 2025 - 09:53

Pai tu intelegi ce vrei sau iti iei ce informatie doresti tu. Eu masina o folosesc doar ptr venit in oras, unde am si un apartament. Cat am stat anul trecut in oras mai mult, am renuntat culmea la masina si nu am vazut, din nou, sincopele descrise de lume aici. Sunt, nu zic ca nu, dar nu la felul cum le exagerati.

Nu are nici o treaba validarea cu "fara serviciu". Serviciul exista, te duce de la A la B si trebuie sa il platesti sau validezi. Punct. Ca are neajunsuri sau ca nu e curat, discutam de calitatea serviciul. Daca nu imi convine calitatea ma duc cu altceva. Atata timp cat il folosesc, platesc.
Din contra, eu am abonament la TimPark anual ptr ca nu stau sa caut ce zona e (in afara de cea verde) sa dau SMS. Nu sunt nici genul (aici vad ca iti place sa generalizezi ca asta ne place maxim noua ca natie) sa parchez in buza locului unde am nevoie. Chiar pachez in capat de parcare ca am fost "faultat" de multe ori la portiere si mi s-a acrit sa repar pe banii mei.

Cearta te rog parintii actuali care isi duc copii la scoala, astfel incat orice bulevard cu 2 benzi pe sens, devine doar unul, ca trebuie sa ne lasam copilul in clasa daca se poate, nici macar pe strada. Noi cand am mers cu 33-ul arhiplin de ne presam sa intram si eram ca sarmalele in oala, nu mai comenta nimeni nimic.

Mi-ai dat dovada clara ca niciodata noi nu suntem vinovati sau nu avem o parte din vina, mereu e doar serviciul care il folosim devina ca nu se muleaza FIX cum vrem noi. Cu asta inchei OFF-Topicul. Imi cer scuze D-nului Florin
0

#165 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30144
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 13 februarie 2025 - 09:54

Vezi postareamichidutza, la 12 februarie 2025 - 23:41, a spus:

De altfel, nu vreau sa fiu rau, dar situatia din teren fata de cea de pe monitor nu stiu daca e la fel. Cand e ultima data cand ai folosit autobuzul la aeroport ca sa zici ceva concret?

Situatia de pe monitor este absolut exacta, istoricul de viteze fiind perfect corect, deci daca acolo apare ca autobuzul yyy era in statia x la ora h:mm, exact asa a si fost. Acum ca in alte zile situatia difera accidental, e posibil, dar eu am selectat pur si simplu ziua de ieri, nu m-am pus sa caut o zi anume in care s-a circulat perfect. Ce am vrut sa subliniez e ca se poate ajunge in cel mult jumatate de ora, in diverse momente ale zilei, nu comentam graficul sau modul de planificare a vehiculelor.
0

#166 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 13 februarie 2025 - 10:06

Da @Florin, nu neg ca face jumate de ora, in zilele bune.

Dar asteptatul in statie 40+min eu il iau in calcul si pe ala...

Apoi daca ai putin ghinion si iei E4 care merge in cartier aeroport mai adaugi 10minute lejer.

Toate se aduna.
1

#167 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 13 februarie 2025 - 10:20

Vezi postareaIlieB, la 13 februarie 2025 - 09:53, a spus:

Nu are nici o treaba validarea cu "fara serviciu". Serviciul exista, te duce de la A la B si trebuie sa il platesti sau validezi. Punct. Ca are neajunsuri sau ca nu e curat, discutam de calitatea serviciul. Daca nu imi convine calitatea ma duc cu altceva.

Altceva fiind masina sau taxi/uber alimentand problema. Da de ce sa nu imbunatatim calitatea?

Atata timp cat il folosesc, platesc.

Vezi o postare de acum 2 ani pe acest subtopi cum nu mergeau aparatele POS din autobuz. Nu a fost cand sa nu vreau sa platesc.

Cearta te rog parintii actuali care isi duc copii la scoala, astfel incat orice bulevard cu 2 benzi pe sens, devine doar unul, ca trebuie sa ne lasam copilul in clasa daca se poate, nici macar pe strada. Noi cand am mers cu 33-ul arhiplin de ne presam sa intram si eram ca sarmalele in oala, nu mai comenta nimeni nimic.

Exact boala societatii -> dependenta de masina.

Mi-ai dat dovada clara ca niciodata noi nu suntem vinovati sau nu avem o parte din vina, mereu e doar serviciul care il folosim devina ca nu se muleaza FIX cum vrem noi...

Pai suntem vinovati ca societate ca suntem dependenti de masina si ii oferim prea multa atentie sociala! Pe langa asta, se trec cu vederea prea multe nereguli auto!

Cei care folosesc autobuzele sunt deja in minoritate.
Precum eu sunt in minoritate, ca imi platesc biletul, si nu am de ce sa ma simt vinovat!

E mai greu sa schimbi societatea, dar e mai usor de imbunatatit serviciile.

0

#168 Useril este offline   IlieB 

• Membru Senior*

Postat 13 februarie 2025 - 10:33

Pai cum am spus si prima data, nu noi de aici suntem vinovatii principali sau vinovati deloc. Noi cam vrem un transport decent, noi platim si suntem responsabili ca avem bun simt. Ne implicam si aici sa mai povestim/impartim pareri.

Dar asta vreau sa se inteleaga ca nu e vina doar serviciului ca e in starea in care e.

Din nou, ma repet, eu am mers de 2-3 ani relativ pe mai multe linii si am platit mai mereu cu POS, rare cazuri cu SMS, cand da nu mergea POS-ul ca nu avea hartie. Dar rare. Ori am eu noroc, ori tu ghinion, ori se exagereaza.
Iar sa ne plangem acum in era cand STPT are optiuni multiple de plata, cand orice om are telefon, ca nu se poate plati, e un lucru imposibil.
Ai bilet, POS, MobilPay (cod QR), SMS. Sa fim sinceri, este doar de bun simt ca nu se plateste. Solutii sunt, sa se si vrea.

Asa este, societatea actuala e cam comoda, lucru cumva accentuat acum si cu perioada post-pandemie. Si vad tot mai greu lumea iesind din comoditate. Din pacate.

Aceasta postare a fost editata de IlieB: 13 februarie 2025 - 10:34

1

#169 Useril este offline   michidutza 

• Membru activ

Postat 13 februarie 2025 - 13:19

@Ilie, sunt convins ca sunt rute deservite mai bine. Totusi subtopicul e E4 care merge la aeroport.

Nu e ca si cum eu zbor zilnic...si sunt sigur ca si multi altii sunt in situatia mea.

Prin alternanta, probabil ai nevoie de acesasta ruta 4-6 ori pe an si alea sunt singurele momente in care ruta asta ma poate convinge de utilitatea ei.
Daca nu e cand ai nevoie, e degeaba, nu?
0

#170 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3159
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 13 februarie 2025 - 16:07

Vezi postareamichidutza, la 13 februarie 2025 - 13:19, a spus:

@Ilie, sunt convins ca sunt rute deservite mai bine. Totusi subtopicul e E4 care merge la aeroport.
...
Daca nu e cand ai nevoie, e degeaba, nu?

Chiar degeaba nu este. Ambele rute si E4 (originalul) si Baratul sunt mai mult linii urbane, care se intampla sa aiba capat la aeroport. Zicea colegul "fantoma" ca la Budapesta circula o linie foarte des si face putin pana in centrul orasului. Pai da, este linia 100E, dedicata doar pentru asta. Are doar 2 statii intermediare, nu 10, iar la iesirea din oras e practic pe o autostrada, nu are spe giratorii, semafoare s-au banda 1 plina de gropi. M-am uitat de curiozitate sa vad cati oameni vin efectiv cu avionul pe aeroport. La o cautare asa fusarita, anul trecut in ultmul trimestru ar iesii undeva la un generos 60 de calatori pe ora. Pentru 60 de calatori care sigur nu vin pe ora, asta e doar media, de la un aeroport cu zboruri sporadice, eu zic ca sar preta ca Aeroportul sa vina catre compania de tranpsort public local, cu o cerere prin care cere un autobuz special si a-l carui grafic se poate schimba in functie de zboruri. Am vazut cate anulari am avut ca nu s-a mai zburat in nu stiu ce perioade, lucruri care eu zic ca nu sunt de urmarit de catre compania de transport public local. Pana si aia ce fac maxi taxi la Constanta nu tin cont de orarul trenurilor sezionere cand este plin sezon.

Totusi, cand s-a vorbit mai activ despre trenul catre aeroport ai fost un mare critic si insitai ca sunt bani aruncati. Tren care ar fi si el o alternativa, buna, rea, nu stim cum va fi, la Bucuresti vad ca circula si 2 companii private pe langa CFR, deci ceva functioneaza. Acuma degeaba plangi ca nu merge autobuzul cum vrei tu, dar in rest esti gica contra din motive doar de tine stiute. Nu te atac, dar asta ai lasat in urma pe alt topic.
2

#171 Useril este offline   Paul85 

• Membru Senior***
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 23 februarie 09

Postat 23 februarie 2025 - 22:31

In Budapesta exista linia 100E (cred ca circula cam 1 data la 20 de minute), dar nu e linie urbana, cu 4 lei biletul. Daca tin minte, parca 2700 de forinti (undeva la 30-35 de lei) a costat, plus, nu se putea plati cu cardul in autobuz, ci doar cu aplicatia lor, sau de la automat din statie (eu m-am urcat direct si cautam POS-ul ca la noi :) ). La pretul asta, la noi n-ar folosi nimeni E4 (e mai ieftin cu taxi). Dar si la ei, autobuzul circula cam cum circula E4 la noi (cu 2-3 calatori)

Aceasta postare a fost editata de Paul85: 23 februarie 2025 - 22:33

2

#172 Useril este offline   G-man 

• Membru activ
  • Postari: 180
  • Inregistrat: 19 martie 08
  • Interese:FAN COURIER :)

Postat 18 mai 2025 - 18:03

salut se poate posta va rugam graficele noi la E4?
0

#173 Useril este offline   alex_19 

• Membru activ
  • Postari: 465
  • Inregistrat: 17 noiembrie 14

Postat 20 mai 2025 - 08:46

Sunt încărcate pe site-ul companiei
0

#174 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30144
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 20 mai 2025 - 10:42

Da, se gasesc aici

Asa cum scrie in mesajul ce l-am adaugat pe pagina ce contine orarele, recomandam stergerea cash-ului browserului, in special daca e Chrome, altfel acesta va afisa graficele vechi.
0

Arata acest topic

• (9 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi