STP Timișoara Forum: Oradea - Nagyvárad - Großwardein - STP Timișoara Forum

Salt la continut

  • (23 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Oradea - Nagyvárad - Großwardein jud. Bihor

#1 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12541
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 05 ianuarie 2009 - 16:27

Imagine postata
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Destinatia finala: Oradea!
Singura poza cu un Simens ULF... (proasta calitate ,dar mai bine decat nimic. :04: ).
Cea mai mare ciudatenie de exemplu este faptul ca la capatul de la Nufarul fiecare ramvai care ajunge isi schimba traseul... :blush: :unsure:
de exeplu un 3N care ajunge acolo poate deveni 3R sau 2.

Fisiere atasate


0

#2 Useril este offline   Chagall 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10259
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 05 ianuarie 2009 - 16:31

Tatrele lor arata jalnic.
0

#3 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12541
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 05 ianuarie 2009 - 17:47

Poate pe exterior, isa cel cu SELGROS de exemplu arata super pedinauntru , scaune tapitate comode.., si CALDURA.
0

#4 Useril este offline   Viktor 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 4685
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 05 ianuarie 2009 - 19:29

:blush: :unsure: :04: cseh_17.
Pacat ca nu ai reusit sa fotografiezi mai multe Siemens-uri.
0

#5 Useril este offline   andyN 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 06 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 06 ianuarie 2009 - 15:24

:coolpics: :( :coolpics:
Super pozele !!!
0

#6 Useril este offline   caius 

  • Membru senior**
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 825
  • Inregistrat: 23 mai 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 06 ianuarie 2009 - 15:38

Faine poze! :coolpics: :(
Chiar is faine Siemens-urile lor....
0

#7 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3858
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 06 ianuarie 2009 - 16:09

Le au deja de câteva luni. Ar fi interesante imagini din ele, să vedem cum rezistă uzurii (chiar dacă deocamdată nu se pune problema).
0

#8 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12541
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 06 ianuarie 2009 - 16:13

Vezi postareadAImon, la 6 Jan 2009, 16:09, a spus:

Le au deja de câteva luni. Ar fi interesante imagini din ele, să vedem cum rezistă uzurii (chiar dacă deocamdată nu se pune problema).

Am fost de 2 ori sa astept tramvaiu' dar au un program idiot! De la 9 pana la 18 si doar pe 1R,1N,3N si 3R. In fiecare sunt 2 jandarmi, dar circula aiurea din cate am vazut , cel putin primele zile din ianuarie circulau astfel:
iesea #50 din depou la 10:30 facea 2 ture complete adica pornea de pe 3N la capat se facea 3R la celalat capat 3N iar, (o tura) si la fel apoi cam pe la 12:45 re intra in depou si iesea #51 in locul lui pe 3N.
0

#9 Useril este offline   Chagall 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10259
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 06 ianuarie 2009 - 18:30

Iar la ce infrastructura au, le-au impus vatmanilor o limitare de 30km/h. Au cam inceput sa vibreze ramele.
0

#10 Useril este offline   Florin.B RATT 

  • STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 27951
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 06 ianuarie 2009 - 23:23

Au ramas doar discutiile despre Oradea, restul a fost sters.
0

#11 Useril este offline   dAImon 

  • Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3858
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timi'

Postat 07 ianuarie 2009 - 03:04

Vezi postareaChagall, la 6 Jan 2009, 18:30, a spus:

Iar la ce infrastructura au, le-au impus vatmanilor o limitare de 30km/h. Au cam inceput sa vibreze ramele.

Limitator 20 km/h in curbe si 40 parca in linie dreapta. In Viena pot atinge si 80, retin.
0

#12 Useril este offline   alby 

  • Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 22 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 07 ianuarie 2009 - 08:51

Eu cred ca tramvaele in nauntru is intretinute fiind ca eu am fost o data can am avut 12 ani.
Chiar daca partea exterioara arata prost sunt tramvae bune.Si apropo pozele sunt
:o
0

#13 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12541
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 07 ianuarie 2009 - 16:43

Sunt deacord cu alby. Unele TATRE chiar arata :D pedinauntru.Dupa cum am mai spus multe sisteme ,ca incalzire , semnalizare inchidere usi , inca functioneaza.
0

#14 Useril este offline   Dr2005 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 12 ianuarie 2009 - 22:11

ULF-ul se poate limita la ce viteză doresc proprietarii lui, e vorba de soft. În Vinea, într-adevăr, se circulă foarte repede, dar acolo există şi infrastrucutra corespunzătoare.
În Oradea, viteza la care sunt limitate este, dacă nu mă înşel, 36 km/h, extrem de puţin.

Vagoanele sunt foarte bine întreţinute, la fel şi depoul (era atât de curat încât puteai mânca de pe jos). Problemele apar... unde credeţi? La linie... chiar şi la tronsoanele noi (cam 80% din linie e reablitată), din cauza faptului că lucruarea nu a fost finalizată corespunzător... sudurile nu au fost polizate cum trebuie, ceea ce face ca vagoanele să se ,,scuture" serios la fiecare sudură. Asta mai duce şi la alte probleme, precum suprafeţe plane pe roţi, uzura buzelor bandajelor, blocări de roţi... care probelme afectează, desigur, calea de rulare. Nu o dată am avut nenorocul să mi se facă vibromasaj într-un tramvai cu roţi pătrate... deasemenea, am mai văzut tramvaie care forţau motoarele la maxim pentru că aveau roţi blocate (şi decât să se chinuie să le deblocheze, mergeau cu ele aşa).

Câteva poze:

Fisiere atasate


0

#15 Useril este offline   Dr2005 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 12 ianuarie 2009 - 22:15

Vezi postareacseh_17, la 5 Jan 2009, 18:27, a spus:

Cea mai mare ciudatenie de exemplu este faptul ca la capatul de la Nufarul fiecare tramvai care ajunge isi schimba traseul... :coolspeak: :blink:
de exeplu un 3N care ajunge acolo poate deveni 3R sau 2.



Ceea ce este, totuşi, un lucru destul de bun. Practic, ştii că mereu de la capăt se va pleca în ordine: 2, 3N, 3R, indifierent de ordinea în care se soseşte.
E valabil şi pentru capătul de la Pod C.F.R. şi liniile 1N şi 1R.

Graficele de circulaţie sunt şi mai interesante... nu sunt trecute plecările de genul ,,Plecare 15:46" ci, pur şi simplu ,,Turul '46" şi apoi dat programul pe staţii: Nufărul '46, Următoarea staţie (nu ştiu cum se numeşte) '49 şi tot aşa.
0

#16 Useril este offline   cseh_17 

  • Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12541
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 25 ianuarie 2009 - 18:55

Iata un bilet dintr-o automata de bilete de la bucla Nufarul.

Fisiere atasate

  • Fisier atasat  IMG.jpg (232.45K)
    Number of downloads: 38

0

#17 Userul este online   Vali 

  • Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1433
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 25 ianuarie 2009 - 22:33

Mam uitat la multe poze cu tatre si inca nus lamurit, ma poate lamuri cineva tatrele se conduc ca restul tramvaielor cu maneta? sau cu pedale?
0

#18 Useril este offline   Dr2005 

  • Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 26 ianuarie 2009 - 05:24

Cu pedale... sunt destul de uşor de condus, au 3 pedale: una este pedala ,,om-mort" (în general se blochează cu un bolovan sau ceva greu), apoi frâna şi acceleraţia.
0

#19 Useril este offline   garcon 

  • Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 552
  • Inregistrat: 28 aprilie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 01 mai 2009 - 00:45

Postez acum mai multe poze facute zilele trecute la Oradea:
Fisier atasat  DSC01482.JPG (86.36K)
Number of downloads: 14 Fisier atasat  DSC01483.JPG (99.22K)
Number of downloads: 21 Fisier atasat  DSC01484.JPG (85.81K)
Number of downloads: 40
Fisier atasat  DSC01485.JPG (108.29K)
Number of downloads: 31 Fisier atasat  DSC01486.JPG (91.02K)
Number of downloads: 19 Fisier atasat  DSC01487.JPG (98.06K)
Number of downloads: 17
Fisier atasat  DSC01491.JPG (125.57K)
Number of downloads: 15
0

#20 Useril este offline   garcon 

  • Membru Senior***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 552
  • Inregistrat: 28 aprilie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 01 mai 2009 - 00:48

Sisteme de afisaj, multe aflate in teste (deci care deocamdata nu afisau timpii reali).

Fisiere atasate


0

Arata acest topic


  • (23 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi