Linie de transport cu firobuzul la Dumbravita (in constructie) - din fonduri UE
Postat 05 iulie 2014 - 13:41
Postat 05 iulie 2014 - 20:10
cseh_17, la 05 iulie 2014 - 10:55, a spus:
E clar ca poza e facuta cu un obiectiv cu distanta focala mare... Pun pariu ca in realitate nu este chiar asa proasta, desi mi se pare aiurea ca au montat la 20m....

Manipulare sau nemanipulare jurnalistica prin pozare cu zoom, putem observa, daca ne uitam la baza stalpilor ca acestia nici macar nu sunt aliniati cu aparatura necesara ci pot spuna ca sunt pusi (aproape) la ochiometru. Lucru deranjant pentru anul 2014 intr-o tara membra UE...
Chagall, la 05 iulie 2014 - 13:41, a spus:
Pai se pot face cate doua-trei locuri de parcare intre stalpi, ulterior...

Dupa remarca lui Florin, cred ca proiectul a fost facut inainte de '89 iar acum doar a fost scos de la naftalina si reeditat...
Postat 08 iulie 2014 - 16:58
Daca nu vor sa fuzioneze cu noi, atunci sa contribuie financiar la serviciile pe care le ofera Timisoara.
Postat 08 iulie 2014 - 17:23
Nu sunt deacord ca sunt din beton, ca sunt "plantati" la distanta prea mica, insa asta nu schimba nimic, degeaba facem articolu si reportaje una dupa alta... Sa ne bucuram ca se extinde transportul ECOLOGIC! Si ca dupa mai bine de vreo 20 de ani, se monteaza primul m de linie de contact de troleibuz!
Postat 08 iulie 2014 - 19:08
Din cate am citit, se dorea largirea soselei la 4 benzi, dar, dupa cum sunt amplasati stalpii, se pare ca raman doua benzi. Atunci era mai simplu, mai putin costisitor, sa se renunte la stalpii de pe o parte si reteaua sa fie sustinuta de o singura consola, pt. ambele sensuri de circulatie. Culmea ar fi sa foloseasca console in loc de traversee de sarma.
Banuiesc ca prinderea retelei se va face dupa modelul romanesc...
Mai exista alte firme de proiectare retele de troleibuz in afara de cea din Ilfov?
Aceasta postare a fost editata de Silviu Sintea: 08 iulie 2014 - 19:08
Postat 08 iulie 2014 - 20:33
Postat 13 iulie 2014 - 16:08
Dar nu este exclus ca si vreunul din stalpii noi sa fie lovit in viitorul apropiat de vreun idiot/idioata la volan...fiind pozitionati aproape de sosea care n-are bordura...
Postat 13 iulie 2014 - 17:10
Postat 13 iulie 2014 - 18:45
Postat 13 iulie 2014 - 19:33
Viktor, la 13 iulie 2014 - 18:45, a spus:
Iar acum, legat de ultima ta postare, cred ca nu putem vorbi de inalta tensiune la alimentarea retelei pentru firobuze (de 600 sau 750 V, cat o fi) cand tensiunea medie este intre 6 KV si 20 KV...Cel putin asa am invatat eu la scoala...Poate s-a mai schimbat cate ceva intre timp?...
Postat 13 iulie 2014 - 20:30

Toate astea, fara a se tine cont de clasificarea IEC 60038, care spune cu totul altceva. (joasa tensiune pana la 1000V si medie pana la 35kV)
Sunt si alte norme, desigur. In India, de exemplu, peste 650V e considerata medie tensiune. (poate au pielea mai subtire

Postat 13 iulie 2014 - 22:34
mile, la 13 iulie 2014 - 19:33, a spus:
Da, am inteles si nu m-am suparat. Spuneam doar ca a contat mai mult faptul ca stalpul era unul vechi(nu m-am uitat cu atentie la fotografie, mea culpa) pentru ca de el erau deja ancorate firele, decat daca era unul nou de care nu era agatat nimic(inca).
Postat 23 iulie 2014 - 15:38
mile, la 01 iulie 2014 - 19:10, a spus:

Iar daca nu exista trafic prin Dumbravita catre AS atunci se dovedeste ca AS este inutila pentru timisoreni, fiind si prea departe de oras, lucru pe care multi dintre noi l-au sesizat inca din momentul constructiei AS...
In acest moment autostrada este partial inutila pentru timisoreni. Doar daca vor sa ajunga la Arad->Oradea, eventual Nadlac(totusi se prefera Cenad), vor folosi timisorenii autostrada. Lucrurile se vor schimba cand se vor termina celelalte loturi de pe A1 si se vor putea indrepta spre Lugoj->Deva->Sibiu.
Postat 23 iulie 2014 - 16:34
Brutalway, la 23 iulie 2014 - 15:38, a spus:
Majoritatea timisorenilor care vor dori sa se indrepte catre Lugoj > Deva > Sibiu vor urca pe AS pe Lugojului > Remetea si mai putini pe la Giarmata. Spun "majoritatea" si nu "toti"...
In mod cert legatura orasului cu A1 este cat se poate de proasta si oricat s-ar incerca niste "reparatii" in acest sens, ele se vor dovedi niste "carpeli"...Traseul A1 ales in zona Timisoarei este unul prost...S-a dovedit ca temerile noastre de la inceputul constructiei AS au fost reale...
Postat 05 august 2014 - 19:47
Citeaza
Deocamdată se lucrează la proiect, care beneficiază de fonduri europene. Primarul din Dumbrăvița, Victor Malac, spune că lucrările sunt destul de avansate.
Avem o problemă, nu e majoră, de îngropare a liniei de medie și de mare tensiune. Acum se lucrează acolo. Cu stâlpii am avansat, sunt 280 în total. Licitația a fost organizată de Primăria Timișoara și a fost câștigată de o firmă din București, nu noi am decis unde se pun stâlpii, a spus primarul Victor Malac.
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a fost de părere că nu sunt în regulă stâlpii din punct de vedere estetic, dar că proiectantul a fost cel care a stabilit cum să fie executați și unde să fie montați.
Unii proiectanți sunt deschiși și schimbă proiectele, alții spun că aceasta este soluția corectă. În Dumbrăvița, sunt prezenți și stâlpii de medie tensiune, care într-adevăr, fac strada principală să arate extrem de încărcate cu două rânduri de stâlpi. Aceștia vor dispărea în perioada care urmează pentru că firele vor fi duse în subteran. În plus, eu nu am nicio îndoială că domnul primar (n.r. – Victor Malac) va posta pe acești stâlpi ghivece cu flori și se va putea face ca ei să nu mai arate așa sec ca la ora actuală, a fost de părere primarul Nicolae Robu.
macar atat, sa nu ramana doua randuri de stalpi
Aceasta postare a fost editata de InF3rNO0o: 05 august 2014 - 19:47
Postat 05 august 2014 - 21:27