Numarare calatori
Postat 17 noiembrie 2012 - 16:12
Postat 17 noiembrie 2012 - 16:48
FerraryTm, la 17 noiembrie 2012 - 15:02, a spus:
Si cand nu este aglomeratie, atunci de ce nu valideaza???...Nu de lene?...
Iar aglomeratia mare poate fi (si) o consecinta a nevalidarilor anterioare pe o perioada mai indelungata de timp. Si din acest punct de vedere sunt necesare validarile. Nu este suficient sa te sti ca ai platit abonamentul si "pusi, la revedere". Nevalidand contribui la reducerea numarului mtc-urilor de pe traseu...
S-a tot vorbit despre acest aspect de-a lungul timpului. Daca tu care esti in tema sustii nevalidarea abonamentelor pe diferite motive, atunci unei persoane neinformate i se falfaie...
Postat 10 decembrie 2012 - 20:50
cseh_17, la 17 noiembrie 2012 - 15:40, a spus:
- MTC-ul circula pe niste linii inca neinventate (gen 86, vazut de mine pe troleu)
- aceleasi validatoare sunt setate pe linii pentru alien (gen !@$#$!)
- data setata pe validator este undeva in viitor, sau in trecut, undeva unde cardul tau inca nu exista, sau este expirat de mult (gen 2022, vazut pe tramvaie)
Ai uitat momentele când software-ul validatorului "îngheaţă" timp de câteva minute, apoi revenindu-şi la normal. Chestie cu care m-am amuzat eu personal de cel puţin două ori, având portofel electronic şi deci fiind nevoit ori să reverific aparatul acela, ori să mă duc la altul.
mile, la 17 noiembrie 2012 - 16:48, a spus:
Iar aglomeratia mare poate fi (si) o consecinta a nevalidarilor anterioare pe o perioada mai indelungata de timp. Si din acest punct de vedere sunt necesare validarile. Nu este suficient sa te sti ca ai platit abonamentul si "pusi, la revedere". Nevalidand contribui la reducerea numarului mtc-urilor de pe traseu...
Ce-ar fi ca din când în când să-şi scoată unii angajaţi ai RATT fundul din birou, şi să verifice dacă se corelează datele statistice ale validărilor cu cele de pe teren? Măcar o dată pe săptămână, dar verificate atunci câte 10 linii. Pariez că nu s-ar mai încrede atât de orbeşte în datele generate de acest sistem.
În general, experienţa întregii lumi a arătat că maşinăriile şi sistemele nu dau date bune decât dacă ele sunt introduse corect şi procesate exact. Or când ai oameni care nu vor să valideze şi deci necontabilizaţi, respectiv oameni care nu pot valida din motive obiective (ce-i explicam şi lui Cristi dinsus), atunci ai o problemă cu datele pe care lucrezi. Reţineţi că linia 3 tramvai a fost declarată nerentabilă din lipsa validărilor, în loc să recunoaştem cinstit că e nerentabilă fiindcă nu e niciodată control pe ea!
Aceasta postare a fost editata de dAImon: 10 decembrie 2012 - 20:54
Postat 12 decembrie 2012 - 20:16
Florin.B RATT, la 12 noiembrie 2012 - 18:19, a spus:
Hai sa va arat cum arata numararea pe o semitura a liniei 33, in jurul orei 8 (aveti ora exacta in tabel), pe un articulat (ZZI):
zzi 33.jpg sau pe E1: WKF E1.jpg
La ce se refera "Usi inchise timp de 10 statii"? din tabelul postat?
Postat 12 decembrie 2012 - 21:28
Postat 13 decembrie 2012 - 11:28
bogdan99999, la 12 decembrie 2012 - 21:43, a spus:
Printre altele, să vezi dacă şoferul are obiceiul de a nu deschide uşile. În mod normal, ele trebuie toate deschise.
Alt scop nu văd.
Postat 03 iulie 2013 - 21:24
Postat 14 noiembrie 2013 - 20:46
Nu stiu de unde inceput sa numere (posibil de la Regina Maria) dar 23 de persoane care nu au validat mi se pare cam mare...
Ar fi ceva un sistem care sa anunte aceste cifre, nu doar un afisaj in spatele trolebuzului care trece cam neobservat...
Postat 14 noiembrie 2013 - 21:33
Postat 15 noiembrie 2013 - 19:23
Bobby, la 14 noiembrie 2013 - 20:46, a spus:
Ar fi ceva un sistem care sa anunte aceste cifre, nu doar un afisaj in spatele trolebuzului care trece cam neobservat...
Am scris si insistat in urma cu mult timp ca aceste cifre sa fie anuntate si fonic prin SAS astfel ca cei in culpa sa se "simta"...Apoi se pot transmite regulat si masaje sub forma de indemnuri pentru validari si explicatiile necesare pentru acest gest, inclusiv pentru cei care au gratuitati...Dar nu s-a intamplat nimic in acest sens...Probabil nici nu va fi nevoie daca se ajunge la transport gratuit total...
Postat 15 noiembrie 2013 - 19:38
Postat 15 noiembrie 2013 - 20:45