Adio skatepark in Parcul Central, Primaria Timisoara anunta rezilierea contractului!
Reprezentanţii Primăriei Timişoara au predat în primăvară, la sfârşitul lunii aprilie, amplasamentul firmei contractate să se ocupe de amenajarea noului skatepark. Vorbim despre o investiţie de aproape jumătate de milion de euro, aşteptată de ani buni de pasionaţii de sporturi extreme.
Firma Kasdum-GF SRL din Drobeta-Turnu Severin, Mehedinţi, a câștigat licitația pentru skatepark și trebuia să îl amenajeze pe o suprafaţă de 1.500 de metri pătraţi în Parcul Central, pe amplasamentul pe care a mai existat un astfel de spațiu în trecut.
Oficialii primăriei dădeau asigurări că în 3 luni noul skatepark va fi gata, mai ales că ar fi urmat să se folosească prefabricate, componente turnate, aduse gata, care să se monteze doar la fața locului.
Acesta a fost termenul stabilit pentru execuţie. Vara a trecut însă și firma executantă nici nu a început să lucreze efectiv la amenajarea pistei de skateboarding, acuzând, și de această dată, la fel ca și în cazul altor lucrări care i-au fost atribuite de Primăria Timişoara, greşeli de proiectare.
Primarul Nicolae Robu a anunţat zilele trecute rezilierea contractului şi organizarea unei noi licitaţii pentru obiectivul din Parcul Central.
„Cu skatepark-ul situația este blocată definitiv, în sensul că nu mai putem continua, contractul s-a reziliat, pentru că a expirat termenul și nu s-a făcut aproape nimic. Trebuie să o luăm de la capăt, vom organiza o nouă licitație. Ne vom îndrepta împotriva firmei în instanță (…) Cei de la Kasdum nu se vor mai putea prezenta la licitație, au aviz negativ”, a afirmat Robu.
Reprezentanţii firmei spuneau că sunt omisiuni în proiect şi că au apărut costuri suplimentare, pe care ar fi de acord să le suporte ei, dacă autorităţile locale ar fi de acord cu prelungirea termenului de execuţie cu încă 3 luni.
„Noi am semnalat nişte probleme de proiectare, nişte omisiuni în listele de echipamente. Am înştiinţat primăria şi proiectantul încă din mai (…) Există o diferenţă de 280.000 de lei – omisiuni echipamente, rampe şi alte dotări omise din formularul F4, din listele de echipamente. Având în vedere importanţa obiectivului, am propus primăriei să plătim noi, condiţionat de o decalare de termen. Am cerut o decalare de termen pentru a putea asigura cash flow-ul necesar acoperirii acelor omisiuni”, declara, pentru Tion.ro, în luna iulie, directorul executiv al Kasdum, Cristian Bucşe. Mai mult, acesta ameninţa şi el primăria cu procese în cazul rezilierii contractului.
„Problema are şi un aspect cu un iz aşa penal, pentru că proiectantul este acţionarul principal al unei firme care livrează echipamente pentru pista de skate. Noi vom merge în instanţă şi ne vom prezenta argumentele”, mai afirma directorul societăţii.
Rămâne de văzut cum se va soluţiona conflictul, cert este că timişorenii nu se vor bucura de skatepark nici în 2015. Pe cel vechi s-a pus lacătul în 2008.
sursa:
tion.ro
Inca o "realizare" bifata cu succes...