Nu inteleg din ce motive s-a deschis acest topic. Transportul public cu vaporase pe Bega nu inseamna un transport intermodal iar postarea din deschiderea topicului nu spune nimic despre un proiect in acest sens, respectiv despre un "Transport public intermodal pe Bega"...
Avem doua topice dedicate acestei (acestor) teme, ca atare consider deschiderea acestui topic neoportuna...
ioio_viola, la 07 octombrie 2015 - 09:36, a spus:
VIDEO Vapoarele de la Timişoara, „gemenele“ vaporului de pe Lacul Titan din Bucureşti. Constructorul: „Ori trec în liga superioară, ori mor“
articol adevarul
Unul dintre asociaţii Spatyard, care este şi administrator al societăţii a declarat pentru „Adevărul” că firma înfiinţată de doi ani are o resursă umană cu o experienţă de două decenii în producţia de ambarcaţiuni. „Este un colectiv cu o experienţă de 20 de ani în domeniu. Am realizat în diverse variante nave de pasageri. Eu asta fac din 1983 încoace şi încercăm să rezistăm pe o piaţă ostilă din punct de vedere al legislaţiei şi al sprijinului statului. Suntem printre puţinii care mai rezistăm în faţa firmelor externe. Ce să vă spun? Că industria românească de profil era pe locul patru în Europa. Astăzi mai rezistă doar unor privatizări reuşite a marilor şantiere navale”, a declarat reprezentantul Spatyard.
Managerul firmei care livrează vapoarele de la Timişoara a mărturisit că din contractul cu Primăria Timişoara are două ieşiri. „Ori mă va trece în liga superioară, ori mă va omorî. Îmi va fi foarte greu să rezolv acest contract, dar nu imposibil. Am stat, am analizat, mi-am luat parteneri din zonă, m-am dus la prieteni, la amici care să mă sprijine şi mă vor sprijini în acest demers”, a mai declarat reprezentantul firmei gălăţene pentru „Adevărul”. Reprezentantul societăţii a mai declarat că modelul care va circula pe Bega este copia fidelă a vaporului „Alexandru Ioan Cuza”, care circulă pe lacul Titan din Bucureşti, cu singura diferenţă că modelul din Bucureşti este unul deschis, în timp ce modelul de la Timişoara va fi unul închis, cu geamuri culisante.
In declaratiile primarului era vorba de
livrarea celor sapte vaporase peste 6 luni de zile iar in articolul citat mai sus se vorbeste de constructia celor 7 vaporase, ceea ce ma face sa cred ca termenul de livrare va fi mult depasit sau ... lucrarile vor fi facute de mantuiala pentru a fi onorat termenul...
Deasemenea mi-e teama sa nu avem de-a face cu "chinezarii"...
Daca intr-adevar este vorba de vaporase create dupa modelul prezentat in filmulet, atunci putem observa faptul ca este vorba de o punte asezata pe doua "barci" ceea ce face ca rasturnarea ambarcatiunii sa fie aproape imposibila, aspect pozitiv...
Pe de alta parte putem observa malurile verticale ale lacului bucurestean, lucru care faciliteaza mult apropierea ambarcatiunilor de mal in caz de necesitate sau dorinta.
Pe Bega este tocmai invers, nu te poti apropia de mal caci risti sa te "freci" de acesta in cel mai bun caz...
dan.s, la 10 octombrie 2015 - 21:04, a spus:
Merci, dar acestea sunt statiile principale, eu ma refeream la statiile secundare de tip ponton.
Nu-mi dau seama de unde ai scos termenii de statii
principale si statii
secundare. Sunt stabilite 9 statii si atat....Probabil ca aceste statii vor avea si pontoane plutitoare caci altfel nu prea vad cum ar putea acosta vaporasele la debarcaderele statiilor...
Poate te gandeai la niste debarcadere sau mini-marine pentru ambarcatiuni private...lucru pe care mi-l doresc desi nu sunt in situatia de-a avea vreo ambarcatiune, nici acum si nici in viitor...Imi doresc acest lucru pentru cei care-si permit...