Vandalizare
Postat 11 decembrie 2008 - 23:39
Postat 16 decembrie 2008 - 23:21
Postat 17 decembrie 2008 - 11:37
Postat 18 decembrie 2008 - 00:27
Deci sa exemplificam: daca validatorul se strica singur vorbind de soft sau sistem de operare ce o avea el, desigur plateste firma producatoare, daca de exemplu il strica soferul neutilizandul ca lumea plateste RATT-ul dar daca il vandalizeaza "baietii de cartier" cine?
Corect ar fi sa se procedeze in felul urmator: fiecare vehicul sa aiba montate camere video infrarosu ascunse in tavan intre tavanul din pal si caroseria de tabla.
Sa nu se mai faca atata publicitate prin presa cand autovehicolele sunt dotate cu aceste camere. Si sa vedeti cati baietasi de cartier prindeti asupra faptului.
Desigur veti spune ca nu are cine sa urmareasca inregistrarile. Aici iarasi se greseste.
Cate autovehicule aveti in parc? sa zicem ca 100
Firma care montreaza camerele trebuie sa monteze si monitoarele pe care transmit acestea.
Transmisia va fi LIVE in depou unde vor fi pusi 3 sau 5 colaboratori studenti de regula sau proaspat pensionari care vor sa isi mai rotunjeasca si ei veniturile le dati un carnetel si cand observa o vandalizare noteaza data, ora, minutul, nr de parc al vehiculului si nr de linie pe care circula. Desigur aceste date le vor avea de pe ecranul monitorului pe care il supravegheaza. La sfarsitul zilei se aduna carnetelele, si se preda la politie a 2-a zi dimineata impreuna cu casetele. Politia nu va avea decat sa se uite pe casetele respective la momentele notate in carnetele si sa identifice contravenientii.
Stiu ca pare simplu insa practica e mai greu de realizat insa nu imposibil.
Postat 18 decembrie 2008 - 00:38
La tramvaiele vechi este foarte periculos de demontat plafonul fiindca nu se stie daca acesta va mai putea sa fie pus la loc si este si posibil sa se rupa (dat fiind vechimea sa).
Postat 18 decembrie 2008 - 02:02
apoi dureaza cablarea manuala (irisbusurile au venit cu camere by default, daca nu ma insel).
third, spatiu pe server pentru transmisia live, plus latime de banda necesara. zic eu imensa, in comparatie cu datele destul de putine transmise de sistemul de ticketing.
si sa angajezi oameni care sa priveasca LIVE dar sa raportezi abia peste X ore .. e cam frectie la picior de lemn.
ideea nu-i rea, dar cred ca eventualii bani investiti in directia asta, ar putea fi folositi si altfel. spre exemplu, angajand controlori!
Postat 18 decembrie 2008 - 02:38
Postat 18 decembrie 2008 - 14:49
Postat 17 ianuarie 2009 - 16:14
Aceasta postare a fost editata de caius: 17 ianuarie 2009 - 16:15
Postat 18 ianuarie 2009 - 00:15
Vandalizarea intr-o tara cu oameni prost crescuti asa ca Romania este ceva normal. Va asigur ca in Romania peste 90 % sunt oameni prost crescuti care vandalizeaza orice (numai asa ca hobby) , multi altii stau si privesc fara sa ia vre-o masura facandu-se ca se uita in alta parte si nu vad nimic ,ba chiar unii se si amuza daca nu cumva chiar incurajeaza. TREBUIE sa recunoastem ca asa sunt romanii in mare parte (e in sange a distruge , a fura , a nu fii civilizat in locuri publice). Dureros dar adevarat.
Este foarte greu si costisitor a supraveghea si a prinde acesti salbatici.
Ce le-as face eu nu va pot spune pentru ca e o metoda "primitiva" si nu e agreata de U.E. (vezi doamne, sa te porti frumos si cu infractorii)
Postat 05 februarie 2009 - 20:18
viktor, la 4 Dec 2008, 00:25, a spus:
Cum spuneam eu intr-un post mai vechi.
Cred ca imaginile care urmeaza nu au nevoie de nici un comentariu (imi cer scuze de calitatea mai slaba a pozelor, dar sunt facute cu telefon si lumina din interior, era slaba).
Domnule Florin in vagonul(3646) respectiv validatorul din spate se "legana" .