STP Timișoara Forum: Amenajare complex rutier Michelangelo - Etapa 1 - Pasajul Leonardo da Vinci, reabilitarea podului Michelangelo - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (90 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Amenajare complex rutier Michelangelo - Etapa 1 - Pasajul Leonardo da Vinci, reabilitarea podului Michelangelo (finalizat) - din fonduri UE

#821 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 16 mai 2014 - 11:24

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 15 mai 2014 - 22:21, a spus:

Eu unul, promit ca voi folosi pasajul la greu (nici nu ma intereseaza ce va fi deasupra), sper doar sa nu-mi trebuiasca barcuta. :04:

Poate te vedem intr-o filmare a lui Doppler cum te opresti in mijlocul pasajului precum cel de la minutul 7:45 din recentul filmulet...

Vezi postareaDoppler, la 15 mai 2014 - 23:45, a spus:

Sa ne linistim, temporizarile semafoarelor se adapteaza la realitate (uneori). Sa nu uitam ca la inceput intersectia de la Catedrala a fost bulversata de semafoare, ulterior au anulat o trecere de pietoni si situatia s-a reglementat. In proiect parca vad si bucle inductive de detectie a traficului, poate ca acesti timpi se modifica in functie de trafic.

Da, au anulat una dintre cele mai importante treceri. Traversezi trei zebre (3 timpi de semaforizare) ca sa ajungi in statia de tramvai daca vi dinspre Corso, timp in care tramvaiul poate fi plecat de mult...Prin aceasta masura s-a facut un deserviciu mare pietonilor plus ca avem de-a face cu un aspect hilar al intersectiei per ansamblu...

Iata, si din aceste motive am sperante ca odata si odata se va construi un pasaj pietonal, poate cu ocazia "sensului giratoriu" de pe Inelul I extins, daca nu se va aplica planul cu zona pietonala de la Opera pana la Bega, conform unei alte idei, buna de-altfel....Prin crearea pasajului toti pietonii ar ajunge in cel mai scurt timp la iesirea, respectiv locul unde au nevoie sa ajunga, in conditii de maxima siguranta rutiera...

Imagine atasata: pasaj pietonal catedrala 01.JPG

Oricum, ideea cu semaforizarea acestei intersectii (Leonardo da Vinci) mi se pare una stupida si ilogica. Din moment ce o buna parte din trafic a fost scos din intersectie, sa vi acum si sa pui semafoare ca sa creezi din nou aglomeratie este de o stupizenie fara margini...
3

#822 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 16 mai 2014 - 18:54

Vezi postareamile, la 16 mai 2014 - 11:24, a spus:

Poate te vedem intr-o filmare a lui Doppler cum te opresti in mijlocul pasajului precum cel de la minutul 7:45 din recentul filmulet...

O sa-mi iau un costum de neopren (reflectorizant), cum au pescarii. Cica va fi obligatoriu, pe langa trei triunghiuri reflectorizante, doua truse sanitare, spe' veste reflectorizante, stingatoare, lopeti, lanturi, becuri si alte tampenii ce trebuie sa le cari cu tine permanent. :rad_masa:
0

#823 Useril este offline   nad 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 05 martie 08

Postat 16 mai 2014 - 19:42

O sa fie obligatoriu sa porti multe pet-uri goale si la nevoie le umpli cu apa si le bagi sub masina sa poti ajunge la liman :rad_masa:
0

#824 Useril este offline   dAImon 

• Membru activ
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3889
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 16 mai 2014 - 23:24

Vezi postareamile, la 16 mai 2014 - 11:24, a spus:

Da, au anulat una dintre cele mai importante treceri. Traversezi trei zebre (3 timpi de semaforizare) ca sa ajungi in statia de tramvai daca vi dinspre Corso, timp in care tramvaiul poate fi plecat de mult...Prin aceasta masura s-a facut un deserviciu mare pietonilor plus ca avem de-a face cu un aspect hilar al intersectiei per ansamblu...

Singurul efect al tampeniei asteia este ca acuma trece mai multa lume prin loc nepermis, si anume prin fata King's Pub / eta2u ca sa ajunga in statia de tramvai. Nu-s sofer, dar ca pieton as putea sa jur ca fara semafoare mergea traficul mai fluid.

Sper sa ajunga zona catedralei pietonala, acces interzis cu exceptia MTCurilor si taxiurilor, se rezolva automat problema :D

incheiat offtopicul
0

#825 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10595
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 16 mai 2014 - 23:26

:up_arow: :up_arow: :up_arow: :up_arow: Mai buna imi pare ideea exprimata de un partid de a extinde centrul pietonal pina in parcul Catedralei si de a muta circulatia spre Bega.
Inca un pasaj pietonal risca sa devina inutil ca si cel de la Opera, peste ceva ani, cind traficul oricum o sa fie scos din fata Catedralei (poate pasaj auto subteran, poate pe un splai).
3

#826 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 17 mai 2014 - 09:40

Foarte putini pietoni tin cont de culoarea semafoarelor de acolo sau de jaloanele din plastic amplasate acolo. In principiu, fiecare trece cum il taie capul, ca doar e pe trecerea de pietoni. Le pare ca venind de pe corso, poti traversa printre jaloane, direct spre parc, fara a observa ca sunt doua semafoare diferite si ca soferii au verde.
0

#827 Useril este offline   cstm 

• Membru activ
  • Postari: 400
  • Inregistrat: 14 ianuarie 14

Postat 17 mai 2014 - 14:54

Sustin cele scrise de Doppler. Mi sa parut foarte buna idea zisa de acel partid (fara a ma interesa ca e spusa de un partid sau altul). Clar e nevoie de unele imbunatatiri la cele propuse dar in mare idea de a muta traficul spre Bega si sa se creeze o pietonala de la Opera pana dupa Catedrala, chiar pana peste Bega printr-un pasaj pietonal care sa treaca peste noul drum creat si canalul Bega, mi se pare o idee foarte buna.
0

#828 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 18 mai 2014 - 11:54

Am cautat odata cu postarea mea precedenta sa dau link catre acel proiect insa nu l-am gasit...Ideea este a unui membru PDL si mi se pare grozava si mie. Si la fel de multa dreptate are si Doppler, fiind posibil ca dupa niste ani pasajul pietonal sa devina inutil prin scoaterea traficului auto din fata Catedralei...Insa in acest caz si ideea cu Inelul I extins cu sens unic pica...ocolirea pana la Bega fiind cam "lunga"...

:offtopic:

LE Iata m-a ajutat Andy si mi-a trimis link-ul aticolului din http://www.tion.ro/p...edralei/1347530 cu proiectul pdl-ist insa eu am cautat postarile de pe forum legate de acest subiect dezbatut oarecumva...

Imagine atasata: proiect 02.jpgImagine atasata: proiect 01.jpg
0

#829 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 18 mai 2014 - 21:34

Centrul orasului nu trebuie transformat intr-o zona de tranzit. Clujul are de suferit prin faptul ca centrul este marginit de 2 bulevarde cu sens unic pe care se desfasoara traficul de tranzit.

Poze de astazi:

Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 01.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 02.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 03.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 04.jpg
Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 05.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 06.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 07.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 08.jpg
Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 09.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 10.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 11.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 12.jpg
Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 13.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 14.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 15.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 16.jpg
Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 17.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 18.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 19.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 20.jpg
Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 21.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 22.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 23.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 24.jpg
Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 25.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 26.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.18 - 27.jpg
7

#830 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 mai 2014 - 22:29

Hmm... Nu stiu de ce, dar am senzatia ca vom circula mult timp prin noua intersectie, pana sa apucam sa folosim pasajul, dar e bine si asa, decat pe "variantele" actuale.
0

#831 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 19 mai 2014 - 17:56

Vezi postareaDoppler, la 18 mai 2014 - 21:34, a spus:

Centrul orasului nu trebuie transformat intr-o zona de tranzit. Clujul are de suferit prin faptul ca centrul este marginit de 2 bulevarde cu sens unic pe care se desfasoara traficul de tranzit.

Nu inteleg la ce fel de zona de tranzit te referi in cazul centrului nostru. Situatia "din teren" este oarecum total opusa fata de cea din Cluj despre care n-as putea spune ca mi-ar displace...doar asa teoretic, pentru ca practic am trecut prin Cluj doar o data, zabovind cateva ore, in 2001...In rest, am studiat google map cu tot cu imagini de pe strazi...
0

#832 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 20 mai 2014 - 19:34

Imagine atasata: Miche66.jpg Imagine atasata: Miche67.jpg
Imagine atasata: Miche69.jpg Imagine atasata: Miche70.jpg
Imagine atasata: Miche68.jpg
6

#833 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 20 mai 2014 - 20:59

:up_arow: :up_arow: Doresc sa spun ca nu este normal sa trec prin centru DECIT daca doresc sa merg in centru, adica drumul meu sa treaca pe acolo daca merg dintr-o parte in alta a orasului.
0

#834 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 20 mai 2014 - 22:07

Poze de astazi:

Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 01.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 02.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 03.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 04.jpg
Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 05.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 06.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 07.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 08.jpg
Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 09.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 10.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 11.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 12.jpg
Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 13.jpg Imagine atasata: Pasaj Michelangelo - 2014.05.20 - 14.jpg

Referitor la temerea multora ca apa freatica o sa patrunda in pasaj, am discutat astazi cu un inginer constructor (pensionar dar cu multa experienta). Mi-a spus ca au fost injectate straturi de bentonita care o sa izoleze total pasajul si apa freatica nu o sa patrunda sub nicio forma in pasaj.

Daca o sa se adopte solutia de la parcarea din Piata 700, clapete automate care inchid legatura cu canalizarea in cazul unei refulari nu o sa fie nici aceasta problema.
4

#835 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 20 mai 2014 - 22:21

Vezi postareaDoppler, la 20 mai 2014 - 22:07, a spus:

Daca o sa se adopte solutia de la parcarea din Piata 700, clapete automate care inchid legatura cu canalizarea in cazul unei refulari nu o sa fie nici aceasta problema.

Oare toate chestile astea cu clapetele automate nu afecteaza orasul, zic si eu nu stiu, acum trebuie sa avem si o mica logica.
Eu va zic de pe acum ca Pasajul Leonardo Da Vinci va fi inundat de fiecare data cand ploua un pic mai tare.
0

#836 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 mai 2014 - 22:24

:up_arow: Noi nu ne faceam probleme ca apa va patrunde dupa finalizarea lucrarilor ci ca va ingreuna lucrarile la pasaj (in partea de jos nu e nicio bentonita, doar lateral). Dupa finalizare o problema ar putea fi doar apa pluviala, dar sunt solutii si pentru asta, totul e sa fie aplicate cu cap.
1

#837 Useril este offline   FerraryTm 

• Membru Gold
  • Postari: 1258
  • Inregistrat: 08 ianuarie 11
  • Interese:Formula 1
    Tramvaie
    Autobuze
    Troleibuze
    Poze
    Filme
    Jocurii
    Distractia

Postat 20 mai 2014 - 22:27

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 20 mai 2014 - 22:24, a spus:

:up_arow: Noi nu ne faceam probleme ca apa va patrunde dupa finalizarea lucrarilor ci ca va ingreuna lucrarile la pasaj (in partea de jos nu e nicio bentonita, doar lateral). Dupa finalizare o problema ar putea fi doar apa pluviala, dar sunt solutii si pentru asta, totul e sa fie aplicate cu cap.

Totul este cu cap ..... chiar si panoul de control(electric) al pompelor va fi pus in pasaj .... Deci se lucra cu cap ?
0

#838 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 20 mai 2014 - 22:29

Eu am inteles ca s-a injectat mai adinc de zidurile laterale, 3 straturi de izolatie, adica s-a format o izolatie si sub pasaj.
1

#839 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 mai 2014 - 22:49

Hmm... Eu stiu, nu sunt expert, dar apa aceea rosietica, cu continut mare de fier (probabil), nu cred sa fie de la ploaie. :eusa_think:
0

#840 Useril este offline   Shhhh 

• Membru activ
  • Postari: 1022
  • Inregistrat: 10 mai 12

Postat 21 mai 2014 - 10:11

Citeaza

Circulatia la Michelangelo ar putea fi redeschisa la sfarsitul saptamanii

Vești bune pentru șoferi: la sfârșitul acestei săptămâni s-ar putea redeschide parțial circulația în zona Michelangelo – Piața Leonardo da Vinci din Timișoara, anunță reprezentanții primăriei. Nu este însă o certitudine. Primarul Nicolae Robu spune că acesta era planul inițial, dar ploile de săptămâna trecută au cam dat lucrările peste cap. Situația va fi discutată în cursul zilei de miercuri la primărie.
...
Dacă nu se vor putea realiza toate lucrările necesare în acest stadiu, redeschiderea circulaţiei ar putea fi amânată cu încă o săptămână, urmând să aibă loc… cam pe când primarul Nicolae Robu se va întoarce din destinaţiile exotice în care se pregăteşte să plece luni, din Singapore şi Vietnam.
...
Trebuie să ne spună specialiștii dacă la gradul de umiditate din sol, la câtă apa a căzut în perioada aceasta, se poate trece la asfaltare. Dacă ei spun asta, asfaltarea durează foarte puțin, în 3 zile se poate face, se poate lucra și ziua și noaptea”, a adăugat Robu.
...
Astăzi ne pregătim să punem asfaltul pe pod, depindem și de vreme. Dacă ne lasă vremea este posibil să deschidem circulaţia și la sfârşitul săptămânii”, ne-a spus şeful de şantier de la CCCF Drumuri şi Poduri, Marius Scorobete,
...
Se va deschide circulația și pentru pietoni. Trotuarele sunt gata, se va putea traversa și Podul Michelangelo, ar trebui să fie puse și balustradele de pe marginea podului. Am vrut să punem un fel de balustrade cum nu avem pe niciun pod în Timișoara, între trotuar și carosabil, dar le-am spus să stopeze, că acolo putem să punem jardiniere și va fi mult mai frumos, că trotuarul este destul de larg. Pe marginea înspre șosea o să punem jardiniere, ca să creștem securitatea față de cum era înainte, vor fi flori, va fi mai frumos. Se va intra pe axa sud-nord pe varianta finală, vor reveni și mijloacele de transport în comun

Imagine atasata: giratoriu.jpg

sursa
1

Arata acest topic

• (90 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44