STP Timișoara Forum: Circulatie auto prin pasajul subteran din Piata Victoriei - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (15 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Circulatie auto prin pasajul subteran din Piata Victoriei (fara finantare)

#141 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30474
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:RATT

Postat 22 februarie 2014 - 11:26

Cred ca da. :crazy: Cu asteptare 15 minute in coloana, la Marasti. Sau pe sub pasajul Jiul, cu asteptare 15 minute in coloana pentru virajul la stanga pe sub pasaj.
0

#142 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 22 februarie 2014 - 12:53

Vezi postareasbogdan, la 22 februarie 2014 - 01:08, a spus:

Deci cum vom ajunge acum de la gara in piata 700 / Parcul Botanic ? Nu-mi spuneti ca va trebui ocolit pe la Bastion...

Apreciez ca numarul celor care au punctul de plecare zona Garii de Nord si punct final Piata 700 sau Parcul Botanic este unul foarte mic, respectiv sub 10 %, undeva pe la 5 %. Pentru 5 % dintre automobilisti aflati in aceasta situatie nu se merita sa ne punem o asemenea intrebare, comparativ cu avantajele aduse de un inel de circulatie in sens unic in jurul Cetatii...

Daca te referi la cei care folosesc transportul in comun, atunci poate aparea un oarecare disconfort si asta pana cand se va realiza linia de tramvai pe Republicii. Sau se poate folosi actuala Linia 1 de la gara

LE Daca introducem in ecuatie si automobilistii care vin din Iosefin sau Calea Sagului, acestia vor ajunge la Catedrala si vor fi obligati sa faca dreapta pe inelul cu sens unic si in aceste conditii s-ar putea sa ajunga mai repede pe aici la Parcul Botanic decat in actualele conditii pe Ferdinand > Republicii > Sf. Ioan > Piata 700. Insa si in acest caz numarul acestora este unul redus...
1

#143 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10654
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 22 februarie 2014 - 13:06

Daca inteleg eu bine, vor sa reintroduca circulatia in ambele sensuri?

Imagine postata

(poza de pe tion)

Este absurda o asemenea modificare, nu are niciun sens, sa nu imi spuna ca si pe Paris o sa reintroduca circulatie in ambele sensuri.
0

#144 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 22 februarie 2014 - 13:15

Nu-i in ambele sensuri. Nu te grabi!

Sunt doua benzi intr-un sens, catre MIU.

O banda vine dinspre 700 iar cealalta dinspre gara...

Eu sunt nedumerit in privinta treptelor, a coborarilor in pasaj. Daca vor ramane, care va fi rostul lor?
1

#145 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 22 februarie 2014 - 13:37

Din cite am inteles spatiul comercial ramine, pasajul auto o sa fie linga spatiul comercial, spre Catedrala.
0

#146 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 februarie 2014 - 14:11

N-ar merge o parcare subterana, nu cu multe locuri, poate 10-20, spre catedrala, desigur? (pentru a compensa locurile de acum, care vor disparea) Atunci, scarile si-ar avea rostul.
0

#147 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10337
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 22 februarie 2014 - 15:47

Scopul acelui spatiu comercial? Aparitia pe viitor al unui nou aquarium? :Facepalm_emote_gif:
0

#148 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 22 februarie 2014 - 22:11

Spatiul comercial exista unde este o expozitie probabil permanenta, fara prea multi vizitatori.

Sub tot centrul s-ar putea face o parcare subterana.

In Nurnberg am intilnit in zona centrala un Imax subteran la 35 de metri adincime (google: nurnberg imax cinecitta):

Imagine postata
Link
1

#149 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 12 mai 2014 - 12:42

Citeaza

1583/07.05.2014

DIRECTIA TEHNICA, BIROUL DRUMURI SI PODURI

PASAJ P-TA VICTORIEI

obţinere A.C.- Lucrari de tip c) - " Reorganizarea circulatiei rutiere pe inel I de circulatie si reproiectarea infrastructurii rutiere si de transport public (pasaj P-TA VICTORIEI)"

cu - primaria tm
3

#150 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6188
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 12 mai 2014 - 16:20

Deja obtinere A.C.?! Pai parca nu sunt fonduri alocate pentru anul bugetar in curs!
0

#151 Useril este offline   cstm 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 400
  • Inregistrat: 14 ianuarie 14

Postat 12 mai 2014 - 16:59

Sa faca, desi nu vad ca administratia sa aiba (sau sa fi avut) ca prioritate inelele rutiere (oricare din ele).
Aici se vede dezvoltarea total neorganizata a infrastructuri. Nu spun ca nu sunt bune aceste investitii, dar parca:
- mult mai normal era faci prima oara pod la Bobalna si apoi sa lucrezi pe str, Stefan cel Mare
- sau sa faci locuri de parcare in zona centrala inainte sa blochezi traficul din Cetate
- sau sa construiesti poduri (si/sau pasaj) la Solventul si doar apoi sa te apuci de pasajul Jiul
... si exemplele sigur ar mai putea continua
4

#152 Useril este offline   bwalexander 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 42
  • Inregistrat: 29 octombrie 13

Postat 12 mai 2014 - 17:21

Cu albastru este pasajul. Cu rosu este strada. Asa mi-se pare perfect! Pareri ? :hooray: :hooray: :hooray: (Ca sa stiti, pasajul si strada au doua benzi!!)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: New Bitmap Image (8) - Copy.jpg

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de bwalexander: 12 mai 2014 - 17:28

0

#153 Useril este offline   Pelbartus 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 733
  • Inregistrat: 29 aprilie 12

Postat 12 mai 2014 - 17:53

De ce te-ai dus cu pasajul pana la 700 ?
0

#154 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 12 mai 2014 - 18:07

Eu am sters poza in format bmp si am inlocuit-o cu una in format jpg. De ce nu ai lasat-o asa :intrebare:
0

#155 Useril este offline   cstm 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 400
  • Inregistrat: 14 ianuarie 14

Postat 12 mai 2014 - 19:27

Vezi postareabwalexander, la 12 mai 2014 - 17:21, a spus:

Cu albastru este pasajul. Cu rosu este strada. Asa mi-se pare perfect! Pareri ? :hooray: :hooray: :hooray: (Ca sa stiti, pasajul si strada au doua benzi!!)

Cu siguranta nu se va realiza asa ceva.

Vezi pozele/proiectul prezentat pe pagina 2 a acestui topic si vei vedea varianta aproape sigura (in caz ca se va realiza vreodata pasajul)
0

#156 Useril este offline   bwalexander 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 12 mai 2014 - 20:58

Vezi postareaPelbartus, la 12 mai 2014 - 17:53, a spus:

De ce te-ai dus cu pasajul pana la 700 ?

Pentru ca asa ar avea tot inelul I doua benzi in fiecare directie. Si asa ar fi mult mai bine. Adica nimeni nu vrea sens giratoriu.... si asa eu chiar zuc ca ar fi perfect!!!
0

#157 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 13 mai 2014 - 11:22

Vezi postareabwalexander, la 12 mai 2014 - 20:58, a spus:

... Adica nimeni nu vrea sens giratoriu....

Pai cum nimeni? Eu unul vreau sensul giratoriu daca te referi la acel sens mare pe inelul I...

Aglomeratia in zona centrala se produce si datorita circulatiei in ambele sensuri pe cate doua benzi. Circulatia de pe benzile exterioare inelului este oprita aproape in fiecare intersectie pentru ai lasa pe cei de pe benzile interioare sa iasa de pe inel. In varianta marelui sens giratoriu acesti timpi morti ar fi inexistenti, ramanad doar pietonii si tramvaiele care ar intra si iesi din inel...S-ar circula pe 2, 3 sau 4 benzi intr-un singur sens in functie de spatiul fizic disponibil. Evident ca pe Sfantul Ioan am avea doar doua benzi. Pe Bratianu, pe Oituz si Dima 4 benzi iar in 700 "o bifurcatie", doua benzi pe Sf. Ioan si doua pe Paris...

Foarte multi nu-si pot imagina avantajele ce decurg dintr-o astfel de schimbare radicala, este peste puterea lor de imaginatie, si atunci prefera sa ramana "conservatori". Este mai simplu si comod asa decat sa-si puna creierul la lucru...

Pana la urma, totul se poate rezuma la o chestiune de calcule matematice si nimic mai mult...
2

#158 Useril este offline   bwalexander 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 13 mai 2014 - 14:50

Vezi postareamile, la 13 mai 2014 - 11:22, a spus:

Pai cum nimeni? Eu unul vreau sensul giratoriu daca te referi la acel sens mare pe inelul I...

Aglomeratia in zona centrala se produce si datorita circulatiei in ambele sensuri pe cate doua benzi. Circulatia de pe benzile exterioare inelului este oprita aproape in fiecare intersectie pentru ai lasa pe cei de pe benzile interioare sa iasa de pe inel. In varianta marelui sens giratoriu acesti timpi morti ar fi inexistenti, ramanad doar pietonii si tramvaiele care ar intra si iesi din inel...S-ar circula pe 2, 3 sau 4 benzi intr-un singur sens in functie de spatiul fizic disponibil. Evident ca pe Sfantul Ioan am avea doar doua benzi. Pe Bratianu, pe Oituz si Dima 4 benzi iar in 700 "o bifurcatie", doua benzi pe Sf. Ioan si doua pe Paris...

Foarte multi nu-si pot imagina avantajele ce decurg dintr-o astfel de schimbare radicala, este peste puterea lor de imaginatie, si atunci prefera sa ramana "conservatori". Este mai simplu si comod asa decat sa-si puna creierul la lucru...

Pana la urma, totul se poate rezuma la o chestiune de calcule matematice si nimic mai mult...

Asa deci. Daca vi dinspre Traian Grozavescu si trebuie sa ajungi la spitalul de copii (de exemplu) trebuie sa ocolesti tot inelul I
0

#159 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 13 mai 2014 - 17:54

Eh, ne obisnuim, si la Capitol Filarmonica ocolim, la inceput am strimbat din nas de solutia aleasa, acum am face si 2-3 ture daca nu ar fi accizele astea... ;)
1

#160 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 13 mai 2014 - 18:03

Ceva mai idiot decat sistematizarea aceea din jurul Capitol, mai rar. :Facepalm_emote_gif:
0

Arata acest topic

• (15 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou