STP Timișoara Forum: Despre tramvaie in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (153 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre tramvaie in general Evaluare topic: ***** 4 Voturi

#2161 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 04 ianuarie 2014 - 12:08

Mai mult decat de decoratiunile de Craciun sunt impresionat de respectul pe care-l acorda ungurii (si nu numai ei) tramvaiului in general. Atat calatorii cat si cei pe mana carora se afla...
1

#2162 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3165
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 11 ianuarie 2014 - 19:43

Am vazut ca la AEM in statie lui 4 si 8 sensul spre Spumotim, nu mai exista de ceva timp stalpul pentru panoul electric de afisare a-l timpilor. Nu se mai continua investitia asta?

LE: Un lucru interesant azi dimineata pe care l-am vazut sper sa fie adevara, si anume ca 3511 avea garnituri nou la geamuri si usi.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 11 ianuarie 2014 - 19:43

0

#2163 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30207
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 11 ianuarie 2014 - 20:22

Daca te uiti in topicul dedicat panourilor, o sa vezi ca stalpul panoului a fost distrus de un BMW si a fost depozitat in depou.
1

#2164 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10602
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 25 ianuarie 2014 - 18:37

Limitare de viteza cam... exagerata:

Imagine atasata: 5kmh - 2014.01.25 - 1.jpg Imagine atasata: 5kmh - 2014.01.25 - 2.jpg Imagine atasata: 5kmh - 2014.01.25 - 3.jpg

Acum peste 10 ani imi aduc aminte din presa ca s-a organizat o actiune cu radarul pentru a verifica daca vatmanii respecta limitarea de viteza pe strada Nemoianu (parca 15km/h). Cei "trasi pe dreapta" s-au scuzat - pe buna dreptate - ca nu au cum sa estimeze viteza cu care circula din moment ce tramvaiele nu au vitezometru, acum nu imi aduc aminte daca era vorba de Timis sau de cele nemtesti.
2

#2165 Useril este offline   Dunn91 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 17 februarie 12

Postat 25 ianuarie 2014 - 20:42

Nu mi se pare deloc exagerata.
Limita aia de viteza e OK in conditiile in care urmeaza o trecere de pietoni importanta si foarte frecventata. Mai ales ca vizibilitatea este foarte scazuta datorita cladirilor.
Dar nu cred ca vatmanii respecta limita de viteza acolo oricum

Aceasta postare a fost editata de Dunn91: 25 ianuarie 2014 - 20:44

0

#2166 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 ianuarie 2014 - 21:36

Da, legea permite limitarea la 5km/h, doar pentru tramvaie. Pentru restul vehiculelor este 15km/h (daca nu au modificat ceva prin legile astea schimbate odata la sase luni).
0

#2167 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 25 ianuarie 2014 - 22:02

In acel loc nu ar trebui sa fie trecere de pietoni pentru ca nu este normal sa opreasca ditamai tramvaiul, care oricum vine la citeva minute, pentru ca un pieton vrea sa treaca strada. Una este o strada circulata de masini si alta doar de tramvaie.

In plus eroarea intentionata a unui vitezometru este de 5 km/h (in plus) la viteze sub 50km/h, la viteze mai mari deviatia este si mai mare. Unde mai pui ca nu stiu care vitezometrul incepe cu 5km/h.
0

#2168 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 25 ianuarie 2014 - 22:52

Conform legislatiei, pietonul e un fel de zeu, un mic dumnezeu pe pamant, deci cum ar putea un tramvai cu zeci de muritori la bord, sa taie calea unui zeu. :017:
0

#2169 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2378
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 25 ianuarie 2014 - 23:19

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 25 ianuarie 2014 - 22:52, a spus:

Conform legislatiei, pietonul e un fel de zeu, un mic dumnezeu pe pamant, deci cum ar putea un tramvai cu zeci de muritori la bord, sa taie calea unui zeu. :017:

"zeitatea" pietonului vine din simplu fapt ca nu exista inventata o forma legala prin care poti interzice unei persoane dreptul de a merge pe jos....cel mult ii dai o amneda care va fi platita sau nu...dar nu ai ce carnet de pieton sa ii suspenzi...asadar soarta...mai bine ne concentram pe cei carora le putem ingradi alte drepturi (cum ar fi cel de a conduce un vehicul) si care sunt muuult mai deschisi spre spaga si negocieri...unui pieton ce ii poti lua? boii de la bicicleta?
si ca sa raman in "nota" domnului Florin...quod licet Iovis non licet bovis..cine stie cunoaste :coolspeak:

Aceasta postare a fost editata de BogdanTm: 25 ianuarie 2014 - 23:23

1

#2170 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 26 ianuarie 2014 - 00:12

In localitatile mici din Germania pentru a reduce viteza masinilor fara inflatie de semne de circulatie s-au scos toate semnele de circulatie si prin urmare a fost instaurata peste tot legea prioritatii de dreapta. Asfel toti soferii trebuie sa circule cu atentie si deci incet pentru ca la orice intersectie poate sa vina o masina din partea dreapta.

Vreau sa spun ca oricum vatmanii mergeau cu atentie pe acea strada si nu era nevoie de o asemenea limitare de viteza.
1

#2171 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 26 ianuarie 2014 - 13:32

Eu din cate am invatat legislatia rutiera, stiu ca:

Pe anumite sectoare de drum, tinând seama de împrejurari si de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, dar nu mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele.
Legislatie rutiera-Sectiunea 2-Articolul 49

Deci indicatorul acela si plus cele de la Banatul(L9 si L7) sunt aberatii si plus de asta chiar daca ai vrea sa mergi cu tramvaiul cu 5k/h nu poti sa mergi doar cu atat. Daca pui maneta doar pe primul contact si il lasi sa mearga doar pe acela va avea o viteza de cel putin 10-12km/h.
Plus de asta, daca ai merge cu viteza aceea pe cele doua tronsoane(cazul de fata si Banatul) unde sunt incrucisari cu firele de la troleibuze, risti ca patograful sa se agate intr-una dintre ele sa se dea peste cap si sa rupa firul.
1

#2172 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 26 ianuarie 2014 - 13:37

In plus:

Daca tramvaiul intra cu 10km/h in dreptul semnului de circulatie, "coada" o sa treaca in 30 de secunde prin intersectie (exagerez putin) si masinile care au verde o sa astepte degajarea intersectiei.

Amenda se da la o depasire de 10km/h a limitarii de viteza.

5km/h este viteza unui pieton. Este o limitare abentanta.
1

#2173 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 26 ianuarie 2014 - 13:55

Daca in noua legislatie scrie ca minimul este de 10km/h, indicatorul este ilegal si nimeni nu trebuie sa-l respecte. Punct. La fel pe Nemoianu.
Pietonul, sa caste bine ochii si sa deschida urechile, ca nu e in camp. (pana si acolo trebuie sa ai grija unde si in ce calci)
2

#2174 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 850
  • Inregistrat: 18 martie 08

Postat 05 februarie 2014 - 02:04

Intrebare: s-a gandit cineva pana acum la posibilitatea de a folosi senzorii de genul celor de la macazele noi la capatul de la Torontal pentru setarea unui semafor care sa semnalizeze prezenta unui tramvai pe portiunea cu linie unica? :crazy:
0

#2175 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 februarie 2014 - 09:16

Stiu ca vei fi mirat, dar da. E in lucru, totusi cu alt tip de senzori (inductivi). :) O sa revin cu poze ale partii de comanda.
2

#2176 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 05 februarie 2014 - 14:11

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 05 februarie 2014 - 09:16, a spus:

Stiu ca vei fi mirat, dar da. E in lucru, totusi cu alt tip de senzori (inductivi). :) O sa revin cu poze ale partii de comanda.

mirat in sensul de placut surprins :D :respekt:
cam in cat timp e planificata punerea in functiune?
0

#2177 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 februarie 2014 - 15:50

Se asteapta un senzor de la Sibiu, vor fi teste si probabil dupa aceea se va monta. Va tin la curent.
0

#2178 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 05 februarie 2014 - 16:07

Semaforul semafoarele pentru tramvaie de pe Calea Bogdanestilor colt cu Cetatii:

Imagine atasata: Semafor tramvai Cetatii-Bogdanestilor - 1.jpg Imagine atasata: Semafor tramvai Cetatii-Bogdanestilor - 2.jpg

Conform regulamentului rutier, semaforul pentru tramvaie poate sa indice rosu ("bara" orizontala) sau verde inainte, dreapta sau stinga. Solutia din imagine, 2 semafoare cu semn aditional nu stiu cit de regulamentara este. :eusa_think:

Unde mai pui ca noaptea poate sa nu se vada semnul aditional.
1

#2179 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior

Postat 05 februarie 2014 - 16:28

Vezi postareaDoppler, la 05 februarie 2014 - 16:07, a spus:

Semaforul semafoarele pentru tramvaie de pe Calea Bogdanestilor colt cu Cetatii:

Atasament Semafor tramvai Cetatii-Bogdanestilor - 1.jpg Atasament Semafor tramvai Cetatii-Bogdanestilor - 2.jpg

Conform regulamentului rutier, semaforul pentru tramvaie poate sa indice rosu ("bara" orizontala) sau verde inainte, dreapta sau stinga. Solutia din imagine, 2 semafoare cu semn aditional nu stiu cit de regulamentara este. :eusa_think:

Unde mai pui ca noaptea poate sa nu se vada semnul aditional.

Problema e intr-adevar ca unul din ele e total in plus si redundant acolo.
Dar probabil undeva cineva si-a marit profitul din toata afacerea asta...

Aceasta postare a fost editata de weg_mann4ratt: 05 februarie 2014 - 17:23

0

#2180 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 05 februarie 2014 - 17:45

Si eu, cand le-am vazut, mi-au parut "prea mult"... Sunt si foarte mari, de zici ca trebuie sa fie vazute de la kilometri, ca la CFR.
0

Arata acest topic

• (153 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou