STP Timișoara Forum: Autobuze electrice - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (19 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Autobuze electrice - Descriere, date tehnice, pareri ale celor care au calatorit cu ele Evaluare topic: -----

#221 Useril este offline   Gabi S 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 19 februarie 11
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara,Timis
  • Interese:Autobuze,Muzica

Postat 02 decembrie 2013 - 18:41

Update alta sursa:
Primarul Nicolae Robu a anuntat ca o alta firma, despre care, insa, nu a dorit sa spuna prea multe, va aduce, la Timisoara, un nou autobuz electric, ce va intra in probe.

Nu am primit raportul, dar vom mai primi un autobuz de la o alta firma. La anul. Nu stiu daca va fi roamnesc. Nu s-a pus problema achizitiei de la un furnizor sau altul. Licitatia va stabili de la cine achizitionam“, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a mai spus ca Primaria Timisoara a primit preturi orientative, pentru achizitionarea de astfel de masini si ca doar in urma licitatiei se va sti pretul final. Robu a precizat ca firmele sunt tot mai interesate sa aduca autobuze electrice la Timisoara, dupa ce au aflat de intentia edilului.

Deocamdata noua ni s-au spus niste preturi orientative, niciun furnizor nu spune pretul exact, ci il face cunoscut in timpul licitatiei. Dupa ce s-a aflat de deschiderea noastra inspre a testa asa ceva si de a introduce in transportul in comun, in dotarea RATT, iata ca si alte firma sunt interesate“, a spus Robu.

Timisorenii au putut circula, de la mijlocul lunii octombrie, cu primul autobuz electric testat in Romania, produs in China. Este vorba despre un autobuz cu doua usi, care valoreaza peste 300.000 de euro. Primarul Nicolae Robu a dezvaluit ca incepand din 2015, parcul auto al RATT va cuprinde si autobuze electrice.

http://www.opiniatim...ara/02/12/2013/

Uitati niste modele de autobuze electrice am gasit si de la solaris. ( al 2-lea este cel de la solaris)

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: download.jpg
  • Imagine atasata: phpThumb_generated_thumbnail.jpeg
  • Imagine atasata: primove-viseon2.jpg

Aceasta postare a fost editata de Gabi S: 02 decembrie 2013 - 18:43

0

#222 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 06 ianuarie 2014 - 18:09

Am vazut azi "chinezul" pe un trailer, chiar la semaforul de dinainte de Banatim. Deabea azi a fost "recuperat"?
0

#223 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 06 ianuarie 2014 - 18:11

De la noi nu. Probabil acum il duce CEFIN in alta parte.
0

#224 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3164
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09

Postat 06 ianuarie 2014 - 18:49

Chiar ma miram ca ar fi putut sa steie atata in garaj la noi. Oricum "goodbye and good riddance!" autobuzului, si sper sa nu mai auzim de astfel de prostii pana nu se rezolva problemele elementare.

Apropo ca sa nu mai scriu in alt topic, vad de ceva timp in curtea garajului de autobuze un autocar alb mercedes, e a-l Ratt? sau e vreun "chirias"?

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 06 ianuarie 2014 - 18:49

0

#225 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 06 ianuarie 2014 - 19:16

Eu am vazut un autocar mare in Dambovita in hala atelierelor de reparatii tramvaie. O fi acelasi.
0

#226 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 06 ianuarie 2014 - 19:58

Nu stiu daca e al nostru, dar avem si noi (primaria) unul alb, cel primit odata cu G-urile.
0

#227 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10598
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 06 ianuarie 2014 - 20:15

Am citit pe forum de acel autocar.
0

#228 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 06 ianuarie 2014 - 22:00

Da chiar so anuntat si se vorbea ca se va testa luna asta alt autobuz electric. Is tare curios daca va fi ceva de calitate din EU sau tot MADE IN CHINA... :eusa_think:
0

#229 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 07 ianuarie 2014 - 18:01

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 06 ianuarie 2014 - 19:58, a spus:

Nu stiu daca e al nostru, dar avem si noi (primaria) unul alb, cel primit odata cu G-urile.

Pai acela nu a fost cumparat pentru RATT? :eusa_think: Eu unul asa stiu(si deobicei sta in garaj la autobuze).
0

#230 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 07 ianuarie 2014 - 18:18

Ca si autobuzele. Noi il exploatam, dar e al lor (ei platesc ratele). Sigur ca si intretinerea se face tot la noi si locul de garare e tot la noi, dar daca ei organizeaza ceva, un sofer de la noi pleaca cu ei. Probabil ca se si inchiriaza, daca e cazul.
0

#231 Useril este offline   andrei_tm 

• Membru Senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 819
  • Inregistrat: 05 noiembrie 13

Postat 02 februarie 2014 - 19:59

O poză cu autobuzul electric testat în noiembrie 2013:

Imagine postata
1

#232 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 13 februarie 2014 - 22:52

Citeaza

Imagine postata

Situaţie ilară la Suceava. Autobuzul electric aflat în probe pentru câteva zile la societatea de transport public local a fost interzis de poliţişti pe motiv că nu este înmatriculat în România.

Un autobuz propulsat de un motor electric se află în probe de o săptămână la societatea de transport public local din municipiul Suceava. Autobuzul a fost utilizat pe traseele TPL Suceava pentru a se vedea dacă o astfel de soluţie se poate dovedi viabilă pentru transportul local din oraş.

Joi dimineaţă, autobuzul a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe strada Traian Vuia, în zona sensului giratoriu.

În timpul controlului, poliţiştii au constatat că autovehiculul nu deţine licenţă de transport şi nici copie conformă, motiv pentru care nu poate efectua servicii de transport public local în municipiul Suceava.

Poliţie Rutieră a permis circulaţia autobuzului doar în cursul zilei de joi, până la epuizarea acumulatorilor. Începând de vineri, autobuzul va rămâne în garaj până când va fi reprezentanţii firmei furnizoare îl vor lua înapoi.

Directorul societăţii de transport public local s-a arătat deranjat de atitudinea poliţiştilor.

"Sunt 70 de maxi-taxi care circulă ilegal în Suceava, dar singura maşină pe care o văd este autobuzul electric. L-am adus în probe, suntem mulţumiţi de el şi pentru noi ar fi mană cerească dacă am reuşi să cumpărăm câteva astfel de autobuze electrice", a precizat Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava.

Citeste mai mult: adev.ro/n0xv08
0

#233 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 13 februarie 2014 - 23:00

Corect! Eu m-am mirat ca autobuzele noastre au o gramada de omologari de la ARR si RAR, la un moment dat chiar demontandu-se niste scaune care erau in plus, dar in cazul BYD-ului, nimeni nu-si facea nicio problema. Nu e vorba de inmatriculare ci de omologare/licentiere, mai de graba.
0

#234 Useril este offline   smartapp 

• Membru începător
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 09 februarie 14
  • Interese:Ai nevoie de un SRL, PFA, ONG? Iti completam GRATUIT dosarul de acte. Vino pe http://www.smartapp.ro

Postat 16 februarie 2014 - 16:57

Astept cu interes ziua in care sa admiram un autobuz diesel intr-un muzeu, si sa le spunem copiilor de noxele ce trebuia sa le inhalam mereu. orisicum banii pleaca pe ceva, atunci de ce sa nu fie pe ceva ce stim ca reprezinta viitorul.
0

#235 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 februarie 2014 - 18:30

Nimeni nu a spus ca ideea nu e ok. Realizarea lasa de dorit. :(
0

#236 Useril este offline   Doppler 

• Moderator

Postat 16 februarie 2014 - 19:00

Pe linga timpul de incarcare problema autobuzului electric este acumulatorul (si cit de poluanta este fabricarea lui) si mai ales cita poluare se genereaza prin producerea curentului electric care incarca acumulatorii. Un motor diesel este mai putin poluant ca o termocentrala cu carbuni.

Mai avem ceva de asteptat pina la centrale electrice cu fuziune nucleara (ca soarele).
0

#237 Useril este offline   Gabi S 

• Membru activ

Postat 16 februarie 2014 - 19:40

Vezi postareasmartapp, la 16 februarie 2014 - 16:57, a spus:

Astept cu interes ziua in care sa admiram un autobuz diesel intr-un muzeu, si sa le spunem copiilor de noxele ce trebuia sa le inhalam mereu. orisicum banii pleaca pe ceva, atunci de ce sa nu fie pe ceva ce stim ca reprezinta viitorul.

Imagine postata
-2

#238 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 februarie 2014 - 21:09

Vezi postareaDoppler, la 16 februarie 2014 - 19:00, a spus:

Un motor diesel este mai putin poluant ca o termocentrala cu carbuni.

Mai ales cele noi E5 si E6, plus filtru de particule. Nu mai e ca pe vremuri...
0

#239 Useril este offline   Gabi S 

• Membru activ

Postat 17 februarie 2014 - 18:00

Vezi postareaGygyman6, la 06 ianuarie 2014 - 18:49, a spus:

Apropo ca sa nu mai scriu in alt topic, vad de ceva timp in curtea garajului de autobuze un autocar alb mercedes, e a-l Ratt? sau e vreun "chirias"?

Al RATT-ului .. (Consiliului Local ) . Din cate stiu eu sunt 2 soferi care circula cu el cand sponsorizeaza primaria... Gen, Echipa de Bascket, Rugby , cu Ansamblul Timisul , deci cand are nevoie primaria in general. Ma gandesc ca poate fi si inchiriat in caz ca ai nevoie... :)
0

#240 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 16 aprilie 2014 - 08:01

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra în acest an autobuzele electrice. Costă 500.000 de euro bucata

Citeaza

Eu spun ca putem fi un oras in premiera in Romania, care sa utilizeze autobuzele electrice. S-ar putea sa fie mai mult de cinci autobuze electrice. Primaria municipiului Cluj-Napoca a castigat un proiect european finantat de comunitatea elvetiana, pentru ca Elvetia, in virtutea statutului de tara asociata la Uniunea Europeana, are si ea la randul ei obligatia de a finanta cu fonduri nerambursabile noile state care intra in UE. " - Emil Boc

Sursa
0

Arata acest topic

• (19 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »