Noi hypermarketuri, supermarketuri, retaileri de mobila si bricolaj Generalitati si discutii
Postat 03 ianuarie 2014 - 10:05
Postat 03 ianuarie 2014 - 14:01
Postat 03 ianuarie 2014 - 14:11
Doppler, la 03 ianuarie 2014 - 10:05, a spus:
Pai, tocmai asta era principalul lor atu, in viziunea unei parti a clientelei (eu o vad ca un dezavantaj, preferand sa merg pana la marginea orasului, dar sa fie mai lejer, atat in parcare cat si in magazin) Daca pleaca din mall, nu vor vinde cu nimic mai mult decat fostul Real.
Postat 03 ianuarie 2014 - 14:29
mile, la 03 ianuarie 2014 - 14:01, a spus:
Wowowow! Un mall, fara "alimentar" isi paote reduce semnificativ clientela. Eu cred ca ar fi o greseala COLOSALA, o astfel de tragere.
Adica, sa fim realisti. Daca acelasi spatiu este inchiriat de una sau 15 firme, banii sunt aceeasi. Plus ca spatiul a fost construit din start pentru un hypermarket, deci modoficarile ar putea costa o avere...
Eu nu cred intr-o astfel de varianta, si sper sa fie una eronata!

Postat 03 ianuarie 2014 - 22:46
Am mers la real Calea Sagului pentru mult laudata lichidare. Aglomeratie, am auzit mai multe persoane care sunau la telefon prietenii sa le spuna ca totul este la reducere. Defapt la reducere sint resturi, produse care urmeaza sa fie vindute si in viitorul Auchan nu sint la reducere (de exemplu cosmetice).

Postat 03 ianuarie 2014 - 23:08
Doppler, la 03 ianuarie 2014 - 22:46, a spus:
Am mers la real Calea Sagului pentru mult laudata lichidare. Aglomeratie, am auzit mai multe persoane care sunau la telefon prietenii sa le spuna ca totul este la reducere. Defapt la reducere sint resturi, produse care urmeaza sa fie vindute si in viitorul Auchan nu sint la reducere (de exemplu cosmetice).

La noi reducerile sunt vax. Am prins recent in Köln un proces de lichidar al unei unitati Pro Markt (un fel de Saturn, sau Media Markt). Lichidarea a durat o luna, iar preturile au scazut treptat, insa la un nivel decent. Socul a venit in ultima zi, cand din ce mai ramasese s-a dat absolut tot ce sa putut, la reduceri incredibile. Din cate am inteles lantul s-ar fi inchis de tot. Cateva exemple:
iPad 2 16GB +3G la 230€
Monitul LED Samsung diagonala 22 30€
Sistem homecinema de la Yamaha, complet 260€
majoritatea imprimantelor erau <50€
calburi HDMI, becuri economice si stiu eu mai ce astfel de chestii doate sub 2€
Asta numesc eu lichidare de stoc. Imbulzeala nu era, fiind ultima zi, cine avea noroc sa treaca pe acolo prindea, cine nu, pauza...
Postat 04 ianuarie 2014 - 23:20
Odata cu aceasta schimbare, Timisoara incearca un nou statut. Dupa singurul mare oras cu un mall, cred ca vom deveni si singurul mare oras cu un singur lant de hypermarketuri.
Cat despre mutarea Auchan din mall, avem aici doua puncte de vedere. Pe de-o parte Iulius Mall ar putea decide ca e mai profitabil sa construiasca galerii decat sa inchirieze unui hypermarket. Pierderea vizitatorilor Auchan nu cred ca ar afecta prea mult restul magazinelor din mall. Mai mult, cred ca ar exista posibilitatea construirii unui nivel intermediar lucru care ar putea dubla veniturile. Ca in orice situatie, se va face un calcul cost/beneficiu astfel ca, indiferent cat de mare ar fi "averea" cheltuita pentru modernizare, ea se va face daca "se merita".
De cealalta parte ar fi Auchan care e clar ca nu si-ar dori pierderea unei clientele in favoarea supermarketurilor din zona (Kaufland/Lidl).
O solutie de compromis ar fi pastrarea unui mini-Auchan. S-ar putea ca aceasta solutie sa fie de fapt eficienta pentru ambele parti daca se constata o scadere dramatica a vizitatorilor Auchan dupa deschiderea celorlalte doua magazine.
Deloc de neglijat ar fi impactul complexului Dermatina asupra real Sud. Dupa cum ziceam, acea zona va deveni destul de izolata daca vom exista aceleasi servicii in oras.
PS: La multi ani tuturor!
Postat 05 ianuarie 2014 - 00:06

Postat 05 ianuarie 2014 - 00:39
Postat 05 ianuarie 2014 - 01:19
1- vin la mall si nu am nici cel mai mic gand de a cumpara ceva la mall. Ma plimb ma holbez (cam asta face marea majoritate), si dupa vreo 2 ore mi se face sete. Clar nu voi da 5 lei pe un suc la bar, intru la Auchan si imi iau ceva la 3-3.5 lei, la juamte'. Daca ma impiedic de un baton de ciocolata sau niste chipsuri, mai adaugam si aia in cos, si iaca 5 lei.
2- vin la mall cu singurul gand de a manca la food court. Imi iau o shawarma de la Mado, sau ceva de la Kartoffel, sau stiu eu mai de unde, insa sucul nu e inclus in pret. La fel daca am venit cu 2-3 peireteni, ne convine sa dam cate 2 lei si sa luam un suc mare... la Auchan.
3- vin la film. Stim cu totii ce preturi se practica la Cinema City. Daca esti fata si ai geanta mare, stim cu totii ca intra multe chestii in ea. De exemplu sucul si/sau dulcurile de la Auchan
4- Pur-si-simplu sunt pensionar si nu am posibilitati de deplasare inafara orasului, insa vreau sa-mi fac cumparaturile. Desigur locuiesc in aradului, deci merg la Auchan
5- Sunt pensionar si vreau sa-mi fac cumparaturile. Cu RATT circul gratis, asa ca iau un MTC (cu frecventa normala) si merg pana la Auchan.
6- Sunt vanator de reduceri, insa nu vreau sa ma deplasez exagerat de mult. Merg in buricul pamantului, la Auchan (stim cu totii ca au preturi avantajoase in unele cazuri)
Si as putea continua cu muuulte exemple de genul. E pur-si-simplu de necrezut ca mall-ul nu influneteaza vanzarile Auchan, si vice-versa. Chiar daca nu ai nevoie de nimic (in amjoritatea cazurilor) intri si iesi cu ceva in mana.
Postat 05 ianuarie 2014 - 18:46

Toate exemplele descriu persoane care rareori cumpara ceva din magazinele din mall. Dupa cum ziceam, Auchan-ul are de pierdut, nu mall-ul. E posibil sa existe si ceva clauze de incheiere a contractului de inchiriere care sa nu faca treaba chiar atat de usoara. Oricum ar fi, nu cred ca se va schimba ceva in cursul acestui an. E nevoie de ceva timp pentru a analiza piata

Imi fac cumparaturile destul de des in real-ul din Calea Aradului si mi s-a intamplat de cateva ori sa imi vina sa sun la OPC. Per general am fost mult mai multumit cu serviciile Auchan. Pe de alta parte, monopolul Auchan ar putea insemna o scadere in calitatea serviciilor si o crestere a preturilor. Sper sa vina cat mai curand concurenta (Carrefour-Tesco, Cora, Wallmart etc...). Timisoara chiar are nevoie si loc de mai mult.
Postat 05 ianuarie 2014 - 21:13
P.S. Cora nu mai vine nici unde, zic eu. Si la Szeged a fost inlocuita de Auchan, totusi ei au ca alternativa Tesco.
Postat 05 ianuarie 2014 - 22:33
Banuiesc insa ca la Dermatina va fi atras lantul Carrefour.
Postat 07 ianuarie 2014 - 16:17

Aceasta postare a fost editata de bwalexander: 07 ianuarie 2014 - 16:18