STP Timișoara Forum: Bulevardul BEGA - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (49 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bulevardul BEGA ...prea lung si prea lat pentru primaria Timisoara Evaluare topic: ***** 2 Voturi

#501 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 19 august 2013 - 13:58

Probabil ca nici jumatate din cei care parcheaza in jurul Catedralei nu merg la Catedrala.
Si eu cand ma duc in centru, parchez "in jurul" Catedralei, c-o fi in timpul slujbei, ca n-o fi, asta e...Nu putem deduce nicicum ca masinile parcate in jurul Catedralei sunt a acelora care merg la slujba. Poate doar aceia care parcheaza pe trotuarul lipit de Catedrala...

In fine, nici pe departe nu suntem atat de religiosi sau crestini in adevaratele sensuri ale cuvintelor precum vrem sa parem si precum prezinta sondajele de opinie...
0

#502 Useril este offline   Doppler 

• Moderator
  • Postari: 10599
  • Inregistrat: 14 februarie 11

Postat 19 august 2013 - 14:26

Eu cred totusi ca tu nu parchezi IN JURUL CATEDRALEI asa:

Imagine atasata: Parcarea crestinului - 2013.07.28 - 1.jpg Imagine atasata: Parcarea crestinului - 2013.07.28 - 2.jpg Imagine atasata: Parcarea crestinului - 2013.07.28 - 3.jpg Imagine atasata: Parcarea crestinului - 2013.07.28 - 4.jpg
0

#503 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 19 august 2013 - 14:51

Nicidecum...Cand zic jurul Catedralei ma refer la parcarile de pe 16 Decembrie unde defapt este interzisa parcarea dar se parcheaza in nestire si la parcarea de peste drum de Capitol unde foarte greu gasesti o gaura la orele de varf...

Iata propozitia care se refera intocmai la cei pozati de tine.

Citeaza

Poate doar aceia care parcheaza pe trotuarul lipit de Catedrala...

Deci poate ca acestia merg la slujbe sau poate chiar ei tin slujbe si merg la slujba (serviciu) cu masina...Sunt slujbasii domnului!...

Oricum, nu incap atat de multe masini ca sa spunem ca ce multi merg la Biserica. Majoritatea vin pe jos iar cei cu masina si-o lasa la oarece distantade biserica...
0

#504 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 19 august 2013 - 15:53

Iata, au aparut si filmulete de la Ziua Marinei pe Bega...

Si, desigur un interviu acordat TEN al domnului Titu Bojin care se pricepe foarte bine la interviuri si la ... promisiuni... minutul 1:15...

Ziua Marinei sarbatorita la Giurgiu in 1970...cand aveam si flota fluviala...

1

#505 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 31 august 2013 - 15:48

Cine cauta, gaseste!

Se pare ca am gasit-o pe sora Pelicanului, pe numele Miorita, care si ea a avut parte de un incendiu, insa mai minor decat cel de pe Pelican si care zace trasa la un mal...

Imagine atasata: pelican + miorita 01.JPG

Scria si BogdanTm undeva (nu gasesc acum unde) pe forum de existenta unui vaporas geaman al Pelicanului, facut dupa acelasi proiect (realizare in dublu exemplar). Dupa toate indiciile si pozele pe care le am, se pare ca acesta este fratele, respectiv sora Pelicanului, ultimul nume avut fiind Miorita, din spusele celor cu care am stat de vorba... si care erau la curent cu incendiul de pe Pelican...
0

#506 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30200
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 31 august 2013 - 18:37

Stiu ca Bega nu e ca Dunarea, cum ar zice primul marinar al tarii, dar iata cu ce se plimba slovacii (si nu numai) la Bratislava:

Imagine atasata: DSCF3858.jpg Imagine atasata: DSCF3893.jpg Imagine atasata: DSCF3906.jpg
5

#507 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 01 septembrie 2013 - 10:56

Da, din pacate si la acest capitol suntem in urma...
Nu stiu cat iubitori de navigatie sunt slovacii insa in cazul lor vorbim de Dunare si de capitala Bratislava unde se poate ajunge chiar si pe Dunare. Probabil ca multi turisti vin sau trec prin Bratislava tocmai pe calea apei...

Acum doua zile am avut si eu parte de o croaziera pe Dunare, de la Orsova la Cazanele Mari, croaziera pe care mi-am dorit-o de vreo cativa ani incoace. Una peste alta, am fost incantat de aceasta croaziera in lipsa altora. Desi biletul a fost 52 de lei (11 euro!!!), la prima vedere mare, totusi a meritat banii.
Problema cea mare a fost sa se adune minim 25 de pasageri. Unii dintre cei veniti la debarcader, fiind pesimisti in privinta adunarii celor 25 pasageri, au plecat mai repede cu barci rapide, in detrimentul savurarii unei croaziere mai lente, a savurarii unor peisaje deosebite de ochii unui locuitor de campie si uscat...

Deci, la noi inghesuiala mare la croaziere de acest gen nu exista,...si nici navele destinate acestui scop nu sunt tocmai adecvate, precum cele din Bratislava, ele ramanand la nivelul anilor '70-80...

Echipajul a fost amabil si ... sufletist. Le-a facut placere ca ne-au fost gazde...

Croaziera am facut-o cu nava Danubius (medie dupa parerea mea, 60 tone), cu interioarele renovate nu cu mult timp in urma. Am inteles ca apartine transportului local din Orsova, desi in interior am vazut "afise" cu SC Hercules S.A. Baile Herculane iar pe biletul de calatorie scrie Organizator: RA-APPS Bucuresti, desi se tot vorbeste de ani de zile de descentralizare :eusa_think: ...

Iata si un filmulet, prima parte, din aceasta croaziera...

2

#508 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 01 septembrie 2013 - 11:34

Iata biletele de care pomeneam...

Imagine atasata: bilete Orsova.jpg

...si afisul din salon, afis lipit "in viteza" cu scotch maro pe perete alb...

Imagine atasata: afis 01.JPG

...si un abtibild legat de fumat, lipit frumos insa exact invers, cu fumul de tigara care urca in ... jos...N-am facut poza insa se poate vedea pe filmulet mai pe la inceput...
0

#509 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 01 septembrie 2013 - 12:15

Revin la povestea cu Pelicanul si Miorita...cu inca o fotografie din unghiuri oarecum asemanatoare...

Imagine atasata: pelican + miorita 02.JPG

99 % sunt convins ca este vorba despre aceeasi nava facuta in dublu exemplar si in OGLINDA pe alocuri...

Putem observa ca scara de pe puntea provei la Pelican este pe stanga (babord) iar la Miorita este pe dreapta (tribord), deasemenea si usa care se vede langa scara este si ea inversata...
Poate si accesul in saloane este inversat, daca nu cumva se intra de pe ambele parti...

Poate iesea mai ieftin actualul proprietar al Pelicanului daca o achizitiona pe Miorita...sau pe amandoua, de ce nu :intrebare: ... :)
0

#510 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30200
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 01 septembrie 2013 - 12:31

Apropo de pretul biletului: chiar daca pare ok pentru o persoana, dar sa platesc pentru 3-4 persoane 50€ pentru o plimbare, trebuie sa fiu ...turist... strain. :)
0

#511 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 01 septembrie 2013 - 12:39

Corect!... A fost o familie cu doi copii pe la 10 - 12 ani care au platit 4X52=208 lei, ceea ce mi se pare mult, fara reducere pentru copii, elevi, studenti...

Cred ca pretul este unul european la conditii si salarii romanesti, din pacate...

Pe de alta parte, la tarife mai mici si nesubventionate o asemenea activitate nu poate functiona...nici la actualele standarde,...Ce sa mai vorbim de unele mai mari...

Iata inca o dovada ca fara salarii si venituri mai mari pentru grosul populatiei, nimic nu poate functiona la parametri normali. Sustineam mereu acest lucru prin postarile mele...

LE Inca un aspect de bagat in seama; barcutele rapide nu cred ca rup bilete, deci, putem vorbi de frauda si concurenta neloiala...in detrimentul celor corecti. Iar la barci se cerea 60 de lei in Herculane...

LLE Nici in Bratislava nu cred ca navigarea pe Dunare este accesibila tuturor si nici acolo biletele nu cred ca coboara sub 10-11 euro. Insa cred ca sistemul este intretinut peste 50% de turistii straini care trec pe acolo...poate majoritatea austrieci si germani...
0

#512 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 01 septembrie 2013 - 13:38

Heh... Eu am platiti 22 euro, pentru... hai sa ii zicem o ora, pe Rin cu firma KölnDüsseldorfer.

Si asta este doar biletul entry-level.

Exista croasiere de 4-6-8 ore, unde si pretul unui bilet este pe masura...
0

#513 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 01 septembrie 2013 - 14:48

Citeaza

Eu am platiti 22 euro, pentru... hai sa ii zicem o ora, pe Rin cu firma KölnDüsseldorfer.

La ce venit lunar de ... adult si salariat :intrebare: ... :limba: ... :clap2: ...
0

#514 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 07 septembrie 2013 - 17:38

Ieri, 6 septembrie, a demarat o alta manifestare pe Bega, o noua editie a Festivalului Bega Bulevard...

Marturisesc ca pentru prima data am trecut si eu pe acolo si am ramas placut impresionat de cele vazute...Evident ca este loc si de mai bine...

Pentru inceput, din lipsa de timp, voi posta doar un filmulet pe care l-am urcat pe youtube, o prima parte din cele trei si pe care va invit sa-l vizionati...

:excl: Pentru cei neinformati, Festivalul tine 3 zile, pana Duminica inclusiv.

Se vand si mici, si bere, intr-un cadru organizat... :D
3

#515 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 08 septembrie 2013 - 09:45

Iata, cu intarziere, si programul Festivalului, dar valabil doar pentru astazi, ultima zi a festivalului...

Imagine atasata: Bega Bulevard 01.jpgImagine atasata: Bega Bulevard 02.jpg
2

#516 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 08 septembrie 2013 - 10:34

Si un pliant cu un scurt istoric al Canalului Bega...L-am lasat intentionat la o rezolutie mai mare pentru a se putea citi. N-am reusit sa-l scanez cu un contrast mai mare...

Imagine atasata: Pliant Bega Bulevard 2013 01.JPG Imagine atasata: Pliant Bega Bulevard 2013 01-2.jpg

Aceasta postare a fost editata de Florin.B RATT: 08 septembrie 2013 - 10:40
Motiv editare: Pentru citit se poate folosi varianta a/n

2

#517 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 08 septembrie 2013 - 22:13

Iata si cel de-al doi-lea filmulet...

Se poate vedea si un echipaj naval al Politiei de Frontiera,...

3

#518 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 09 septembrie 2013 - 10:26

Iata si cateva informatii obtinute din culise, respectiv din discutia privata cu 3 persoane care au facut plimabarea cu Nava Amiral a flotei de pe Bega, respectiv cu vaporasul electric Duffy. Toate cele 3 persoane au fost abordabile si foarte amabile...

Se merge pe ideea ca toate ambarcatiunile care vor naviga pe Bega sa fie electrice pentru a se evita poluarea aerului. Primarul inca nu si-a insusit aceasta idee 100% insa cineva din apropierea lui incearca sa-l convinga in acest sens. Din interese proprii si nu neaparat din motive de poluare...

Este gresita aceasta cale si iata de ce.

Deocamdata nu prea avem ambarcatiuni intr-un numar foarte mare pe Bega ca sa ajungem in faza de triere. Deocamdata trebuie incurajati cei care au posibilitatea de a detine ambarcatiuni sa le puna pe Bega...indiferent de felul de motorizare, insa cu o conditie esentiala si anume ca aceste motoare sa fie din generatie noua, foarte putin poluante, ca la masini, gen EURO 4, 5, etc.,...

Nici macar in porturile fluviale sau de pe canale din Uniunea Europeana nu predomina ambarcatiunile electrice, acestea fiind intr-un procentaj destul de redus...

Apoi, putem vorbi de autonomie. Acumulatoarele in mod sigur nu-ti ofera o autonomie foarte mare. Nu poti lua curent la canistra, nu poti reincarca acumulatorii oriunde pe traseu, decat la domiciliu, iar in conditiile in care se dereste deschiderea navigatiei prin ecluze (reparate) pana la sarbi si in mod automat mai departe, n-ai cum sa navighezi pe asemenea distanta cu ambarcatiuni electrice, fie ele si cu panouri solare (probabil mult mai scumpe)...

Apoi, multi timisoreni si nu numai detin ambarcatiuni pe Dunare sau pe alte rauri sau canale, ambarcatinui cu motorizare alta decat cea electrica si care vor sa-si aduca vaporasele pe Bega. Nu vor putea face acest lucru in eventualitatea introducerii unor restrictii de care am pomenit mai sus...

Iar altii care isi achizitioneaza vaporas electric si vor sa-l duca intr-o buna zi pe Dunare pe platforma sau sa navigheze cu el pana la Dunare, nu o vor putea face pentru ca n-ar avea atata autonomie...Deci vor fi obligati sa ramana cu el pe Bega si sa se plimbe de la Uzina Electrica pana la Podul Modos si retur...unde le ajunge o incarcatura de curent...

Deci, dupa parerea mea, acest aspect, cu ambarcatiuni electrice, trebuie analizat mult mai profund, si nu doar asa la suprafata...pentru ca are implicatii mult mai adanci decat se pare la prima vedere...

O alta informatie pe care am aflat-o, este faptul ca primarul Aradului se zbate si probabil va reusi daca mai ramane un mandat-doua la carma orasului, sa faca Muresul navigabil in prima faza pe raza orasului iar mai apoi catre Tisa, respectiv Szeged.

Pentru prima faza are nevoie de un stavilar in aval de Arad, pentru a creste nivelul si a controla debitul apei in zona orasului iar apoi o ecluza langa stavilar + in continuare inca unul-doua baraje cu ecluze spre Tisa...
Partea a doua a proiectului va fi mai dificil de realizat, fiind necesara implicarea autoritatilor nationale, insa nu imposibila deoarece pe diferite finantari europene, acest lucru devine posibil iar UE sprijina asemenea initiative de dezvoltare, fie regionale sau de alt fel...
Tot din discutiile pomenite mai sus, am aflat ca-i vorba de vreo 10 milioane de euro pentru prima faza. Nu mi-am dat seama ce se va face exact de cei 10 milioane euro, pana in ce punct se va ajunge...Probabil ca primul baraj, pentru a se crea un lac de acumulare in zona orasului...

Primarul Falca a fost student in Timisoara si cred ca inca de atunci si-a dat seama de potentialul turistic al unui oras cu un canal sau rau navigabil, iar acum in postura de primar al Aradului, actioneaza in acest sens...Bravo lui!...

Iata ca noi avem deja o asemenea infrastructura insa tot o taraganam in demararea proiectelor promise de ani de zile. Probabil cand Aradul ne va sufla in ceafa, ne vom trezi si vom actiona...
1

#519 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 11 septembrie 2013 - 12:26

Iata si cateva imagini de la evenimentul ce tocmai s-a incheiat, Festivalul Bega Bulevard 2013, editia a 6-a...Pozele le-am postat cronologic fara a urmari vreun fir de prezentare.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC05113.jpg
  • Imagine atasata: DSC05114.jpg
  • Imagine atasata: DSC05115.jpg
  • Imagine atasata: DSC05120.jpg
  • Imagine atasata: DSC05123.jpg
  • Imagine atasata: DSC05127.jpg
  • Imagine atasata: DSC05130.jpg
  • Imagine atasata: DSC05134.jpg
  • Imagine atasata: DSC05135.jpg
  • Imagine atasata: DSC05136.jpg
  • Imagine atasata: DSC05137.jpg