Piata Iosefin (finalizata)
#181
Postat 21 februarie 2013 - 10:55
Digi 24 Timisoara
Intrebari tampite, raspunsuri la fel...daca n-au fost scoase dintr-un context.
Chiar daca noua piata nu reprezinta cea mai buna solutie (tehnica) din punctul meu de vedere, nu-mi dau seama cum pot exista oameni carora sa le para rau dupa mizeria de piata ce-a fost acolo. Nu ma refer la produsele ce se vindeau ci la mizeria (murdaria) la propriu din jurul produselor si la mizeria "arhitecturala" a fostei pieti. La fel si la "fauna" din jurul pietii, fauna care, sper eu sa nu se mai refaca in veci.
#182
Postat 21 februarie 2013 - 15:13
#183
Postat 25 februarie 2013 - 11:38
Cu bucurie constat ca in cateva zile vechea forma a Pietei Iosefin va deveni istorie. O vom mai vedea doar in poze.
In ceea ce priveste noua cladire, am vazut si aspecte pozitive dar si negative. La doar doua luni de la deschidere se si vad urme de uzura. Cum va arata peste un an, dar peste 5 ani?...Vom vedea.
Deja am vazut o doamna stand in holul de la intrare cu linguri de lemn in mana oferite spre vanzare, bineinteles fara sa plateasca vreun loc sau masa. Daca nu se iau masuri de la inceput, in curand acesti "pietari" se vor insira in linie obturand intrarea care si asa este oarecum ingusta.









Si 3 exemple de lucru in dorul Lelii...



Exista doua (perechi de) scari (A si B,) betonate de urcare/coborare, proiectate cu oarecare gandire. Exista si vreo 5 lifturi. Pacat insa ca nu exista si scari rulante. Ar fi fost mai la indemana spre folosire decat lifturile la care astepti sa coboare ca sa urci sau astepti ca ele sa urce ca tu sa cobori. Asta daca ti sa cobori neaparat cu liftul.
Aceasta postare a fost editata de mile: 25 februarie 2013 - 11:56
#184
Postat 27 februarie 2013 - 02:09

Iar sigla de pe cladirea pietei se vede doar din avion, helicopter sau balon. Eu m-am lipit de cladirea de peste drum ca s-o zaresc. Pentru cine o fi pus-o acolo?...

#186
Postat 27 februarie 2013 - 11:58
Proprietarii respectivi s-ar putea sa nici nu aibe fonduri ci aventual sa-si vanda proprietatea altcuiva cu bani si relatii pe la primarie.
Oricum, era in interesul orasului, al cetatenilor ca piata sa se intinda de pe Vacarescu pana pe Resitei. Se castiga si in aspect arhitectural, se dubla calea de acces catre piata.
Uitati-va pe pe harta cat va trebui sa ocoleasca un client al pietei care merge catre Dambovita sau Sagului. Dublu. Si asta atat la dus cat si la intors!

Avand in vedere ca se dubla lungimea cladirii, putea fi construita pe doar doua nivele iar la nivelul 3 (pe "acoperis") se putea amenaja o parcare acoperita (mai bine!) sau nu.
Eu raman cu speranta ca poate intr-o zi se va construi o prelungire a actualei cladiri si astfel se va crea o bresa, o strapungere de acces.
Aceasta postare a fost editata de mile: 03 martie 2013 - 18:27
#189
Postat 03 martie 2013 - 19:29

Doamne, cat sunt de oribile blocurile din perioada comunista fata de celelalte cladiri.
#191
Postat 11 martie 2013 - 18:11
Chiar ca sunt oribile!
#192
Postat 12 martie 2013 - 09:11
Pelbartus, la 03 martie 2013 - 19:29, a spus:

Doamne, cat sunt de oribile blocurile din perioada comunista fata de celelalte cladiri.
Exista o sansa sau o posibilitate ca odata cu izolarea termica a blocurilor respective, acest lucru sa se faca apeland la serviciile unui designer in domeniu pentru ca acesta sa aleaga atat culorile cat si modelul pentru asortare cu celelate cladiri iar cu ajutorul polistirenului se pot da tot felul de forme ornamentale tencuielilor...Deci se poate da un aer de cladire istorica...
Dar ma indoiesc ca acest lucru se va intampla...
#193
Postat 11 aprilie 2013 - 11:21
10 Aprilie 2013 / de: Andreea Rotar-Popovici

Dis-Confort in Piata Iosefin: s-a surpat deja trotuarul
Trotuarul din jurul Pieţei Iosefin are nevoie deja de reparaţii. Lucrarea a fost inaugurată acum câteva luni și a fost executată de firma Confort, a omului de afaceri Georgică Cornu. Acum, aceeași firmă ar trebui să remedieze problemele pe propria cheltuială.
Noua piaţă agro-alimentară Iosefin a fost inaugurată cu mare tam-tam la sfârşitul anului trecut, dar minunea n-a durat decât câteva luni. Asta, după ce recepția lucrărilor a suferit de la bun început amânări. Acum au apărut primele probleme la trotuarul din jurul pieței. Chiar primarul Nicolae Robu recunoaște că există semne de întrebare asupra felului în care a fost executată lucrarea.
„Am fost informat că s-a lăsat trotuarul de jur împrejurul Pieţei Iosefin. Asta arată că lucrările nu au fost făcute corespunzător. Fundaţia nu a fost făcută aşa cum ar fi trebuit. Este inadmisibil ca după un timp atât de scurt să se producă acea surpare. Evident, constructorul are obligaţia să remedieze această situaţie. Noi i-am cerut să facă asta şi sunt convins că, aşa cum a dus lucrarea până la sfârşit şi ne-a creat posibilitatea să dăm în folosinţă piaţa, va face şi această intervenţie”, a declarat Nicolae Robu.
Executantul Pieței Iosefin este firma Confort, deținută de omul de afaceri Georgică Cornu. Aceasta ar trebui să remedieze, pe propria cheltuială, problemele apărute. Cum o va face rămâne de văzut, în condițiile în care societatea este în insolvență de la începutul anului, iar Cornu a găsit cu greu patru muncitori să degajeze vechea construcție a pieței. O altă lucrare celebră a Confortului este bulevardul Liviu Rebreanu, a cărui recepție s-a făcut cu mare scandal în timpul administrației Ciuhandu. În prezent, artera este un adevărat coșmar pentru șoferii timișoreni.
deBanat.ro
Fundatia a fost facuta corect doar ca pamantul de langa fundatie n-a fost tasat din aproape in aproape (din strat in strat) si astfel s-a ajuns in aceasta situatie, remediabila...
Oricum, cam toata lucrarea pare de mantuiala. Am postat si ceva poze mai sus, insa nici n-am cuprins toate aspectele negative...
Poze cu portiuni surpate de care se pomeneste in articol, n-am gasit (deocamdata) pe net.
#194
Postat 05 iulie 2013 - 12:19
Si veti constata inca o data necesitatea a unei intrari dinspre Resitei. Primul motiv l-am tot exprimat iar al doilea ar fi urmatorul: toti vanzatorii se inghesuie la intrare ca doar se stie ca acolo este "vadul" cel mai bun, acolo fiind cei mai multi cumparatori. Daca ar exista si o intrare dinspre Resitei, lucrurile s-a echilibra (si) din acest punct de vedere...
Iata cu ce este "ocupata" fundatura dinspre Resitei (Iuliu Maniu)...Vedere dinspre piata catre Resitei...


Aceasta postare a fost editata de mile: 23 iulie 2013 - 11:40
#195
Postat 23 iulie 2013 - 11:50
Pe de o parte sunt clientii si vanzatorii din piata care vor sa ajunga cu masinile lor pana in cladirea pietei, iar de cealalta parte este constructorul care lucreaza la reabilitarea strazii Vacarescu si care se chinuie sa intre si sa iasa cu utilajele sale in/din santier...Probleme deosebite!...Toata lumea se cearta cu toata lumea...
Pozele nici nu pot reda atmosfera de la fata locului...





Aceasta postare a fost editata de mile: 23 iulie 2013 - 11:51
#197
Postat 24 iulie 2013 - 04:37
mile, la 23 iulie 2013 - 11:50, a spus:
Pe de o parte sunt clientii si vanzatorii din piata care vor sa ajunga cu masinile lor pana in cladirea pietei, iar de cealalta parte este constructorul care lucreaza la reabilitarea strazii Vacarescu si care se chinuie sa intre si sa iasa cu utilajele sale in/din santier...Probleme deosebite!...Toata lumea se cearta cu toata lumea...
Pozele nici nu pot reda atmosfera de la fata locului...
[...]
Nu stiu daca prestatorului i s-a impus prin contract sa lase loc pentru a putea trece vehiculele printre utilaje, in timp ce se lucreaza, insa eu as fi "aruncat" niste gramezi de nisip sau balastru la cele doua intrari pe Vacarescu sau as fi trasat doua santuri de 1 metru adancime, astfel incat sa fiu lasat in pace sa-mi fac treaba.
Florin.B RATT, la 23 iulie 2013 - 12:06, a spus:

Fix aceeasi impresie mi-au lasat-o si mie imaginile.
O zona "pestrita" in care merg o data la 5 (cinci) ani. Si atunci doar pentru ca am 1 ora libera.
#198
Postat 11 februarie 2014 - 19:22
Citeaza
La un an după ce piața a fost inaugurată și dată în folosință, aceasta arată ca după război: în fața liftului panoramic interior a apărut un crater mai lung de un metru, la ultimul etaj, peste shaorme și cartofii prăjiți de la fast-food-uri plouă, acoperișul fiind realizat prost, iar la subsol, canalizarea, prost dimensionată, nu face față. Pe lângă acestea, mai multe clanțe de la ușile laterale s-au rupt, iar stratul de vopsea ”specială” pentru trafic intens de pe trepte s-a dus.
Zilele acestea în piață nu se mai poate intra pe ușa principală, în fața clădirii apărând un șanț adânc de aproape doi metri. Oficial, ”se amenajează trotuarul”, spune directorul economic SC Piețe SA. Șeful Pieței Iosefin, Mircea Chirilă, oferă însă detalii: ”intrarea se va face în două trepte, dar sperăm că rezolvă și canalizarea. Aceasta a fost neconformă cu garanția, pentru WC-uri a trebuit să plătim reparații. Și acoperișul lasă de dorit. La fiecare ploaie intră apă”.
Pentru construcția Pieței Iosefin ”regele asfaltului” a încasat peste trei milioane de euro, printr-o firmă din grupul Confort intrată între timp în insolvență. Este rațiunea pentru care nu această firmă efectuează reparațiile iminente, ci o alta, găsită de primărie, Eurowindow SRL. Firma a fost aleasă prin selecție de ofertă, pentru că valoarea lucrărilor este sub 15.000 de euro.Garanția clădirii se întinde pe 10 ani, iar suma depusă de firmă ca și garanție se ridică la 170.000 de lei, arată reprezentanții municipalității. Din acești bani constructorul ar trebui să remedieze problemele care apar în cei 10 ani. Jumătate din sumă va fi cheltuită primăvara aceasta. ”Constructorul nu mai are capacitatea să facă lucrările, astfel că reparațiile sunt făcute de o altă companie, Eurowindow SRL, din banii de garanție. Se efectuează lucrări la subsol, pentru rezolvarea problemelor de canalizare, și urmează acoperișul. Este vorba de remedieri tencuieli subsol, grupuri sanitare, remedieri pante de scurgere de la acoperiș, remedieri terasă beton acoperiș”, au arătat reprezentanții Primăriei Timișoara. În condiţiile în care după primul an de la finalizarea lucrărilor, jumătate din suma lăsată ca şi garanţie este folosită pentru reparaţii , nu se ştie ce se va întâmpla când va fi nevoie bani ca să se repare piața în al nouălea an de garanție.
#199
Postat 23 martie 2014 - 19:41

Citeaza
piete-tgmures.ro