Ca si o simpla observatie, ce interesant ca mai toate hartile, documentele si asa de inainte de WW1 si si putin dupa erau in limba maghiara. Cu toate acestea MULTI, si cand zic multi chiar vorbim de un numar mare de persoane, nu vor sa accepte ca Timisoara (sa nu extindem discutia) era parte a UNGARIEI! Si este egal ca vorbim de Ungaria sau Austo-Ungaria, ceea ce este mai corect, deoarece la fel cum multe alte "combinatii" dealungul istoriei, uniunea a 2 tari se face din... LOGIC 2 tari, sau mai multe. (Serbia si Muntenegro, Bosnia si Hertegovina, Yugoslavia, Cehoslovacia, etc.) Si ceea ce vreau sa mai clarific, ca inainte ca Timisoara sa ajunga sa faca parte din Austro-Ungaria, a facut parte din Ungaria.
Sper sa intre in cap la cei care nu vor sa accepte, sau pur-si-simplu nu vor sa auda acest fact. Istoria nu este cea care o invatam (gresit sau nu) la scoala, ci ceea ce s-a intamplat, motivata clar prin dovezi, si nu prin diverse interpretari ale unor istorici, vecini, bunici, parinti!
Sper ca nu am suparat pe nimeni cu postarea asta! Am scris ce am avut de zis, deoarece chiar recent am avut o confruntare pe tema aceasta.
Paranteza inchisa!