STP Timișoara Forum: Circulatie auto prin pasajul subteran din Piata Victoriei - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (15 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Circulatie auto prin pasajul subteran din Piata Victoriei (fara finantare)

#41 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 28 februarie 2013 - 00:43

Vezi postareaGygyman6, la 27 februarie 2013 - 13:55, a spus:

Nu e nevoie de semafoare, pentru ca nici acum nu sunt utilizate, singurul punct unde liniile ies si intra pe inel este Pta Marasti, acolo daca ar fi descentrat centrul sensului giratoriu ar fi ideal, s-ar putea chiar amenaja asa un fel de statie mai mare cu mai vreo 2 peroane pentru toate liniile.

Iar daca e sa tinem cont de de pasajul de la opera, firobuzele ar putea fi redirectionate in sensul spre gara pe linia de tramvai,pe Nemonianu, iar in sens invers pe Strada Paris, sau tot pe Nemonianu numai ca ar fi nevoie ca statia de pe Republicii sa fie mutata in fata la Spitalul de copii, pe iesirea din Giratoriu.

Si prin 700 cum le imbarligam?...Vorbim totusi de niste firobuze (care intr-o zi s-ar putea sa fie si articulate) si nu microbuze de 8+1 sau de maxi-taxi. Fa te rog o exemplificare pe harta.

Piata Marasti. Ca sa iasa linia 14 sau 18 venind dinspre Piata 700 din inel se va intersecta cu trei benzi care vin din sensul opus plus o eventuala banda de dreapta a sensului opus care vireaza si ea spre Aradului. Nu cred ca se poate face aceasta iesire din inel fara semafor, respectiv fara oprirea vehiculelor care vin din fata.
Linia 17 cand vine din Aradului cum va face la stanga in Piata Marasti fara semafor si intersectandu-se cu masinile care vin din stanga pe 3 benzi si eventual un 14 sau 18 din dreapta care vor sa intre pe Aradului? In Piata Marasti nu avem acum semafor pentru ca avem sens giratoriu. Dar acesta va fi desfiintat pentru fluidizarea traficului. Se stie ca pe Oituz-Dima avem zilnic cozi intre 14 - 16...

Aceeasi situatie o intalnim la punctele cardinale unde linia 11 si 17 trebuie sa faca la stanga pentru iesire din inel intersectandu-se tot cu trei benzi care vin din sens invers. Cum s-ar putea face aceasta manevra fara sa opresti vehiculele de pe contra sens. Acolo avem si acum semafor, care functioneaza.

Cei de pe Nemoianu se plang ca au prea multe tramvaie pe strada lor iar ca sa-i linistim le bagam si trei linii de firobuze? N-ar fi prea mult?...

Eu cred ca avem un oras destul de intortocheat si asta mai ales in zona centrala. Nimic nu pusca perfect. Orice varianta ai aplica, apar avantaje si dezavantaje.

Aceasta postare a fost editata de mile: 28 februarie 2013 - 13:19

0

#42 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3199
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 28 februarie 2013 - 01:25

Vezi postareamile, la 28 februarie 2013 - 00:43, a spus:

Orice varianta ai aplica, apar avantaje si dezavantaje.

Eu imi sustin afrimatia in continuare, sa faci un inel pe sens unic nu inseamna ca fluidizezi traficul, asta e doar o parte dintr-un proiect mai amplu in care sa mai si impui anumite restrictii, asa vad toti ca drumul e gol si isi scot masinile la plimbare. Si daca ar fi vorba de semafoare in locurile unde a-ti pomenit ar putea fi unele cu senzori, trece firobuzul se face verde la masini, ca doar nu circula firobuzele din minut in minut.

Trebuie lucrat in jurul transportului public nu modificat si bagat in aceeasi oala cu restul masinilor, pentru ca asa isi pierde avantajele.

Pe langa asta, nu am auzit nimic despre legatura care ar fi nevoie de la Posta Mare pana la Punctele Cardinale, ca sa poata merge firobuzul cu curent.
0

#43 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 28 februarie 2013 - 02:10

Citeaza

...asta e doar o parte dintr-un proiect mai amplu in care sa mai si impui anumite restrictii

Unde este acel politician care va indrazni sa impuna restrictii?...Si oricat de aglomerate ar fi strazile cu masini, nu cred ca cineva va renunta la masina din acest motiv si sa treaca pe mtc-uri. Asa stau lucrurile la noi, cu mentalitatea noastra de doi bani. Vezi si cat ii litru de combustibil (raportat la venituri) si nu se schimba nimic.
Desi traficul a scazut in ultimii doi ani, acest lucru nu se datoreaza nicidecum persoanelor fizice ci celor juridice, multe firme mici (si mai mari) incetandu-si activitatea.

Citeaza

Si daca ar fi vorba de semafoare in locurile unde a-ti pomenit ar putea fi unele cu senzori

Avem ca exemplu linia 9 de tramvai unde de patru ani se preteaza semafoare cu senzori pentru tramvai si nici vorba de asa ceva. Pentru noi e de domeniul fantasticului. O tura dureaza mai mult acum dupa modernizare decat inainte.
Iar intre doua tramvaie (10-20 minute) la culoarea verde a tramvaiului (cand nu trece niciunul), masinile tot stau pe loc. La Rebreanu ma refer.

Citeaza

Pe langa asta, nu am auzit nimic despre legatura care ar fi nevoie de la Posta Mare pana la Punctele Cardinale, ca sa poata merge firobuzul cu curent.

Nu inteleg la ce te referi. Este vorba de 250 - 300 metri. Nu se poate electrifica aceasta distanta?

Problema mare ar fi mutarea bordurilor, schimbarea simetriei strazilor, benzi pentru virare la dreapta, benzi de intrare in inel, crearea statiilor unde ar fi nevoie dupa aceste modificari, etc.,...

Nu stiu cum s-au gandit sa rezolve portiunea intre Spitalul de copii si Catedrala cu sens unic unde avem si tramvaiul pe mijlocul strazii pe contrasens in inel?

Aceasta postare a fost editata de mile: 28 februarie 2013 - 02:25

0

#44 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 28 februarie 2013 - 10:35

Iata cum vad rezolvarea transportului in comun dupa (eventualele) schimbari de sens pe inelul 1, respectiv circulatia in sens unic, in speta modificarea liniilor de firobuze.

Imagine atasata: Linii de firobuze in Timisoara 01.JPG

1) Linia 11 Cetate - Ghiroda
2) Linia 12 Cetate - Solventul
3) Linia 13 Cetate - Ronat
4) Linia 14 Cetate - Dumbravita
5) Linia 15 Cetate - Giroc
6) Linia 16 Cetate - Soarelui
(cu posibilitati de prelungire catre Ciarda Rosie sau Mosnita. Infrastructura mai ieftina decat a tramvaiului)
7) Linia 17 Cetate - Selgros
8) Linia 18 Cetate - Spitalul Municipal
(Torontalului)
9) Linia 19 Cetate - Calea Sagului (asta daca se doreste in viitor inlocuirea autobuzelor de pe 33)

Cred ca astfel ar fi mult mai multa "ordine" si simplu de inteles pentru toata lumea. Din orice parte a zonei centrale te poti duce in orice directie a orasului. Pentru a facilita schimbul de linii s-ar putea introduce bilete cu valabilitate in timp (1 ora de exemplu).

Toate liniile de firobuze din oras vor avea capat de linie in MAREA BUCLA din jurul Cartierului Cetate, respectiv inelul 1 pentru mtc-uri, deci in loc de pasajul Opera se va circula pe la Catedrala. Sensul de circulatie va fi unic si contrar acelor de ceasornic.

Prin impunerea capetelor de linii in zona centrala se obtin unele avantaje si anume liniile extrem de lungi precum 14 (Dumbravita) sau 11 (Ghiroda) se scurteaza devenind mai rezonabile si economice pentru RATT. Pe de alta parte, majoritatea calatorilor au treaba in aceasta zona centrala sau zonele adiacente ei iar de aici se pot indrepta in orice alta directie prin transbordare din aceeasi statie (din bucla) pe alta linie de firobuz sau de tramvai, bucla "intersectandu-se" in 3 puncte cu liniile de tramvai (hotel Continental, Piata 700, la Catedrala).

Aceasta postare a fost editata de mile: 28 februarie 2013 - 13:17

0

#45 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 28 februarie 2013 - 12:06

Vezi postareamile, la 28 februarie 2013 - 02:10, a spus:

Nu inteleg la ce te referi. Este vorba de 250 - 300 metri. Nu se poate electrifica aceasta distanta?

Ba da, dar nu a zis nimeni nimic de ea si cred ca va fi mai comod sa o lase asa si sa mearga firobuzele pe diesel.

Cat despre politicieni... in Regatul Unit s-a putut, in Londra ai taxa pe centru platesti daca vrei sa te resfeti cu automobilul prin centru, daca nu iei autobuzul sau metroul, dar evident noi suntem mai "speciali".

Vezi postareamile, la 28 februarie 2013 - 10:35, a spus:

Iata cum vad rezolvarea transportului in comun dupa (eventualele) schimbari de sens pe inelul 1, respectiv circulatia in sens unic, in speta modificarea liniilor de firobuze.

Bun si pana la gara ce firobuz mai ajunge? credeti ca cineva care sta langa Politia Municipala, va dorii sa mearga cateva statii dupa care sa steie dupa alt firobuz, care va parcurge o parte din distanta parcursa din nou pana sa intre pe ultima bucata de traseu pana spre gara?

Desi solutia dumneavoastra e buna eu nu o vad aplicata, pentru ca nimeni din Primarie nu e vizionar ca sa vada asa ceva, vor dorii cheltuieli cat mai mici pentru lucrare, intreaga lucrare insemnand crearea inelului pe sens unic si atat. Forbuzele vor merge tot pe traseele actuale dar cu asimetria care va fi consecinta sensului unic.

Greul va pica pe tramvai si asta si din cauza ca multe strazi din centru vor fii pietonale, mai adaugam si asimetria statiilor de la firobuze si vom avea o gramada de lume care alege tramvaiul pentru ca e mai aproape. Acum nu ca m-as plange dar avand in vedere situatia actuala ma indoiesc ca tramvaiul va rezista in felul asta, dar ma rog poate vad eu prea pesimist lucrurile.

LE: Linia 19 are deja un traseu care nu mai are nevoie de modificari, pentru ca oricum e pe sens unic la capat.

Aceasta postare a fost editata de Gygyman6: 28 februarie 2013 - 12:22

0

#46 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 28 februarie 2013 - 12:09

Vezi postareamile, la 28 februarie 2013 - 02:10, a spus:

Nu stiu cum s-au gandit sa rezolve portiunea intre Spitalul de copii si Catedrala cu sens unic unde avem si tramvaiul pe mijlocul strazii pe contrasens in inel?

La aceasta portiune m-am referit...

Imagine atasata: linie dubla pe Carmen Sylva (Ferdinand I) 01.JPG

Deci un sens al tramvaiului va fi in contrasens cu circulatia autovehiculelor de pe inelul 1 sau pe aceasta portiune va fi exceptie de la "regula" si se va circula in ambele sensuri. Probabil ca asa va fi.
0

#47 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 28 februarie 2013 - 12:13

Strada aceea ramane la fel ca acuma, din pdf asa reiese ca are 2 benzi pe sens ca si acuma.
0

#48 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 28 februarie 2013 - 12:49

M-am si gandit in final ca asa va ramane...

Iata si o propunere de statii din (marea) BUCLA. Am cautat cat mai posibil ca statiile sa fie inaintea iesirilor din bucla pentru a fi comune cu celelalte linii si nici sa fie prea multe sau dese. Inelul dupa aprecierea mea are cam 4 km pe care am localizat 6 statii, deci o medie de peste 600 de metri intre ele. Evident ca aceasta propunere se poate imbunatatii, cu argumente.

Imagine atasata: locatia statiilor pe marea bucla 01.JPG

Aceasta postare a fost editata de mile: 28 februarie 2013 - 12:50

0

#49 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 28 februarie 2013 - 13:21

Dupa pdf cred inelul pentru mtc-uri va arata asa:

Cu albastru am marcat statiile din afara inelului.

Imagine atasata: Harta inel.jpg
0

#50 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10337
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:nespecificat

Postat 28 februarie 2013 - 13:24

Ar mai trebui o statie in apropierea Operei.
0

#51 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 28 februarie 2013 - 13:28

Loc ar fi doar la fostul comisariat unde-i acum parcarea cu plata, dar ar fi prea aproape de statia din 700 unde avem transbordari la tramvai si unde va fi (poate candva) un centru de bussines apropo de CBC.
0

#52 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 28 februarie 2013 - 14:13

Vezi postareaChagall, la 28 februarie 2013 - 13:24, a spus:

Ar mai trebui o statie in apropierea Operei.

Ar fi cea de pe Baritiu mai aproape, oricum statie mai aproape nici acuma nu exista doar daca luam in considerare cea de la Regina Maria dar aceasta dispare pentru ca ar fi pe sensul care merge spre pasajul subteran.

Ar fi fost bine daca mai era tramvaiul peacolo, macar pe un sens, dar...
0

#53 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 01 martie 2013 - 01:34

Vezi postareamile, la 28 februarie 2013 - 12:09, a spus:

La aceasta portiune m-am referit...

Atasament linie dubla pe Carmen Sylva (Ferdinand I) 01.JPG

Deci un sens al tramvaiului va fi in contrasens cu circulatia autovehiculelor de pe inelul 1 sau pe aceasta portiune va fi exceptie de la "regula" si se va circula in ambele sensuri. Probabil ca asa va fi.

Am citit tot ce s-a scris, si probabil ca odata (sambata) cand voi avea timp, ma voi pune si eu cu o idee ceva, sa vedeti la ce m-am gandit eu (asta cu idei furate de pe aici :naughty1: )

Dar pentru moment voi comenta doar imaginea de mai sus. Deci NU este nevoie de circulatie in ambele sensuri in imaginea de mai sus. Deci in aceasta situatie cred ca avem ceam mai simpla solutie posibila. 2 benzi continuoare a ineluli, si 2 benzi care vireaza catre p-ta Maria. Pe Republicii (3 benzi daca am inteles corect, prima banda merge catre gara, cea din mijloc vireaza catre Catedrala pe partea dreapta a liniilor (desigur si prima banda are posibilitate de virare), ambele cu semafor, intersectandu-se cu liniile de tramvai, iar banda 3 fara semafor continuoarea inelului.

Daca nu am fost destulde clar, ma voi stradui sa fac o ilustrare cat mai curand despre TOT.
0

#54 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 01 martie 2013 - 01:55

Vezi postareaGygyman6, la 28 februarie 2013 - 12:06, a spus:

Ba da, dar nu a zis nimeni nimic de ea si cred ca va fi mai comod sa o lase asa si sa mearga firobuzele pe diesel.

Nu cred ca s-ar intampla asa ceva nici in cel mai urat cosmar. La fiecare tura, fiecare sofer sa coboare sa-si puna troleele??? Nici vorba.

Cat despre politicieni... in Regatul Unit s-a putut, in Londra ai taxa pe centru platesti daca vrei sa te resfeti cu automobilul prin centru, daca nu iei autobuzul sau metroul, dar evident noi suntem mai "speciali".

Din bun simt n-am scris ca ma refer la politicienii romani. Credeam ca acest lucru se subintelege.

Bun si pana la gara ce firobuz mai ajunge? credeti ca cineva care sta langa Politia Municipala, va dorii sa mearga cateva statii dupa care sa steie dupa alt firobuz, care va parcurge o parte din distanta parcursa din nou pana sa intre pe ultima bucata de traseu pana spre gara?

Nu cred ca este economic pentru RATT sa aibe linii foarte lungi precum Dumbravita-Baritiu sau Ghiroda-Baritiu. Vorbim de peste 10 km pe sens. Si toate astea cu 45 de centi pe calatorie. Vrei ca ratt-ul sa cumpere tramvaie noi cu 45 centi biletul si peste 50 % dintre calatori cu gratuitati. Asa nu se poate avansa. Avand acum 3 linii de firobuze la gara, ele circula mai mult goale decat pline. Cred ca ar fi suficienta o linie cu ritm de 5 - 6 minute la ore de varf si 8 - 9 minute in afara orelor de varf. Timpii i-am luat din burta dar cred ca pe acolo ar fi. Aici mai intervine si obisnuinta la care in general renuntam mai greu.

Greul va pica pe tramvai si asta si din cauza ca multe strazi din centru vor fii pietonale, mai adaugam si asimetria statiilor de la firobuze si vom avea o gramada de lume care alege tramvaiul pentru ca e mai aproape. Acum nu ca m-as plange dar avand in vedere situatia actuala ma indoiesc ca tramvaiul va rezista in felul asta, dar ma rog poate vad eu prea pesimist lucrurile.

Nu vor putea alege tramvaiul cei din Girocului, partial Soarelui, din Aradului, partial Torontalului, din Lipovei cu Dumbravita, Ghiroda, partial Mehala si Ronat, oricat de mult si-ar dori acest lucru!...
Cu tramvaiul vor circula cam tot aceleasi persoane ca si acum.

LE: Linia 19 are deja un traseu care nu mai are nevoie de modificari, pentru ca oricum e pe sens unic la capat.

Linia 19 s-ar suprapune cu linia 15 si ar deveni inutila.

Vezi postareaGygyman6, la 28 februarie 2013 - 13:21, a spus:

Dupa pdf cred inelul pentru mtc-uri va arata asa:

N-am mers dupa pdf ci dupa propria inspiratie. Nu-mi place sa vad firobuze pe strazi inguste. Actuala statie din 700, sensul catre gara, mi se pare cam "inghesuita" desi este mai aproape de tramvai. Iesirea de pe Paris pe Republicii mi se pare greoaie pentru firobuze.

Cu albastru am marcat statiile din afara inelului.

Atasament Harta inel.jpg

Statia Regina Maria propusa de tine este oarecum departe de statia de la Catedrala a tramvaiului pentru o eventuala transbordare. Tot in Piata Regina Maria se va pierde timpul cu sensul giratoriu pentru a vira la stanga. Si nici cu spatiul nu stam bine.
Locatia statiei de la Clinicile Noi nu are spatiu necesar.
La fel si statia de pe Oituz. Aceasta o vad mai bine cu 100 de metri mai in fata unde avem acea deschidere intre cladiri.

Statiile exterioare ale inelului pun oamenii pe drumuri. Vezi modificarile statiilor din Piata Maria sau la Banatu' la tramvaie. As opta pentru statii comune.

Nu scriu pe aici ca n-am ce face altceva ci ca sa ne punem creierele la treaba si poate gasim solutii mult mai bune decat cele expuse pana acum.
Am doar temerea ca nici cei de sus din primarie nu s-au gandit in mod serios la acest proiect ci doar asa sa se afle in treaba si sa cheltuie niste bani pe studii.
0

#55 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 01 martie 2013 - 13:33

@mile

Eu nu am propus nici o statie :), doar am specificat cum ar fi ele in proiectul Primariei, pentru ca ele oricum au fost puse acolo unde exista alveole deja nu s-a gandit cineva sa schimbe ceva, pentru ca liniile oricum vor ramane cele de acuma si cu asta pot face pariu, hai poate vor scurta 11 si 14 dar in rest va fi la fel.

Lungimea liniilor e o chestiune discutabila, daca de exemplu 2 zone indepartate una de alta dar cu o densitate mare de locuitori (in consecinta de calatori), poti lega acele 2 zone cu o singura linie prin centru sau printr-o zona industriala pentru ca impusti 2 iepuri dintr-o lovitura.

Problema la noi in oras este ca inca se mai merge pe linii scurte, dar de cartier (gen 21,28, 13/) si linii foarte lungi care le leaga pe astea, din 90 pana acuma nimeni nu a schimbat lucrul asta si asta combinat cu faptul ca transbordarea e un haos a dus la scaderea calatorilor.
0

#56 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 01 martie 2013 - 20:28

Imagine atasata: Victoriei.jpg
0

#57 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 02 martie 2013 - 01:19

Vezi postareaGygyman6, la 01 martie 2013 - 13:33, a spus:

@mile

Eu nu am propus nici o statie :), doar am specificat cum ar fi ele in proiectul Primariei, pentru ca ele oricum au fost puse acolo unde exista alveole deja nu s-a gandit cineva sa schimbe ceva, pentru ca liniile oricum vor ramane cele de acuma si cu asta pot face pariu, hai poate vor scurta 11 si 14 dar in rest va fi la fel.

Din postarea ta n-am dedus acest lucru insa acum am inteles.

Da, putem discuta mult pe tema transportului in comun in Timisoara. Uneori am impresia ca avem un oras ciudat unde este greu sa gasesti solutii deosebite pe care sa le si aplici si toata lumea sa fie multumita. Cred ca nicaieri in lume nu toti vor fi multumiti.

Dar ideea ca multe linii ar trebui sa treaca pe la gara (11, 14, 14 barat!!??, 18) mi se pare putin exagerata. Zilnic trec pe la gara si vad firobuzele mai mult goale decat pline si in tandem de cele mai multe ori. Insusi gara este mai mult goala decat plina. Uneori am impresia ca nici nu ma aflu in gara unui oras atat de mare ca Timisoara.
Deci intre zona centrala si gara sunt prea multe firobuze pentru acel trafic de calatori. Poate daca la gara ar fi fost spatiu suficient pentru o bucla, in mod sigur doua linii din trei ar fi intors la gara. Vom vedea ce se va intampla. Mai nimic.
0

#58 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 02 martie 2013 - 16:11

Ok. Cum am promis vin si eu cu o sugestie de configurare a intregului trafic pe acest inel de ocolire a centrului istoric. Am incercat sa rezolv problemele fara diei fanteziste cum ar fi pasaje supra sau subterane pentru eliminarea semafoarelor, sau stiu eu ce alte minuni. Am incercat sa raman realist, si sa "refolosesc" deja ceea ce avem in infrastructura.. Sa vedem daca am reusit.

Aceasta prezentare este doar partea I, restul venind cand voi mai avea timp liber. Deci sa incepem.

Ca si punct de pornire am ales P-ta Regina Maria.

Imagine atasata: Regina Maria.jpg

Deci Republicii. Cei care vin de pe inel, adica dinspre centru, vor avea 3 benzi. Vorbiind de o iesire importanta, banda 1 si banda 2 vor merge inainte, banda 1 fiind totodata si pentru a face sensul si a intra inapoi pe inel, insa in special celor care vor mai tarziu sa vireze pe pod catre Maria, insa nu numai. Acest viraj catre inel se va face prin intrarea in actualul sens, trecand de 2 semafoare si de liniile de tramvai. Acuma la prima vedere solutia pare una stupida, insa la o BUNA reconfigurare a semafoarelor, ea poate fi privita ca si ceva ce nu este defapt acolo. In aceasta intersectie, cea mai mare problema este tramvaiul cu 2 sens. Banda 3 de pe Republicii, va vira stanga pe inel fara a fi perturbata. Aceasta banda 3 este cea care va inchide complet inelul, cu cele mai putine abateri posibile.

Pe harta, cu rosu am marcat benzile din inel, iar cu albastru sensurile care sunt inverse. Teoretic dinspre gara vei avea 3 posibilitati. Banda 1 care vireaza dreapta si intri pe inel, banda 2 care te va duce drept catre pasajul din Victoriei, si banda 3 care va vira stanga si va intra prin fata spitalului de copii. Singura diferenta de situatia actuala cu acest viraj va fii ca nu se va mai face sensul, ci se va vira direct de pe Republicii, astfel bucatica aceea de sens va deveni inutila. Cercurile galbene marcheaza statiile, iar sub ele am trecut si liniile care trec peacolo. Poate va va sari in ochi linia 13, pe care eu am decis sa o fac cu o bucla mare (gen linia 19) dat fiind faptul ca vor urma si modficarile de la Marasti (mai tarziu). Bulinele galbene marcheaza semafoare, iar portocaliu trecerile de pietoni. Deci teoretic in aceasta intersectie avem asa:

+ tramvaiele vor avea doar 2 semafoare si nu 4 (2 pe sens)
+ atat statia, cat si firele pentru troleibuzele care vor vira pe Regele Ferdinand exista deja!

- liniile de tramvai incurca buna configurarea a benzilor
- virajul dinspre gara catre spitalul de copii se va face asimetric putin, si cam idiotic as spune, dat fiind faptul ca sensul giratoriu isi pierde o parte care ar intra in contrasens cu banda 3 din inel.
- datorita celor 2 punte de mai sus numarul de semafoare ramane cam aceeasi ca si azi pentru masini.

Pasul urmator Regele Ferdinand - Catedrala.

Imagine atasata: Catedrala 1.jpg

Aici deja sta un pic altfel treaba. Pe Regele Ferdinand inelul va avea 3 benzi, toate separate de liniile de tramvai (prin acele conuri verzi probabil, sau chiar gard). Banda 1 va fi o banda de sacrificiu intodeauna, ea fiind cea care iasa si intra cel mai des. Nici la Catedrala nu va fii altfel, unde banda I va fi doar pentru virajul la dreapta catre P-ta Maria. Banda II va fi cea de legatura, pe care vor circula si troleibuzele de altfel (acest lucru l-am marcat cu sageata verde in toate pozele), iar banda III este jokerul (again), deoarece ea neintersectandu-se cu liniile de tramvai are cale verde. Tot de pe aceasta banda se va putea intra si iesi catre strada de dupa biserica piarista (parca). Banda I si II vor avea semafor inaintea liniilor de trmavai, insa banda III va avea la ceea ce ar trebui sa fie ceva nou pentru noi, si anume trecerea de pietoni uriasa. Ce ar insemna asta? In loc sa avem o trecere de pietoni la fiecare colt al strazii, necesitand 3 4 semafoare, vom concentra totul intr-unul singur in fata Catedralei cu o latime de 20-25m, lucru care va facilita si mai buna vizualizare a monumentului. Dupa cum vedeti in josul imaginii, banda I care disparuse, reapare odata cu intrarea liniei 33 si a celor care vin dinspre P-ta Maria.

+ Cu o semaforizare inteligenta putem rezolva multe probleme. De exemplu banda III va avea rosu daor cand trecerea de pietoni mare are verde. Dar tot odata poate avea si linia de tramvai verde cu aceasta ocazie, dar si cei care vireaza catre P-ta Maria. Cand la cei mai sus mentionati se face rosu, verde se va face la banda III si II (troleibuze) si trecerea de pietnoni paralela. Singurul care este cam in + este linia lui 33 si banda lui.
+ trecerea mare de pietoni paote fi o alternativa la pasajul subteran mult mai costisitor. Ca si o paranteza, in Germania nu am vazut nici unde pasaj subteran pietonal in fata unor obiective turistice cu asemenea importanta, si asta o gasesc foarte important. La ei, chiar si la gara au preferat sa bage masinile sub Dom si gara in sine, decat sa bage pietonii.

- acea banda I pe care vine 33 ar putea necesita o noua tura de semaforizare, separata de cele existente deja, intersectandu-se cu pietonii care circula paralel cu inelul.

Deocamdata de atat am avut timp. Va rog sa comentati cele scrise mai sus, sunt curios ce parere aveti.
0

#59 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 03 martie 2013 - 20:19

Una dintre coborarile in pasaj, dinspre gara, pe bul. Republicii...

Imagine atasata: intrarea in pasaj de pe republicii 01.JPG

...si o iesire din pasaj, catre str. 20 Decembrie (fosta Savinesti)...

Imagine atasata: iesirea din pasaj catre str. 20 Decembrie 01.JPG

@cseh_17

Gata, s-a rezolvat cu sensul unic pe Ferdinand I,... :naughty1: ...

Imagine atasata: sens unic pe inelul 1 01.JPG

Unul deja intra pe contrasens... :uimit2: ...

Aceasta postare a fost editata de mile: 03 martie 2013 - 21:42

0

#60 Useril este offline   Chagall 

• Moderator

Postat 03 martie 2013 - 20:56

Aceste cai de acces in pasaje vor fi mult mai late.
0

Arata acest topic

• (15 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic