STP Timișoara Forum: Despre tramvaie in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (153 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre tramvaie in general Evaluare topic: ***** 4 Voturi

#1921 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 12 decembrie 2012 - 22:56

Deci, in cocluzie nici la noile tramvaie sa nu ne asteptam la functionarea sistemului de deschidere individuala a usilor la dispozitia calatorilor si asta pentru ca niste idioti au chef de glume?...

Daca s-a desfiintat "sistemul" la Duewag-uri, de ce nu se desfiinteaza aceasta facilitate si la Wegmann-urile de care pomenesti mai sus?...

Citeaza

La troleibuze nu a eliminat nimeni nimic(usile care se inchid si se dechid din comanda). Ca usile sa functioneze din buton, soferul nu trebuie decat sa apese butoul DEV de pe bord.

Pai tocmai spui ca "sistemul" este la discretia soferilor care (probabil) in majoritatea cazurilor nu-l folosesc.

De ce soferii de pe firobuze (iarasi ei!) nu apasa acel buton DEV pentru ca sistemul "usi la dispozitia calatorului" sa functioneze pentru ca sa nu se deschida toate usile oricand ci doar la nevoie?... Cand au venit aceste firobuze, lumea era deja obisnuita sa foloseasca "sistemul cu butoane" de la tramvaiele germane. Acum s-ar putea ca, calatorii sa se fi dezobisnuit, mai sti?...
0

#1922 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30207
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 12 decembrie 2012 - 23:29

Mai e un aspect al problemei si stiu ca asta nu-l intereseaza pe calator: posibilitatea ca mecanismele usilor sa se defecteze mult mai rapid daca usile se inchid si se deschid de 2-3 ori in fiecare statie, in loc de o singura data si desigur uzura mult mai rapida a componentelor (in loc sa tina 3 ani de exemplu, vor tine doar un an). A nu se intelege de aici ca de asta nu se foloseste deschiderea usilor de catre calatori, doar imi dadeam si eu cu parerea.
0

#1923 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 13 decembrie 2012 - 16:50

Domnu' Florin, la autoturisme urcam pasagerul din dreapta pe la usa soferului (pe stanga) ca sa nu folosim usa din dreapta, s-o protejam sa nu se strice prea repede???... :eusa_think: ... :lol: :lol: ...

In aceste conditii, am alta propunere si anume sa folosim doar usa din mijloc pana nu se strica, apoi folosim doar usa din spate pana nu se strica si aceasta, si la urma 50% din prima usa pentru ca cealalta jumatate apartine soferului de firobuz si iata ca 9 ani de zile nu mai intervenim la usi. In cazul in care firobuzul rezista si dupa 9 ani, atunci vom folosi si jumatatea dedicata soferului pana la casarea firobuzului... :rad: :rad: :rad:

Nu, nu este corect sa gandim asa.
Trebuie sa exploatam la maxim (a nu se intelege sa ne batem joc) ceea ce am achizitionat. Altfel am arucat banii degeaba. Este ca si cand cumperi un bec economic dar nu-l folosesti des (chiar daca ai nevoie) ca sa nu-l strici, sa nu ti se arda...sau ai masina noua si tare acasa dar circuli cu Dacia veche ca sa n-o strici pe aia noua sau sa n-o tamponezi in trafic...

Noi si cand avem, de fapt n-avem!...dar cand nici n-avem...

Aceasta postare a fost editata de mile: 13 decembrie 2012 - 16:54

0

#1924 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 13 decembrie 2012 - 20:04

Vezi postareamile, la 13 decembrie 2012 - 16:50, a spus:

Domnu' Florin, la autoturisme urcam pasagerul din dreapta pe la usa soferului (pe stanga) ca sa nu folosim usa din dreapta, s-o protejam sa nu se strice prea repede???... :eusa_think: ... :lol: :lol: ...

Pai nu, dar nici nu ne-ar conveni ca la fiecare semafor, sa zicem, pasagerul sa inchida si sa deschida usa aiurea. :04:
Aici se potriveste mai bine alt exemplu: sunt soferi (vorbesc la modul general, nu ma refer la soferii RATT) care stau aiurea cu ambreiajul apasat, de lene sau din nestiinta, uzand astfel prematur discul de ambreiaj, placa de presiune si rulmentul acesteia. In loc sa tina 150.000 de kilometri, acesta va tine doar 50.000 sau mai putin.
Nu am spus sa nu se deschida usile, dar nici sa se deschida aiurea de sute de ori pe zi. Seara, de exemplu, s-ar putea pune usile pe automat, dar ziua nu imi pare sa ajute la nimic, decat la uzura suplimentara a mecanismelor.
0

#1925 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 13 decembrie 2012 - 20:20

Ok, si acum vine eu cu descoperirea secolului din vest :rad_masa: )

2 reguli simple. Statia full (vizibil cu ochiul) toate usile deschise. Cativa calatori, buton DEV. Scade considerabil si statul in statie.

Si atunci ia sa facem ceva calcule. Statia cu un calator. Deschidem 3 usi, inchidem tot. Saaau apasam pe DEV si facem aceleasi manevre cu una singura. Ba mai mult. Am vazut ca multi soferi, fie iarna fie vara, asta acasa, ajung in statia goala (cel mai bun exemplu este la Universitatea de Vest, pe 19), deschid usa, si staaai frate secunde bune.

Deci imi pare rau sa o zic, dar avem si soferi PROSTI. In loc sa apesi pe un nenorocit de buton si sa stai cu ochi-n bord, deschizi 3 usi si stai cu ochi beliti in oglinda sa nu cumva sa prinzi vre-un Gigel la usa.
0

#1926 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 13 decembrie 2012 - 20:30

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 13 decembrie 2012 - 20:04, a spus:

Seara, de exemplu, s-ar putea pune usile pe automat, dar ziua nu imi pare sa ajute la nimic, decat la uzura suplimentara a mecanismelor.

Cand sa "raspund", hop, mi-o ia Cristi inainte...

Vezi postareacseh_17, la 13 decembrie 2012 - 20:20, a spus:

2 reguli simple. Statia full (vizibil cu ochiul) toate usile deschise. Cativa calatori, buton DEV. Scade considerabil si statul in statie.

Din cele doua citate rezulta solutia. Dar cine o va pune in aplicare?...Soferii de pe firobuze, nu cred?!...
0

#1927 Useril este offline   iulius 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 12 decembrie 10

Postat 14 decembrie 2012 - 20:19

cseh, sa vezi cati calatori PROSTI sunt. am fost de cateva ori in autobuze care, la capete de linie cand erau in stationare, foloseau sistemul de deschidere a usilor de la butoanele din exterior , se vedeau ca sunt verzi cand sunt activate, iar Prosti de calatori mergeau si bateau in geam la prima usa desi veneau din spatele autobuzului. Acum e adevarat ca sunt putini soferi de autobuz care folosesc acest sistem, prefera sa stea cu toate usile deschise , cu exceptia primei usi. ma refer la
0

#1928 Useril este offline   mile 

• Moderator

Postat 14 decembrie 2012 - 20:47

Pai pe calatori (pe langa faptul ca sunt cum ai zis tu) ii mai prostesc si soferii, pentru ca unii lucreaza cu usile intr-un fel altii intr-alt fel,...nu exista o regula practicata de toti si... unde nu sunt reguli, este haos!...
Ce s-ar intampla daca nici in armata n-ar exista reguli si regulamente?...Nici nu-mi pot inchipui...
0

#1929 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Postari: 4686
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 19 decembrie 2012 - 18:55

"Unii e jmcheri"
Imagine atasata: 537535_457524620961495_464439941_n.jpg
Foto:X-Foto Timisoara, Facebook, pagina Timisoara.
0

#1930 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 20 decembrie 2012 - 01:02

La staţia Banatul doar linia 9 opreşte?
Imagine atasata: banatul.jpg
0

#1931 Useril este offline   Bogdan14 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 282
  • Inregistrat: 16 august 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 20 decembrie 2012 - 01:25

Si 7-le are statie acolo,in sensul spre Aurora,daca mai tin minte bine,sunt scrise ambele linii pe tabla.
0

#1932 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 20 decembrie 2012 - 01:36

Nu stiu de sensul spre Calea sagului, dar spre Dambovita doar linia 9 e trecuta.
0

#1933 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 723
  • Inregistrat: 04 mai 12
  • Interese:Tramvaie
    Muzica

Postat 20 decembrie 2012 - 06:56

Desi pe tablita scrie doar linia 9, eu am vazut ca 7-le mereu opreste acolo..ca si asa are semafor :D .
0

#1934 Useril este offline   Viktor 

• Moderator
  • Interese:Filme, poze, distractie, calatorii etc.Imi plac foarte mult tramvaiele Wegmann GT4.

Postat 20 decembrie 2012 - 08:58

7 opreste mereu acolo pentru ca are statie, nu pentru ca are semafor. Da intradevar, se pare ca cineva a uitat sa treaca pe tabel linia 7.
0

#1935 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 decembrie 2012 - 11:31

Linia 7 are statie la Banatul pe ambele sensuri de circulatie. Cum spunea si Viktor, probabil din greseala nu a fost trecut pe tabla de statie.
0

#1936 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 20 decembrie 2012 - 21:02

Ce a patit 3453? Ca de cateva zile tot defect e. :eusa_think:
0

#1937 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 21 decembrie 2012 - 15:29

Ammm, s-a stricat? :naughty1: :rad_masa:
0

#1938 Useril este offline   Viktor 

• Moderator

Postat 21 decembrie 2012 - 16:27

Stati linistiti ca funtioneaza si acum.
0

#1939 Useril este offline   Andy Wegmann 

• Membru senior
    Muzica

Postat 21 decembrie 2012 - 16:40

L-am vazut azi pe 2 :naughty1:
0

#1940 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 24 decembrie 2012 - 10:30

Va fi vre-un tramvai Mos Craciun sau doar #3420 cu reclama ELBA? Daca doar acesta macar sa circule gratuit, de vatmani imbracati in Mos Craciun. Ar fi ok asa.
0

Arata acest topic

• (153 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou