STP Timișoara Forum: Accidente - incidente - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (119 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Accidente - incidente Accidente, incidente si deraieri care implica tramvaie Evaluare topic: ***** 3 Voturi

#1601 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 3162
  • Inregistrat: 07 ianuarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara

Postat 13 decembrie 2012 - 13:37

Nervoasă pe călători, o vatmaniţă a deturnat tramvaiul.

Cu un titlu ca asta eu zic ca stiu cu sa ii dau dreptate. O fi pus nu o fi pus tabla la timp e o chestie discutabila, prima data cred ca a trebuit sa deie un telefon sa spuna problema de fata si daca are voie sa se retraga sau daca vine interventia sa o ajute, poate poate ii repara usa la fata locului, nu ar fi prima data cand se intampla asa ceva, dar in mod sigur o fi anuntat ca se retrage.
Nu gasesc acuma filmarea de la stiri dar cei care au sunat la politie am impresia ca nu sunt neaparat din cei care platesc bilet, daca intelegeti ce vreau sa spun. Mai mult ca sigur un pensionar frustrat o fi inceput scandalul, eu unul de mai multe ori am vazut cum au ei chef de plimbare prin tot tramvaiul pana la locul preferat si daca cumva franeaza vatmanul mai tare e vai de capul lui cand coboara vreo persoana nefericita.
Si inca o chestie , daca vezi ca tramvaiul vine cu usa deschisa esti atat de incuiat la minte sa te urci in el fara sa intrebi daca e defect sau te urci taman in vagonul cu usa defecta?
0

#1602 Useril este offline   1nt3rp0l 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 132
  • Inregistrat: 12 ianuarie 12

Postat 13 decembrie 2012 - 14:32

http://www.digi24.ro...e-tramvai_64886
0

#1603 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 13 decembrie 2012 - 14:57

Bun, vatamanita fiind acuzata pe nedrept ca a baut, ar trebui sa ceara politiei datele reclamantilor si sa-i dea in judecata pentru calomnie. Daca as fi la conducerea regiei i-as asigura asistenta juridica gratuita. Desigur, pentru greseala ei, as sanctiona-o corespunzator, dar asta e alta treaba.
0

#1604 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2365
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 13 decembrie 2012 - 15:09

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 13 decembrie 2012 - 14:57, a spus:

Bun, vatamanita fiind acuzata pe nedrept ca a baut, ar trebui sa ceara politiei datele reclamantilor si sa-i dea in judecata pentru calomnie. Daca as fi la conducerea regiei i-as asigura asistenta juridica gratuita. Desigur, pentru greseala ei, as sanctiona-o corespunzator, dar asta e alta treaba.

Perfect de acord cu dumneavoastra! NU poti acuza pe nedrept un om...iar unii iau asa zisa "democratie" prea personal. Cu totii (cei mai batrani ) am supravietuit epocii ceausescu....daca atunci aparea un incident in trafic si tramvaiul se retragea....ASTA ERA....e culmea tupeului ca cei care sunt transportati de pomana...pe gratis sa mai si protesteze...orice cersetor ar vrea Bentley nu Logan nu? vorba unui coleg de forum....cui nu ii convine sa ia taxi....incidentele astea sunt...INCIDENTE. Nedorite de nimeni si suparatoare in primul rand pentru cei care muncesc din greu ca si vatmani sau soferi oameni care nu isi mai pot face "norma" pentru ca obiectul muncii s-a stricat. Daca nu exista putina intelegere si toleranta....teoretic poti ajunge sa bati oameni pe strada pentru ca ti se pare ca s-au uitat urat la tine.....lipsa de educatie reaua vointa si intoleranta ne duce inapoi la stadiul de "caveman"
0

#1605 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 13 decembrie 2012 - 15:26

Dupa cum am spus pensionari in marea majoritate... mie sila, desi e tipic romaneasca situatia, ne-am invatat sa sarim ca hienele pe cel mai slab pentru ca de unul mai puternic ne este frica si ne mai si laudam cu o astfel de "reusita".
Acum cativa ani un dobitoc a deramat cu tramvaiul un stalp la Banatim, punand serios viata calatorilor in pericol, ala nu a patit nimic din cate stiu si calatorii nici nu am auzit sa puna vreo reclamatie sau sa fie prea afectati.
Pustiul care zicea ca mergea tramvaiul cu 50 la ora probabil era intr-o stare psihedelica, in oras printre multe obiecte de decor si la 30 km/h ti se va parea ca mergi cu mult mai mult, ma indoiesc ca tramvaiul pe linia inghetata putea merge atat de tare mai ales ca tragea si remorca.
Eu am tras cu ochiul si la cateva din comentarile de pe realitatea, nu inteleg de unde atata ura de la unele persoane, dar poate ca problema nu ar fi asta ci mai degraba vorbitul pe la spate, acuzele aduse doar in scris la stiri si atata, fara ca cineva sa se duca intradevar la regie cu o plangere sa isi rezolve problema daca intradevar are dreptate si il supara atat de tare un anumit lucru.

In trecut nu intelegeam de ce vatmanii dadeau replica "asa iti trebe daca lai votat pe...!", acum o inteleg, ca doar nu aduce vatmanul tramvaiul deacasa si o mana de oameni nu au cum sa schimbe singuri o situatie daca nu se plange toata lumea.
0

#1606 Useril este offline   1nt3rp0l 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 13 decembrie 2012 - 15:41

Deci cat tupeu poti sa ai sa nu bagi calatori in seama daca ai scris defect...intrebi daca opreste in statii pana la depou si nu iti rasp si iti tranteste foaia in nas cu defect... Tot acelasi tramvai afectat in incident 3450 (acel motor provoaca nervii multor vatmani) ... Nu am nimic cu acel vatman dar numi se pare corect sa faca asa ceva daca doar intrebi...
0

#1607 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 13 decembrie 2012 - 16:56

De ce mai pui întrebări nejustificate, dacă vezi afişul cu "retragerea"?
Mai mult ca sigur, vătmăniţa a fost evident enervată de prostia călătorilor. Nu e de mirare că a răbufnit. Parcă văd cum conducerea o va sancţiona drastic, poate chiar o va concedia, doar pt a le face pe plac unor dobitoci. N-ar fi primul caz în care salariaţi complet nevinovaţi au fost sancţionaţi, deşi dreptatea se afla de partea lor.
0

#1608 Useril este offline   1nt3rp0l 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 13 decembrie 2012 - 17:10

Domnu Emilut eu nu am vorbit de cazul de ieri azi in jurul orei 15:30 s-a intamplat asta...A pus panoul cu retragere in statia matei basarab sens spre torontal.... Eu stiu ca daca un tramvai este defect numai preia calatori in statii, dar acesta a luat calatorii... Eu nu vreau sa fie sanctionat dar numi se pare corect sa raspunzi in asemenea hal si eu lucrez cu oamenii direct si gasesti fel si fel de caractere dar nu poti sa le raspunzi asa sau sa nu ii bagi in seama

Aceasta postare a fost editata de 1nt3rp0l: 13 decembrie 2012 - 17:15

0

#1609 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 13 decembrie 2012 - 17:35

Prezint scuze. Întrebarea pe care am pus-o era formulată la general, şi nu ţie în mod specific. Am greşit. :please: :beer2:
Pe de altă parte, ai date relevante privitor la modul în care s-au adresat în prealabil călătorii vătmăniţei? Că nu cred ca aceasta să-şi fi defulat din senin frustrările în capul lor.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 13 decembrie 2012 - 17:38

0

#1610 Useril este offline   1nt3rp0l 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 13 decembrie 2012 - 17:55

Nu trebuie sa va cereti scuze domnu Emilut, oricum nu mi s-a parut corecta atitudinea acestuia strigand se retrage si ca este defect... Alti vatmanii sau soferii de la regie vorbesc frumos si in plus alti vatmanii deschid usa si explica frumos calatoriilor nu se crizeaza din cabina in spatele usii inchise
0

#1611 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 13 decembrie 2012 - 18:06

Vatmani is obligati pana la ultima statie langa depou sa ieie calatori:) doar vezi clar in fata scrie Se Retrage si daca vine dinspre torontal e clar la Pta-700 face dreapta, ai urcat pe propia raspundere stind ca merge spre maria-dambovita :) dar tot trebe sa iasa careva care e orb si nu vede tabla si dupaia se pune sa comenteze...
0

#1612 Useril este offline   fan 

• Vatman
  • Grup: Conducator vehicule
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 11 iunie 08
  • Interese:Tramvaiele

Postat 13 decembrie 2012 - 18:53

E foarte interesant cum acesti calatori mereu revoltati ca asteapta mult dupa mijloacele de transport, care se grabesc si nu mai ajung, dar naiba stie cum se face ca la cate un scandal din asta isi fac brusc timp si nu mai scapi de ei,nu se mai grabesc nicaieri si casca gura ore in sir. Iar viteza de 50 km/ora evident este o alta aberatie de-a lor in conditiile date.
Cat despre fosta mea colega ce sa spun, eu sincer nu am auzit-o certandu-se cu calatorii,sau mai precis sa aiba iesiri de genul celor descrise, are o experienta suficient de mare sa fi invatat sa nu-si faca de lucru cu ei ca oricum n-ai cu cine.

Aceasta postare a fost editata de fan: 13 decembrie 2012 - 19:01

0

#1613 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 13 decembrie 2012 - 20:13

Vezi postareaGygyman6, la 13 decembrie 2012 - 15:26, a spus:

Dupa cum am spus pensionari in marea majoritate... mie sila, desi e tipic romaneasca situatia, ne-am invatat sa sarim ca hienele pe cel mai slab pentru ca de unul mai puternic ne este frica si ne mai si laudam cu o astfel de "reusita".
Acum cativa ani un dobitoc a deramat cu tramvaiul un stalp la Banatim, punand serios viata calatorilor in pericol, ala nu a patit nimic din cate stiu si calatorii nici nu am auzit sa puna vreo reclamatie sau sa fie prea afectati.
Pustiul care zicea ca mergea tramvaiul cu 50 la ora probabil era intr-o stare psihedelica, in oras printre multe obiecte de decor si la 30 km/h ti se va parea ca mergi cu mult mai mult, ma indoiesc ca tramvaiul pe linia inghetata putea merge atat de tare mai ales ca tragea si remorca.
Eu am tras cu ochiul si la cateva din comentarile de pe realitatea, nu inteleg de unde atata ura de la unele persoane, dar poate ca problema nu ar fi asta ci mai degraba vorbitul pe la spate, acuzele aduse doar in scris la stiri si atata, fara ca cineva sa se duca intradevar la regie cu o plangere sa isi rezolve problema daca intradevar are dreptate si il supara atat de tare un anumit lucru.

In trecut nu intelegeam de ce vatmanii dadeau replica "asa iti trebe daca lai votat pe...!", acum o inteleg, ca doar nu aduce vatmanul tramvaiul deacasa si o mana de oameni nu au cum sa schimbe singuri o situatie daca nu se plange toata lumea.

Oooookk... Just stop for a second PLEASE!

Sa o iau pe rand.
1. Cum naiba in 4 ani de forum nu s-a inatamplat niciodata sa fie macar unul dintre noi cei activi pe forum implicar in macar unul dintre evenimentele de genul. De ce? Unul care macar citeste din cand in cand pe forum se pricepe deja in mare la ce cum functioneaza. Deci pe scurt unul dintre noi putea usor confirma/infirma care este treaba cu usa. Si clar putea lua apararea vatmanitei la fata locului. In fine. Ideea e ca niciodata nu s-a intampalt.

2. Raspunsul arogant al vatmanitei. Rar la noi un conducator de MTC care sa-ti raspunda frumos. Hai sa luam pe alta parte. Angajatii de la relatii cu publicul de la diferite firme. Sau chiar si vanzatorii. Toti lucreaza cu publicul. Nu conteaza cat de prost e partenerul de comunicatii, sau cat de misto face de tine, tu trebuie sa-i raspunzi cu calm, si fara a-l agresa/jigni verbal. Mi se pare corect. Mentalitate din west. La toti carora le este frica pentru locul de munca inghit.

3. Vatmanita. Din vedere sau nu, eu cu Viktor am avut o faza concreta in care a fost implicata ea. Locatia Traian, tramvai #2030 sau #2035, care era al ei numai stiu exact. Deci ce ne-au auzit urechile atunci... Vai de mama ei de treaba. Este o persoana foarte impulsiva si mai ales agresiva. Ca isi face meseria excelent, si lucreaza bine... Nici nu contest. Nota 10.

4. De udneva trebe inceput. De exemplu pentru urechile mele este primul caz in care un conducator MTC este sanctionat pentru felul in care reactioneaza/vorbeste. Fie ca e vina ei sau nu, eu zic ca este un inceput, si poate peste cativa ani va duce la rezultat.
0

#1614 Useril este offline   nad 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 05 martie 08

Postat 13 decembrie 2012 - 21:46

Vorbesc din experienta personala si dau un exemplu mai in extremis:daca cumva s-ar putea aduce un MTC in statie fara roti garantez ca vor fi cativa care se urca in el si vor vocifera ca de ce nu mai pleaca,asa ca ce mai conteaza o usa d.p.d.v al calatorului........
0

#1615 Useril este offline   Gygyman6 

• Membru Gold

Postat 14 decembrie 2012 - 11:33

Vezi postareacseh_17, la 13 decembrie 2012 - 20:13, a spus:

Oooookk... Just stop for a second PLEASE!

Bine sa fie doamna sanctionata cumva, dar nu data afara, am spus ca au fost cazuri mult mai grave si nu a patit nici un vatman nimic si in acele cazuri unii chiar meritau sa zboare fara nici o discutie. Nu zic ca doamna o fi avand un trecut nepatat dar toate masurile trebuiau luate la timpul lor daca cuiva nu ii comvenea si facea o plangere, pe langa asta daca doamna tacea si nu baga pe nimeni in seama si inghitea fiecare injuratura ea cui ii se putea adresa?

Uite aici un caz, dar fara politie: in noiembrie la inceputul lunii parca, chiar am si scris, o zii in care nu au mers tramaviele dimineata pe la 9:00. Ma intalnesc cu un coleg si luam firobuzul 14 de la 700, inauntru un domn recalcitrant cu nevastasa si cu copilul, dupa imbracaminte el lucra la o firma de securitate, probabil era portar. Din cauza ca soferul a stat la 2 culori rosii ale semaforului nenea portaru a dat cu injuraturi, si era tare nemultumit ca tot drumul pana aici a mers foarte incet soferul. In fine, pleaca firobuzul, vreau sa spun ca pana la gara unde s-a dat toata lumea jos nenea ala cu nevastasa pentru fiecare "tampenie" intamplata (oprit in statii si la semafoare) chiar si pentru fiecare scancet a-l copilului ii tot aducea injurii soferului. Soferul nu avea vreo casca in ureche asa ca auzea tot, acum el a inghitit fiecare vorba, si-a vazut de drum a respecatat graficul, dar nu mi se pare corect ca el sofer fiind si blocat pe scaunul ala nu poate face nimic sa se apare.

Repet nu neg ca nu ar trebuii conducatorii sanctionati cand gresesc si este vina lor sau "pun gaz pe foc", dar pana anumite lucruri de bun simt si de gandire logica nu sunt invatate de toata lumea (calator/conducator) atunci sanctiuni de genul concedierilor nu vor face decat sa irite si sa enerveze un grup de oameni destul de asupriti.
0

#1616 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 14 decembrie 2012 - 13:28

Toată lumea îi căinează pe sărmanii călători. Ei îşi pot manifesta nerăbdarea şi indignarea în multiple feluri, fără ca cineva să-i condamne. Ei sunt sfinţi. Ei sunt intangibili. Ei au întotdeauna dreptate.
Chiar azi, lucrând pe linia 13, din cauza condiţiilor de trafic am pierdut aproape o tură ajungând la Mărăşti cu 9 minute înainte de ora la care ar fi trebuit să mă retrag în garaj, vârf fiind. Pt că celălalt şofer se afla la Pasaj în pauza de masă şi ştiam că ar mai fi trecut mult timp până ca el să ajungă în centru, am schimbat afişajul din "se retrage în garaj" din nou în "13" şi am mai făcut o tură în timpul meu liber şi consumând motorina pe care nu o voi primi de la regie.
Să vă spun ce-a fost la urechile mele? Toţi mi-au sărit în cap, fără excepţie. Că, de ce am trecut spre Mărăşti cu afişaj de retragere? Că, de ce au stat ei în staţie o oră? (practic trecuseră doar 40 de minute de când tot eu trecusem pe acolo). A! Să nu uit! La tura precedentă am parcurs distanţa 700 - Mărăşti - 700 în 23 de minute, de unde şi întârzierea.
Din Mehala a urcat o "doamnă" care are meteahna de a comenta oridecâte ori urcă în autobuz. Dacă acesta vine la timp, ea spune că o ducem ca pe cartofi. Că dacă nu e prea cald, e prea frig. Azi m-am oferit să îi dau buletinul pt a-i fi mai uşor să-mi facă reclamaţie. I-am vorbit foarte calm, la persoana a II-a plural. A început să urle că aş fi făcut-o proastă. Ceea ce, evident, nu era cazul :rad_masa: . Mai erau în autobuz persoane care urcaseră la pasajul CFR şi au văzut că nu am stat nicio secundă acolo. Acestea i-au spus să se calmeze. Nici atunci când a constatat că mergeam cu 2 km / h, nu s-a putut abţine de la comentarii.
Mai pe scurt. Azi, de la 5:20 până 9:35, nici n-am fumat şi nici la budă n-am fost. Aflându-mă permanent în întârziere, plecam de la capăt deîndată ce ajungeam. Dar asemenea lucruri nu le vede nimeni. NU?
0

#1617 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 14 decembrie 2012 - 16:00

Vezi postareaemilut, la 14 decembrie 2012 - 13:28, a spus:

Toată lumea îi căinează pe sărmanii călători. Ei îşi pot manifesta nerăbdarea şi indignarea în multiple feluri, fără ca cineva să-i condamne. Ei sunt sfinţi. Ei sunt intangibili. Ei au întotdeauna dreptate.

Ideea e alta. Fie ca ne place sau nu. Ca suna bine sau nu, soferul este legat si/sau subordonat calatorului, pana din toaaata nenorocirea si scandalul acesta, calatorul este cel care este elementul liber. Veriga miscatoare.

Daca el ii prost, sau cazul de fata, si idiot, apoi da-l in **** *** si lasa-l in pace. Cazul lui Gygyman6 este unul bun. Soferul si-a vazut de drum, a scapat de o cearta, iar calatorul s-a facut singur de ras.
0

#1618 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 15 decembrie 2012 - 15:33

Păi, să vedem! Şoferii (vatmanii) sunt şi ei oameni? Da, sau nu? Cum rămâne cu drepturile omului? Atunci când un client agresează fizic sau doar verbal un ospătar, clientul este dat afară din local cu picioare-n fund. Pt că patronul ţine la angajaţii săi. La RATT nu e cazul.
Chiar dacă vătmăniţa a fost înjurată şi înjosită de călători, cuvântul ei nu cântăreşte nici cât negru sub unghie. Mai importante sunt minciunile călătorilor. Pt că sunt convins că ei mint. Întotdeauna.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 15 decembrie 2012 - 15:37

0

#1619 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30187
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 15 decembrie 2012 - 18:20

Cum spuneam: i-as oferi asistenta juridica gratis pana le ia o gramada de bani celor care au calomniat-o spunand ca a consumat bauturi alcoolice.
0

#1620 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 15 decembrie 2012 - 19:54

Nu doar pt acea calomnie. Ci pt toate injuriile pe care călătorii le-au proferat la adresa ei înainte ca ea să izbucnească. Din păcate, acestea sunt 99,99% imposibil de dovedit. E naşpa că RATT nu posedă capacitatea de a-şi proteja angajaţii, atunci când e cazul, ofcors.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 15 decembrie 2012 - 19:55

0

Arata acest topic

• (119 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Ultima »