STP Timișoara Forum: Despre autobuze in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Despre autobuze in general Evaluare topic: ***** 2 Voturi

#621 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara

Postat 16 octombrie 2012 - 10:40

Cu permisiunea dvs domnilor, fac 'mea culpa'. E adevărat, scaunele sunt scoase din toate autobuzele. A fost nevoie de 6 ani şi jumătate pt ca cineva să observe discrepanţa.
Încă ceva. Ni s-a impus să eliminăm perdeluţele aplicate pe geamul şoferului. Idiotul care a conceput măsura, pare-se nu are habar de cum se poate conduce un utilaj plin cu călători în condiţiile în care atunci când vrei să priveşti în oglindă, rămâi cu ochii-n soare. La propriu.
Sunt de acord cu faptul că imaginea regiei ar avea de suferit într-o oarecare măsură din cauza spectrului de culori al respectivelor perdeluţe. Însă, un manager profesionist şi conştient, ar fi luat măsura (şi măsurile croitoreşti) pt montarea unor astfel de perdele croite din material de aceeaşi culoare şi acelaşi model, la toate mtc-urile. Astfel, s-ar fi împăcat şi capra şi varza.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 16 octombrie 2012 - 10:42

0

#622 Useril este offline   bata 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 31 ianuarie 10

Postat 16 octombrie 2012 - 19:07

Cam cusuta cu ata alba explicatia pentru demontarea scaunelor,mai ales ca ele au fost montate de catre fabricant iar mie imi vine greu sa cred ca Mercedes ne-a facut cadou trei scaune la fiecare autobuz.Cit despre perdelele de la geamuri foarte bine ca sint interzise.Pentru soare exista parasolare.
0

#623 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30204
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 16 octombrie 2012 - 19:27

Nu e vorba despre o greseala a Mercedes ci despre o greseala din CIV-ul vehiculelor.
0

#624 Useril este offline   tm 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Timisoara

Postat 16 octombrie 2012 - 19:46

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 16 octombrie 2012 - 19:27, a spus:

Nu e vorba despre o greseala a Mercedes ci despre o greseala din CIV-ul vehiculelor.

Facuta de ... ?
0

#625 Useril este offline   Vali 

• Membru VIP**
  • Grup: VIP
  • Postari: 1531
  • Inregistrat: 04 noiembrie 08
  • Interese:Modeling feroviar, transportul in comun(in special trolebuzele :D)

Postat 16 octombrie 2012 - 19:47

Sa fie interzise perdele? esti batut in cap? te invit sa conduci 8, 9 ore autobuzul in soare si sa vezi atunci cum e... In fata este parasolar dar in lateral nau parasolare, deaia nu mai poate regia sa deie bani :naughty1: pentru parasolare laterale.Daca tot se zgarceste de parasolare de ce nu pune folie si la geamu lateral de la sofer? ca la calatori au putut pune si ei sta bine mersi la umbra ca sefi dar soferul? el numa sa sufere?

Aceasta postare a fost editata de Vali: 16 octombrie 2012 - 19:53

0

#626 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 octombrie 2012 - 20:49

Vezi postareatm, la 16 octombrie 2012 - 19:46, a spus:

Facuta de ... ?

Pai, CIV-ul il elibereaza RAR, deci probabil greseala e a lor sau era o greseala in actele cu care au sosit autobuzele si conform carora s-a intocmit CIV-ul de catre RAR. :unsure:
0

#627 Useril este offline   tm 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 16 octombrie 2012 - 20:56

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 16 octombrie 2012 - 20:49, a spus:

Pai, CIV-ul il elibereaza RAR, deci probabil greseala e a lor sau era o greseala in actele cu care au sosit autobuzele si conform carora s-a intocmit CIV-ul de catre RAR. :unsure:

Deci, sa inteleg ca un adormit de la RAR imi greseste CIV-ul (sa zicem in loc de 4 usi trece 2 usi), eu va trebui sa imi sudez frumos usile din spate?
0

#628 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 octombrie 2012 - 21:02

Nu chiar, dar vei avea bataie de cap. Mie un idiot de la RAR mi-a trecut in CIV ceva de genul "Viteza maxima cu remorca...". Sa vezi cate fax-uri si alte probleme birocratice am avut din aceasta cauza la primul ITP, cand masina avea doi ani. :censored: Bineinteles pana la rezolvarea actelor masina era blocata la toate statiile ITP. :crazy: Greseala era a lor dar platita de mine.
Probabil ca s-a considerat ca e mai ieftina scoaterea scaunelor decat CIV-uri si taloane noi pentru 55 de autobuze (desigur RATT ar fi trebuit sa plateasca aceste acte, nu cel care a gresit. (ei nu gresesc niciodata :censored: ))
0

#629 Useril este offline   tm 

• Membru autentic
  • PipPipPip

Postat 16 octombrie 2012 - 21:19

Vezi postareaFlorin.B RATT, la 16 octombrie 2012 - 21:02, a spus:

Nu chiar dar vei avea bataie de cap. Mie un idiot de la RAR mi-a trecut in CIV ceva de genul "Viteza maxima cu remorca...". Sa vezi cate fax-uri si alte probleme birocratice am avut din aceasta cauza la primul ITP, cand masina avea doi ani. :censored:

Bataie de cap va fi, dar sincer sa gresesti CIV-ul la o intreaga flota de autobuze a unei regii de transport si sa se ia masura de a adapta vehicului la o bucata de hartie mi se pare ceva iesit din comun. Referitor la bataia de cap, banuiesc ca un directoras, inarmat cu rabdare si bunavointa ar fi rezolvat problema asta asa cum trebuia. Pacat, or sa arate fain autobuzele cu gauri in podea.
0

#630 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 16 octombrie 2012 - 21:23

Oricum, scaunele au fost stocate in vederea unei posibile remontari...ulterioare.
0

#631 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 17 octombrie 2012 - 09:07

Vezi postareabata, la 16 octombrie 2012 - 19:07, a spus:

Cit despre perdelele de la geamuri foarte bine ca sint interzise.Pentru soare exista parasolare.

Să fii dumneata sănătos. Te invit să conduci un autobuz după răsărit sau înainte de apus, folosind doar parasolarele. Apoi, mai vorbim.
Oglinzile retrovizoare sunt montate mai sus decât nivelul ochilor, nu ca la turisme, astfel încât eşti obligat să priveşti direct în soare. Fain, nu?
0

#632 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 17 octombrie 2012 - 15:14

In tarile cu apa calda, nu am auzit pe nimeni sa fi murit din cauza soarelui... Ma insel? :intrebare:

Plus ca am vazut si in Germania autobuze CITARO noi fara parasolar lateral sau altele...

P.S. Poate vine careva cu o explicatie genu: acolo e alt soare...
0

#633 Useril este offline   bata 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 210
  • Inregistrat: 31 ianuarie 10

Postat 17 octombrie 2012 - 19:07

Poate imi explica si mie cineva cum poate vedea in oglinda retrovizoare daca are trasa perdeaua.Referitor la scaune ,probabil ca cineva"destept"a ajuns la concluzia ca daca se scot acele scaune incape mai multa lume in autobuz(vezi firobuze),iar ca urmatoare masura va fi scoaterea a cite 1-2 autobuze pe motiv de nerentabilitate.In rest numai de bine fiindca eu nu mai circul cu RATT de vreo doua luni pentru ca am transport asigurat la servici.
0

#634 Useril este offline   iulius 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 12 decembrie 10

Postat 17 octombrie 2012 - 20:04

cred ca apa calda are alt efect, nu te apara de soare...daca folosesti sapun scapi de anumite ,,miresme"...cea ce evindent in alte tari calatorii stiu sa le elimine ...asta referitor la apa calda....in ce priveste perdelele nu inteleg cu ce va incurca pe voi ca si calatori.Toti loviti in soferi| vatmani, dar nu va stiti obligatiile de calatori.Mancati ,beti cafea, unii sunt nespalati si nu par a fi boschetari, dar va deranjeaza va soferii si-au pus perdele.
bita cred ca tu n-ai carnet si habar n-ai cum se uita un sofer in oglinda, dar stii sa-ti dai cu parerea de ce fac alti , esti carcotas adevarat. Urca intr-un autobuz cu perdele si uitate ce face soferul, doar nu-i prost sa-si traga perdeaua peste oglinda >Sa ne spui la ce concluzie ai ajuns
0

#635 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 17 octombrie 2012 - 20:11

@ cseh_17 & bata:
N-are rost să vă mai răspund, din moment ce sunteţi chitiţi să găsiţi doar paiele din ochii altora.
Voi chiar aveţi impresia că şoferii sunt dispuşi să arunce banii pe materiale şi croitor, doar aşa, în dorul lelii? Credeţi ce vreţi!

Aceasta postare a fost editata de emilut: 17 octombrie 2012 - 20:13

0

#636 Useril este offline   Rico D. 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 17 octombrie 12

Postat 18 octombrie 2012 - 14:09

Salutare tuturor in primul rand.
Ca sa intru si eu in discutie sau sa adaug ceva pe langa altceva, sunt de acord cu ce a scris iulius, asa de inceput si ca sa raspund pe scurt cam la fiecare incep cu : apa calda, este la baie si la bucatarie la robinet, mai nou acuma e si la calorifere ca vine frigu;
Apoi ajung la subiectul deranjant PERDELELE de la soferi : in Germania (sau in orice alta tara care are bani, se investeste in transportul in comun)citaro are geamuri heliomate si la sofer (posibil si parbrizul)nu numai la calatori, e protejat si soferul, nu ca la noi unde calatorii sunt protejati,pupati, mai trebuie mangaiati sau....etc.
Perdelele respective s-au pus contra soarelui (asa ca stati linistiti stimati forumisti), nu de fantezia unora sau de decor pentru ca recunosc nici mie nu imi place cum atarna DAR asta vara sa stiti ca mi-a prins bine perdeaua (cea mult dezbatuta)si nu am mai fost bronzat pe jumatate din fata si pe mana stanga. Eu as fii preferat sa pun folie cum sa infoliat restul autobuzului dar dupa cum am zis calatorii tre sa aiba confort maxim si soferu sa fie transpirat.
Am fost si la sectia troleibuze sofer pe troleibuz si nu am avut probleme cu soarele acolo ca si cum am cu articulatul, pentru ca troleibuzul are geamuri heliomate inclusiv usa 1 de la sofer si parasolare pe geamul lateral si pe cel de la parbriz, fiind suficient cat sa te apere de soare.
Autobuzele G au venit cu un singur parasolar care nu te ajuta numai daca soarele bate din fata. Va spun eu cum este la volan in timpul condusului : intre 9-12 soarele este in stanga ta, nu ai parasolar esti ars, 12-15 soarele bate din fata te salveaza oarecum jumatea aia de parasolar, de la ora 15 - pana la apus bate din dreapta unde nu ai nici un parasolar, deci iara te bronzezi. Nu esti ferit nici cum deoarece la o tura ai soarele in stanga si la intoarcere il ai in dreapta. Au fost destule cazuri in care nu am vazut in oglinda din dreapta (din cauza soarelui) sa inchid usile sau sa intru in alveola sau sa plec din alveola fara sa vad daca mai e cineva pe langa una din usi.
Daca stau sa ma gandesc bine autobuzul a costat (zic eu estimativ undeva 200.000 euro bucata, nu stiu exact cat costa) o caruta de bani si nu au fost in stare sa puna 2 parasolare la sofer sau nu s-a vrut pune, dar autobuzul are sistem de anuntat statii, "televizor" lcd, clima, caldura, camere de filmat, si alte chitibusuri din astea care au costat destui bani si de parasolare la sofer nu au mai ajuns banii.
Sper sa scapam odata de interesele unora si sa se faca ce trebuie pentru cine trebuie.
0

#637 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold

Postat 18 octombrie 2012 - 15:19

Bun venit, Rico. Mă bucur că nu mai sunt singur pe front. Sper să mai treci pe aici, nu ca alţii, care au abandonat cauza. Vezi că-ţi scriu ceva pe PM.
0

#638 Useril este offline   iulius 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 12 decembrie 10

Postat 18 octombrie 2012 - 17:57

cel care a dat dispozitia cu perdelele mai bine ar vedea lucrurile cu adevarato ,,problema". Oamenii aia(soferii) nu au toalete. Sa ne punem in locul lor, 8,9 ,10. faceti voi un experiment sa vedeti cum e.Sa stai cu speranta ca la ultima statie sa nu fie nimeni in autobuz sa mergi la roata .....eu ma intreb cum se descurca cele 2 femei de la autobuze, ca cele de la troleibuze au toaleta la baritiu. C a mai sunt unii nervosi, i-a trezitiva si voi la 3 noaptea in fiecare dimineata si apoi mai vorbim, unde mai pui la socoteala traficu si carcotasii din autobuz care pleaca in ultima clipa de acasa apoi sunt nervosi ca intarzie la lucru
0

#639 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 18 octombrie 2012 - 18:04

Chiar am vazut si un documentar pe VOX (post german receptionat prin satelit) in care nemtii spuneau ca soferii profesionisti sunt expusi la cancer de piele, mai ales pentru mana stanga expusa permanent razelor solare. AC-ul nu reduce cu nimic acest risc. :(
0

#640 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 18 octombrie 2012 - 19:27

Vezi postareaRico D., la 18 octombrie 2012 - 14:09, a spus:

...dar autobuzul are sistem de anuntat statii, "televizor" lcd, clima, caldura, camere de filmat, si alte chitibusuri din astea care au costat destui bani si de parasolare la sofer nu au mai ajuns banii...

Fara a o lua in nume de rau (pa langa faptul ca Vali te-a periat pana la Dumnezeu si inapoi), confirm personal ca tu cam esti printre singurii 3-4 care folosesc anuntarea statiilor, si LCD si tot sistemul pentru care s-au dat bani si s-a muncit.

Da-mi tu te rog e explicatie logica. De ce nu se foloseste sistemul? Adica vrem conditii, dar ne plangem ca ne doare capul de la o voce de femeie, si asa mai departe...
Hai sa fim seriosi...

Si nu imi veniti acum cu faza ca daca se vrea munca serioasa sa se ofere conditii...
0

Arata acest topic

• (66 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou