Postat 18 octombrie 2012 - 14:09
Salutare tuturor in primul rand.
Ca sa intru si eu in discutie sau sa adaug ceva pe langa altceva, sunt de acord cu ce a scris iulius, asa de inceput si ca sa raspund pe scurt cam la fiecare incep cu : apa calda, este la baie si la bucatarie la robinet, mai nou acuma e si la calorifere ca vine frigu;
Apoi ajung la subiectul deranjant PERDELELE de la soferi : in Germania (sau in orice alta tara care are bani, se investeste in transportul in comun)citaro are geamuri heliomate si la sofer (posibil si parbrizul)nu numai la calatori, e protejat si soferul, nu ca la noi unde calatorii sunt protejati,pupati, mai trebuie mangaiati sau....etc.
Perdelele respective s-au pus contra soarelui (asa ca stati linistiti stimati forumisti), nu de fantezia unora sau de decor pentru ca recunosc nici mie nu imi place cum atarna DAR asta vara sa stiti ca mi-a prins bine perdeaua (cea mult dezbatuta)si nu am mai fost bronzat pe jumatate din fata si pe mana stanga. Eu as fii preferat sa pun folie cum sa infoliat restul autobuzului dar dupa cum am zis calatorii tre sa aiba confort maxim si soferu sa fie transpirat.
Am fost si la sectia troleibuze sofer pe troleibuz si nu am avut probleme cu soarele acolo ca si cum am cu articulatul, pentru ca troleibuzul are geamuri heliomate inclusiv usa 1 de la sofer si parasolare pe geamul lateral si pe cel de la parbriz, fiind suficient cat sa te apere de soare.
Autobuzele G au venit cu un singur parasolar care nu te ajuta numai daca soarele bate din fata. Va spun eu cum este la volan in timpul condusului : intre 9-12 soarele este in stanga ta, nu ai parasolar esti ars, 12-15 soarele bate din fata te salveaza oarecum jumatea aia de parasolar, de la ora 15 - pana la apus bate din dreapta unde nu ai nici un parasolar, deci iara te bronzezi. Nu esti ferit nici cum deoarece la o tura ai soarele in stanga si la intoarcere il ai in dreapta. Au fost destule cazuri in care nu am vazut in oglinda din dreapta (din cauza soarelui) sa inchid usile sau sa intru in alveola sau sa plec din alveola fara sa vad daca mai e cineva pe langa una din usi.
Daca stau sa ma gandesc bine autobuzul a costat (zic eu estimativ undeva 200.000 euro bucata, nu stiu exact cat costa) o caruta de bani si nu au fost in stare sa puna 2 parasolare la sofer sau nu s-a vrut pune, dar autobuzul are sistem de anuntat statii, "televizor" lcd, clima, caldura, camere de filmat, si alte chitibusuri din astea care au costat destui bani si de parasolare la sofer nu au mai ajuns banii.
Sper sa scapam odata de interesele unora si sa se faca ce trebuie pentru cine trebuie.