Dar, mare parte din treaba, o face si post-procesarea. Pozele sunt facute de pe trepied, timp de expunere 3-5 secunde si neaparat ISO 100. Daca era ud pe jos si ceva trafic, ieseau mai spectaculos, dar pentru lucrarea noastra (montat panouri solare) e mai bine ca n-a plouat.
Timisoara in imagini Poze din Timisoara
Postat 08 mai 2012 - 14:29
Aparatul meu, pe care-l aveam si la intalnirea forumului: Fuji S200EXR. Obiectivul nu e interschimbabil.

Dar, mare parte din treaba, o face si post-procesarea. Pozele sunt facute de pe trepied, timp de expunere 3-5 secunde si neaparat ISO 100. Daca era ud pe jos si ceva trafic, ieseau mai spectaculos, dar pentru lucrarea noastra (montat panouri solare) e mai bine ca n-a plouat.
Postat 08 mai 2012 - 14:58
Am inteles. Foarte faine sunt imaginile in combinatia camera respectiva + aplicatia HDR.
Dar unde ati montat panourile solare?
Dar unde ati montat panourile solare?
Postat 08 mai 2012 - 18:15
La prefectura, vis-a-vis de consulatul Moldovei (casa pionierilor). Am pus poze in topicul dedicat.
Postat 08 mai 2012 - 20:48
Eu as fi curios de la dvs. de un tutorila pentru HDR. Am citit, folosit diverse insa nu prea sunt satisfacut 100%. As fi curios in special de programele utilizate.
P.S. poza lunii nu o mutati la topic?
P.S. poza lunii nu o mutati la topic?
Postat 08 mai 2012 - 21:20
Programul utilizat in cazul de mai sus este Corel PaintShop Photo Pro X3, care are o functiune "HDR photomerge". Acolo, in loc sa incarc mai multe fotografii, am incarcat doar una si m-am jucat cu cele doua cursoare (Brightness si Local Tone Mapping) pana am obtinut ce am vrut (nu trebuie exagerat totusi, asta stricand rezultatul final). Cam asta e tot.
Postat 09 mai 2012 - 21:09
Totuşi, nu orice imagine se pretează bine pentru HDR.
Ideea din spatele High Dinamic Range este fix ce-i spune numele: să eviţi ca unele zone ce sunt semnificativ mai luminoase să iasă "arse" (adică albe de tot), respectiv zonele semnificativ mai întunecate să nu iasă complet negre. O vale luminată de soare şi cu păduri lângă se pretează foarte bine. Idem, o poză în care prindem şi pământ şi cer/nori, cerul fiind mai luminos. Sau o poză în înserare, când e plin de jocuri lumină/umbră.
Nu variaţia de culoare contează, senzorii digitali sunt perfect capabili să captureze milioane de nuanţe - o vegetaţie luxuriantă nu pune probleme. Contează "range"-ul luminiozităţii.
În cazul pozei lui Kristi dinsus, toate zonele imaginii se văd corect chiar la o expunere normală. Ca atare, hdr nu-i necesar, ajunge să tragem puţin de contrast/saturaţie, altfel iese caricatură
Valabil pentru majoritatea pozelor făcute în timpul zilei. Nu reţin dacă am mai propus, dar există pe Softpedia un topic dedicat acestei tehnici, din care oricine poate învăţa câte ceva
Ideea din spatele High Dinamic Range este fix ce-i spune numele: să eviţi ca unele zone ce sunt semnificativ mai luminoase să iasă "arse" (adică albe de tot), respectiv zonele semnificativ mai întunecate să nu iasă complet negre. O vale luminată de soare şi cu păduri lângă se pretează foarte bine. Idem, o poză în care prindem şi pământ şi cer/nori, cerul fiind mai luminos. Sau o poză în înserare, când e plin de jocuri lumină/umbră.
Nu variaţia de culoare contează, senzorii digitali sunt perfect capabili să captureze milioane de nuanţe - o vegetaţie luxuriantă nu pune probleme. Contează "range"-ul luminiozităţii.
În cazul pozei lui Kristi dinsus, toate zonele imaginii se văd corect chiar la o expunere normală. Ca atare, hdr nu-i necesar, ajunge să tragem puţin de contrast/saturaţie, altfel iese caricatură
Postat 09 mai 2012 - 21:19
Mersi mult pentru link. Ma voi lectura din el destul
Un singur lucru ma deranjeaza insa. Nikon-ul P100, pe care il am momentan da rezultate mai proaste decat sapuniera Canon pe care o aveam inainte, un A510 (parca).
Un singur lucru ma deranjeaza insa. Nikon-ul P100, pe care il am momentan da rezultate mai proaste decat sapuniera Canon pe care o aveam inainte, un A510 (parca).
Postat 15 iunie 2012 - 23:58
Incendiul de pe strada Ion Ionescu de la Brad, vazut din Circumvalatiunii:

Stirea: opinia timisoarei
Stirea: opinia timisoarei

Ajutor