Bulevardul BEGA ...prea lung si prea lat pentru primaria Timisoara
Postat 21 martie 2012 - 10:43
Bulevardul Bega ar putea deveni loc de jogging, promenada, plimbat cu bicicletele etc.. De ce ar merita Timisoara asa un loc?
Postat 21 martie 2012 - 20:44
Iar vremea noastra trece, trece,...inclusiv si a ta care esti foarte tanar si dornic sa vezi multe lucruri frumoase infaptuite ...
Si eu imi doresc aceste lucruri si din acest motiv am si deschis acest topic...Bulevardul Bega ... prea lung si prea lat pentru Primaria Timisoara, adica nerealizabil prea curand ...
In schimb ei viseaza tramvaie la Mosnita si Parta (in conditiile in care nu avem si nu vom avea destule tramvaie pentru oras), investitii mult mai greu realizabile decat malurile canalului Bega ...
Stim cu totii ca apa inseamna VIATA, si atunci de ce evitam (ei evita) BEGA, cand mama-natura si predecesorii nostri (de la vest) ne-au daruit-o ?... Pentru ca suntem (sunt) prosti ...
Aceasta postare a fost editata de mile: 21 martie 2012 - 20:53
Postat 04 aprilie 2012 - 19:39
Vreau sa cred si sa sper ca odata cu instalarea lui Titu Bojin ca presedinte al CJ Timis, lucrarile ar putea continua. Nu fac campanie electorala insa stiu ca TB era implicat in acest proiect si in multe altele legate de APELE BANATULUI...
Dar iata si niste poze de la fata locului...fara mari schimbari fata de cele precedente...

Si una dintre portile vechi pe care n-am fotografiat-o pana acum ...

Aceasta postare a fost editata de mile: 04 aprilie 2012 - 19:43
Postat 04 aprilie 2012 - 20:13
Nu demult golful a fost curatat dar iata, in scurt timp el a devenit o groapa de gunoi a pescarilor "ocazionali"... Nu am nimic cu pasiunea lor, ii respect pentru rabdarea lor dar nu pot fi de acord cu aruncarea peturilor de bere, suc, votca, etc., in apa. Daca cativa dintre ei ar avea constiinta civica, ar curata din cand in cand locul cu o "grebla" si astfel i-as aprecia, dar ...
Majoritatea dintre ei isi arunca "resturile" in apa (Bega) dupa o partida de pescuit in loc sa si le duca cu ei si sa le arunce acasa in tomberon sau intr-un cos de gunoi stradal ... dar asa, parca am fi in Africa ... aruncam pe unde apucam ...
In planul indepartat din poza a doua se vede un grup de oameni...era ceva control de permise de pescuit. Vocea "autoritara" suna cam asa : V-am spus ca, daca va mai prind pe aici, va amendez. Sa nu-mi spuneti ca nu v-am zis!... O fi un motiv de spaga sau nu, nu stiu, m-am indepartat si n-am mai auzit nimic....

Postat 05 aprilie 2012 - 20:17

...si doua imagini, nu chiar cele mai edificatoare ... exista locuri mai mizerabile ...

Desi majoritatea salciilor au fost scoase cu tot cu butuci de pe mal, totusi in capatul dinspre podul Modos acestea au fost doar tunse iar acum au "navalit" si mai naprasnic...
Daca vor fi lasate sa se dezvolte, nu se va mai vedea nimic de pe apa...

Iata si solutia pentru subtraversarile podurilor pentru pista de biciclete. Este vorba de un tub cu diametrul de 2,5 m amplasat ca in imagine. In imagine este podul ingust de la Utvin...

Locatia podului pentru centura de sud (daca se va mai construi vreodata). "Subtraversarea" podului este facuta deja...

Si iata si vaporasul de pe Bega, acostat la mal....

Postat 06 aprilie 2012 - 01:21
Postat 07 aprilie 2012 - 12:15
Citeaza
[...]
Pe porţiunea Timişoara se va continua investiţia în amenjarea malurilor în zona Fabricului, de la Prinţul Turcesc, însă în perspectivă sperăm ca Primăria să se decidă în privinţa navigabilităţii. Până acum nu există, practic, un studiu care să releve foarte clar ce anume se doreşte cu privire la navigabilitatea pe Bega.
[...]
Postat 07 aprilie 2012 - 20:00
dAImon, la 06 aprilie 2012 - 01:21, a spus:
Am intalnit si o turma de oi si mai multi caini insa cainii de data aceasta au fost pasnici, prietenosi chiar. Am patit acum doi ani cand eram cu bicicleta sa dau de niste caini mai hotarati care aparau de fapt doua bordeie vecine sapate la marginea digului(!!!)...
@dAImon - Daca doresti sa faci o "drumetie" pana la ecluza de la Sanmihaiu Roman pe malul canalului si doresti o companie, iti stau oricand la dispozitie, tie si oricarui coleg de pe forum. Putem merge chiar in "grup organizat". Nu cred ca i-ar face rau cuiva o drumetie de 14 Km ...
Cu cat zona va fi umblata mai mult si de mai multi, cu atat se va "domestici" mai repede ...
Postat 09 aprilie 2012 - 16:14

Postat 10 aprilie 2012 - 09:10

Bega Boat Tours este un vaporas privat cu o capacitate de maxim 10 persoane adulte iar daca este vorba de copii, incap si 15....
Un lucru important este faptul ca vaporasul este ecologic fiind electric, functioneaza pe baza de acumulatori si are o autonomie de 6 ore la viteza maxima respectiv consum maxim. Iar viteza maxima o obtine mergand in aval si este undeva pe la 10 km/h, adica aproape 6 mile marine. In amonte se deplaseaza cu aprox 7 km/h....Are un motor electric de 5 KW (daca am retinut bine) de fabricatie ceha,...
Iata si un filmulet...
Postat 16 aprilie 2012 - 21:17

Canalul Bega - Lucrări de modernizare la începutul sec. XX
Arhivele Naţionale Timiş
L.E: sunt și poze cu tramvaie
Aceasta postare a fost editata de Andy: 16 aprilie 2012 - 21:17
Postat 16 aprilie 2012 - 21:27
Ce link e acela, ca ma trimite spre o pagina indisponibila de facebook

Postat 16 aprilie 2012 - 21:45

Postat 17 aprilie 2012 - 19:38
Am mers cu vaporasul aproximativ o ora iar filmarea am impartit-o in 3 parti (mari)...
De mult timp mi-am dorit o astfel de "plimbare"...
Daca va face placere, dati click pe link...
Tot sub acelasi nume veti gasi toate filmuletele, numerotate de la 1 la 5...
PS Vizionare placuta!
Apoi astept si comentarii privind variantele optime de navigare pe Bega,...transport public regulat, transport turistic sau transport privat ocazional sau combinatii...
Postat 18 aprilie 2012 - 19:10
Andy, la 16 aprilie 2012 - 21:17, a spus:

Canalul Bega - Lucrări de modernizare la începutul sec. XX
Arhivele Naţionale Timiş
L.E: sunt și poze cu tramvaie
Cred ca am mai pus acest link, cu ceva timp in urma. Este vorba de site-ul BANATERRA care, evident, trateaza si dezbate istoria si evenimentele mai vechi sau mai recente din Banat. Cei curiosi pot afla foarte multe lucruri interesante...
http://www.banaterra...omana/node/1732
Postat 19 aprilie 2012 - 21:39

Aceasta postare a fost editata de mile: 05 mai 2012 - 16:02