STP Timișoara Forum: A1 Autostrada Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Deva - Timisoara - Arad - Nadlac - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (148 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

A1 Autostrada Bucuresti - Pitesti - Sibiu - Deva - Timisoara - Arad - Nadlac 581km

#1341 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 6123
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 19 decembrie 2011 - 14:03

:coolspeak:
Ne pare rau de aceasta, insa sunt tare curios sa aflam ce s-a intamplat, de fapt.
0

#1342 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30192
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 19 decembrie 2011 - 14:04

Citeaza

..de parca e vina ei...

Hmm, nu e vina ei, dar daca avea montati parapetii pe lateral, nu doar cei dintre sensuri, in mod sigur accidentul era cu mult mai putin grav. E mai de graba vina grabei de a taia panglica. :coolspeak:
0

#1343 Useril este offline   coracao 

• Membru activ
  • Grup: * Membri activi *
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 25 octombrie 09

Postat 19 decembrie 2011 - 14:51

Sau daca respectivul avea grija...
0

#1344 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 19 decembrie 2011 - 15:20

Cred ca treaba este discutabila... DIn cate imi permit cunostintele, nu se pierde doar asa controlul masinii.. Trebuie sa fie un motiv :coolspeak:
0

#1345 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 decembrie 2011 - 17:26

Pai spuneau ca a adormit, dar asta conteaza mai putin, mai important e sa nu lipseaaca elementele de siguranta, elemente care fac diferenta intre o autostrada si restul categoriilor de drumuri.
0

#1346 Useril este offline   coracao 

• Membru activ

Postat 19 decembrie 2011 - 17:32

Pai cand adormi la volan e total vina ta...daca era pe DN si se lovea de un copac pe cine se mai dadea vina??
0

#1347 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 decembrie 2011 - 18:42

Ca de obicei se intelege gresit. :coolspeak: Nu a spus nimeni ca nu era vina lui, dar o autostrada trebuie sa aiba elemente de siguranta suplimentare fata de orice alta categorie de drum. Rolul acestor elemente e sa reduca numarul accidentelor si gravitatea lor. "Daca era pe DN"... da, dar nu a fost pe DN ci pe o autostrada. (nu prea terminata) :( Autostrada nu trebuie sa fie doar un drum cu doua benzi in plus fata de un DN si pe care ai voie sa mergi cu 130 km/h, ci sa ofere toate facilitatile si siguranta unei asemenea categorii de drumuri.
Daca nu recunoastem acest lucru, atunci Basescu avea dreptate cand a spus in 2009 ca Romania nu are nevoie de autostrazi. -_-
0

#1348 Useril este offline   coracao 

• Membru activ

Postat 19 decembrie 2011 - 21:10

Da, dar respectivul stia dinainte pe ce autostrada urca, ca aceasta nu e terminata, ca are limita 100 de km la ora, ca nu are parapeti, garduri si mai stia si ca atunci cand esti obosit ar fi bine sa nu pui viata altora in pericol, trecand peste faptul ca e si viata ta in joc. nu am inteles gresit, asa e, autostrada ar trebui sa fie echivalentul TGV, ca o paranteza, din punct de vedere al sigurantei, mai putin vitezei. dar in cea mai mare parte noi, soferii suntem cei mai in masura sa evitam lucrurile astea...daca ati fost asta vara pe Transalpina, nici acolo nu erau terminate lucrarile si nu era nici pic de parapet...dar nu a picat nimeni pe langa drum.
0

#1349 Useril este offline   coracao 

• Membru activ

Postat 19 decembrie 2011 - 21:32

http://upload.wikime...Autobahn_DE.jpg Si dupa cum se observa, autostrada in Germania fara parapeti pe margine...si nu face nimeni scandal...
0

#1350 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 decembrie 2011 - 21:59

Aia din poza nu are nici banda de refugiu. Probabil o poza veche ca nu cred sa mai existe acum autostrazi fara banda de refugiu, alta chestie obligatorie pentru o autostrada (eu cel putin nu am vazut asa ceva prin Germania si am umblat pe acolo mii de kilometri)

L.E. Numele pozei imi confirma banuiala: "Old_Autobahn_DE.jpg" :coolspeak:

Nu zic ca e neaparat nevoie sa fie parapeti pe toata lungimea autostrazii (nu stiu ce prevad standardele), dar cel putin acolo unde sunt santuri de doi metri pe margine...

Nu trebuie sa ne uitam mai departe de Szeged, la M43, ca sa vedem cum trebuie sa arate o autostrada:

Imagine atasata: M431.jpg Imagine atasata: M432.jpg

Ca sa nu mai vorbim de nemti (A81): Imagine atasata: DSCF2020.jpg
0

#1351 Useril este offline   coracao 

• Membru activ

Postat 19 decembrie 2011 - 22:51

eu stiu multe zone in care nu sunt parapeti pe margine in Germania si nu numai. Cred ca decat parapetii e mult mai importanta oboseala la volan...
0

#1352 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 19 decembrie 2011 - 23:22

Ce ai spune, in cazul acesta, sa nu fie parapeti nici intre sensuri, lucru ce ar permite unui sofer adormit la volan sa treaca pe sensul opus? Ce ar fi mai important atunci? Eliminarea soferilor obositi, lucru imposibil de realizat, sau montarea parapetilor? Hai sa-ti mai pun o intrebare: ce se intampla daca in utilajele de pe marginea autostrazii erau conducatorii acestora, sau pe langa ele sa fi fost muncitori? Nu era ok sa fie protejati de parapeti? Hai sa mai dau un exemplu: tu circuli linistit pe banda din dreapta si un "adormit" de pe banda a doua te acroseaza usor, impingandu-te in afara autostrazii (in santul de peste doi metri). Nu te-ar proteja parapetul lateral, pe tine care nu aveai nicio vina, nu mergeai prea repede, nu erai obosit...? Apropo de pomii de pe marginea drumului: ai vazut la nemti ca au inceput sa monteze deflectoare (tot un fel de parapeti) in jurul acestora, pentru a prelua din forta impactului?
Raman la parerea ca parapetii pot salva vieti.

:( L.E. Nu mai comparati autostrazile nemtesti cu ale noastre, ale lor au fost mult mai ieftine pe kilometru, deci e normal sa aiba unele lipsuri :coolspeak: -_-
0

#1353 Useril este offline   coracao 

• Membru activ

Postat 20 decembrie 2011 - 13:33

Dl. Florin, nu trebuie sa va enervati pe mine, vorbeam doar de cazul de fata in care soferul este clar vinovat daca a adormit. si sunt total de acord cu dvs ca parapetii aia salveaza vieti, doar ca aici nu mi se pare corect sa dam vina pe autostrada pentru accidentul produs, sau pe cei ce au inaugurat-o inainte sa fie gata 100%. Diecare dintre noi care am urcat pe ea stiam dinainte ca nu sunt parapeti, ca nu este gard in totalitate si poate ajunge vreun animal pe acolo, ca viteza e limitata la 100, etc. Foarte tare partea de la sfarsitul postului dvs. :coolspeak:)
0

#1354 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 20 decembrie 2011 - 13:37

Stai linistit ca nu ma enervez asa repede. :coolspeak: Ne expunem parerile, argumentele, etc.
0

#1355 Useril este offline   manu10 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 89
  • Inregistrat: 07 iulie 11

Postat 22 decembrie 2011 - 07:49

Si cum ziceam, s-a indracit traficul pe calea Lipovei ... daca vin la lucru din Buzias fac 30 min cu un consum de 5,5% iar daca vin din Dumbravita fac tot atat cu un consum de 7,5%, asta daca plec pana-n 7.10! :)
0

#1356 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6123
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 22 decembrie 2011 - 08:15

Nasoala situatia. Cred ca aradenii care fac naveta, vin de acum doar pe autostrada.
Dar tu ai ajuns deja la servici, la ora asta?
0

#1357 Useril este offline   coracao 

• Membru activ

Postat 22 decembrie 2011 - 09:28

Intr-adevar, ieri in jurul orei 16 am iesit si eu catre autostrada si am facut vreo ora si ceva din centru si pana am urcat pe autostrada...
0

#1358 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 22 decembrie 2011 - 10:55

Sper sa fie doar din cauza sarbatorilor. Posibil dupa aceea sa devina mai lejera circulatia. (nu mai lejera decat inainte, ci mai lejera fata de zilele acestea)
0

#1359 Useril este offline   manu10 

• Membru autentic
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 89
  • Inregistrat: 07 iulie 11

Postat 22 decembrie 2011 - 12:45

Vezi postareaMHN, la 22 decembrie 2011 - 08:15, a spus:

Nasoala situatia. Cred ca aradenii care fac naveta, vin de acum doar pe autostrada.
Dar tu ai ajuns deja la servici, la ora asta?

daca plec la 6.50-7.00 fac 10 min pana la lucru!
dupa 7.10 cam 30-40 de minute!

Vezi postareacoracao, la 22 decembrie 2011 - 09:28, a spus:

Intr-adevar, ieri in jurul orei 16 am iesit si eu catre autostrada si am facut vreo ora si ceva din centru si pana am urcat pe autostrada...

cum ziceam si eu, ajungi mai repede la Arad pe vechiul drum...
0

#1360 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 22 decembrie 2011 - 17:41

Pariem ca guvernul va baga taxe (orice ar declara ei acum) cat de curand vor putea? Sa vedeti ce liber va fi drumul atunci!
0

Arata acest topic

• (148 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou