STP Timișoara Forum: Aplicatie android pentru afisarea timpilor - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (46 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »

Aplicatie android pentru afisarea timpilor

#161 Useril este offline   Sorin 

• RATT Staff
  • PipPipPip
  • Grup: RATT Staff
  • Postari: 148
  • Inregistrat: 03 februarie 09
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timişoara
  • Interese:Temporal Mechanics

Postat 10 decembrie 2011 - 16:01

Vă rog mult să ne spuneţi problemele care sunt (dacă mai sunt) cu pagina ratt.ro/txt (şi implicit cu aplicaţia android), cu timpii (merg, nu merg, afişează doar timetable, etc). Orice informaţie, cât de mică e ea ne ajută pentru a remedia eventualele bug-uri.
Eventual, dacă sunt probleme de afişare în aplicaţia Android, vă rog dacă puteţi verifica dacă şi pagina web ratt.ro/txt arată acelaşi lucru.
Eventual, se poate un topic separat, dar asta depinde de d-l Florin.
0

#162 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***
  • Grup: Membri seniori
  • Postari: 626
  • Inregistrat: 25 martie 08
  • Sexul:nespecificat
  • Locatia:Timișoara

Postat 10 decembrie 2011 - 16:40

Vezi postareaSorin a spus:

Vă rog mult să ne spuneţi problemele care sunt (dacă mai sunt) cu pagina ratt.ro/txt (şi implicit cu aplicaţia android), cu timpii (merg, nu merg, afişează doar timetable, etc).
Reiau problema cea mai importantă observată de mine: unele stații par să nu afișeze niciodată vreun timp (măcar estimat) de sosire, de ex. Tv6 la Maria spre Bălcescu are tot timpul ".." (mi se pare că în situația asta sunt toate stațiile fără panouri). În plus, nu țin minte să fi văzut recent vreun timp "Sosire2" diferit de ".."

Citeaza

Eventual, dacă sunt probleme de afişare în aplicaţia Android, vă rog dacă puteţi verifica dacă şi pagina web ratt.ro/txt arată acelaşi lucru.
Probabilitatea ca timpii afișați în aplicație să fie diferiți pe ratt.ro e neglijabilă, în ideea că nu se schimbă ceva pe partea de server. Recomand totuși colegilor soluția mea, un bookmark pentru o stație frecvent consultată (de tipul URL-ului de mai sus), în care apar timpii bruți sau eventualul mesaj de eroare.
0

#163 Useril este offline   Sorin 

• RATT Staff
  • PipPipPip

Postat 10 decembrie 2011 - 16:46

Mulţumesc, verificăm.
Mai aşteptăm eventuale probleme.
0

#164 Useril este offline   MihaiBalint 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 15 aprilie 11

Postat 10 decembrie 2011 - 17:16

Vezi postareaSorin, la 10 decembrie 2011 - 16:46, a spus:

Mulţumesc, verificăm.
Mai aşteptăm eventuale probleme.

Problema cea mai mare e in weekend cand nu sunt afisati timpii din grafic (hh:mm) deloc - doar ".."

Timpii "calculati" in formatul N min sunt afisati corespunzator in statiile care au panouri.

Aceasta postare a fost editata de MihaiBalint: 10 decembrie 2011 - 17:16

0

#165 Useril este offline   Sorin 

• RATT Staff
  • PipPipPip

Postat 10 decembrie 2011 - 17:25

Vezi postareaMihaiBalint, la 10 decembrie 2011 - 17:16, a spus:

Problema cea mai mare e in weekend cand nu sunt afisati timpii din grafic (hh:mm) deloc - doar ".."

Timpii "calculati" in formatul N min sunt afisati corespunzator in statiile care au panouri.

Deci numai în week-end nu afişează?
Aveţi cumva un timeframe dacă aţi verificat, sau pur şi simplu de la ora 0 sâmbătă până la ora 0 luni?
Eu mă uit dar mi-ar fi util dacă aţi observat acest timeframe.
0

#166 Useril este offline   MihaiBalint 

• Membru VIP

Postat 10 decembrie 2011 - 19:03

Vezi postareaSorin, la 10 decembrie 2011 - 17:25, a spus:

Deci numai în week-end nu afişează?
Aveţi cumva un timeframe dacă aţi verificat, sau pur şi simplu de la ora 0 sâmbătă până la ora 0 luni?
Eu mă uit dar mi-ar fi util dacă aţi observat acest timeframe.

Din cate am observat, Sambata ora 00:00 -> Duminica ora 23:59 - numai ".." + timp corect in statiile cu panou daca este vehicol pe traseu altfel ".."

As putea utiliza sistemul de update al aplicatiei ca sa fac un program care gaseste toate liniile si statiile cu ".." la un moment dat, daca de asta aveti nevoie.

Aceasta postare a fost editata de MihaiBalint: 11 decembrie 2011 - 13:49

0

#167 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***

Postat 11 decembrie 2011 - 14:58

Vezi postareaCiteaza

Din cate am observat, Sambata ora 00:00 -> Duminica ora 23:59 - numai ".." + timp corect in statiile cu panou daca este vehicol pe traseu altfel ".."
Evidența vehiculelor pe traseu clar nu e ok în weekend. Azi-dimineață, de câteva ori când am verificat, pe ambele sensuri ale lui 7 era afișat doar "..", deși e aproape imposibil să nu fi prins tramvaie pe traseu (sunt 4 programate, nu?). Acum însă văd "2 min" pentru Iosefin și "7 min" pentru Bălcescu la Tv7A și ".." pe tot traseul Tv7B.

Ar trebui deci zilnic o salvare continuă a timpilor raportați, și comparare cu pozițiile reale pentru a descoperi problemele în stațiile cu panouri (care cred că sunt independente de chestiunea raportată, cu stațiile fără panouri, pentru care se afișează doar timpii programați de sosire, și asta doar în weekend).

Later edit: acum nu e decât ".." pe Tv7A și doar un "5 min" în Iosefin pentru Tv7B :/

Aceasta postare a fost editata de dante: 11 decembrie 2011 - 15:00

0

#168 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 11 decembrie 2011 - 16:08

Pe 7, sunt 2 in weekend, si mai spre seara 1 cred.

Cu aplicatia e OK, in mare, cu acea bara cu pozitia tramvaiului e un pic de problema, dar cum am auzit acestea se vor corecta in timp. Ca si o idee la acest aspect, deoarece numaratoarea incepe de la capat, am putea elimina acele bari de la capetele de linie, ca sa nu fim indusi in erroare, asta unde este cazul.

Cat despre timpii de pe site, E2 nu merge de exemplu si la fel si 15. Deci probleme cu carul!
0

#169 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 11 decembrie 2011 - 18:02

Chiar acum am testat liniile 1 si 2: toate statiile cu panou afiseaza timpul de asteptare, in rest nu se afiseaza graficul deloc.

E2 afiseaza pentru statiile cu panou, linia 16 la fel. 15 nu merge, asa cum a scris si Cristi.
0

#170 Useril este offline   Sorin 

• RATT Staff
  • PipPipPip

Postat 11 decembrie 2011 - 19:35

Vă mulţumesc din nou tuturor.
Cred că am deja destule date pentru a începe o verificare mai amplă.
Dacă mai sunt şi alte probleme, nu ezitaţi să le prezentaţi.
Cât priveşte modificări, trebuie să ţineţi cont că până la urmă este maşină şi nu poate gândi cum gândim noi, are unele limitări. Bine, nu se aplică la aceste probleme, care sper că vor fi rezolvate dar totuşi, sunt nişte limite.
0

#171 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior
  • Postari: 850
  • Locatia:Timisoara

Postat 12 decembrie 2011 - 00:14

nu coincid timpii hh:mm cu graficele... eu am verificat acum la linia 9 si la linia 4, dar cred ca e valabil pt toate liniile.
0

#172 Useril este offline   dante 

• Membru Senior ***

Postat 12 decembrie 2011 - 09:59

Vezi postareacseh_17 a spus:

Pe 7, sunt 2 in weekend, si mai spre seara 1 cred.
Eu din http://www.ratt.ro/situatie.pdf înțeleg că-s 4. Sau nu e programul de circulație la zi?
0

#173 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30167
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 12 decembrie 2011 - 18:57

Sunt 4 si in cursul saptamanii dar si S-D. Doua pe un sens si doua pe celalalt sens.
0

#174 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 12 decembrie 2011 - 20:29

Asa m-am gandit si eu.. numai ca m-am exprimat gresit. MEA CULPA!
0

#175 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 12 decembrie 2011 - 20:31

Vezi postareaweg_mann4ratt, la 12 decembrie 2011 - 00:14, a spus:

nu coincid timpii hh:mm cu graficele... eu am verificat acum la linia 9 si la linia 4, dar cred ca e valabil pt toate liniile.

Here we go again... :respekt:
Daca toti s-ar tine de OBC, pentru care pana la urma am platit ceva bani, si nu la ceva hartii nenorocite, altfel am sta azi!
0

#176 Useril este offline   Sorin 

• RATT Staff
  • PipPipPip

Postat 13 decembrie 2011 - 17:42

Vezi postareacseh_17, la 12 decembrie 2011 - 20:31, a spus:

Here we go again... :respekt:
Daca toti s-ar tine de OBC, pentru care pana la urma am platit ceva bani, si nu la ceva hartii nenorocite, altfel am sta azi!

Din câte ştiu, din cauza aglomeraţiei (care e inevitabilă până la urmă), tot graficul unei linii poate fi "decalat" cu un anumit timp de minute, pentru ca mijloacele de transport să poată circula la distanţe egale. Mai apoi se pot transmite mesaje către conducători atenţionându-i că s-a schimbat graficul şi să circule după OBC. El apare la dispecerat decalat (respectiv vehiculele apar "la grafic"), la fel şi pe OBC, dar nu sunt sigur dacă modificările sunt făcute în toate locurile.
0

#177 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 13 decembrie 2011 - 19:17

Pai tocmai asta ziceam. Aveam un sistem al naibii de performant, insa Ion, si Marie prefera sa circule in continuoare dupa hartia din mana. Cu asta desigur cand vine vorba de un mers la pierdere, ii "strica" si pe cei tineri sau mai noi, dupa planurile lor.. Asta este problema.
0

#178 Useril este offline   weg_mann4ratt 

• Membru senior
  • Postari: 850
  • Locatia:Timisoara

Postat 13 decembrie 2011 - 20:51

OBC-ul si graficul tiparit contin EXACT acelasi lucru cand vine vorba de PLECARILE de la capete.

Sa luam un exemplu. Pentru trenul IV al liniei 9, ora din OBC este 8:37.
Pe panoul de la Dambovita, pt linia 9, de exemplu, era in modul HH:MM, si nu afisa aceasta ora. Afisa, sa zicem, 8:40.
Si ca sa fie treaba treaba, nici intre panou si aplicatia Android nu era acelasi lucru - aplicatia Android, afisa, de exemplu, 8:38.

Aceasta postare a fost editata de weg_mann4ratt: 13 decembrie 2011 - 21:11

0

#179 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 13 decembrie 2011 - 21:34

Data separate intre un panou si aplicatia Android apar din cauza celui mai simplu lucru posibil... Update pe site se face odata, la 30 de sec, cu datele de la vehicul. Panoul face la alte 30 de sec update, insa aplciatia face update cand vrei tu. Deci deaici diferentele...
0

#180 Useril este offline   MihaiBalint 

• Membru VIP

Postat 13 decembrie 2011 - 22:16

Vezi postareacseh_17, la 13 decembrie 2011 - 21:34, a spus:

Data separate intre un panou si aplicatia Android apar din cauza celui mai simplu lucru posibil... Update pe site se face odata, la 30 de sec, cu datele de la vehicul. Panoul face la alte 30 de sec update, insa aplciatia face update cand vrei tu. Deci deaici diferentele...

Estimarile de tip HH:MM ar trebui sa corespunda intre aplicatie, ratt.ro/txt si ... OBC (nu stiu ce e aia - presupun ca ceva sistem cu graficul plecarilor si sosirilor, etc) independent de timpii de update si atata vreme cat vehicolul nu a ajuns inca in statie. Estimarile mai sensibile la timpul update-ului sunt cele de tip "X min".

Vezi postareaweg_mann4ratt, la 13 decembrie 2011 - 20:51, a spus:

Sa luam un exemplu. Pentru trenul IV al liniei 9, ora din OBC este 8:37.
Pe panoul de la Dambovita, pt linia 9, de exemplu, era in modul HH:MM, si nu afisa aceasta ora. Afisa, sa zicem, 8:40.
Si ca sa fie treaba treaba, nici intre panou si aplicatia Android nu era acelasi lucru - aplicatia Android, afisa, de exemplu, 8:38.

Considerand exemplul de mai sus rezulta o problema pe care o banuiam de mai multa vreme - ratt.ro/txt (si implicit aplicatia) primeste o versiune neactualizata a graficului de circulatie de unde si problemele din weekend si neconcordanta intre estimarile HH:MM si ceea ce se poate gasi prin statii pe panourile de hartie. Probabil baza de date a ratt.ro/txt se actualizeaza dintr-o sursa veche sau ceva de genu. Ar trebui ca cineva cu acces la sistemele respective sa depaneze putin CRONjoburile sau serviciile de update de pe acolo.
0

Arata acest topic

• (46 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »

5 useri citesc topicul