[...] 7,34 de milioane de euro au fost atrase din fonduri europene nerambursabile până în 2010, atunci când acestea au fost sistate. Guvernul României va suporta însă restul de până la 34 de milioane de euro, cât reprezintă întreaga investiţie. La această sumă se mai adaugă alte 7 milioane de euro de la Guvern, banii ce reprezintă despăgubirile făcute de stat pentru exproprierea terenului pe care se construieşte centura a mai precizat Gheorghe Hogea. [...]
Deci mare parte din investitie vine de la bugetul de stat.
Ieri s-a inaugurat si centura Caransebesului in prezenta autoritatilor locale (fara Boc de data asta!)
Citeaza
Șoseaua de centură a municipiului vecin a fost construită prin Programul ISPA, care a finanțat-o cu 75% din valoarea totală, în timp ce Guvernul României a cofinanțat-o cu 25 de procente. Cu cele 36 de milioane de euro s-au construit 12 kilometri de drum. Șoseaua are 10 poduri și viaducte peste 2 căi ferate. Trece peste DN 68, peste mai multe pârâuri, dar și peste râurile Timiș și Sebeș.
A fost deschisă circulaţiei rutiere în urmă cu o lună. Imediat au apărut şi primele gropi. Iar de atunci, craterele din asfalt răsar ca ciupercile după ploaie. Este vorba despre şoseaua de centură a Caransebeşului. Câţiva muncitori au fost rapid trimişi la faţa locului. Însă drumarii nu pot începe lucrările de reparaţii fără o ceaşcă de cafea, băută tacticos servită pe marginea drumului, în timp ce şoferii fac slalom printre gropi cu nervii întinşi la maximum.
Ora 10. Şoseaua de centura a Caransebesului. Un muncitor dă alarma, după ce a observat că în zonă se filmează. Surprinși de faptul că cineva este interesat de craterele din drum, muncitorii îşi împart timid lopeţile. Parcă la un semn, gropile sunt luate cu asalt. Un munictor ia primele măsuri şi vine hotărât să îndepărteze pericolul.
Şoferii par obişnuiți cu drumurile cu gropi, aşa că unul în plus, nu-i mai miră.Polițiștii se așteaptă la incidente, în condițiile în care șoferii fac slalom printre gropi.Pe de altă parte, reprezentanţii Direcţiei de Drumuri susţin că lucrarea este gata abia la primăvară. Totuşi, au ales să deschidă circulaţia pe şoseaua de centură mai devreme.Centura Caransebesului are 12 km lungime si a costat 36 milioane euro. Pe şosea se circulă din 22 decembrie 2011, dar primele gropi au apărut la o zi distanță de la deschiderea traficului.
Stie careva care e situatia la zi cu centura ? Am fost in weekend spre Baile herculane si ma asteptam sa pot circula pe centura.
Am intrat pe centura dar la primul nod a trebuit sa ies de pe ea si sa intru in oras pentru ca urmatoarea sectiune era blocata. La fel si la intoarcere, sunt blocuri de beton chiar la intrare pe centura asadar dinspre directia Baile herculane nici macar nu poti intra pe ea.