dAImon, la 27 octombrie 2011 - 03:38, a spus:
tramvaiul ala trebuia sa fie capabil sa franeze, sa aiba nisip in nisipar, cosul din fata lasat jos, chestii de baza.
Totusi in momentul de fata noi vorbim de tramvaie vechi de aproape 50 de ani sau chiar mai bine(Hansa 3451 implicata in accident are 45 de ani). Gandestete ca este uzat moral si fizic. Adica mai pe scurt si cam trait traiul si si-a cam mancat malaiul. Aici ele nu mai sunt igrijite ca in Germania iar pentru mai marii nu prea conteaza unele chestii.
De exemplu la Wegmann-uri nu merge orice fel de nisip, pentru ca ele au un sistem de furtunuri prin care nu intra orice fel de nisip, decat din cel foarte fin(de granulatie mica). Daca se baga nisip din cel care este acum(de granulatie foarte mare) risca sa se infunde furtunurile iar astfel cu el sau fara el este egal, ca tot va intra in patinaj.
Cu, cosul de salvare este o alta macare de peste. Cosul de salvare trebuie sa fie armat(adica sa stea sus), iar cand palpatorul este lovit el trebuie sa cada imediat si sa nu lase persoana care a ajus sub tramvai sa ajunga sub roti.
Teoretic cosul de salvare nu ar avea voie sa fie legat, dar exista cazuri in care este nevoie ca el sa fie agatat ca sa nu fie actionat accidental(ex: zapada foarte mare pe transament).
coracao, la 27 octombrie 2011 - 20:55, a spus:
Da, dar atunci nu am fi putut baga de vina ca nu avea frane bune, nisip si mai stiu eu ce...si poate si elemente de protectie sa nu te poata trage sub el, cum a fost in cazul de fata...
Un tramvai modern are podea joasa, iar datorita garzii de sol foarte joase el nu te va lasa sa ajungi la roti ci te va impinge de pe transament(parerea mea. Daca gresesc, va rog sa ma corectati.)