alecs, la 30 noiembrie 2010 - 23:01, a spus:
In Germania este exact la fel.
Desi am patit o data sa apas butonul si sa treaca de statie, cu viteza, iar atunci am strigat(la fel si alti calatori), a oprit si si-cerut scuze
În Salzburg am păţit să oprească şoferul şi să uite să dea comanda ,,Liber uşi"... şi să facă asta 2 staţii la rând. La prima dintre staţii cobora doar o persoana şi a coborât prin faţă (unde şoferul deschisese uşa şi fugise să urce o persoană în cărucior în troleul din faţă), la a 2a s-a lăsat cu scandal (pe la uşa 1 începuseră deja să urce cei care procurau bilet de la şofer, uşile 2 - 4 erau blocate) dar s-a rezolvat până la urmă (că babele din Austria pot urla la fel de tare ca cele de pe plaiurile mioritice).
Că tot veni vorba de sistemul de presemnalizare a coborârii... la noile Conecto G, când se presemnalizează coborârea se aude şi un ţiuit (cam enervant de ascultat din minut în minut timp de 8 ore) la şofer? Începem pariurile până când şoferii îl vor dezactiva? Se cunosc mai multe metode:
- tăierea cu cleştele a sârmelor respective (dacă şoferul are chef să demonteze barele de susţinere)
- lipirea cu super-glue
- demontarea butoanelor
- spargerea cu ciocanul a butoanelor şi ,,bandajarea" barei cu bandă adezivă
Toate metodele sunt brevetate cu succes pe Citaro-urile de la RATB.