STP Timișoara Forum: Arad - STP Timișoara Forum

Salt la continut

• (28 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Arad jud. Arad

#161 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Timisoara
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 21 noiembrie 2010 - 20:53

Nu e chiar sigur, a scris "probabil". Vom vedea.
0

#162 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30199
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 22 noiembrie 2010 - 19:19

Deci lor le cumpara consiliul judetean autobuze, iar la noi ne pune bete-n roate consiliul judetean. :ico4:
E clar ca Aradul e mai "portocaliu" decat Timisoara.
0

#163 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 22 noiembrie 2010 - 19:26

La ei CTP-ul functioneaza la nivel de judet, nu doar in oras. E interesul lor.
0

#164 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 22 noiembrie 2010 - 20:12

Sa fim seriosi... Au 8 linii in oras, 10 in preurban ,13 interurban (un fel de metropolitan) , 53 de linii in judet, si 68 conventie!

Nu e nimic. + 3 autogari, uan in Arad, una in Ineu, si una in Lipova.
Si mai au 5 depouri: Cel mare din Arad, unul in Ineu, Lipova, Sebis si Gurahont.

Un sistem impresionant, cu 190 de autobuze.
0

#165 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 23 noiembrie 2010 - 10:54

Nu stiu daca la aradeni CTP are statut oficial de regie sau de companie in proprietatea CJ. In al doilea caz eu stiam ca nu e necesara o licitatie (daca nu vrei).
0

#166 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 23 noiembrie 2010 - 14:07

Compania Transport Perosne ARAD.

Deci regie sigur nu e. Din ce ni s-a explicat acolo, peatunci, este o companie pe actiuni, al carei majoritar este CJA.
0

#167 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 24 noiembrie 2010 - 00:13

CJ este şi cel care stabileşte şi lictează traseele de transport într-un judeţ (indiferent de judeţ). În felul ăsta, poate să nu scoată la licitaţie unele trasee. Totuşi, am senzaţia că traseele profitabile au fost făcute cadou lui Carabulea, că altfel nu mai exista Transdara.
Sunt curios ce statut are traseul Radna - Ghioroc - Pâncota. E posibil ca, în acte, să apară ca traseu de tramvai, caz în care are statut de traseu local, deci nu poate fi scos CTPA de acolo. Conform legii 92/2007, traseele de transport electric (troleibuz, tramvai, metrou) care ies din raza administrativă a unei localităţi sunt considerate trasee locale şi nu pot fi scoase la licitaţie ca trasee intrajudeţene sau interjudeţene, ci doar la pachet cu toată reţeaua de transport din care fac parte.
0

#168 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 24 noiembrie 2010 - 13:34

Ultima oara cand am fost la Arad, era folosit autobuz CTP pe traseul Radna - Ghioroc - Pincota.
0

#169 Useril este offline   NDY 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 2439
  • Inregistrat: 07 iunie 09

Postat 24 noiembrie 2010 - 20:46

Eu cand am fost din Arad spre Ghioroc am mers cu tramvaiul (acesta avea si capatul in Ghioroc).
0

#170 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 24 noiembrie 2010 - 21:10

Traseul acela a ramas pentru transportul cu tramvaie, de la capatul Ghioroc ai autobuz spre Pincota si spre Radna.
0

#171 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific

Postat 24 noiembrie 2010 - 22:07

Eu m-am referit strict la traseul Pâncota - Ghioroc - Radna, unde şinele de tramvai au fost demontate de aproape 20 de ani.
0

#172 Useril este offline   MHN 

• Moderator
  • Postari: 6124
  • Inregistrat: 29 noiembrie 09
  • Interese:Infrastructura & Investitii

Postat 06 mai 2011 - 16:53

Va rog sa mutati postul...

From SSC:

razvanArad;77226613][url]http://wn.com/F%C3%A2nt%C3%A2nele, la _Arad[/url, a spus:

^^
Excelent clipul.

Aceasta postare a fost editata de MHN: 06 mai 2011 - 17:04

0

#173 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 06 mai 2011 - 19:26

Da, super.
0

#174 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2282
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 17 iunie 2011 - 04:22

Citeaza

La Arad, zece autobuze noi vor înlocui în circulaţie autobuzele depăşite, a căror vechime este cuprinsă între 19 şi 35 de ani. Consiliul Judeţean Arad a contractat o finanţare rambursabilă pentru achiziţia prin leasing a autobuzelor, de tip interurban, care au fost concesionate Companiei de Transport Public. Fiecare dintre cele zece autobuze are o capacitate de transport de 47 de locuri şi va contribui la reducerea considerabilă a costurilor pentru carburanţi şi a celor pentru piesele de schimb. <br style="font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; color: rgb(35, 31, 32); font-size: inherit !important; ">O achiziţie importantă

„Este o achiziţie importantă pentru locuitorii judeţului Arad. Sunt zone în care aceştia circulau cu autobuze depăşite ca vechime. Toate cele zece autobuze au costat 1.100.000 de euro, fără TVA, un efort financiar considerabil, dar care merită. S-au făcut câteva calcule şi s-a convenit că, fără introducerea curselor pe mai multe trasee din judeţ, unii locuitori ar rămâne izolaţi. Administraţia a luat în calcul o reducere a cheltuielilor pe timp îndelungat, a subvenţiilor acordate către CTP şi un plus de confort pentru arădenii din judeţ", a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Sursa RL .

Ok, 2 chestii interesante:
1. 10 autobuze pt. 1100000 EUR fara TVA? Ce frasu meu vor fi alea?
2. Nu-s autobuze urbane, ci judetene (metropolitane daca vreti) In Arad circula doar rable. Pentru sate vor cumpara autobuze noi? Ciudat.
0

#175 Useril este offline   Chagall 

• Moderator
  • Postari: 10295
  • Sexul:nespecificat

Postat 17 iunie 2011 - 05:56

110.000 euro/autobuz, este un pret ok.
0

#176 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific

Postat 17 iunie 2011 - 18:48

Sunt autocare chinezeşti... problema e că dacă nu le cumpără, nu mai pupă trasee la anul, că la licitaţia de trasee se ţine cont de vechimea parcului şi de numărul de stele, ce dacă stau juma' de oră în staţii să urce şi să coboare toată lumea?
0

#177 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin

Postat 17 iunie 2011 - 19:12

Pai, chinezii pot vinde mijloace de transport in EU, ca parca era o reglementare in acest sens? Sau le-au omologat conform cerintelor EU? :crazy:
0

#178 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 17 iunie 2011 - 20:15

Am vazut stirea la TVT 89 si spuneau cei din Arad ca sunt omologate pentru UE...
0

#179 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific

Postat 18 iunie 2011 - 06:02

Oricine poate vinde orice în UE, câtă vreme corespunde unor standarde impuse de UE. Problema e că cine e din afara UE şi vinde în UE produse care se produc şi UE, are de plătit şi nişte taxe vamale măricele, care merg undeva până pe la 45%, mai punem şi TVA-ul de 24% (dacă iei din UE poţi să nimereşti Germania - de exemplu, unde ai TVA de 20%)... tare îmi e că preţul real al acestor autobuze e undeva pe la vreo 50.000 de euro.
Faza interesantă e că, mai ales pentru China, se pune taxă vamaă pe orice, eu am vrut să-mi iau un model de locomotivă de acolo (era 99 USD şi la noi era 500 RON), dar cu tot cu livrare şi, mai ales, cu taxe vamale ar fi rentat doar dacă luam - poate - vreo 100 de bucăţi, dar una singură clar nu. Chiar dacă îmi trecea chinezu' în factură preţ de 10 USD, tot desfăceau ăia de la vamă coletul şi prindeau că un model de locomotivă, chiar produs în China, nu poate costa atâta şi mă mai trezeam şi cu amendă şi cu coletul confiscat.

Mai ştiu un caz unde unui operator de transport local i se făcuse o ofertă de autobuze de 10m lungime, 2 uşi, low-floor, EURO3, ABS, climatizare, afişaje electronice pe la vreo 28.000 euro/buc ... dar când au calculat cât îi costă cu taxe vamale, au preferat să ia autobuze 2nd hand din Germania.
0

#180 Useril este offline   BogdanTm 

• Membru VIP
  • Grup: VIP
  • Postari: 2371
  • Inregistrat: 06 septembrie 08
  • Interese:trenurile, calatoriile,sahul

Postat 18 iunie 2011 - 07:46

Vezi postareaDr2005, la 18 iunie 2011 - 06:02, a spus:

Faza interesantă e că, mai ales pentru China, se pune taxă vamaă pe orice, eu am vrut să-mi iau un model de locomotivă de acolo (era 99 USD şi la noi era 500 RON), dar cu tot cu livrare şi, mai ales, cu taxe vamale ar fi rentat doar dacă luam - poate - vreo 100 de bucăţi, dar una singură clar nu. Chiar dacă îmi trecea chinezu' în factură preţ de 10 USD, tot desfăceau ăia de la vamă coletul şi prindeau că un model de locomotivă, chiar produs în China, nu poate costa atâta şi mă mai trezeam şi cu amendă şi cu coletul confiscat.

Ar fi o solutie sa apelezi la cineva care calatoreste in Asia, si care poate aduce jucaria ca si cadou..E totusi vorba de 1 bucata, nu de 100. Stiu ca vama este ciufuta, dar mi se pare total arbitrar sa isi dea cu parerea un vames despre cat ar putea costa un produs...sau eventual sa ceri expedierea produsului pe adresa unui pasionat de locomotive din alta tara decat Romania, si apoi sa faci o excursie pentru "recuperarea" ei. Am un amic care a facut asta,i-a fost expediata macheta in Ungaria, si a mers la Budapesta sa o ridice...si la frontiera romana nici nu i-au verificat bagajul..
0

Arata acest topic

• (28 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou