STP Timișoara Forum: Despre troleibuze in general - STP Timișoara Forum

Salt la continut

Imagine postata
  • (55 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »

Despre troleibuze in general Evaluare topic: ****- 8 Voturi

#361 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Inregistrat: 18 martie 08
  • Sexul:masculin
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 01 noiembrie 2010 - 23:51

Vezi postareaemilut, la 01 noiembrie 2010 - 20:58, a spus:

aveţi nevoie să citiţi ca babele ce scrie pe firmă? După atâţia ani de plimbat cu troleu', încă nu ştiţi pe unde merge şaişpele? În urmă cu nu foarte mulţi ani, şoferii scriau cu creta pe un carton numărul liniei, şi nimeni nu s-a rătăcit.

Unde-i lege nu-i tocmeală. Pentru asta există Ordinul MT 972/2006, unde totţi transportatorii de persoane sunt obligaţi să afişeze traseul:
- în faţă şi lateral dreapta: indicativ (dacă are) + capătul de linie spre care se merge, eventual unul (sau mai multe) "obiective" (străzi, pieţe, insituţii etc.) intermediare.
- în spate: indicativ, iar dacă traseul nu are se va afişa capătul spre care se merge
- în interior: schema simplificată a traseului, cu staţii şi legături cu alte linii ale aceluiaşi operator; anunţarea vizuală şi acustică a călătorilor în legătură cu staţia care urmează şi legăturile din ea.
0

#362 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Grup: Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 02 noiembrie 2010 - 17:21

Vezi postareaDr2005, la 01 noiembrie 2010 - 23:51, a spus:

Unde-i lege nu-i tocmeală. Pentru asta există Ordinul MT 972/2006, unde totţi transportatorii de persoane sunt obligaţi să afişeze traseul:
- în faţă şi lateral dreapta: indicativ (dacă are) + capătul de linie spre care se merge, eventual unul (sau mai multe) "obiective" (străzi, pieţe, insituţii etc.) intermediare.
- în spate: indicativ, iar dacă traseul nu are se va afişa capătul spre care se merge
- în interior: schema simplificată a traseului, cu staţii şi legături cu alte linii ale aceluiaşi operator; anunţarea vizuală şi acustică a călătorilor în legătură cu staţia care urmează şi legăturile din ea.

Sunt de acord cu acest aspect. Dar, nici să faci din asta un capăt de ţară, nu se face. Nu demult, cineva propunea chiar rezilierea contractelor acelor şoferi care nu aprind iluminatul afişajelor, de parcă ar face-o intenţionat.

Aceasta postare a fost editata de emilut: 02 noiembrie 2010 - 17:22

0

#363 Useril este offline   lorand 

• Membru VIP*
  • Grup: VIP
  • Postari: 926
  • Inregistrat: 12 ianuarie 09
  • Locatia:Timisoara

Postat 02 noiembrie 2010 - 17:23

Vezi postareaemilut, la 02 noiembrie 2010 - 17:21, a spus:

Nu demult, cineva propunea chiar rezilierea contractelor acelor şoferi care nu aprind iluminatul afişajelor, de parcă ar face-o intenţionat.

Asta ar fi deja prea de tot.
0

#364 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold
  • Postari: 2281
  • Inregistrat: 09 decembrie 08
  • Locatia:Erlangen/Nürnberg

Postat 02 noiembrie 2010 - 19:59

Vezi postareaemilut, la 02 noiembrie 2010 - 17:21, a spus:

Nu demult, cineva propunea chiar rezilierea contractelor acelor şoferi care nu aprind iluminatul afişajelor, de parcă ar face-o intenţionat.

Clar, e exagerata ideea. Si totusi sunt platiti sa-si faca treaba cum trebuie. Deci daca minunea are afisaj functional, intra in atributiile lor sa-l foloseasca. In alte tari chiar zbori pentru asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 02 noiembrie 2010 - 20:00

0

#365 Useril este offline   Andy 

• Moderator
  • Grup: Moderatori
  • Postari: 2521
  • Inregistrat: 29 iunie 10
  • Locatia:zona metropolitană
  • Interese:Timișoara și zona metropolitană

Postat 02 noiembrie 2010 - 20:20

Am circulat astazi cu cateva troleibuse si in nici unul nu era activ sistemul de anuntare al statilor.
0

#366 Useril este offline   Visor 

• Moderator
  • Postari: 8421
  • Inregistrat: 09 martie 08
  • Interese:STPT, Trenuri, Fotografia, Desenul, PC

Postat 02 noiembrie 2010 - 20:23

Pe #3045 de pe L14 era. Dar intr-adevar, daca circuli in zona liniilor 11 14 17 18, foloseste 1 din 20.
0

#367 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator
  • Postari: 12614
  • Locatia:Bergisch-Gladbach / Köln

Postat 02 noiembrie 2010 - 20:24

Spre deosebire de cealalta coloana (15,16,19) unde azi in 3 din 4 la toate mergeau... :w00t:

Si ca tot am vorbit de troleibuze, iata un site super interesant...

Trolley-project
0

#368 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 29 noiembrie 2010 - 20:33

Troleibuzul 3004 a fost desemnat cu cel mai mare consum de curent, dar totodata si cu cea mai multa energie reintrodusa in retea.:eusa_think:
0

#369 Useril este offline   emilut 

• Membru Gold
  • Postari: 2310
  • Inregistrat: 05 ianuarie 10
  • Locatia:Timişoara

Postat 30 noiembrie 2010 - 01:33

Vezi postareaVisor, la 29 noiembrie 2010 - 20:33, a spus:

Troleibuzul 3004 a fost desemnat cu cel mai mare consum de curent, dar totodata si cu cea mai multa energie reintrodusa in retea.:eusa_think:

Ceea ce înseamnă că şoferii care îl conduc, accelerează la greu, şi frânează la fel.
0

#370 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 30 noiembrie 2010 - 09:44

Vezi postareacseh_17, la 02 noiembrie 2010 - 20:24, a spus:

Si ca tot am vorbit de troleibuze, iata un site super interesant...Trolley-project

Citeaza

On 18 September 2010, the first European Trolleybus Day will be celebrated in our partner cities Salzburg, Brno, Eberswalde, Gdynia, Parma, Leipzig and Szeged. With this initiative the TROLLEY partnership would like to call attention to trolleybus transport as an important part of sustainable urban mobility in European cities. The activities range from information campaigns and open days at trolleybus depots to children’s painting competition and sweepstakes on that day. The TROLLEY partners want to raise the general public’s awareness of trolleybuses as a clean, electricity-based public transport mode and hope that other trolleybus cities will follow their initial starting signal and join the festivities across Europe in the future. From this year on the European Trolleybus day will be celebrated each year on the first Saturday of the European Mobility Week.

Oare de ce nu am participat? Am fi avut cu ce sa ne mandrim. In sud-estul Europei cred ca stam destul de bine in ceea ce priveste reteaua de firobuz.
0

#371 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 30 noiembrie 2010 - 20:01

Vezi postareaemilut, la 30 noiembrie 2010 - 01:33, a spus:

Ceea ce înseamnă că şoferii care îl conduc, accelerează la greu, şi frânează la fel.

Multi trag spre acest troleibuz, cand nu e planificat, intotdeauna cei fara masini si nu numai vor pe el, nu bate, e inca in stare foarte buna. Indicat e sa nu accelerezi pe distante lungi, ci il mai lasi sa "curga", iar franarile trebuiesc line, pe distante lungi, pentru economie.
0

#372 Useril este offline   Dr2005 

• Membru onorific
  • Grup: Membru onorific
  • Postari: 1403
  • Locatia:Bucuresti, Sector 6 - Drumul Taberei

Postat 01 decembrie 2010 - 03:52

Că veni vorba de ,,mers la vale"... când se merge aşa se introduce energie în reţea? Că, totuşi, vehiculul merge în virtutea inerţiei şi, practic, motorul e ,,învârtit" de roţi, fără să intre curent în el.
0

#373 Useril este offline   Wegmann 

• Membru Gold

Postat 01 decembrie 2010 - 06:05

Da, daca franeaza, doar ca in TM nu prea exista "deal" sau "vale". Doar frana activata reintroduce curent in circuit.

Aceasta postare a fost editata de Wegmann: 01 decembrie 2010 - 06:08

0

#374 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 01 decembrie 2010 - 19:14

Vezi postareaDr2005, la 01 decembrie 2010 - 03:52, a spus:

Că veni vorba de ,,mers la vale"... când se merge aşa se introduce energie în reţea? Că, totuşi, vehiculul merge în virtutea inerţiei şi, practic, motorul e ,,învârtit" de roţi, fără să intre curent în el.

In situatia aia nu se alimenteaza motorul cu curent (,). Curentul e in stand by, pana se activeaza acceleratia.
0

#375 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 11 decembrie 2010 - 21:01

Vezi postareacseh_17, la 11 decembrie 2010 - 09:29, a spus:

Asta asa este! Si eu cu asta inchei aceasta discutie...

E totusi trist, ca ar trebui sa ne bucuram de niste soferite de troleu, fugite de la tramvai numai si numai pentru conditii... Intradevar avem si cateva care sunt soferite exceptionale, exemplu concret: domnisoara de pe #3018, domamnele de pe fostul Ikarus #8, si Berliet #21. Da aceea sunt soferite, nu celalte care vatmanite la tramvaie reusit sa puna in nici 2 luni 3 tramvaie pe dreapta, iar zpunem ca la trolee se descurca cu masini pe masura. Din cate stiu un sofer sau vatman bun se destinge fata de ceilalti prin experienta si prin faptul ca oricefel de vehicul ii dai merge cu el de parca ar fi nou. Si cu mana pe inima iti pot afirma, ca in RATT sunt DOAR 2 astfel de doamne care nu aufugit si care isi merita TOT respectul cuvenit! Este vorba despre doamna Luci de la tramvaie, si de singura soferita de autobuz pe care o avem. Si cu asta eu ma retrag din aceasta discutie.

Cristi draga, ia o pauza, calmeaza-te, numara pana la cinci sau zece, reciteste ce ai scris mai sus (si prin alte parti), corecteaza ce ai gresit, mai asteapta vreo doi ani si dupa aceea "revino in aceasta discutie"...Nu te supara, dar e prea de tot... Simt ca ma tampesc daca citesc mult asemenea texte...Redu viteza, mergi mai lent dar lasa lucruri de "calitate" in urma ta...
...Si nu mai taia cu toporul discutii aparent contradictorii...Mai sunt si alti moderatori putin mai in varsta care pot face acest lucru daca considera ca este necesar...
Imi doresc ca acest forum sa fie mai serios decat este pe alocuri....
0

#376 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 decembrie 2010 - 21:33

Greselile de exprimare, si de ortografie le-am corectat (sper) pe toate. Cu lasatu mai moale aveti dreptate, poate am fost cam temperamental, insa faza cu moderatu nu am prins-o... :coolspeak: Eu nu am inchis, si nici nu am sters mesaje din si despre aceasta discutie.

Insa parerea nu am sa mi-o schimb. Fiecare vede ceea CE VREA. Si asta ne face diferiti. Ce ar fii daca toti am gandi la fel?
Idee e ca in loc sa ne multumim cu toate pe care le avem, ar trebui sa apreciem ceea ce chiar merita! Oricum pana acum in fiecare conflict de pe forum s-a auzit macar odata faptul ca prea ne multumim cu tot ceea ce avem... Unde e spiritul acela?

P.S. Cosmin, numarul troleului, eu asa l-am tinut minte, dar acuma ca zici se pare ca fiind chiar #33. Scuze soferilor de pe #8 B) :04:
0

#377 Useril este offline   Florin.B RATT 

• STPT Forum Admin
  • Grup: Admin
  • Postari: 30184
  • Inregistrat: 06 martie 08
  • Locatia:RATT

Postat 11 decembrie 2010 - 21:37

:coolspeak: Cristi nu e moderator in aceasta sectiune.
0

#378 Useril este offline   mile 

• Moderator
  • Postari: 10862
  • Inregistrat: 08 octombrie 08
  • Locatia:Regiunea Banat
  • Interese:Navigatia pe Bega, tramvaie si firobuze

Postat 11 decembrie 2010 - 21:49

Cristi, esti ca un mar verde, sanatos, aspectos, dar inca necopt...ai putina rabdare si vei fi "golden"...nu te grabi prea tare sa te coci, ai timp suficient in fata ta...daca vei citi aceste randuri peste 10 ani, vei intelege mai bine....
Daca aceasta postare deranjeaza, puteti s-o stergeti, dar e scrisa din suflet...
0

#379 Useril este offline   cseh_17 

• Moderator

Postat 11 decembrie 2010 - 22:03

Ok. Am sa ascult de sfatul dvs. :04: :coolspeak:
0

#380 Useril este offline   Visor 

• Moderator

Postat 13 decembrie 2010 - 20:14

Iar se aude "Cioaca" in troleibuze. (precum e poreclita vocea la sectia tb.) :) De data asta ne ureaza Sarbatori fericite si multe multe altele pe care abia le intelegi. Plus ca textele sunt de doua ori mai lungi decat data trecuta in septembrie. Acum vorbeste si in timp ce troleibuzul este in statie si dupa ce pleaca din statie. Si din cauza asta, coborari, urcari, deschidere/inchidere usi, nu se intelege mai nimic din mesaj, decat prima parte cu urarea.
0

Arata acest topic

• (55 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »

1 useri citesc topicul